Καμμένος στη Βουλή κατά Τσίπρα και Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

Με αίτημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά – και όχι των ΗΠΑ – άνοιξε το ζήτημα για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο οποίος άφησε παράλληλα σαφείς υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές που οδήγησαν στο τελικό κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την ομιλία του στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «Δεν σας πίεσε κανείς. Ρώτησα προσωπικά τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αν πιέζουν για την λύση του ονοματολογικού και η απάντηση ήταν «όχι». Ήταν πρόταση του Κοτζιά και βεβαίως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης της Μέρκελ και της Ευρώπης που θέλει μπίζνες με αγωγούς».

«Δεν πίεσαν οι Αμερικάνοι. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα είναι ο στενότερος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικάνοι λένε ότι τα Σκόπια είναι “20’ job” Το ΝΑΤΟ ούτως ή άλλως ελέγχει την περιοχή» είπε για να προσθέσει «Με αυτή την συμφωνία – και το λεω εγώ που είμαι φιλοαμερικάνος – ανατρέπεται η Συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια και αυτό θα οδηγήσει σε αιματοχυσία».

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα θρήνου για την Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αρχίζει η συζήτηση για την παράδοση της ιστορίας της Μακεδονίας κατά παράβαση της εθνικής θέσης του 1992 που ουδέποτε ανετράπη» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την έναρξη της ομιλίας του για να συνεχίσει «αποτελεί θλιβερή ημέρα για την Βουλή των Ελλήνων γιατί από τις 7 πρωί με υπόγειες μεθοδεύσεις είδαμε αποχωρήσεις βουλευτών, αποστασίες , διαγραφές. Διάλυση ενός ολόκληρου κόμματος. Εν συνεχεία παραβιάσεις του Κανονισμού της Βουλής που έφτασε μέχρι την διενέργεια κλήρωσης που κατά τύχη από τους 7 υποψηφίους κληρώθηκαν μόνο οι δύο που θα ψήφιζαν υπερ της Συμφωνίας. Με όλες τις μεθοδεύσεις και κατά παράβαση Συντάγματος, με μεθοδεύσεις εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας καταφέρατε να μετατρέψετε το αποτέλεσμα σε 29-26. Συγχαρητήρια. Αυτό είναι όραμα για κυβέρνηση αριστεράς;».

Ασκώντας οξεία κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου είπε «Κάναμε τον κυβερνητικό συνασπισμό σεβόμενοι να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και δεν υπήρχε μια ανακοίνωση του ενός έναντι του άλλου. Δεν αποφασίσατε να καταπατήσετε μόνο την συμφωνία αλλά να μετατρέψετε την κυβέρνηση της εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας

Είστε υπερήφανοι που περάσατε την Συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διαφυλάξαμε μαζί επί 4 χρόνια; Εγώ δεν είμαι υπερήφανος. Θλίβομαι όχι γιατί δεν μετέχουμε στην κυβέρνηση. Για πρώτη φορά σήμερα ανέπνευσα ως βουλευτής. Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο».

«Υπάρχουν κάποιοι με αγνά αισθήματα που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους. Κάποιοι από την Αριστερά πίστεψαν ότι θα έπρεπε να πάρουν πίσω το αίμα τους από τον εμφύλιο. Θεώρησαν καθήκον της Αριστερής Κυβέρνησης να κλείσουν την διακυβέρνηση παίρνοντας μια τέτοια απόφαση πιστεύοντας ότι θα άλλαζαν την εποχή του εμφυλίου. Οι Κασιδιάρηδες και τα άκρα ζουν όταν θυμούνται τις εποχές που χυνόταν το αίμα.

Στην Ελλάδα χύθηκε πολύ αίμα από όλες τις πλευρές. Χύθηκε αίμα αδελφών γιατί κάποιοι μάχονταν για τους Μακεδόνες του Αιγαίου και κάποιοι τους έλεγαν προδότες. Κοίταγα με ποιο μίσος χτυπούσε τα χέρια του ο Φίλης ένα μίσος που τροφοδοτούταν από όσα έλεγε ο Κασιδιάρης. Με αυτό το μίσος θέλετε να προχωρήσουμε;» είπε σε άλλο σημείο

«Υπάρχει αλυτρωτισμός που αποδείχθηκε ότι δεν τιθασεύεται από τα Συντάγματα. Η κρατική οντότητα θα υπερισχύσει της ελληνικής περιφέρειας» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κοινή θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.

«Δεν είναι η κυβέρνηση Τραμπ που θέλει αυτή την λύση» πρόσθεσε : «την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος. Δεν είναι αποδεκτή η λύση από τον λαό και θα δείτε ότι στα χρόνια που θα έρθουν και άνθρωποι που είναι μαζί σας θα σας πουν ότι είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση. Η Συμφωνία αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας, την Δημοκρατία και φοβάμαι πάρα πολύ ότι το χειρότερό της αποτέλεσμα θα είναι αρχή μιας μεγάλης σύγκρουσης στα Βαλκάνια σημείωσε στο τέλος.

Καμμένος στη Βουλή κατά Τσίπρα και Κοτζιά για τη Συμφωνία των ΠρεσπώνΣΧΟΛΙΑ (14)

Φανή

Φωνάζει ο χοντρός συνοδοιπόρος των κομμουνιστών, στις εκλογές θα καταλάβει ο,τι δεν τον άκουγε κανένας.

ΜΑΚΕΔΩΝ

Συναποφασίσατε την συμφωνία. Το ό,τι δεν την ψήφισες δεν σε απαλάσσει. Προηγήθηκε η ψήφος σου εμπιστοσύνης, εν γνώσει του ό,τι έρχεται η συμφωνία. Βγάλε τον ντουλαμά και ξαναφόρεσε την ρόμπα σου.

Κωνσταντίνος

Αν και τελείως μπουλης εδώ έχει ΑΠΟΛΥΤΟ ΔΙΚΙΟ

Ο ΔΙΚΑΙΟΣ

ΣΤΕΡΝΗ ΜΟΥ ΓΝΩΣΗ . . . ΜΠΟΥΛΗ ΜΟΥ.

Αρης

Ήξερες πολύ καλά με ποιους συνεργαζοσουνα και ποια κυβέρνηση στηρίζες.Τα τσιράκια του Σωρος είστε κι εσύ μέσα κι άσε τις κολωτουμπες σε μάθαμε πια

Alex

Εάν σας ενδιαφέρει το θέμα δείτε την ομιλία του Κασιδιάρη όπου αραδιάζει τις αντισυνταγματικές πράξεις του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλιώς καλό ύπνο να έχετε.

Βαλεντίνη

Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται !!! Άρχισε ο Μακεδονομάχος, ο θεματοφύλαξ των εθνικών θεμάτων μέχρι πρότινος, ελπίζοντας, πώς κάποιοι θα τσιμπήσουν βέβαια !!!!! Αυτό που έκανε, επιτρέποντας στον Κοτζιά να υπογράψει στις Πρέσπες και τώρα ο ίδιος , να διαρρηγνύει τα ιμάτιά του, μόνον η επιστήμη θα το ξεδιαλύνει στο μέλλον !!!!!!!!

Καμένος προδότης

Πολύ αργά για δάκρυα ρε Μπουλη. Να έριχνες την κυβέρνηση νωρίτερα όταν ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις.

Δεινοκράτης

Κύριε Καμμένε σας άκουσα με προσοχή, μιλήσατε σωστά και με επιχειρήματα. Δείξατε ότι γνωρίζετε την ιστορία της Μακεδονίας, αλλά ο Πολιτικός θα πρέπει να έχει και διορατικότητα και ικανότητα πρόβλεψης των εξελίξεων, κάτι που δεν είχατε ή δεν θέλατε να δείτε στο πρόσφατο παρελθόν, προφανώς λόγω των εξουσιών που σας έδωσαν και των Μεγαλείων που αποδεχτήκατε συνειδητά. Τώρα μιλάτε (θρηνείτε) κυρίως για το παρελθόν και για όσα θα γράψει ο ιστορικός του μέλλοντος, ενώ αναφέρεστε με ιδιαίτερη φειδώ στο παρόν, επειδή νιώθετε προδομένος και βρεθήκατε προ τετελεσμένων γεγονότων, τα οποία και με τη δική σας υποστήριξη υλοποιήθηκαν. Υ.Γ. Λέτε ότι συμμαχήσατε με το κυβερνών κόμμα για να βγάλετε τη Χώρα από τα μνημόνια. Τόσα χρόνια όμως κυβερνάτε και δεν μπορέσατε χειροπιαστά να προστατέψετε ούτε τους Πολίτες (χρειάστηκε να έρθουν οι εκλογές για να ενεργοποιήσετε τις 120 δόσεις για να ανακουφίσετε τους Ελληνες, και να δούμε αν θα λειτουργήσουν..) ούτε και τις Μικρές Επιχειρήσεις. Π.χ. είναι απαράδεκτο και αδιανόητο σήμερα μια μικρή επιχείρηση να μην έχει ακατάσχετο λογαριασμό για να προστατευθεί και να μπορεί να λειτουργήσει στοιχειωδώς, όταν μια δική σας πτήση (χωρίς λόγο, απλά για να ικανοποιήσει τη Μεγαλομανία σας) δύο αεροσκαφών πάνω από την Αθήνα, στοίχισε δεκάδες χιλιάδες Ευρώ στη Χώρα. Και μόνο αυτά τα δύο παραδείγματα δείχνουν από ποιά μνημόνια βγάλατε τη Χώρα και κατά πόσο ενδιαφερθήκατε για την καθημερινότητα των Πολιτών και των μικρών επιχειρήσεων της πραγματικής οικονομίας. Είναι πραγματικά λυπηρό!

άσε μας ρε Πάνο

όταν μπορούσες δεν έκανες τίποτα, τώρα που και να θέλεις δεν γίνεται τίποτα φωνάζεις; πόσο γελοίος τέλος πάντων;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan_main

Κλιμακώνει την ένταση ο Τούρκος πρόεδρος - Όσοι μας αντιτίθενται, θα κάνουν ουρά στην πόρτα μας όταν βρούμε πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στη Μεσόγειο, είπε - Θα υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας στην ανατολική Μεσόγειο παρά τις απειλές της Δύσης, είχε πει λίγες ώρες νωρίτερα

38
erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

18
PLAKIOTAKHS1

Συμμετείχε σε σύσκεψη για τη στελέχωση του προσωπικού, τα επιχειρησιακά μέσα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ου κεντρικού λιμεναρχείου - Τι δήλωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και για το ιρανικό τάνκερ