ΚΙΝΑΛ: Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου

«Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως Πρόεδρος της Βουλής», καταγγέλλει ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου – Θέτει ερωτήματα στον κ. Βοιύτση για τις επιχειρούμενες αλλαγές στον Κανονισμό 

papatheodorou
Μια σειρά ερωτημάτων θέτει ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, που εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά του κ. Βούτση, για τις επιχειρούμενες αλλαγές στον Κανονισμό της Βουλής.

«Ο κ. Βούτσης συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί», καταγγέλλει ο κ. Παπαθεοδώρου, ενώ κατηγορεί τον πρωθυπουργό ότι επιχείρησε να διασώσει τον κ. Καμμένο παρεμβαίνοντας «κατά απαράδεκτο και αντιθεσμικό τρόπο».

«Η Βουλή δεν είναι παράρτημα του Μαξίμου» επισημαίνει ο κ. Παπαθεοδώρου, που ρωτά μεταξύ άλλων τον κ. Βούτση εάν είχε αποφασίσει «να κάνει αλλαγές στον κανονισμό και υπάκουσε την τελευταία στιγμή στην εντολή του Πρωθυπουργού, κάτι που παραβιάζει την συνταγματική τάξη».

«Στην χώρα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών. Ένας τρόπος υπάρχει για να σταματήσουν αυτά: Οι Εκλογές!», καταλήγει στη δήλωσή του.

Αναλυτικά, ο κ. Παπαθεοδώρου δήλωσε:

«Έχουμε κατ’ επανάληψη καταγγείλει ότι σε θέματα κοινοβουλευτικών διαδικασιών και κανονισμού ο Π.τ.Β. κ. Βούτσης συμπεριφέρεται περισσότερο ως κομματικός παράγοντας του ΣΥΡΙΖΑ παρά ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων με το θεσμικό ρόλο που πρέπει να υπηρετεί.

Στην υπόθεση της «διάσωσης» του Προέδρου των ΑΝΕΛ κ. Π. Καμμένου, ενώ ο κ. Βούτσης δημοσία χθες ανήγγειλε την πρωτοβουλία του για την «ενίσχυση των κοινοβουλευτικών κομμάτων», ο Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας παρεμβαίνει κατά απαράδεκτο και αντιθεσμικό τρόπο και παραβιάζοντας τη διάκριση των εξουσιών ζητώντας του «να μην αναλάβει καμία πρωτοβουλία για την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής ούτε κατά ένα σημείο στίξης».

Κλείσιμο
Εύλογα σήμερα ρωτάμε τον κ. Βούτση:

1. Τι είναι η Βουλή και η Επιτροπή Κανονισμού; Παράρτημα του Μαξίμου για να δέχεται εντολές του Πρωθυπουργού;

2. Τελικά τι ισχύει; Είχε αποφασίσει να κάνει αλλαγές στον κανονισμό και υπάκουσε την τελευταία στιγμή στην εντολή του Πρωθυπουργού, κάτι που παραβιάζει την συνταγματική τάξη;

3. Έχει καταλάβει ο κ. Βούτσης ότι με τον ευτελισμό των κοινοβουλευτικών διαδικασιών ενισχύονται τα άκρα και επωφελείται η Χρυσή Αυγή;

Στην χώρα υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας και λειτουργίας των κοινοβουλευτικών διαδικασιών.

Ένας τρόπος υπάρχει για να σταματήσουν αυτά: Οι Εκλογές!»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης