Τσακαλώτος: Έκανα λάθη ως υπουργός -Μόνο ο Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο

Τσακαλώτος: Έκανα λάθη ως υπουργός -Μόνο ο Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο

Αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, τόνισε πως το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα έχει μπει σταθερά σε έναν δρόμο αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού

tsakalwtos_7
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδείξει ότι μπορεί να κάνει δύσκολες συνεργασίες χωρίς να εγκαταλείπει αρχές και φυσιογνωμία», δήλωσε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, για το αν τον ανησυχεί ότι ενδεχόμενη συνεργασία με την κεντροαριστερά θα αποδυναμώσει την ταυτότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι «η συνεργασία της ριζοσπαστικής Αριστεράς με την Κεντροαριστερά, αλλά και με τους Πράσινους συνιστά ένα πολιτικό εγχείρημα το οποίο είναι ουσιαστικό όχι μόνο για τη χώρα μας, αλλά και για την Ευρώπη, ιδιαίτερα στις μέρες μας που η ακροδεξιά απειλή αναβιώνει σε όλη την Ευρώπη».

Ο κ. Τσακαλώτος, σε σχετική ερώτηση, αναγνώρισε ότι έχει κάνει λάθη τα 3,5 χρόνια που είναι στο υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας ταυτόχρονα ένα αιχμηρό σχόλιο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Προφανώς. Άλλωστε μόνο ο Βαγγέλης Βενιζέλος και ο Πάπας διεκδικούν το αλάθητο, αν και απ' ό,τι διαβάζω, ο δεύτερος το ξανασκέφτεται. Το πρόβλημα δεν είναι να κάνεις λάθος. Το πρόβλημα είναι να εμμένεις σε αυτό και να μην είσαι διατεθειμένος να το παραδεχτείς και να το διορθώσεις», απάντησε στη συνέντευξη στην «Αυγή».

Απαντώντας για το αν αλλοιώθηκε η φυσιογνωμία, εξαιτίας της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου, σημειώνει: «Κάναμε βέβαια δύσκολες και δυσάρεστες επιλογές για να βγούμε από τα Μνημόνια. Θεωρώ όμως ότι τις κάναμε χωρίς να χάσουμε την πυξίδα μας. Έτσι σήμερα είμαστε σε θέση να υλοποιούμε το πρόγραμμά μας και αυτό μας κάνει όλες και όλους υπερήφανους».

Αναφορικά με την έξοδο στις αγορές, τόνισε πως το μήνυμα είναι ότι η Ελλάδα έχει μπει σταθερά σε έναν δρόμο αποκλιμάκωσης του κόστους δανεισμού. Σε ερώτημα αν θα διαπραγματευτεί τη μείωση των στόχων για τα πρωτογενή πλεονάσματα, απάντησε πως αυτό είναι ένας ακόμα λόγος που οι ευρωεκλογές είναι σημαντικές, γιατί παίζεται και η πολιτική της Ευρώπης τα επόμενα χρόνια, «το αν δηλαδή η λιτότητα θα συνεχίσει να είναι η απάντηση σε όλες τις ερωτήσεις». Αναφορικά δε με τη μείωση του αφορολόγητου, είπε πως «έχουμε αποδείξει, όπως και με τις συντάξεις, ότι, όταν λέμε, κάθε πράγμα στην ώρα του αυτό δεν σημαίνει υπεκφυγή, αλλά σοβαρότητα και σχεδιασμό».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης