Τσαβούσογλου: Μπορούμε να συνεργαστούμε για το φυσικό αέριο και χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους

Τσαβούσογλου: Μπορούμε να συνεργαστούμε για το φυσικό αέριο και χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους

Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών απέδωσε τη μη λύση του Κυπριακού στην ελληνοκυπριακή πλευρά, ισχυριζόμενος ότι «δεν θέλει να μοιρστεί εξουσία και φυσικό πλούτο»

mev
Η συνεργασία των όλων των πλευρών για το φυσικό αέριο μπορεί να γίνει και χωρίς αναγνώριση του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί, στα κατεχόμενα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι πολλές χώρες συνεργάζονται μεταξύ τους χωρίς να υπάρχει αναγνώριση. Επανέλαβε ότι και οι Τουρκοκύπριοι έχουν δικαίωμα στο φυσικό αέριο, το οποίο πρέπει να είναι εγγυημένο. Δεν είναι λογικό σημείωσε η μία πλευρά να μπορεί να κάνει έρευνες και η άλλη όχι.

Αναφερόμενος στο Κυπριακό ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου είπε ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά και η Τουρκία ήταν έτοιμες για λύση αλλά δυστυχώς η ελληνοκυπριακή πλευρά δεν ήταν έτοιμη να μοιραστεί, την εξουσία και τον φυσικό πλούτο.

Από την πλευρά του ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί επανέλαβε την βούληση της τουρκοκυπριακής πλευράς για λύση, η οποία όπως είπε, μπορεί να προκύψει μόνο μέσω συνομιλιών. Ωστόσο επανέλαβε ότι δεν μπορεί να γίνεται διαπραγμάτευση μόνο για την διαπραγμάτευση και τάχθηκε κατά των συνομιλιών ανοικτού τέλους. Θέλουμε είπε, μια διαδικασία που θα έχει στόχο και θα φέρει αποτέλεσμα. Αναφερόμενος στην πολιτική ισότητα είπε ότι είναι πολύ σημαντική ωστόσο η ελληνοκυπριακή πλευρά κάνει βήματα πίσω. Αυτό είπε δεν βοηθά και δεν δημιουργεί ελπίδα.

Κλείσιμο
Στο Κραν Μοντανα είπε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης υπήρξε μια σοβαρή διαδικασία που ωστόσο δεν τελεσφόρησε. Ακολούθως ο Νίκος Αναστασιάδης είχε μια συνομιλία με τον Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του είπε πως πρέπει να ληφθεί υπόψη η λύση δύο κρατών.

Αναφερόμενος στην πρόταση Αναστασιάδη για αποκέντρωση ο Μουσταφά Ακιντζί είπε ότι ρωτήσαμε για ποιες εξουσίες μιλά ο κ. Αναστασιάδης αλλά δεν πήρε απάντηση. Πρέπει να ακούσουμε είπε, τι θέλει να συζητηθεί. Εμείς είπε ο Μουσταφά Ακιντζί λέμε ότι αν ο Αναστασιάδης θέλει αποκέντρωση κανένα πρόβλημα. Αν θέλει μπορούμε να συναντηθούμε άτυπα για το θέμα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης