Καμμένος στη Βουλή κατά Τσίπρα και Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Καμμένος στη Βουλή κατά Τσίπρα και Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

4689867
Με αίτημα του πρώην υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά – και όχι των ΗΠΑ – άνοιξε το ζήτημα για το ονοματολογικό της γειτονικής χώρας σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο οποίος άφησε παράλληλα σαφείς υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές που οδήγησαν στο τελικό κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών.

«Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την ομιλία του στην επιτροπή εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας. Απευθυνόμενος στην κυβέρνηση είπε «Δεν σας πίεσε κανείς. Ρώτησα προσωπικά τον αρμόδιο για ευρωπαϊκά θέματα υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ αν πιέζουν για την λύση του ονοματολογικού και η απάντηση ήταν «όχι». Ήταν πρόταση του Κοτζιά και βεβαίως αποτέλεσμα της μεγάλης πίεσης της Μέρκελ και της Ευρώπης που θέλει μπίζνες με αγωγούς».

«Δεν πίεσαν οι Αμερικάνοι. Ούτως ή άλλως η Ελλάδα είναι ο στενότερος σύμμαχος του ΝΑΤΟ. Οι Αμερικάνοι λένε ότι τα Σκόπια είναι “20’ job” Το ΝΑΤΟ ούτως ή άλλως ελέγχει την περιοχή» είπε για να προσθέσει «Με αυτή την συμφωνία – και το λεω εγώ που είμαι φιλοαμερικάνος – ανατρέπεται η Συνθήκη της Γιάλτας στα Βαλκάνια και αυτό θα οδηγήσει σε αιματοχυσία».

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί ημέρα θρήνου για την Ελλάδα. Ο πρώτος λόγος είναι ότι αρχίζει η συζήτηση για την παράδοση της ιστορίας της Μακεδονίας κατά παράβαση της εθνικής θέσης του 1992 που ουδέποτε ανετράπη» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ κατά την έναρξη της ομιλίας του για να συνεχίσει «αποτελεί θλιβερή ημέρα για την Βουλή των Ελλήνων γιατί από τις 7 πρωί με υπόγειες μεθοδεύσεις είδαμε αποχωρήσεις βουλευτών, αποστασίες , διαγραφές. Διάλυση ενός ολόκληρου κόμματος. Εν συνεχεία παραβιάσεις του Κανονισμού της Βουλής που έφτασε μέχρι την διενέργεια κλήρωσης που κατά τύχη από τους 7 υποψηφίους κληρώθηκαν μόνο οι δύο που θα ψήφιζαν υπερ της Συμφωνίας. Με όλες τις μεθοδεύσεις και κατά παράβαση Συντάγματος, με μεθοδεύσεις εξωκοινοβουλευτικών παραγόντων καθ όλη τη διάρκεια της νύχτας καταφέρατε να μετατρέψετε το αποτέλεσμα σε 29-26. Συγχαρητήρια. Αυτό είναι όραμα για κυβέρνηση αριστεράς;».

Ασκώντας οξεία κριτική στο Μέγαρο Μαξίμου είπε «Κάναμε τον κυβερνητικό συνασπισμό σεβόμενοι να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και δεν υπήρχε μια ανακοίνωση του ενός έναντι του άλλου. Δεν αποφασίσατε να καταπατήσετε μόνο την συμφωνία αλλά να μετατρέψετε την κυβέρνηση της εθνικής συμφιλίωσης σε κυβέρνηση αποστασίας

Είστε υπερήφανοι που περάσατε την Συμφωνία για τα Σκόπια και χάσατε το ηθικό πλεονέκτημα το οποίο διαφυλάξαμε μαζί επί 4 χρόνια; Εγώ δεν είμαι υπερήφανος. Θλίβομαι όχι γιατί δεν μετέχουμε στην κυβέρνηση. Για πρώτη φορά σήμερα ανέπνευσα ως βουλευτής. Θλίβομαι γιατί γνωρίζω την αλήθεια. Γνωρίζω πολύ καλά ότι όταν τα χρόνια περάσουν και οι πολίτες έχουν πρόσβαση σε όλες τις ιστορικές πηγές θα καταλάβουν ποιοι έστησαν την σημερινή ημέρα και ποιοι οδήγησαν σε αυτή την Συμφωνία και για ποιο λόγο».

Κλείσιμο
«Υπάρχουν κάποιοι με αγνά αισθήματα που το κάνουν για ιδεολογικούς λόγους. Κάποιοι από την Αριστερά πίστεψαν ότι θα έπρεπε να πάρουν πίσω το αίμα τους από τον εμφύλιο. Θεώρησαν καθήκον της Αριστερής Κυβέρνησης να κλείσουν την διακυβέρνηση παίρνοντας μια τέτοια απόφαση πιστεύοντας ότι θα άλλαζαν την εποχή του εμφυλίου. Οι Κασιδιάρηδες και τα άκρα ζουν όταν θυμούνται τις εποχές που χυνόταν το αίμα.

Στην Ελλάδα χύθηκε πολύ αίμα από όλες τις πλευρές. Χύθηκε αίμα αδελφών γιατί κάποιοι μάχονταν για τους Μακεδόνες του Αιγαίου και κάποιοι τους έλεγαν προδότες. Κοίταγα με ποιο μίσος χτυπούσε τα χέρια του ο Φίλης ένα μίσος που τροφοδοτούταν από όσα έλεγε ο Κασιδιάρης. Με αυτό το μίσος θέλετε να προχωρήσουμε;» είπε σε άλλο σημείο

«Υπάρχει αλυτρωτισμός που αποδείχθηκε ότι δεν τιθασεύεται από τα Συντάγματα. Η κρατική οντότητα θα υπερισχύσει της ελληνικής περιφέρειας» υπογράμμισε για να προσθέσει ότι ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ έχουν κοινή θέση για ονομασία με γεωγραφικό προσδιορισμό erga omnes.

«Δεν είναι η κυβέρνηση Τραμπ που θέλει αυτή την λύση» πρόσθεσε : «την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος. Δεν είναι αποδεκτή η λύση από τον λαό και θα δείτε ότι στα χρόνια που θα έρθουν και άνθρωποι που είναι μαζί σας θα σας πουν ότι είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση. Η Συμφωνία αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας, την Δημοκρατία και φοβάμαι πάρα πολύ ότι το χειρότερό της αποτέλεσμα θα είναι αρχή μιας μεγάλης σύγκρουσης στα Βαλκάνια σημείωσε στο τέλος.

Καμμένος στη Βουλή κατά Τσίπρα και Κοτζιά για τη Συμφωνία των Πρεσπών



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης