Handelsblatt για Τσίπρα: Επικεφαλής κυβέρνησης μειοψηφίας, δεν διαθέτει ικανότητα διακυβέρνησης

tsipras_vouli_arthro

Και η Frankfurter Allgemeine Zeitung γράφει για Τσίπρα και Τερέζα Μέι: «Μόλις που τη γλίτωσαν»

Αρθρο για τον Αλέξη Τσίπρα και τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ελλάδα φιλοξενεί η εφημερίδα Handelsblatt. Η γερμανική εφημερίδα  σημειώνει ότι «στην πραγματικότητα, ως επικεφαλής μιας κυβέρνησης μειοψηφίας, δεν διαθέτει ικανότητα διακυβέρνησης. Η χώρα απειλείται από πολιτική στασιμότητα. Άνθρωποι του οικονομικού κλάδου ελπίζουν να διεξαχθούν εκλογές νωρίτερα από το φθινόπωρο. Αλλά ο Τσίπρας διστάζει να κατέβει σε πρόωρες εκλογές. Μπορεί το Κοινοβούλιο να τον στήριξε τώρα με οριακή πλειοψηφία, αλλά την εμπιστοσύνη των ψηφοφόρων την έχει χάσει προ πολλού. Εδώ και τρία χρόνια η συντηρητική Νέα Δημοκρατία προηγείται σταθερά στις δημοσκοπήσεις. Ο πρωθυπουργός ελπίζει και προσπαθεί να το αλλάξει αυτό μέχρι το φθινόπωρο».

Από την άλλη το εγκώμιο του Ελληνα πρωθυπουργού πλέκει η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «'Κέρδισε το πρώτο στοίχημα' ήταν ο τίτλος φιλοκυβερνητικής εφημερίδας. Το πρώτο στοίχημα, δηλαδή την πρόταση μομφής. Κατά την επικείμενη ψηφοφορία αναφορικά με το όνομα Βόρεια Μακεδονία για τη γειτονική χώρα ο Τσίπρας αναλαμβάνει ένα νέο ρίσκο. Ωστόσο οι ενέργειές του δεν έχουν να κάνουν ούτε με τζόγο, ούτε με πόκερ, αλλά αντιθέτως είναι πολύ καλά μετρημένες και ζυγισμένες. Σε άλλες χώρες ένας πρωθυπουργός χωρίς διασφαλισμένη πλειοψηφία στη Βουλή θα χαρακτηρίζονταν μάλλον ‘lame duck' (σ.σ. πολιτικός που εκτιμάται ότι οδεύει προς το πολιτικό του τέλος). Όχι όμως στην Ελλάδα: ο Τσίπρας θα μπορούσε να συνεχίσει να κυβερνά και με απλή πλειοψηφία. Γι' αυτό πολιτικοί αναλυτές στην Ελλάδα τον βλέπουν να εξέρχεται τώρα ενισχυμένος από την ψηφοφορία».

Παρακάτω ο δημοσιογράφος επισημαίνει ποιο θα μπορούσε να είναι το πολιτικό μέλλον του έλληνα πρωθυπουργού: «Εάν περάσει το όνομα Βόρεια Μακεδονία, ο Τσίπρας θα χάσει κι άλλους ψηφοφόρους. Ούτως ή άλλως όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ήδη τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ να πέφτουν από το 35,5% που είχε κάποτε στο 16,5%. Πολύ πιθανό λοιπόν να μην επανεκλεγεί φέτος. Αλλά ο Τσίπρας είναι ακόμη νέος, λένε πολιτικοί αναλυτές. Σε μελλοντικές εκλογές θα είναι εκείνος που θα μπορεί να πει ότι έβγαλε τη χώρα από την οικονομική κρίση και πως επιπλέον τερμάτισε τη δύσκολη διαμάχη για το όνομα Μακεδονία, ανακτώντας με τον τρόπο αυτό την ικανότητα διακυβέρνησης της χώρας».

«Η επιδημία του εθνικισμού»

Η εφημερίδα Tageszeitung κυκλοφορεί με πρωτοσέλιδο τίτλο «Aggropolis» (σ.σ. από το aggressiv, δηλαδή επιθετικός), που συνοδεύεται από φωτογραφία έλληνα διαδηλωτή, ο οποίος φοράει στεφάνι δάφνης και κρατά την ελληνική σημαία. Στο επίσης πρωτοσέλιδο σχόλιο υπό τον τίτλο «Η επιδημία του εθνικισμού», υπογραμμίζεται ότι ο εθνικισμός εξαπλώνεται με γοργούς ρυθμούς στην Ευρώπη: «Είναι η απόλυτη παραφροσύνη. Και ο εθνικισμός λειτουργεί έτσι όπως λειτουργεί πάντα: με έναν αδυσώπητα κακό και επιπλέον ξένο αντίπαλο, με επίκληση στο συναίσθημα του πατριωτισμού σε μια δήθεν ομοιογενή κοινωνία και με το φόβο μιας ανύπαρκτης απειλής. Το ότι στις τάξεις των ελλήνων εθνικιστών φουντώνουν τα πατριωτικά συναισθήματα θα μπορούσε να μας αφήσει αδιάφορους εάν αφορούσε μόνο την Ελλάδα και τη ‘Μακεδονία'. Ωστόσο η εθνικιστική ασθένεια εξελίσσεται σε όλη την ήπειρο σε επιδημία. Χωρίζει τους κατοίκους της Κριμαίας από τους Ουκρανούς, Ελληνοκύπριος από Τουρκοκύπριους, Μολδαβούς από τους κατοίκους της Υπερδνειστερίας, Καταλανούς από Ισπανούς και Φλαμανδούς από Βαλλόνους. Στις εκάστοτε φούσκες που δημιουργεί ο εθνικισμός προκαλεί μεγαλύτερη αλληλεγγύη απ' ό,τι εκείνη που δημιουργεί η έντονη αδικία μεταξύ φτωχών και πλουσίων. Και απειλεί να κατασπαράξει την Ε.Ε. εκ των έσω».

Στη διαδικτυακή έκδοση της Frankfurter Allgemeine Zeitung δημοσιεύεται σχόλιο με αναφορές σε Ελλάδα και Μ. Βρετανία, όπου διεξήχθησαν σχεδόν παράλληλα ψηφοφορίες κατά τις οποίες οι πρωθυπουργοί των δυο χωρών απέσπασαν επαρκείς ψήφους για να παραμείνουν στο αξίωμά τους. Υπό τον τίτλο «Μόλις που τη γλίτωσαν» ο συντάκτης επισημαίνει: «Η Τερέζα Μέι και ο Αλέξης Τσίπρας ξεπέρασαν το εμπόδιο της πρότασης μομφής στα κοινοβούλιά τους. Παρ' όλα αυτά, αυτό το διάστημα θα πρέπει– ποιος θα το πίστευε – να ανησυχεί κανείς περισσότερο για τη Μ. Βρετανία, παρά για την Ελλάδα».

Αυστριακή εφημερίδα «Der Standard»:«Από κομμουνιστής έγινε επαγγελματίας πολιτικός»

«Πόσο επικίνδυνος είναι αυτός ο άνθρωπος για την Ευρώπη; Είναι απειλή για την ΕΕ;», διερωτάται η αυστριακή εφημερίδα «Der Standard» υπενθυμίζοντας στους αναγνώστες της ότι, με τον τρόπο αυτό ο ευρωπαικός Τύπος αντιμετώπισε τον Τσίπρα όταν ανέλαβε τον πρωθυπουργικό θώκο.

«Από κομμουνιστής που ήταν πριν από τέσσερα χρόνια, έγινε επαγγελματίας πολιτικός» σχολιάζει το επίμαχο δημοσίευμα.

«Πριν από τέσσερα χρόνια,όταν ο αρχηγός του αριστερού κόμματος ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε καθήκοντα πρωθυπουργού της Ελλάδας, πολλοί τίτλοι εφημερίδων τον έβλεπαν ως απειλή για την Ευρώπη. Τώρα, κανείς δεν φοβάται πια τον Αλέξη Τσίπρα. Για τον 44χρονο γιο εργολάβου, ο οποίος οποίος σπούδασε πολιτικός μηχανικός, η λαικίστικη δράση αποτελεί πλέον παρελθόν», γράφει η αυστριακή εφημερίδα σχολιάζοντας πως, ενώ οι Έλληνες ήταν αντίθετοι στα μέτρα λιτότητας των πιστωτών, ο Τσίπρας τα υιοθέτησε.

«Το περασμένο καλοκαίρι, ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε το τέλος στην κρίσης του χρέους. Στο μεταξύ, έγινε επαγγελματίας πολιτικός δίνοντας έμφαση στην εξωτερική πολιτική. Η αλλαγή του ονόματος της ΠΓΔΜ σε «Βόρεια Μακεδονία» δεν θα ήταν εφικτή αν δεν είχε καλές σχέσεις του με την κυβέρνηση των Σκοπίων του Ζόραν Ζάεφ. Αν όλα πάνε καλά, ο Τσίπρας θα μείνει στην ιστορία με αυτήν την πολιτική συμφιλίωσης. Εάν οι δημοσκοπήσεις είναι σωστές, τότε ο πρώην αντίπαλος της παγκοσμιοποίησης και οπαδός του Παναθηναϊκού δεν έχει πολλές πιθανότητες επανεκλογής. Επί του παρόντος, το ποσοστό του κόμματός του βρίσκεται περίπου στο 25%».

Le Figaro:«Η κατάσταση στην Ελλάδα είναι άνευ προηγουμένου»

«Ο Έλληνας πρωθυπουργός έχασε την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο επιβάλλοντας τη «συμφωνία των Πρεσπών»», γράφει η γαλλική εφημερίδα «Le Figaro».
«Μπορεί να κρατήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, ενώ υποστηρίζεται μόνο από μια μειοψηφία βουλευτών; Η κατάσταση είναι άνευ προηγουμένου στην Ελλάδα. Ο Έλληνας πρωθυπουργός κέρδισε την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας των βουλευτών στην ψηφοφορία που έγινε το βράδυ της Τετάρτης αλλά μπορεί να υπολογίζει μόνο σε 145 βουλευτές από τους 300 συνολικά μέχρι το τέλος της θητείας του τον επόμενο Οκτώβριο. Ο κυβερνητικός εταίρος του,το κόμμα των Ανεξάρτητων Ελλήνων, άφησε το κυβερνητικό πλοίο την περασμένη Κυριακή και μόνο τρεις από τους επτά βουλευτές αυτού του μικρού κόμματος θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν τον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό δεν αρκεί για να φτάσει τις 151 έδρες που απαιτούνται για την πλειοψηφία»,επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (23)

Γερμανος

Οσο και να χτυπιουνται τα αμορφωτα ουγκανα που θεωρουνται εθνικιστες δεν προκειται να επικρατησουν.Δεν θα αφησουμε την Ευρωπη σε ανθρωπους με κατεστραμμενες ζωες που δεν ειναι ικανοι να σωσουν τον εαυτο τους. Καταλαβετε κακομοιρηδες ?

εεε;

θα επαναφέρετε και τους φούρνους κ.Γερμανέ;

Σοβαρή φυλλάδα!

Ο Τσιπρας είναι ηγέτης και σας παίζει στα δάχτυλα του ποδιού του!

Ασόβαρος σχολιαστής!!

Τους μόνους που παίζει στα δάκτυλα του ο τεράστιος....αυτός ο ηγέτης είναι ο Ελληνικός λαός που τον έχει φλομώσει στο παραμύθι!! Μία του ψεύτη....δυό του ψεύτη...τρεις και πάει σπίτι του!!

"είναι η αριστερά ηλίθιε"

Ψέματα!!! Έχει όλες τις ικανότητες και τις αρετές του κομμουνιστή!!!!!!!

Δηλαδη τους πείραξε....το στεφάνι και η ελληνική σημαία

Του διαδηλωτή, και μίλησαν για για εθνικισμό, δηλαδή φασίστας; τι πρέπει να κρατάει φουστάνι και γυναικεία περούκα; για να μην τον πουνε εθνικιστή αϊ στο διατσα Γερμανοί.

Δημοψήφισμα

Μετά το συλλαλητήριο της Κυριακής αν η κυβέρνηση δεν προχωρήσει σε δημοψήφισμα νομίζω ότι μπορούμε να πούμε πλέον με σιγουριά ότι τελούμε υπό καθεστώς δικτατορίας.

χοχο

Ο κάθε εργοδότης θα έγραφε ωραία γιά τον ντελιβερά του, σιγά τα ωά. Να πληρώσεις έναν δημοσιογράφο να πει πέντε παπάρες

Δημήτρης από Γερμανία

Η γερμανική συντηρητική εφημερίδα Die Welt έγραφε χθες ότι ο Αλέξης Τσίπρας πληρεί όσο κανείς άλλος ηγέτης αυτή τη στιγμή το κενό οράματος και ηγεσίας στον δυτικό κόσμο και τον επαινεί για το θάρρος και την οραματικότητα του.

Οι γνησιοι ΠΑΣΟΚΟΙ δεν χανουν μηνιατικα

εγιναν ποτε εκλογες επι ΠΑΣΟΚ πριν εξαντληθει η τετραετια? Δεν χανουν μηνιάτικα αυτοι. Επειδη το 80% του ΣΥΡΙΖΑ ειναι ΠΑΣΟΚ, ενα 10% ΝΔ και ενα αλλο ποσοστό "οπου φυσαει ο ανεμος", δεν προκειται να γινουν εκλογες. Θα τους βρισκει τους 151 με καθε τροπο. Οποτε αντε στις δουλειες σας γιατι πρεπει να πληρωσετε φορους για να δωσουν επιδομα στεγασης στους φοροφυγαδες που ειναι μεγαλη δεξαμενη ψηφοφορων.

Σας εξηγώ τι έγινε ακριβώς

Ο Κοτζιάς διορίστηκε από το Επικρατείας στο Υπουργείο με σκοπό να βρει μια συμφωνία 2 κοινοβουλίων που εκτελούν εντολές του Νάτο. Ο Τσίπρας έχει τον ρόλο του δημαγωγού που θα ξεγελάσει τους βουλευτές για να εξυπηρετήσει η Μέρκελ τα συμφέροντά του. Ο Πρόεδρος των Σκοπίων είναι μιλημένος με τον Πούτιν να μην υπογράψει. Στη χειρότερη περίπτωση θα βάλει βέτο ο Πουτιν για να μην γίνει δεκτό το Βόρεια Μακεδονία. Εντωμεταξύ εμείς εδώ αντί να τα τινάξουμε όλα στον άερα, καθόμαστε και δεχόμαστε επιστολές με σύμβολο τον Όλυμπο και Δημοκρατία της Μακεδονίας και περιμένουν κάποιοι ότι θα αλλάξει των Σύνταγμα των Σκοπίων. Το χειρότερο είναι ότι αυτοί είναι βουλευτές του κοινοβουλίου που βγήκαν με συνθήματα κατά του Ένφια και δεν ξέρουν τίποτα από γεωπολιτική/στρατηγική.

Κουρελούδες

Eνώ όταν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας ,διέθετε την ικανότητα διακυβέρνησης...

Los Bomboneros

Ποτέ δεν ήταν κυβέρνηση πλειοψηφίας με 40% αποχή στις εκλογές. Και ειδικότερα μετά την καταστροφή του 6/2015, πολύς κόσμος τάχθηκε εναντίον του. Αυτοί όμως ισχυρίζονται ακόμα και τώρα, με 151 απ'όλες τις πάντες και ιδεολογικές αντιλήψεις, ένα σύνολο Φρανκεστάιν με πολλά κομμάτια, ότι "έχουν τη δεδηλωμένη".

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21523459

«Είμαστε πολύ υπερήφανοι κι ελπίζουμε να συνεχίσει σε αξιακό και ηθικό επίπεδο να κινείται έτσι, γιατί αποτελεί πλέον παράδειγμα για πολλούς νέους ανθρώπους στην Ελλάδα στον χώρο του αθλητισμού και όχι μόνο», δήλωσε ο υπουργός Υγείας

3
mitsotakis_macron1

Κυριάκος Μητσοτάκης και Εμανουέλ Μακρόν συμφώνησαν να υπάρξει το 2021 έκθεση με μοναδικά εκθέματα από το Λούβρο και άλλα ιδρύματα στο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Βυζαντινό Μουσείο – Έκθεση χάλκινων ευρημάτων από την Ελλάδα για πρώτη φορά στο Λούβρο

48
raixel

«Η Γερμανία αισθάνεται ντροπή για τον τρόμο και τα δεινά που σκόρπισε στην Ευρώπη κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου» αναφέρει μεταξύ άλλων ο Ερνστ Ράιχελ - Στα ελληνικά μιλά ο πρέσβης στην αρχή και στο τέλος του μηνύματος

panagiotopoylos

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας βρέθηκε στο Δ' Σώμα Στρατού, στην Ξάνθη, στο πλαίσιο της σημερινής περιοδείας του σε μονάδες της ζώνης ευθύνης του σχηματισμού

1
areios_pagos1

Επτά ψήφους έλαβε ο Χαράλαμπος Βουρλιώτης και πέντε ψήφους ο Δημήτρης Δασούλας - Ικανοποίηση από τους περισσότερους υποψηφίους για τη θέση του προέδρου και του εισαγγελέα του ανώτατου δικαστηρίου γιατί υπήρξε σεβασμός στην αρχαιότητα και την επετηρίδα

2