Κύπρος: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ τη Δευτέρα

Κύπρος: Νέα συνάντηση Αναστασιάδη - Λουτ τη Δευτέρα

Η σημερινή τρίωρη συνάντηση ολοκληρώθηκε χωρίς δηλώσεις

nikos
Ολοκληρώθηκε στις 9:30 η συνάντηση του Κύπριου Προέδρου Νίκου Αναστασιάδη, με την απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ, Τζέιν Χολ Λουτ.

Η τρίωρη συνάντηση έληξε χωρίς να γίνουν δηλώσεις καθώς αύριο θα υπάρξει νέα συνάντηση της κας Λουτ, τόσο με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη όσο και με τον Μουσταφά Ακιντζί.

Στο μεγαλύτερο μέρος της σημερινής συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης και η κα Λουτ ήταν μόνοι, χωρίς τους συμβούλους τους.

Σε κάποιο σημείο της συνάντησης αναχώρησε ο διαπραγματευτής Ανδρέας Μαυρογιάννης, ο οποίος επέστρεψε αργότερα κρατώντας έναν φάκελο.

Στόχος της απεσταλμένης του ΟΗΕ είναι να καταλήξουν οι δύο πλευρές σε συμφωνία επί των όρων αναφοράς, οι οποίοι θα καλύπτουν θέματα ουσίας και διαδικασίας, για να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις στο Κυπριακό.

Υπενθυμίζεται ότι οι διαπραγματεύσεις διακόπηκαν τον Ιούλιο του 2017, όταν επήλθε αδιέξοδο στην διάσκεψη στο Κραν Μοντανά.

Η Τζέιν Χολ Λουτ διορίσθηκε από τον ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες τον περασμένο Μάιο και μέχρι τώρα έχει επισκεφθεί την Κύπρο τρεις φορές, τον Ιούλιο, τον Οκτώβριο και τον Δεκέμβριο. Έχει επίσης πραγματοποιήσει συναντήσεις με τις εγγυήτριες χώρες, Ελλάδα, Τουρκία, Βρετανία αλλά και με αξιωματούχους της ΕΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης