Βελγικός Τύπος για την επίσκεψη Μέρκελ: Μεταμέλεια, αλλά χωρίς επανορθώσεις

Βελγικός Τύπος για την επίσκεψη Μέρκελ: Μεταμέλεια, αλλά χωρίς επανορθώσεις

Η εφημερίδα Le Soir σημειώνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη μεταμέλεια της Γερμανίας και τη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν έθιξε το φλέγον ζήτημα: τις γερμανικές αποζημιώσεις... ισοδύναμες με το ελληνικό χρέος

2019-01-10T160659Z_784731713_RC1BFD01A390_RTRMADP_3_GREECE-GERMANY-MERKEL
Στην επίσκεψη της 'Αγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αναφέρεται ο σημερινός βελγικός Τύπος.

Η εφημερίδα Le Soir σε ανταπόκριση από την Αθήνα υπό τον τίτλο «Μεταμέλεια, αλλά χωρίς επανορθώσεις», σημειώνει πως η Γερμανίδα καγκελάριος εξέφρασε τη μεταμέλεια της Γερμανίας και τη στήριξή της στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά δεν έθιξε το φλέγον ζήτημα: τις γερμανικές αποζημιώσεις ... ισοδύναμες με το ελληνικό χρέος. Η εφημερίδα προβαίνει σε μία σύντομη εξιστόρηση των δεινών που υπέφερε ο ελληνικός λαός κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής, καθώς και της υπόθεσης διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων, η οποία, όπως αναφέρει, επανήλθε στο προσκήνιο το 2010, όταν η Ελλάδα έφθασε στο σημείο αδυναμίας πληρωμής των χρεών της.

«Πώς αναθερμάνθηκαν αναπάντεχα οι σχέσεις μεταξύ Βερολίνου και Αθήνας» είναι εξάλλου ο τίτλος ανταπόκρισης από την Αθήνα για την εφημερίδα La Libre Belgique η οποία υπογραμμίζει ότι «ενώ πριν από πέντε χρόνια, όταν ήταν στην αντιπολίτευση, φώναζε «Merkel go home», σήμερα, ως Πρωθυπουργός, ο Αλέξης Τσίπρας υποδέχεται τη Γερμανίδα Καγκελάριο με κόκκινο χαλί και την προσκαλεί να φάνε ψάρι στην ακροθαλασσιά. Θα πρέπει εντούτοις να παραδεχθεί κανείς, συνεχίζει η εφημερίδα, ότι μία Γερμανίδα Καγκελάριος που συγχαίρει θερμά τους Έλληνες για τις προσπάθειές τους και την έξοδο από την κρίση, που υπογραμμίζει την πρόοδο της ελληνικής οικονομίας και που χαιρετίζει τη δέσμευση του Αλέξη Τσίπρα να βάλει τέλος στη διπλωματική μάχη που φέρνει αντιμέτωπη την Αθήνα με τα Σκόπια συνιστά μη αναμενόμενο γεγονός.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης