Θεοδωράκης: Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα - Λογική λύση οι Πρέσπες

Θεοδωράκης: Είμαι αντίθετος με τον Τσίπρα - Λογική λύση οι Πρέσπες

«Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια», είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha o επικεφαλής του Ποταμιού  και επανέλαβε ότι το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές

theodor
«Λογική λύση», χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha. Παράλληλα, υπεραμύνθηκε της απόφασης για τη διαγραφή του Σπύρου Δανέλλη, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να δανείζουμε βουλευτή να πάει στη συμπολίτευση και μετά να γυρίσει στην αντιπολίτευση».

«Είμαι αντίθετος με τον τσίπρα, αλλά είναι λογική λύση οι Πρέσπες», είπε χαρακτηριστικά. 

Ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Alpha


Για το διαζύγιο με το ΚΙΝΑΛ, ο κ.Θεοδωράκης είπε: 

 Τσακωθήκαμε γιατί δεν θέλαμε να γίνουμε παλιό ΠΑΣΟΚ. Η κ.Γεννηματά άρχισε το πισωγύρισμα. Το Ποτάμι είναι ξεκάθαρο, θέλει να λυθεί το πρόβλημα. Δεν πιστεύουμε σε βασιλόπουλα που θα λύσουν προβλήματα. Εχει χάσει πολύτιμο χρόνο η Ελλάδα, οι γείτονές μας έχουν σφετεριστεί την ιστορία, πρέπει να τους αλλάξουμε τα σχολικά βιβλία και η Συμφωνία το κάνει αυτό.

Υπάρχουν μύθοι για τη Μακεδονία;

Πρέπει να σκεφτούμε ότι όλος ο κόσμος αναγνωρίζει γείτονες ως Μακεδονία - με τη Συμφωνία μπαίνει το «βόρεια» που σημαίνει τμήμα, όχι όλη η Μακεδονία. Δίνεται ευκαιρία. Και το ΝΑΤΟ έχει πιέσει τους γείτονες να αλλαξουν όνομα.

Η χθεσινή απόφαση για ψήφο κατά συνείδηση  δίνει παράταση ζωής στο Ποτάμι;

Κλείσιμο
Δεν κοιτάζω την πολιτική μου επιβίωση. Σκέφτομαι την πατρίδα, τους έλληνες, την κοινωνία, την οικονομία. Κανείς δεν μπορεί να με κατηγορήσει ότι σκέφτομαι την καρέκλα μου. Παραμένω στο ποτάμι και ξέρω ότι επιλογές που κάνω μικραίνουν το Ποτάμι. Επιλέγω το πατριωτικό και όχι το κομματικό καθήκον.

Οι βουλευτές σας θα παραμείνουν;

Όλα αποδεικνύονται στην πράξη. Αρκετοί πρόδωσαν το Ποτάμι. Αυτοί που έμειναν δεν νομίζω ότι θα πάνε κάπου αλλού.

Πως βλέπει την προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ για την κεντροαριστερά

Με τον κ.Τσίπρα μπορώ να συζητήσω για το κοινό καλό, αλλά δεν έχω κανένα λόγο για να συζητήσω τα πολιτικά του όνειρα. χθες ήταν με έναν ακροδεξιό και τον Μαδούρο, τώρα ευρωπαϊστής. Ο ευρωπαϊκός μας προσανατολισμός είναι μόνιμη επιλογή, όχι ευκαιριακή.

Για την αυτόνομη κάθοδο του Ποταμιού στις εκλογές

Το Ποτάμι θα κατέβει αυτόνομα στις εκλογές. Κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τη διάθεση του κόσμου. Υπάρχουν πολλοί αναποφάσιστοι, που τις κρίσιμες εβδομάδες θα επιλέξουν το Ποτάμι. Δεν θα παραμείνω στην πολιτική με δεκανίκια, αν δεν μπούμε στη βουλή, θα πάω σπίτι μου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης