Θρίλερ στην ΚΟ των ΑΝΕΛ με Καμμένο-βουλευτές

kammenos_main01

«Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών» τουίταρε - Στη συνεδρίαση της ΚΟ απέτυχε να λάβει έγκριση για αποχώρηση από την κυβέρνηση - Αρνείται ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ότι ζήτησε εξουσιοδότηση για παραίτηση από την κυβέρνηση - Άγνωστο πότε θα γίνει η συνάντηση Καμμένου-Τσίπρα - «Δεν υπάρχει δήλωση ότι παραιτούμαι» είπε το πρωί

Με ήττα του Πάνου Καμμένου ολοκληρώθηκε η πρώτη κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας καθώς η απόπειρά του να αποσπάσει την έγκρισή τους να αποχωρήσουν από την κυβέρνηση και από την κυβερνητική πλειοψηφία έπεσε στο κενό.

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας επιχείρησε να λάβει την εξουσιοδότηση των βουλευτών του ότι συμφωνούν να αποχωρήσουν από  τους υπουργικούς θώκους αίροντας ταυτοχρόνως την εμπιστοσύνη τους από την κυβέρνηση, όμως η προσπάθειά του απέβη άκαρπη. Οι παριστάμενοι υφυπουργοί, βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ δεν έδωσαν την εξουσιοδότησή τους στον Πάνο Καμμένο να «διατάξει» την παραίτησή τους από την κυβέρνηση όταν (και αν) η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει προς κύρωση στη Βουλή, κατηγορώντας τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ ότι ευθύνεται γιατί με τους χειρισμούς του οδήγησε το κόμμα σε στρατηγικό αδιέξοδο.

«Δεν ζήτησα εξουσιοδότηση» λέει -σύμφωνα με πληροφορίες- σε συνομιλητές του ο Πάνος Καμμένος αρνούμενος τις πληροφορίες που διακινούνται από βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων. Ενδεικτικό των νέων θέσεων του προέδρου των ΑΝΕΛ είναι το νέο τουίτ που ανέβασε ο κ. Καμμένοςλίγη ώρα μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του:

Κοινοβουλευτικές πηγές επιμένουν πάντως ότι ο Πάνος Καμμένος ζήτησε έγκριση με σκοπό να μεταβεί στο Μέγαρο Μαξίμου και να συνεννοηθεί με τον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αποχωρήσουν όλα τα στελέχη και οι βουλευτές των ΑΝΕΛ που μετέχουν στην κυβέρνηση και παράλληλα να ζητήσει την δέσμευση του πρωθυπουργού πως δεν θα τους επαναφέρει σε υπουργεία ή στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο οι ίδιες πηγές υποστηρίζουν ότι υπήρξε έντονη αντίδραση από τα στελέχη που μετείχαν στην συνεδρίαση τα οποία εκτός από την επι της ουσίας διαφωνία τους με την πρόταση εξήγησαν ότι το ζήτημα πρέπει να επανατεθεί όταν θα υπάρξει απαρτία. Ειδικότερα, υπογράμμισαν ότι από την συνεδρίαση λείπει η κυρία Ελενα Κουντουρά, η κυρία Μαρία Χρυσοβελώνη και ο κ. Τέρενς Κουίκ. «Δεν έχει υπάρξει απόφαση και ανακοίνωση διαγραφής τους εκτός αν τους έχεις διαγράψει και δεν μας το λες» φέρεται να ειπώθηκε μεταξύ άλλων.

Με την άποψη του Πάνου Καμμένου στοιχήθηκαν μόνο η Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης. Η πλειονότητα των υπολοίπων παρισταμένων δηλαδή ο υφυπουργός Βασίλης Κόκκαλης, οι βουλευτές Θανάσης Παπαχριστόπουλος, Κώστας Ζουράρις και ο υφυπουργός Νίκος Μαυραγάνης (δεν είναι βουλευτής) ετάχθησαν υπέρ της άποψης να επαναληφθεί η συνεδρίαση της διευρυμένης ομάδας των ΑΝΕΛ τις επόμενες ημέρες με τη συμμετοχή της της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά, της υφυπουργού Μαρίνας Χρυσοβελώνη και των υπολοίπων βασικών στελεχών που απουσίαζαν από τη σημερινή σύναξη.

Πλην της κυρίας Κόλλια-Τσαρουχά και του κ. Κατσίκη που ευθυγραμμίστηκαν με τις απόψεις του Πάνου Καμμένου, τα υπόλοιπα στελέχη των ΑΝΕΛ που συμμετείχαν στη συζήτηση εξέφρασαν τις ενστάσεις τους για τους χειρισμούς του προέδρου των ΑΝΕΛ και ζήτησαν ξεκάθαρα να είναι παρόντες όλοι οι βουλευτές προκειμένου να ληφθεί απόφαση για τη συμμετοχή ή όχι στην κυβέρνηση Τσίπρα. 

Η πλειοψηφία των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των ΑΝΕΛ τάχθηκαν με σαφήνεια κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Μετά το τέλος της συνεδρίασης, ο Πάνος Καμμένος ανακοίνωσε ότι αναβάλλεται η συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες στα Σκόπια για την αναθεώρηση του συντάγματος στη γειτονική χώρα. Αναμένοντας τις αποφάσεις των Σκοπιανών, δηλαδή την οριστική έγκριση ή απόρριψη της συμφωνίας των Πρεσπών από την πλευρά τους, ο κ. Καμμένος είπε ότι αναβάλει και την προγραμματισμένη για σήμερα τηλεοπτική συνέντευξή του στο Star. Σε μια νέα ελαφρά κυβίστηση προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή των Ελλήνων παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες -δηλαδή στην προαναγγελθείσα παραίτηση του από την κυβέρνηση Τσίπρα- προτού επισημοποιηθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων. «Ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση» δήλωσε επισήμως ο κ. Καμμένος στη Βουλή ενώπιον βουλευτών και της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

Καμμένος: Δεν υπάρχει δήλωση ότι παραιτούμαι

Σε μια νέα ελαφρά κυβίστηση προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή των Ελλήνων παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες -δηλαδή στην προαναγγελθείσα παραίτηση του από την κυβέρνηση Τσίπρα- προτού επισημοποιηθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων. «Ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση» δήλωσε επισήμως ο κ. Καμμένος στη Βουλή ενώπιον βουλευτών και της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων. 

«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έναν υπουργό που τελεί υπό παραίτηση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας στη συζήτηση που γίνεται αυτή την ώρα στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τα ΑΩ των F-16 δίνοντας αφορμή στον Πάνο Καμμένο να παραδεχθεί εμμέσως ότι θα αποχωρήσει από το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας αφού οι Σκοπιανοί υπερψηφίσουν οριστικά τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία θα επισημοποιηθεί η μονογραφή της Συμφωνίας των Σκοπίων από την γειτονική χώρα.

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Η δήλωση αυτή του κ. Καμμένου έγινε στο ξεκίνημα της  κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, κι εώ οι βουλευτές της ΝΔ αποχωρούσαν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι επιτροπές.

Μόλις η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε: «Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση».

Και συνέχισε ο Πάνος Καμμένος: «Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Πρόκειται για μια κίνηση της ΝΔ προσβλητική για το κοινοβούλιο, προσβλητική για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Δείτε τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου:


Καμμένος: Δεν υπάρχει δήλωση ότι παραιτούμαι

ΣΧΟΛΙΑ (66)

ΦΟΥΦΟΥΤΙΝΟΣ

ΧΑΡΗΤΕΤΟΥΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΤΟΥΣ ΜΕΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΕΚΛΑΤΟΥΣ. ΡΕΕΕΕΕΕ ΠΩΣ ΣΑΣΣΣΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝΝΝΝΝ ΕΕΕΕΕΕΕΕ;; ΠΩΣΣΣΣΣΣ;;;;;;; ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΕΤΕ ΠΟΙΟΥΣ ;;;;;;;; ΤΟΝ ΙΔΙΟΣΑΣ ΤΟΝ ΕΥΑΤΟΟΟΟΟΟ;;;;; ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ 2 ΦΟΡΕΣ ΜΠΡΑΒΟΣΑΣΣΣΣ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΘΑΧΕΤΕ ΝΑ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΑΝΟΙΚΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΠΟΥ 2 ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΕΣ ΦΟΡΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΞΕΓΕΛΑΣΑΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΙΘΑΝΟΤΟΥΣ ΤΡΟΠΟ. ΜΠΡΑΒΟΣΑΣΣΣΣΣ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΡΟΙΔΑΑΑΑΑΑ????? ΤΕΤΟΙΟ ΔΟΥΛΕΜΑ .ΚΑΝΑΤΕ ΣΑΝ ΕΝΑ ΚΑΚΟΜΑΘΗΜΕΝΟ ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΤΟΥ ΚΟΒΟΥΜΕ ΑΠΟΤΟΜΑ Π.Χ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΑ ΠΑΤΑΤΑΚΙΑ ΤΑ ΣΑΝΤΟΥΙΤΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΚΑΚΟ. ΕΛΛΗΝΑΡΑΔΕΣΜΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. ΘΕΛΑΤΕ ΑΘΕΟΥΣ? ΘΕΛΑΤΕ ΧΑΙΔΕΜΑ ΑΥΤΙΩΝ??? ΦΑΤΕ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΦΑΤΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΦΑΤΕ ΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΦΑΤΕ ΙΣΛΑΜΙΑ ΜΕ 400ΕΥΡΩ ΤΟΝ ΜΗΝΑ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΑΣ ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΦΑΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΤΕΕΕΕΕ @@@@@@@@@@@@ΕΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ

Πινοκιο

Απο μονος του ο Καμμενος ειναι παγκοσμιο δελτιο στοιχηματος σε καθημερινη βαση. Δεν υπαρχει πριπτωση να βρει παικτης τι θα πει και τι θα κανει στον επομενο τονο.

Σελιος

Καμενε: Πιο ξεφτιλας πεθαινεις. Να περιμενεις τι θα αποφασισει ο Ζαεφ για να κανεις τις κινησεις σου μπας και χασεις μια ωρα αρχυτερα την καρεκλα. Δειχνει οτι δεν εχεις τα @@χιδια να κανεις ουτε ενα βημα, δεν εχεις κανενα πιστευω μονο αυτο της καρεκλας. Καλα τα λεει ο Ερντο οτι εισαι ενας τσαρλατανος και μια και εισαι των Ενοπλων Δυναμεων, απλα σου αξιζει ο χαρακτηρισμος του " Loose Canon". Τραβα τωρα γελοιε να βαλεις καμμια στολη και να κοιταχτεις στο καθερφτη..

ΑΡ

Μονο και μονο απο αυτη την αποφαση και αλλαγη στασης του ιδιου και των βουλευτων του καταλαβαινει κανεις ποσο ΜΙΚΡΟΙ ειναι. Μονο για μια καρεκλα ζουν αυτοι οι ανθρωποι. Δωστε τους ενα καλο ανταλλαγμα να δειτε για ποτε ξαναλλαζουν γνωμη. Ουτε για φτυσιμο δεν αξιζουν!!! Ανθρωπακια!!!!

Ερινύα

Η απόλυτη αηδία : Ο άνθρωπος που κατήγγειλε την Ν.Δ. για το μνημόνιο που δεν δέχεται, κάνοντας την χυδαία δήλωση ότι αποχωρεί από αυτούς που πάνε "στα τέσσερα": Πρώτον, έγλειψε περιπαθώς εκεί που έφτυνε. Δεύτερον, ψήφισε ένα επώδυνο και αχρείαστο μνημόνιο (και μισό που τρέχει τώρα και ακόμα δεν μπορεί να εκτιμηθεί η καταστροφικότητά του). Τρίτον, ενώ βρίσκεται στα τέσσερα και μάλιστα έχοντας κουμπώσει την όπισθεν, τολμά να αποκαλεί έναν βουλευτή του κοινοβουλίου νυφούλα ! Πόσο γελοιοδέστερη θα μπορούσε να είναι μια ".....κωλοτούμπα με γραβάτα" ;;;;;;;;;;;;

Θεατής τσίρκου σε παράσταση που δε δόθηκε

''ελαφρά κυβίστηση''.κολοοτούμπα είν' η κυβίστηση. Χαχαχαχα ωραίο.Είναι και επίσημα ζογκλέρ δηλαδή.Εγώ αναρωτιέμαι,μετά τις εκλογές το επόμενο πρωΐ,σε ποιον θα πει 'καλημέρα';Θα χει κάποιον;

nnn

έκανε κωλοτούμπα σήμερα, δεν μπορεί να ξανακάνει

danaos

Πώς είπατε? Δε μπορεί να ξανακάνει κωλοτούμπα? Βρε,θα κάνει και ξανακάνει,μέχρι τελικής πτώσεως,άλλοις λόγοις,μέχρις εξαντλήσεως όλων των ορίων συγκυβέρνησης και διατήρησης της υπουργικής θέσης ή μέχρι να τον αδειάσει κανονικά το κατά Βερναδάκη ανήλικο του Μαξίμου και τότε είναι που θα πέσει πολύ γέλιο.

Μια κωλοτουμπα την ημερα

συμμοριτες κανει περα.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

Τα πραγματα ειναι απλα..Μπορουμε εκεινη την ημερα να συγκετρωθουμε 1.000.000 κοσμος εξω απο την βουλη; ΞΑΝΑΡΩΤΩ ΜΠΟΡΟΥΜΕ; Τωρα αν περιμενουμε απο τους ξεφτιλισμενους βουλευτες ειδικα των μικρων κομματων ( ανελ, ποταμι, λεβεντης, αλλο ενα λαθος που καναμε ψηφιζοντας μικρα κομματα, βαζω και τον εαυτον μου μεσα) δεν κανουμε τιποτα..βριζοντας στους απο το ιντερνετ και στο δρομο..δεν κανουμε τιποτα..ΜΟΝΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ..

chris

Ο Χριστόδουλος είχε μαζέψει 1.000.000 κόσμο. Ίδρωσε το αυτί τους όμως; Όχι! Ο μόνος σοβαρός τρόπος αντίδρασης είναι στις κάλπες!

Γιώργος 45

«Θέμα εμπιστοσύνης δεν υπάρχει εκτός αν αυτή συνδεθεί με τη Συμφωνία των Πρεσπών» !!!!!!!!!! Δηλαδή ρε σούργελο εσύ δεν κάνεις καμιά σύνδεση του ενός με το άλλο;;;;

Για να τα δουμε απο κοντα

Αν ο Καμμενος δεν ειχε ψώνιο να γινει Υπουργος Αμυνας και παραλληλα να κανει παρεα με τον Νταουλιερη, τοτε ο σοφος λαος θα ειχε κομμουνιστη για Υπουργο Αμυνας, κατι σαν τον Γιαβρουμ-Πασα της Παιδείας. Μαζεψε γυρω του τυχοδιωκτες, ατομα με επιδιωξεις, κατι σαν να φαμε, να χε...ουμε, να την αραξουμε, να την κανουμε. Ολα τα πλανα του εξαρτωνται απο τις χρηματικες αναγκες της παρεας του. Τωρα που τελειωσε ο χρονος και αρχιζει το κυνηγι, εχουμε το φαινομενο, οι καρεκλοκενταυροι του Πανου εβαλαν μπροστα ενας προγραμμα που λεγεται "Φραγκο φραγκο τον καημό μου τον μετραω και πονω". Το ενδιαφερον ειναι οτι μονο οι κωμικοτραγικες φιγουρες της παρεας του ειναι σχεδον οι μονες που βρισκουν ενα σωρο δικαιολογιες γιατι δεν θα ριξουν τον χρηματοδοτη τους (κυβερνηση). Στην πραγματικοτητα ομως ειναι αξιολύπητα πεινασμένα μπολσεβακια. Ξερουν οτι δεν προκειται να ξαναμπουν στην Βολη και ο,τι φαμε, φαμε. Απληστοι μα εναν αρχηγο που κανει πιο γρηγορα κωλοτουμπες απο οτι ενας μπαμπουινος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

novars

Επιθυμία της πλειοψηφίας της επιτροπής είναι να εμφανιστούν αυτοπροσώπως οι συγκεκριμένοι «πρωταγωνιστές» και να καταθέσουν όσα γνωρίζουν, για τον λόγο αυτό εξετάζονται «εναλλακτικοί» τρόποι κλήτευσης 

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει»