Δανέλλης: Γνώμονάς μου η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου

Δανέλλης: Γνώμονάς μου η συνέπεια στις αρχές και τη συνείδησή μου

Ο διαγραφείς από το Ποτάμι βουλευτής κατηγόρησε τον Κ.Μητσοτάκη ότι παραποιεί την αλήθεια - Ο Τσίπρας μοιράζει υπουργεία για να μείνει στην εξουσία είπε ο Χάρης Θεοχάρης απαντώντας στον πρωθυπουργό

danellis12
Την συνέπεια την πολιτικής του πορείας επισήμανε ο κ. Σπύρος Δανέλλης με παρέμβασή του στην συζήτηση που διεξάγεται στην Ολομέλεια της Βουλής προκειμένου να απαντήσει στις προσωπικές αναφορές του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο αρχηγός της ΝΔ υπενθύμισε ότι πριν από έξι μήνες ο κ. Δανέλλης υπερψήφισε την πρόταση μομφής που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση κατά της κυβέρνησης και κάλεσε τον βουλευτή να εξηγήσει τι μεσολάβησε και άλλαξε στάση.

Απαντώντας ο κ. Δανέλλης είπε ότι τότε είχε εισηγηθεί στο Ποτάμι να απέχουν από την ψηφοφορία. Η πρότασή του δεν έγινε αποδεκτή και πειθάρχησε με την κομματική γραμμή.

«Είναι εντυπωσιακός ο τρόπος που ο κ Μητσοτάκης επιβεβαιώνει πόσο γνήσια ευρωπαϊστής και φιλελεύθερος είναι» είπε αρχικά ο κ. Δανέλλης για να προσθέσει: «Σχετικά με την στάση μου στην πρόταση μομφής πριν από 6 μηνες ο κ. Μητσοτάκης με εντυπωσιακό τρόπο παραποιεί την αλήθεια. Είναι γνωστό ότι η προσωπική μου άποψη - επειδή είχε άμεση σχέση με Μακεδονικό – ηταν πως το κόμμα μου έπρεπε να απέχει. Δεν έγινε αποδεκτό. Ακολούθησα την κομματική γραμμή».

«Σε όλη την πορεία μου γνώμονας ήταν η συνέπεια στις αρχές και στην συνείδηση. Μου ήταν αδύνατο να πράξω διαφορετικά» είπε σε άλλο σημείο υπερασπιζόμενος την επιλογή του σήμερα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση προκειμένου να ψηφιστεί η Συμφωνία των Πρεσπών.

Κάλεσε δε την αντιπολίτευση να παραμείνει εντός των ορίων του πολιτικού πολιτισμού καθώς οι εχθροί της Δημοκρατίας είναι σε επιφυλακή για να εκμεταλλευτούν το κλίμα.

Θεοχάρης: Ο Τσίπρας μοιράζει υπουργεία για να μείνει στην εξουσία

Κλείσιμο
Τον λόγο επι προσωπικού ζήτησε και ο κ. Χάρης Θεοχάρης μετά από την αναφορά του κ. Τσίπρα πως ο βουλευτής ήταν υπέρ της συμφωνίας αλλά τώρα που πήγε στην ΝΔ άλλαξε στάση.

«Ο πρωθυπουργό με εγκάλεσε για αλλαγή στην στάση για την συμφωνία των Σκοπίων. Συντάσσομαι δημοκρατικά ως οφείλω με την ΚΟ της ΝΔ που είναι ενιαία και αρραγής. Ξεχνά ο κ. Τσίπρας πως εγώ εξελέγην με κόμμα της αντιπολίτευσης, έμεινα 2 έτη ως ανεξάρτητος βουλευτής και τώρα είμαι σε κόμμα της αντιπολίτευσης σε αντίθεση με άλλους. Ο Τσίπρας μοιράζει υπουργεία για να μείνει στην εξουσία και να αδειάσει τα ταμεία» είπε χαρακτηριστικά
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης