Σε ανεξέλεγκτη περιδίνηση οι ΑΝΕΛ: Κινδυνεύει με διάλυση η Κοινοβουλευτική Ομάδα

anel-ko1

Το τραύμα που προκάλεσε στους ΑΝΕΛ η Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει αθεράπευτο

Σε νέα τροχιά ανεξέλεγκτης περιδίνησης εισέρχονται για μια ακόμα φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες επιβεβαιώνοντας πως η επιλογή του Πάνου Καμμένου να επιτρέψει την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών το περασμένο καλοκαίρι προκάλεσε αξεπέραστο τραύμα για την επιβίωση του κόμματος.

Η τότε στάση του κόμματος οδήγησε στην αποχώρηση της λεγόμενης «μακεδονομαχικής τάσης». Από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ έφυγαν δύο βουλευτές – Δ. Καμμένος και Γ. Λαζαρίδης – η εκπρόσωπος Μανταλένα Παπαδοπούλου και δεκάδες στελέχη κυρίως από την Βόρειο Ελλάδα.

Σήμερα, η προσπάθεια του κ. Καμμένου να εμφανιστεί ως ο βασικός προστάτης της Μακεδονίας απειλώντας με καταψήφιση της συμφωνίας και πτώση της κυβέρνησης τον φέρνει αντιμέτωπο με εκείνα τα στελέχη που έχουν απομείνει στο κόμμα του και τα οποία επιθυμούν να επαναλάβουν την τακτική του καλοκαιρού. Να ψηφίσουν δηλαδή «ναι σε όλα» προκειμένου να παραμείνουν στην κυβέρνηση.

Πικραμένος ο Καμμένος με την στάση του Τσίπρα

Ωστόσο, αυτή την φορά ως καταλύτης των φαινομένων κατάρρευσης του μικρού κυβερνητικού εταίρου λειτουργεί και η τακτική του Μεγάρου Μαξίμου που μόνο σε έντιμη συνεργασία δεν παραπέμπει. Οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού φέρονται να έχουν υπόγεια επικοινωνία με βουλευτές και στελέχη των ΑΝΕΛ και να τους υπόσχονται ακόμα και θέσεις στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου την κρίσιμη ώρα να εγκαταλείψουν τις θέσεις του προέδρου τους και να ψηφίσουν την Συμφωνία των Πρεσπών.

Το γεγονός αυτό έχει εξοργίσει τον κ. Καμμένο που πλέον καταγγέλλει δημόσια σχέδια αποστασίας. Σε συνομιλητές του, αποκαλύπτει ότι η συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να μην του πάρει βουλευτές τους οποίους θα μεταγράψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία, φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του ο οποίος προειδοποιεί ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να γραφτεί στην ιστορία σαν αποστάτης πρωθυπουργός, αυτός δεν θα το αποδεχθεί αλλά θα αποχωρήσει και θα ρίξει την κυβέρνηση!

Ενα επιπλέον στοιχείο που έχει ενοχλήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχωρεί από τη συμφωνία που είχαν κάνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων τον Μάρτιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε δημόσια ότι η κύρωση της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου και ο Πάνος Καμμένος έχει άλλον έναν λόγο να νιώθει... προδομένος.

Πλέον ο κ. Καμμένος μιλάει ανοιχτά για τεράστιο πολιτικό φάουλ του κ. Τσίπρα και διαμηνύει ότι είναι έτοιμος να φύγει από την κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που εξακολουθούν να στοιχίζονται μαζί του.

Ως σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι αποτέλεσε η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ και υπέρμαχο της Συμφωνίας των Πρεσπών Θανάση Παπαχριστόπουλο στο Μέγαρο Μαξίμου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Ο βουλευτής από την μεριά του υποστηρίζει ότι επισκέφθηκε το πρωθυπουργικό γραφείο για ευχές. Ωστόσο, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στις επόμενες εκλογές θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Συνομιλητές του Πάνου Καμμένου λένε ότι μόλις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έμαθε για τη μυστική συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Παπαχριστόπολου, θεώρησε ότι παραβιάζεται η «έντιμη συμφωνία» που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό να μην συμπεριληφθεί κανένα από τα πρόσωπα που είναι σήμερα βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξοργίστηκε, λένε συνομιλητές του, πολύ περισσότερο επειδή ο Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο έχει πολύ συχνή επικοινωνία δεν τον είχε ενημερώσει για το ραντεβού με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την ημέρα που συναντούσε μυστικά τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στους δημοσιογράφους για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την απειλή Καμμένου ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Είχαν προηγηθεί όμως και παρόμοια περιστατικά με την κυρία Ελενα Κουντουρά και τον κ. Τέρενς Κουίκ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η υπουργός Τουρισμού προσανατολίζεται να δώσει θετική ψήφο στην Συμφωνία των Πρεσπών ενώ ενδεικτικό της καλής σχέσης που έχει με το Μέγαρο Μαξίμου αποτελεί και το γεγονός ότι ήταν ένα από τα πρόσωπα που μετρήθηκαν σε μυστικές δημοσκοπήσεις προκειμένου να διεκδικήσει το Δήμο Αθηναίων με την στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ.

Χαρακτηριστικότερη περίπτωση όμως που περικλείει όλα όσα σήμερα καταγγέλλει ο κ. Καμμένος αποτελεί η πορεία του κ. Κουίκ. Το στέλεχος των ΑΝΕΛ αν και δεν κατάφερε να εκλεγεί βουλευτής ανέλαβε υφυπουργός Εξωτερικών μετά από πρόταση του κ. Καμμένου. Όμως, στην επεισοδιακή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου όπου λίγο κόντεψε να πιαστούν στα χέρια ο υπουργός Εξωτερικών με τον υπουργό Εθνικής Αμυνας, ο κ. Κουίκ πήρε την θέση του κ. Κοτζιά αδειάζοντας τον πρόεδρό του. Από τότε και όταν δεν αναρτά φωτογραφίες από τα αμέτρητα ταξίδια του, αναπαράγει tweet του πρωθυπουργού, υπουργών, του κ. Δημήτρη Παπαδημούλη και άλλων «συντρόφων» από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Κίνδυνος διάλυσης της ΚΟ

Σε κάθε περίπτωση η πραγματική και η δημοσκοπική εικόνα των Ανεξάρτητων Ελλήνων παραπέμπει σε κατάρρευση. Οι φυγόκεντρες τάσεις από αρκετούς βουλευτές παραπέμπουν σε διάλυση της Κοινοβουλευτικής Ομαδας του κόμματος πριν από την διάλυση της παρούσας Βουλής ενώ οι σφυγμομετρήσεις δείχνουν ότι οι ΑΝΕΛ δεν θα εισέλθουν στην επόμενη Βουλή.

Συνολικά η ΚΟ των ΑΝΕΛ έχει 7 βουλευτές με το όριο για την διατήρησή της να είναι 5. Ο κ. Παπαχριστόπουλος έχει δηλώσει ότι κόντρα την γραμμή του κόμματος θα ψηφίσει την Συμφωνία και στην συνέχεια θα παραιτηθεί παραδίδοντας την έδρα του. Ο πρώτος επιλαχών όμως είναι ο κ. Τέρενς Κουίκ που επίσης αποτελεί ξένο σώμα για τους ΑΝΕΛ. Κόντρα στην γραμμή για την Συμφωνία των Πρεσπών θα είναι πιθανότατα και η κυρία Κοντουρά που σημαίνει ότι τίθεται αυτομάτως εκτός ΚΟ ΑΝΕΛ.

Με ερωτηματικό παραμένει η στάση που θα κρατήσει ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής των ΑΝΕΛ Βασίλης Κόκκαλης που όλο το διάστημα έχει αποφύγει κάθε δημόσια τοποθέτηση. Σε συνομιλητές του έχει δηλώσει ότι μιλάει καλύτερα όποιος μιλά τελευταίος δείχνοντας ότι θα διαπραγματευτεί σκληρά το μέλλον του. Επίσης, ο κ. Κώστας Ζουράρις έχει δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών αλλά και πως δεν θα ρίξει την κυβέρνηση. Υπο αυτά τα δεδομένα μόνο οι κυρία Μαρία Κόλλια Τσαρουχά και ο κ. Κώστας Κατσίκης εμφανίζονται πλήρως ταυτισμένοι με τις θέσεις του Πάνου Καμμένου.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

Μπαλαδοφατσα

Επι τεσσερα χρονια οι ΑΝΕΛ ειναι οι εντολοδοχοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι καρπαζοεισπρακτορες μιας κυβερνησης-καρμανιολα που αλλου πατα κι αλλου βρισκεται και ο Κατσικης εκφραζει τον προβληματισμο του, για το αν το κομμα του θα γινει εντολοδοχος της ΝΔ. Μου θυμιζει τον προβληματισμο της μανας καμηλας που εξεφραζε το παραπονο της στο ζωικο βασιλειο": "Πολυ μεγαλη καμπουρα εχει το παιδακι μου. Αληθεια, γιατι;"

Πεισιστρατος

Σκ@@@τα στα μούτρα και των δυο...

Koύλns Kαρπαζούλns

Συγγvώμη για την ενόxλnση. Ήμoυν περαστικός και θέλω να ρωτήσω αν κάπου εδώ μέσα είδατε την πρωθυπoυργία μου...

κατσιπλιαρίδης

20 χρόνια φυλακή ρε μεγάλε ...... όχι τον τσίπρα αλλά και τον διάβολο στηρίζουμε αρκεί να μην έχει αυτοδυναμία ο κούλης και μας ιππεύσει κανονικά.

Γιάννης

Η ανοησία έχει θαυμαστές!

Πετρογιάννης

Εδώ δεν τον πειράζει τον Τσίπρα η λέξη "προδότης" στην λέξη "αποστάτης" θα κολλήσουμε;;

Δικηγόρος-Διεθνολόγος

Ο Καημένος έμεινε μόνο με την Κόλλια Τσαρουχά και το Κατσίκη. Κοινοβουλευτική ομάδα με 3 βουλευτές δεν υφίσταται. Αντί για να ρίξει την κυβέρνηση θα διαλύσει κοινοβουλευτικά το κόμμα του.

Ch

Καλημέρα σε όλη την Ελλάδα με τον Ιησού Χριστό.Ριζα πάντων των κακων είναι η φιλαργυρία.Αποστασια κάνουν οι άνθρωποι, από την αγιωτατην πίστιν,μη φοβούμενοι τόν Θεόν,που είναι ζωντανός,και θα δώσει λόγον ενώπιον Του,όλη η ανθρωπότητα.Και δεν θα αποστατήσουν οι άνθρωποι,οι οποίοι ούτε καν πιστεύουν,η και αν πιστεύουν δεν ξέρουν τι πιστεύουν,που δεν έχουν φόβο Θεού,και κατά βάθος πιστεύουν,ότι μετά θάνατον εξαφανίζονται.Να πάρουν χρήματα στην τσέπη τους,να γεμίζει η κοιλιά,και να απολαμβάνει η σάρκα.Αυτοι είναι οι άνθρωποι,και παραδείγματα έχουμε,και μέσα στην Αγία Γραφή.Πολλα παραδείγματα,και στο τέλος θάνατος φοβερός.Ο Θεός δεν εμπαιζεται ότι σπείρει ο άνθρωπος αυτό και θα θερισει.Τα σταυροκοπηματα και φιλιά στις εικόνες είδωλα, είναι θέατρο και καραγκιοζιλικια.Παρωδιες και τραγωδίες.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hasan_tacoy

Ο «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία με ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο – Κατηγορεί Ελλάδα και Ελληνοκυπρίους ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας

1
ELrBCJ3W4AEqH4x

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας - Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές» είπε μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολού ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

6
adonis_altmaier

Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις μεταρρυθμίσεις και τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

3
makron_eu

«Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών - μελών είναι καίριας σημασίας - δεν θα ενδώσουμε σε οποιαδήποτε μορφής πρόκληση» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

41