Θεοδωράκης για Δανέλλη: Κατάντια, έβαλε πάνω απ' όλα το δικό του θέλω

Θεοδωράκης για Δανέλλη: Κατάντια, έβαλε πάνω απ' όλα το δικό του θέλω

«Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμη κι αν δεν ολοκληρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών» - «Εξαγοράστηκε; Όχι. Δεν εξαγοράστηκε, ούτε λεφτά, ούτε καρέκλα παζάρεψε» είπε ο πρόεδρος του Ποταμιού για την μεταπήδηση του Σπύρου Δανέλλη στον ΣΥΡΙΖΑ

theodorakis_psifos_empistosynis
«Θέλω να απευθυνθώ στον κ. Δανέλλη: Αυτό που κάνετε δεν είναι έγκλημα, είναι κάτι χειρότερο. Είναι λάθος. Στο έγκλημα μπορεί να υπάρχει πάθος, ένστικτο και απερισκεψία. Στο λάθος υπάρχει σκέψη, μελέτη και υπολογισμός» είπε ο Σταύρος Θεοδωράκης κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στη Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης για την παροχή ψήφο εμπιστοσύνης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού είπε πως ο κ. Δανέλλης συμμετείχε σε όλες τις συνεδριάσεις του κόμματος όπου ομοφώνως αποφασίστηκε να μην δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ωστόσο εκτίμησε ότι η αλλαγή στάσης δεν οφείλεται σε εξαγορά.

Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ για υποκρισία λέγοντας πως προχωρά σε μεταγραφές βουλευτών από άλλα κόμματα αλλά στο καταστατικό του αναφέρει πως όποιος εκ της Κουμουνδούρου διαφωνεί με την «κομματική γραμμή» οφείλει να παραδίδει την έδρα του.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της απόφασης του κ. Δανέλλη είπε «Η κόκκινη γραμμή του Ποταμιού ήταν ότι δεν παρέχουμε ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Σε αυτή την απόφαση μέχρι χθες ήμασταν όλοι σύμφωνοι και ξαφνικά βγαίνει ένας βουλευτής και λέει ότι δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Τον Κυριάκο τον ρώτησες;» είπε προκαλώντας στιγμιαία αμηχανία στην αίθουσα για να εξηγήσει: «την Ελσα, την Ζαχαρούλα, τον Παναγιώτη τον Κωστή όλους τους εθελοντές του Ποταμιου που μετέχουν στα συνέδρια τους ρωτάς; Η απόφαση κυρίε Δανέλλη δεν είναι η εξύψωση της πολιτικής αλλά η κατάντια της πολιτικής. Εξαγοράστηκε; Όχι. Δεν εξαγοράστηκε ούτε λεφτά ούτε καρέκλα παζάρεψε. Είμαι σίγουρος αλλά δεν κάνει μικρότερο το λάθος. Σε μια έξαρση εγωισμού έβαλε πάνω από όλα το δικό του θέλω. Η δική του άποψη ιδέες ήταν ανώτερες από όλων των άλλων».

Ο ίδιος πάντως δεν περιόρισε την κριτική του στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και στα υπόλοιπα κόμματα που έχουν πάρει στις τάξεις τους βουλευτές του Ποταμιού όπως η ΝΔ και η ΔΗΣΥ.

«Ο κ. Τσίπρας πήρε την κα Παπακώστα κα αναζητά άλλους πέντε. Με αυτή την ηθική η χώρα δεν πάει πουθενά. Οι μεταγραφές: Δευτέρα αλλού και Τρίτη εδώ δεν επιτρέπονται ούτε στο ποδόσφαιρο. Δεν γίνεται την Κυριακή να παίζεις με μια ομάδα και την Τετάρτη με άλλη. Επιβαρυντικό στοιχείο είναι πως όλα αυτά συμβαίνουν σε μια Βουλή που έχει συγκροτηθεί με βουλευτές εκλεγμένους με λίστα. Τα κόμματα αποφάσισαν ποιοι θα είναι βουλευτές και σήμερα έχουμε 20 βουλευτές που παίζουν μουσικές καρέκλες. Δεν πρέπει να επιτρέπεται η αλλαγή ΚΟ σε έναν βουλευτή. Αυτή είναι η δική μας ηθική Το δικό σας καταστατικό κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ πάει ακόμα μακρύτερα. Λεει ότι ο βουλευτής που δεν ψηφίζει κομματική γραμμή παραδίδει αυτομάτως την έδρα του. Προφανώς όμως ισχύει το ρητό της αρπαχτής: τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας» είπε σε άλλο σημείο ο κ. Θεοδωράκης.

Δεν δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης ακόμα και αν δεν ολοκληρωθεί η Συμφωνία Πρεσπών

Κλείσιμο
Ο ίδιος ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν παρέχει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ενώ σε μια αποστροφή ειπε «Ακούω να λενε ότι αν δεν πάρει ο Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης δεν θα ολοκληρώσει αυτά που λεει και δεν θα ολοκληρώσει την Συμφωνία Πρεσπών».

«Σε ένα παλιότερο διαφημιστικό σποτ εμφανιζόταν ο μικρός Αλέξης με σπασμένο το αριστερό χέρι και ένας κύριος υποσχόταν ότι θα του μάθει να γράφει με το δεξί. Γελούσατε. Ετσι όμως αντιλαμβάνεστε την πολιτική. Χθες με το δεξί χέρι, σήμερα με το αριστερό και αύριο με ένα τρίτο χέρι. Εμείς δεν είμαστε πρόθυμοι. Δεν σας δίνουμε ψήφο εμπιστοσύνης. Επιμένουμε ότι η χώρα έχει ανάγκη από μεγάλη αλλαγή».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης