Κουτσούμπας: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει την προώθηση των συμφερόντων ΗΠΑ-ΝΑΤΟ

koutsou-new1

Καλεί τον λαό «να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ»

Δριμεία κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ που έχει αναλάβει «πλήρως το ρόλο στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών» ασκεί ο Δημήτρης Κουτσούμπας με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και την πρόσφατη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ για την Ελλάδα.

Ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ καλεί, μάλιστα, τον λαό «να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο».

Η δήλωση του Δημήτρη Κουτσούμπα έχει ως εξής:

Η πρόσφατη δημοσιοποίηση της «Ολοκληρωμένης Έκθεσης» του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για την Ελλάδα, πέρα από το γεγονός ότι θυμίζει παλιές σκοτεινές εποχές, επιβεβαιώνει πλήρως το ρόλο που έχει αναλάβει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στην προώθηση των αμερικανοΝΑΤΟϊκών σχεδιασμών.

Στην Έκθεση αναγνωρίζεται ρητά και κυνικά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει την ευρωατλαντική σφραγίδα, ότι «η Ελλάδα είναι αφοσιωμένος εταίρος στην προώθηση των συμφερόντων των ΗΠΑ εντός και εκτός της Ελλάδας», ότι «η ελληνική κυβέρνηση υποστηρίζει την εμβάθυνση της στρατιωτικής συνεργασίας», προσφέροντας «επιπλέον τοποθεσίες εκτός του κόλπου της Σούδας, για να υποστηρίξει τις στρατιωτικές επιχειρήσεις των ΗΠΑ στην περιοχή».

Φτάνει μάλιστα στο σημείο να ομολογεί ότι θα επιστρατευτούν ΜΚΟ και ΜΜΕ για να πεισθεί ο ελληνικός λαός για την αναγκαιότητα αυτής της πολιτικής. Τόσο «προοδευτική» είναι η πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτές οι ανατριχιαστικές επιδιώξεις της αμερικανικής πολιτικής, που δεν αμφισβητούνται από την κυβέρνηση, ούτε φυσικά από τη ΝΔ, ούτε από κανέναν άλλο από τους διοργανωτές των αυριανών συλλαλητηρίων, δείχνουν την ανάγκη ο λαός να επαγρυπνά και να γυρίσει την πλάτη σε όλους εκείνους που θέλουν την Ελλάδα προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ, για χάρη των συμφερόντων του κεφαλαίου και μόνο.

ΣΧΟΛΙΑ (4)

ΠΕΛΛΑ

H "φυτεία" του τιμημένου γνωρίζει από τα αρχεία τις αποφάσεις των Ολομελειών του κόμματος που μιλούσαν για Λαική Δημοκρατία της Μακεδονίας? Τώρα την ταίζει με τον γνωστό σανό για ΝΑΤΟ και δεν αρέσει η συμφωνία γιατί έχει το πρόσημο της Νέας Τάξης. Αν τα Σκόπια είχαν κομμουνιστικό καθεστώς τί όνομα θα του έδιναν?

Έτσι

Είναι κουτσούμπα δεν βλέπω όμως να βγάζεις τον κόκκινο στρατό σου στους δρόμους για την Πατρίδα

Τσιπρα σε πήραν χαμπάρι !!!!

Ρε Πινόκιο σε πήρε πρέφα και ο Κουτσούμπας και στα χώνει ρε χαβαλέ !!!! Σου λέει στα ίσα ότι έκανες τη χώρα προτεκτοράτο των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ ! Αυτά ρε «Μακάκους»Πινόκιους είχαμε να τα ακούσουμε από τις δεκαετίες ‘80 !!!! ΡΕΝΤΙΚΟΛΟΥΣ !!!!!!

Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ ΚΑΙ Ο ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ :

Ο ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ΜΕΤΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ: "Μη λησμονείτε ποτέ το θάνατο του παλληκαριού, αλλά προ πάντων μη λησμονείτε τη ζωή του, τον ενθουσιασμό του, δηλαδή τη δύναμη και την τόλμη. Μη λησμονείτε και την ιδέα που για εκείνη δούλεψε και υπέφερε, ούτε την πανώρια χώρα όπου εσκοτώθη. Η ιδέα εκείνη και η χώρα θέλουν πολλούς ακόμη ήρωες".

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

metanastes_art

Πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των αυξημένων ροών προσφύγων σε διπλωματικό, πολιτικό και επιχειρησιακό επίπεδο αποφασίζει σήμερα το ΚΥΣΕΑ που συνεδριάζει υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου  – Η νέα προσφυγική κρίση στο επίκεντρο των συνομιλιών Ερντογάν – Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

79
Tsipras

Κατά την παρέμβασή του, στο φεστιβάλ του σχηματισμού  Articolo Uno, που μετέχει στη νέα ιταλική κυβέρνηση, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι το μέτωπο αυτό είναι το μόνο που μπορεί να δώσει λύσεις για την αντιμετώπιση μιας σειράς προκλήσεων, όπως η ακροδεξιά και το Brexit

49
akrivopoulou_tsakalowtos_kapsoxas_main

«Να μας εξηγήσει γιατί ήταν από τους ελάχιστους υπουργούς που έχαιρε μιας… ανεξήγητης ασυλίας από το σύνολο των ΜΜΕ» κάλεσε τον πρώην υπουργό η Ακριβοπούλου - Αιχμές για την διαπραγμάτευσή του με τους δανειστές από τον Καψώχα

69