Συνεχίζεται η περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη: Επίσκεψη στο οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσσαρά

Συνεχίζεται η περιοδεία Μητσοτάκη στην Κρήτη: Επίσκεψη στο οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσσαρά

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο για την Κρήτη, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί, ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κρήτη, να το δει ολοκληρωμένο

kiriakos_mesara
Το οδικό έργο Ηράκλειο - Μεσσαρά επισκέφθηκε σήμερα, δεύτερη ημέρα περιοδείας του στην Κρήτη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρόεδρος της ΝΔ ενημερώθηκε από τους υπεύθυνους και τον εργολάβο για την πορεία υλοποίησης ενός έργου ύψους 160 εκατομμυρίων ευρώ, που αναμένεται να μειώσει τον χρόνο μετακίνησης από το Ηράκλειο προς τις Μοίρες κατά 20 περίπου λεπτά, ενώ θα διαμορφώσει συνθήκες ασφαλείας στην κυκλοφορία όχι μόνο των ΙΧ αλλά και των φορτηγών, που μεταφέρουν καθημερινά στο λιμάνι του Ηρακλείου, κηπευτικά από τον κάμπο της Μεσσαράς, και τα οποία διακινούνται σε όλη την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε ότι είναι ένα απαραίτητο έργο για την Κρήτη, που θα έπρεπε εδώ και χρόνια να έχει υλοποιηθεί, ενώ ευχήθηκε την επόμενη φορά που θα επισκεφθεί την Κρήτη, να το δει ολοκληρωμένο.

mesara_mitsos


Στη συνέχεια, ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε σύντομη στάση στους Αγίους Δέκα και ενημερώθηκε από το Δήμαρχο Γόρτυνας Νίκο Σχοιναράκη για την περιοχή, ενώ σε καφενείο της περιοχής είχε τη δυνατότητα να μιλήσει με κατοίκους, μεταξύ των οποίων ήταν μια 69-χρονη πολύτεκνη μητέρα 7 παιδιών που έχει περισσότερα από 20 εγγόνια αλλά και αρκετά δισέγγονα, κάτι που εξέπληξε τον κ. Μητσοτάκη, ο οποίος και κατά τη χθεσινή ομιλία του στο Ηράκλειο, αναφέρθηκε στην ανάγκη να δοθούν κίνητρα στις νέες οικογένειας να κάνουν περισσότερα παιδιά.

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος της ΝΔ, αμέσως μετά επισκέφθηκε τη Γεωργική Σχολή στον Αμπελούζο, δείχνοντας ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία της. Τον κ. Μητσοτάκη ενημέρωσε η διευθύντρια της σχολής Μαρία Χαλκιαδάκη και η πρώην αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Κρήτης Θεανώ Βρέντζου, οι οποίες εξήγησαν στον πρόεδρο της ΝΔ τη σπουδαιότητα της σχολής για τα νέα παιδιά που επιθυμούν να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα πλην όμως δεν έκρυψαν την θλίψη τους για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται, καθώς όπως διευκρίνισαν στον κ. Μητσοτάκη, φοιτούν μόλις επτά μαθητές.

Η κ. Χαλκιαδάκη σημείωσε ότι χρειάζεται διεύρυνση της ειδικότητας της σχολής προκειμένου να καλλιεργήσει το ενδιαφέρον των νέων αγροτών, με τον κ. Μητσοτάκη να διευκρινίζει πως η ανάγκη να βελτιωθεί η παραγωγικότητα μέσα από τη γνώση, είναι ένα από τα βασικά στοιχεία της νέας λογικής που πρέπει να επικρατήσει στον αγροτικό τομέα και την παραγωγή.

Όπως τόνισε ο κ. Μητσοτάκης: «Η βελτίωση της παραγωγικότητας θα έρθει μέσα από την γνώση που δίνουν σχολές όπως η γεωργική σχολή. Σε δυο βασικούς άξονες πρέπει να κινηθούμε. Ο ένας είναι να εκπαιδεύουμε τους νέους αγρότες σε θέματα τεχνολογίας και επιπλέον να σιγουρευτούμε ότι οι νέοι αγρότες θα έχουν τη γνώση για να τα καταφέρουν. Βλέπω όμως ότι έχουμε έναν αναξιοποίητο θησαυρό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεναγήθηκε στην έκταση και τα θερμοκήπια της σχολής, ενώ προσκύνησε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής μέσα στην έκταση της σχολής.

Πηγή φωτογραφιών: Cretapost.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης