Καμμένος: Δεν υπάρχει δήλωση ότι παραιτούμαι

yfgw

«Δεν συζητάμε με υπουργό υπό παραίτηση» είπε ο Κώστας Τασούλας της ΝΔ σχετικά με τα Αντισταθμιστικά των F-16 και ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει κανείς το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια»

Σε μια νέα ελαφρά κυβίστηση προέβη ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος το πρωί της Παρασκευής στη Βουλή των Ελλήνων παραδεχόμενος ουσιαστικά ότι δεν θα προχωρήσει σε πολιτικές πρωτοβουλίες -δηλαδή στην προαναγγελθείσα παραίτηση του από την κυβέρνηση Τσίπρα- προτού επισημοποιηθεί η έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το κοινοβούλιο των Σκοπίων. «Ούτε έχω υποβάλλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση» δήλωσε επισήμως ο κ. Καμμένος στη Βουλή ενώπιον βουλευτών και της στρατιωτικής ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων.

«Οι βουλευτές της ΝΔ δεν μπορούν να συμμετέχουν σε μια διαδικασία με έναν υπουργό που τελεί υπό παραίτηση» είπε ο βουλευτής της ΝΔ Κώστας Τασούλας στη συζήτηση που γίνεται αυτή την ώρα στην επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων της Βουλής για τα ΑΩ των F-16 δίνοντας αφορμή στον Πάνο Καμμένο να παραδεχθεί εμμέσως ότι θα αποχωρήσει από το χαρτοφυλάκιο της Εθνικής Άμυνας αφού οι Σκοπιανοί υπερψηφίσουν οριστικά τη Συνταγματική Αναθεώρηση με την οποία θα επισημοποιηθεί η μονογραφή της Συμφωνίας των Σκοπίων από την γειτονική χώρα.

«Δεν τελώ υπό παραίτηση, δεν υπάρχει καμία επίσημη ή ανεπίσημη δήλωση που να λέει ότι εγώ παραιτούμαι, κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τις εξελίξεις πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας στη βουλή των Σκοπίων» απάντησε ο Πάνος Καμμένος.

Η δήλωση αυτή του κ. Καμμένου έγινε στο ξεκίνημα της  κοινής συνεδρίασης των Επιτροπών Εθνικής 'Αμυνας - Εξωτερικών Υποθέσεων και Εξοπλιστικών προγραμμάτων της Βουλής, αναφορικά με την τροπολογία που αφορά την αναβάθμιση των F-16, ως προς το σκέλος των υποχρεώσεων της Lockheed, κι εώ οι βουλευτές της ΝΔ αποχωρούσαν από την αίθουσα που συνεδρίαζαν οι επιτροπές.

Μόλις η ΝΔ, δια του Κωνσταντίνου Τασούλα, δήλωσε ότι αποχωρεί από τη συνεδρίαση και θα συζητήσει τα θέματα αυτά με τον διάδοχο του υπουργού Εθνικής 'Αμυνας, ο Πάνος Καμμένος επισήμανε: «Απερχόμενος υπουργός δεν είμαι, ούτε τελώ υπό παραίτηση».

Και συνέχισε ο Πάνος Καμμένος: «Ούτε έχω υποβάλει παραίτηση από υπουργός, ούτε μπορεί να προδικάσει η ΝΔ το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στα Σκόπια, ούτε έχω δηλώσει εγώ πουθενά επισήμως ή ανεπισήμως ότι τελώ υπό παραίτηση. Πρόκειται για μια κίνηση της ΝΔ προσβλητική για το κοινοβούλιο, προσβλητική για την ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας».

Ο κ. Καμμένος δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στην τροπολογία σχετικά με ΑΩ στη σύμβαση εκσυγχρονισμού των F-16 που θα κοστίσει 1,5 δισ. στους Έλληνες φορολογούμενους, αν -όπως είπε- προκύψει τέτοια ανάγκη από τη συζήτηση.


Καμμένος: Δεν υπάρχει δήλωση ότι παραιτούμαι

Τι λένε οι βουλευτές της ΝΔ που αποχώρησαν από τη Βουλή

Η κοινή συνεδρίαση των επιτροπών Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής διεξάγεται προκειμένου ο Πάνος Καμμένος να ενημερώσει τους βουλευτές για την τροπολογία σχετικά με βιομηχανικές συμπαραγωγές -τα γνωστά σε όλους Αντισταθμιστικά Ωφελήματα που έχουν καταργηθεί δια νόμου από το 2011 επειδή αποδείχθηκε ότι ήταν εστία διαφθοράς- συνδεδεμένες με την σύμβαση εκσυγχρονισμού 84 μαχητικών F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας από την αμερικανική εταιρεία Lockheed Martin. Στη συζήτηση που έγινε την προχθεσινή Τετάρτη στη Βουλή, η ΝΔ απαίτησε την απόσυρση της τροπολογίας και ο κ. Καμμένος υποχρεώθηκε στον ελιγμό της ενημέρωσης των κοινοβουλευτικών επιτροπών, εν όψει της ονομαστικής ψηφοφορίας που προγραμματίστηκε για τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου.

«Ύστερα από την προχθεσινή προαναγγελία του πρωθυπουργού ότι θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης στη Βουλή σε περίπτωση αποχώρησης των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση και τον χθεσινό αποχαιρετισμό του κ. Καμμένου στο Συμβούλιο Αμυνας του Πενταγώνου, η ΝΔ έκανε σήμερα το θεσμικά αυτονόητο» εξηγούν στελέχη της ΝΔ και συμπληρώνουν: «Τα μέλη των δύο επιτροπών της ΝΔ ζήτησαν εξ αρχής το λόγο και μέσω του βουλευτή Κώστα Τασούλα έκαναν γνωστό ότι η αξιωματική αντιπολίτευση αποχωρεί από τη συνεδρίαση καθώς δεν προτίθεται να συνομιλήσει με έναν ήδη παραιτηθέντα υπουργό, πόσο μάλλον για ένα τόσο σημαντικό θέμα. Ο κ. Τασούλας τόνισε επίσης ότι την ευθύνη για τη συγκεκριμένη τροπολογία οφείλει να την επωμισθεί –αν το επιθυμεί- ο διάδοχος του κ. Καμμένου και εφόσον ασφαλώς προκύψει άλλη κυβέρνηση υπό τον κ. Τσίπρα».

«Ο κ. Καμμένος που δεν έκρυψε τον αιφνιδιασμό του, ισχυρίστηκε ότι δεν τελεί (ακόμη) υπό παραίτηση, αλλά ουδείς ασφαλώς μπορεί πλέον να δώσει την παραμικρή βάση στις διαρκώς αλληλοαναιρούμενες δηλώσεις του. Οι κ. Τσίπρας και Καμμένος οφείλουν να συνειδητοποιήσουν ότι η διακυβέρνηση της χώρας δεν είναι σκορποχώρι και ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να συμμετάσχει σε αυτόν τον τραγέλαφο που εξευτελίζει τη χώρα και τους θεσμούς της» τονίζουν από τη ΝΔ.

ΣΧΟΛΙΑ (160)

Σ

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ Ο ΤΥΠΟΣ!

ν.δ. προχθές στη βουλή στον ρόλο του μπακαλόγατου:

Κούλης: "μαλώνεις, ρε"; -¨Καμμένος:"μαλώνω, ρε". Κούλης: "μαλώνεις, ρε"; -¨Καμμένος:"μαλώνω, ρε". -ν.δ. στην αρμόδια επιτροπή:"ε, δεν μαλώνω εγώ".-και επειδή δεν υπήρχε κάποιος για να την κρατάει, έφυγε.

ΧΟΝΤΡΟΥΛΗ

μην φευγεις,με ποιον θα γελαμε....?

ΧΟΝΤΡΕ

ΑΝΤΕ ΨΕΚΑΣΟΥ !!!!!!!!!!! ΜΑΣ ΤΑΠΡΗΞΕΣ

john deere 3650 🚜

θα τον θυμόμαστε ως ο ποιο γελοίος πολιτικός όλων τον εποχών 😂 😂 😂 😂 😂

κοινος νους

μολις ''ηπιαν την πορτοκαλαδα'' με την δηθεν αποχωρηση καμενου εφυγαν πανικοβλητοι.....

Είσαι από τους χρήσιμους ηλίθιους !

Εξακολουθείς να είσαι ΚΕΝΟΣ ΝΟΥΣ μπετόστοκε ! Δεν αλλάζεις εσύ ......

πόσο θα πατε ακόμα πτυελοδοχεία....

κάποια στιγμή θα σας ξεφορτωθούμε καθάρματα.....και σύντομα.

stp

Βάζει μπροστά τους εργαζόμενους , για να παρανομήσει. Αμάρτησα για το παιδί μου . Αλλά η ΕΑΒ, και τόσοι άλλοι οργανισμοί, ΕΥΔΑΠ, ΗΣΑΠ, ΗΛΠΑΠ, ΤΡΕΝΑ, ΛΙΜΑΝΙΑ, ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, ΟΤΕ , ΔΕΗ , ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ είναι αυτοί που τα φάγαν. Στην ΕΑΒ τα παιδιά του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ , τώρα του ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με μισθούς που άγγιζαν τις 4000 ευρώ , με συντάξεις τρεις και πλέον χιλιάδες , όπως και στις περισσότερες ΔΕΚΟ. Να κλείσουν χίλιες φορές. Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτε. Την χρησιμοποιούσαν για τις μίζες τους, το ίδιο θέλει να κάνει και τώρα. Εργαλαβία της υπεργολαβίας σε ημέτερες κατασκευαστικές. Όπως και στα ναυπηγεία. Να κλείσουν , δεν παράγουν τίποτε. Θα μου πείτε ποιός θα συντηρεί τα αεροπλάνα , κλπ, οι σταριωτικοί τι κάνουν, υπάρχουν και εκεί τεχνικοί. ας αναλάβουν αυτοί την συντήρηση. Τα κόλπα του ΠΑΣΟΚ έκαναν διάφορους παράλληλους οργανισμούς για να βολεύουν τα κομματόσκυλα. Να κλείσουν τέλος. Το ίδιο έκαναν και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες. Δεν μπορούσαν να διορίσουν αστυνομικούς από το παράθυρο συνοριοφύλακες , ειδικούς φρουρούς, οπλίτες ΕΠΟΜ κλπ για ψήφους. Μετά αναρωτιόμαστε γιατί την κάνουν πέντε πέντε οι κρατούμενοι από φυλακές από τα κρατητήρια. Ακόμη και ο στρατός τα ίδια. Έπιασαν οι Τούρκοι δυο μονιμάδες , χωρίς αντίσταση. Ίσως και να έκλαιγαν, κάποια μέρα οι Τούρκοι θα το βγάλουν και τότε θα τρέχουμε να κρυφτούμε .

ΧΧΧ

Κότα τριλειρη.

Βασιλειος

Μην ασχολειστε με τον μπουρδα. Του χρονου τετοιον καιρο ουτε θα τον θυμομαστε

μπα

Τουναντίον. Τα ονόματα των προδοτών πάντα τα θυμάται ο κόσμος. τσίπρας καμμένος κοτζιάς είναι προδότες της Ελλάδας και όλων των Ελλήνων, εντός και εκτός Ελλάδας.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού και τόνισε: «Αν δεν καταφέρουμε να συγκεντρώσουμε τις 200 ψήφους για αλλαγή του εκλογικού νόμου, τότε οι επόμενες εκλογές θα είναι διπλές» - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» τόνισε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Δείτε και διαβάστε όλη τη συνέντευξη

2
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

27
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

35