Το ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου που «τρέλανε» τον Καμμένο

Το ραντεβού Τσίπρα-Παπαχριστόπουλου που «τρέλανε» τον Καμμένο

Γιατί ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλάει για αποστασία και δηλώνει έτοιμος να ρίξει την κυβέρνηση - Παραμονή Πρωτοχρονιάς, ενώ ο πρωθυπουργός έλεγε ότι ο Καμμένος το έχει πάρει απόφαση για το Σκοπιανό, συναντούσε τον Παπαχριστόπουλο που έχει ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών

tsipras_ar
Μια συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τον βουλευτή των ΑΝΕΛ Θανάση Παπαχριστόπουλο την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήταν η θρυαλλίδα που προκάλεσε την σαββατιάτικη έκρηξη του υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Συνομιλητές του Πάνου Καμμένου λένε ότι μόλις ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων έμαθε για τη μυστική συνάντηση των κυρίων Τσίπρα και Παπαχριστόπολου, θεώρησε ότι παραβιάζεται η συμφωνία που είχε κάνει με τον πρωθυπουργό να μην συμπεριληφθεί κανένα από τα πρόσωπα που είναι σήμερα βουλευτές των ΑΝΕΛ στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ στις επερχόμενες εκλογές.

«Εχουμε συμφωνήσει με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ότι κανένας βουλευτής των ΑΝΕΛ δεν θα συμμετάσχει σε ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είτε στις εθνικές εκλογές είτε στις ευρωεκλογές», είχε δηλώσει ο υπουργός Εθνικής Αμυνας στις 14 Δεκεμβρίου στο «Ποντίκι». Η πληροφορία για συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον βουλευτή των ΑΝΕΛ που έχει ξεκάθαρα ταχθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, θεωρείται από τον Πάνο Καμμένο σαν ένδειξη «αποστασίας».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ εξοργίστηκε, λένε συνομιλητές του, πολύ περισσότερο επειδή ο Αλέξης Τσίπρας με τον οποίο έχει πολύ συχνή επικοινωνία δεν τον είχε ενημερώσει για το ραντεβού με τον Θανάση Παπαχριστόπουλο. Πολύ ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, την ημέρα που συναντούσε μυστικά τον βουλευτή Θανάση Παπαχριστόπουλο, ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε στους δημοσιογράφους για τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ: «Ούτε αυτός ανησυχεί, το έχει πάρει απόφαση», σε μια προσπάθεια να υποβαθμίσει την απειλή Καμμένου ότι θα παραιτηθεί όταν η συμφωνία των Πρεσπών εισαχθεί προς κύρωση στη Βουλή.

Η αφορμή για να ξεσπάσει δόθηκε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας από μια συνέντευξη του Νίκου Κοτζιά. «Ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» είπε σε συνέντευξή του στο news247 το Σάββατο ο τέως υπουργός Εξωτερικών και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ... απασφάλισε.

«Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε αποστασία» έγραψε για τον Νίκο Κοτζιά ο Πάνος Καμμένος χωρίς να κατονομάζει τον άσπονδο εχθρό του και τέως, πλέον, υπουργό Εξωτερικών.

Κλείσιμο
Τότε έκανε την ανάρτηση στο τουίτερ:
Σε συνομιλητές του, ο Πάνος Καμμένος αποκαλύπτει ότι η συμφωνία που είχε με τον Αλέξη Τσίπρα ήταν να μην του πάρει βουλευτές τους οποίους θα μεταγράψει στον ΣΥΡΙΖΑ. Αν μου κάνει αποστασία, θα τον καταγγείλω για αποστασία, φέρεται να λέει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ στο περιβάλλον του ο οποίος προειδοποιεί ότι αν ο κ. Τσίπρας θέλει να γραφτεί στην ιστορία σαν αποστάτης πρωθυπουργός, αυτός δεν θα το αποδεχθεί αλλά θα αποχωρήσει και θα ρίξει την κυβέρνηση!

Ενα επιπλέον στοιχείο που έχει ενοχλήσει τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας υπαναχωρεί από τη συμφωνία που είχαν κάνει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή των Ελλήνων τον Μάρτιο. Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερκών Γιώργος Κατρούγκαλος δήλωσε δημόσια ότι η κύρωση της συμφωνίας για Βόρεια Μακεδονία θα έρθει προς έγκριση στη Βουλή αμέσως μετά την υπερψήφιση των συνταγματικών αλλαγών στα Σκόπια στις 15 Ιανουαρίου και ο Πάνος Καμμένος έχει άλλον έναν λόγο να νιώθει... προδομένος.

Πλέον ο κ. Καμμένος μιλάει ανοιχτά για τεράστιο πολιτικό φάουλ του κ. Τσίπρα και διαμηνύει ότι είναι έτοιμος να φύγει από την κυβέρνηση μαζί με τους βουλευτές των ΑΝΕΛ που εξακολουθούν να στοιχίζονται μαζί του.

Από την άλλη πλευρά, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας σκέφτονται να τελειώσουν το θέμα με την έγκριση της Συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βουλή στα τέλη Ιανουαρίου ή στις αρχές Φεβρουαρίου αφού θεωρούν ότι η παράταση της εκκρεμότητας μέχρι τον Μάρτιο -σε καθαρά προεκλογικό περιβάλλον εν όψει ευρωεκλογών, δημοτικών και περιφερειακών εκλογών- μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλάσιο πολιτικό κόστος για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτακτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ τη Δευτέρα

Με έκτακτη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά η κρίσιμη εβδομάδα για την πορεία της συγκυβέρνησης, μετα τον «πόλεμο» που κηρυξε ο Πανος Καμμενος στον κυβερνητικό του εταίρο. Η αντίστροφη μέτρηση για την αποχώρηση των ΑΝΕΛ απο την κυβερνηση φαινεται πως ήδη ξεκίνησε, μετά και τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου περι «αποστασίας», προειδοποιώντας πως δεν θα καθίσει γονατιστος να τον εκτελέσουν οι συνοδοιπόροι του Νίκου Κοτζια.

Στο Μαξίμου τοποθετούσαν την αποχώρηση του Πάνου Καμμένου από τον κυβερνητικό συνασπισμό στα τέλη Ιανουαρίου, ή στις αρχές του Φεβρουαρίου, δηλαδή πριν την κατάθεση της Συμφωνίας των Πρεσπών για κύρωση στην ελληνική Βουλή. Η ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter κατά του Νίκου Κοτζιά λίγες ώρες μετά από δηκτικές δηλώσεις του τελευταίου, προμηνύουν την καταιγίδα που έρχεται λίγο νωρίτερα από το αναμενόμενο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης