Συνέδριο ΝΔ: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα είπε ο Μητσοτάκης

mitsotakis_main2

Δριμύ κατηγορώ στον Τσίπρα - «Δίχασε τον ελληνικό λαό - Ναι, αντάλλαξε τις συντάξεις με μια μείζονα εθνική υποχώρηση - Χρέος μας να τελειώσει η παρακμή - Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη - Ο νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται, καταργείται» - Δεσμεύθηκε για κατάργηση του υποκατώτατου μισθού και αύξηση του κατώτατου σταδιακά στα 703 ευρώ - Βοήθεια 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε νέο παιδί που θα γεννιέται

Με την ομιλία του πρόεδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής, οι εργασίες του 12ου συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Αυτό είναι το «τελευταίο μας Συνέδριο πριν τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που αναμένει η ελληνική κοινωνία και θα επισφραγίσουν οι επόμενες εκλογές.  Μια αλλαγή για την οποία όλοι σας έχετε εργαστεί σκληρά αυτά τα τρία χρόνια. Και σας ευχαριστώ θερμά γι’ αυτό!» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ κατά την έναρξη της ομιλίας του στο 12ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας που έχει ως σύνθημα το «Ελλάδα, Μπορούμε».

Νέα Δημοκρατία live stream


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε εκτενείς αναφορές στον ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνο Καραμανλή και ευχαρίστησε τους πρώην προέδρους του κόμματος.

«Αυτές είναι οι αξίες για τις οποίες αγωνιζόμαστε. Αυτές οι αξίες θα ξαναγίνουν χάρη στην παράταξή μας η κινητήριος δύναμη μιας νέας περιόδου ευημερίας και προκοπής για όλους τους Έλληνες και όλες τις Ελληνίδες» είπε και πρόσθεσε: 

«Είμαστε η παράταξη που έχτισε τη δημοκρατική μεταπολίτευση και έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη σε πείσμα πολλών. Χάρη στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Είμαστε η παράταξη που τόλμησε πρώτη να κάνει μεγάλες αλλαγές και μεταρρυθμίσεις, βρισκόμενη τότε μπροστά από την εποχή της. Χάρη στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Είμαστε η παράταξη που απέδειξε ότι μπορεί να ενώσει ευρύτερες κοινωνικές ομάδες κάτω από την πολιτική της στέγη. Χάρη στον Κώστα Καραμανλή.

Είμαστε η παράταξη που κράτησε τη χώρα στον αναπτυγμένο κόσμο και το ευρώ σε πείσμα του Σύριζα και των ακραίων αριστερών και δεξιών φίλων του. Χάρη στον Αντώνη Σαμαρά.

Είμαστε η παράταξη που θα οδηγήσει τη χώρα ενωμένη σε μια νέα εποχή ευημερίας, σεμια δύσκολη εποχή για την Ευρώπη.

Και εύχομαι, με την εμπιστοσύνη των πολίτων, να είμαστε εμείς που θα ηγηθούν αυτής της μεγάλης προσπάθειας.

Σήμερα βρίσκονται, απόψε, εδώ παλαιά στελέχη μας, που οδήγησαν το κόμμα σε νίκες, αλλά και που το κράτησαν όρθιο σε δύσκολες στιγμές.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς για ό,τι έχετε κάνει για τη Νέα Δημοκρατία!

Αλλά βρίσκονται μαζί μας και φίλοι της δικής μας πολιτικής οικογένειας,που μας στήριξαν στο παρελθόν, μας εγκατέλειψαν στην πορεία, και τώρα γυρίζουν στη μεγάλη μας παράταξη.

Σας καλωσορίζουμε ξανά στο σπίτι σας!» 

Άνοιγμα στους Νέους και στους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ

Βρίσκονται όμως κοντά μας και νέοι αγωνιστές, που ήρθαν δίπλα μας πρόσφατα, εμπλουτίζοντας τις θέσεις μας. Άλλοι με την γνώση και την εμπειρία τους κι άλλοι με τον ενθουσιασμό της ηλικίας και των ιδεών τους.

Και, βεβαίως, ένα άξιο δυναμικό από το Μητρώο Στελεχών μας. Μια γέφυρα της παράταξης προς το αύριο.

Το συνέδριό μας είναι ανοιχτό στην κοινωνία είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε: 

«Σήμερα μας παρακολουθούν εκατομμύρια Έλληνες, που στρέφουν όλο και περισσότερο το ενδιαφέρον και τις ελπίδες τους προς εμάς.

Άνθρωποι που δεν μας είχαν ψηφίσει ποτέ στο παρελθόν, που μπορεί να ένιωθαν ότι τους είμαστε τελείως ξένοι, σήμερα μας αντιμετωπίζουν με πιο θετική διάθεση.


Γνωρίζουμε ότι μπορεί να μην μας αποδέχονται ακόμα πλήρως. Όμως η Νέα Δημοκρατία αποτελεί πλέον επιλογή γι’ αυτούς. Δεν πρέπει να τους απογοητεύσουμε.

Ανάμεσα σε αυτούς είναι και πολλοί τέως ψηφοφόροι του Σύριζα. Πολίτες καλής προαίρεσης που ξέρουν ότι εξαπατήθηκαν. Ότι προδόθηκαν οι ελπίδες τους, τα όνειρά τους.

Φίλοι από άλλους πολιτικούς χώρους που, πάνω από όλα,αναζητούν τη σταθερότητα και την υπεύθυνη διακυβέρνηση.

Όλοι αυτοί αξίζουν τον σεβασμό μας. Όλους αυτούς πρέπεινα πείσουμε ότι υπάρχει ελπίδα για μια θετική πολιτική πρόταση που μπορεί να ενώσει ξανά όλη την Ελλάδα μετά από μια μακρά περίοδο διχασμού, μαρασμού και απαισιοδοξίας.

Φύγετε μια ώρα αρχύτερα 

Ο κ. Μητσοτάκης άσκησε όπως αναμενόταν σφοδρή κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ

«Έχουμε μια κυβέρνηση που περιφρονεί την ανθρώπινη ζωή στη Μάνδρα και στο Μάτι.

Που λασπολογεί κατά των αντιπάλων, διχάζει την κοινωνία και σκεπάζει σκάνδαλα.

Από τη διασπάθιση των κονδυλίων 1,6 δις για το προσφυγικό, μέχρι την υπόθεση των βλημάτων στη Σαουδική Αραβία.

Από το διαγωνισμό για το Ελευθέριος Βενιζέλος που η κυβέρνηση επιχείρησε να χαρίσει 700 εκατομμύρια ευρώ στους παραχωρησιούχους, μέχρι την τοποθέτηση της κυρίας Θάνου στην Επιτροπή Ανταγωνισμού για να τη μετατρέψει σε εργαλείο εξυπηρέτησης κυβερνητικών συμφερόντων.

Και φυσικά, από το σκάνδαλο της ΔΕΠΑ, μέχρι τις αποκαλύψεις για τον στενό συνεργάτη της ηγετικής ομάδας του Μαξίμου.

Σήμερα η μεγάλη πλειονότητα της κοινωνίας απευθύνει ένα και μόνο σύνθημα στους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ: «Φύγετε»!  Φύγετε μια ώρα αρχύτερα!

Και ζητά ένα και μόνο πράγμα από εμάς: «Προχωρήστε μπροστά!»

Είναι, λοιπόν, διπλό το χρέος μας: Να τελειώσει η παρακμή και η Ελλάδα να πάει, επιτέλους, μπροστά!

Απεχθάνονται τη μεσαία τάξη 

«Σας ζητώ να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ παρελθόν στις επόμενες εκλογές» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σημείωσε: 

Όχι μόνο γιατί είπαν ψέματα και συνεχίζουν να λένε ψέματα.  Όχι μόνο γιατί έπνιξαν τους Έλληνες στους φόρους.

Όχι μόνο γιατί πριονίζουν το κράτος δικαίου, παρεμβαίνουν στη δικαιοσύνη και θα κάνουν τα πάντα για να μείνουν στην εξουσία. Όχι μόνο γιατί είναι ήδη βουτηγμένοι μέχρι το λαιμό στα σκάνδαλα.

Αλλά για ένα λόγο ακόμα. Γιατί απεχθάνονται τη μεσαία τάξη και το όνειρο για μια καλύτερη ζωή για τους πολλούς».  

Και πρόσθεσε: «Θέλω να τελειώνουμε με το ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο για αυτά που κάνει αλλά και για αυτά που πιστεύει. Θέλω να κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη των ιδεών» 

Η Συμφωνία των Πρεσπών

«Κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι δίχασε τον ελληνικό λαό και δεν επιχείρησε να ποτέ να δημιουργήσει συνθήκες εθνικής συναίνεσης για να λύσει αυτό το μέιζον εθνικό πρόβλημα. 

Κατηγορώ ότι ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που έξι πρωθυπουργοί -Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, Ανδρέας Παπανδρέου, Κώστας Σημίτης, Κώστας Καραμανλής, Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς είπαν όχι: στην αναγνώριση δήθεν μακεδονικής γλώσσας και εθνότητας» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ σημειώνοντας ότι και σήμερα ακόμη προσβάλλει τον Ελληνικό λαό. 

«Και, ναι, κατηγορώ τον κ. Τσίπρα ότι αντάλλαξε ένα μέτρο που δεν θα έπρεπε να έχει ληφθεί ποτέμε μία μείζονα εθνική υποχώρηση» τόνισε καταχειροκροτούμενος από τους συνέδρους.

«Επαναλαμβάνω εδώ από το 12οσυνέδριο μας. Η Νέα Δημοκρατία δεν θα κυρώσει τη συμφωνία των Πρεσπών. Ούτε τώρα, ούτε στην επόμενη Βουλή, ούτε ποτέ» τόνισε με έμφαση και συμπλήρωσε:  «Και απαντήστε στον κ. Τσίπρα όταν πρέπει και όπως του αξίζει.

Στείλτε στον κ. Τσίπρα το λογαριασμό στις εκλογές. Να τις κάνει μια ώρα αρχύτερα για να μιλήσει ο λαός με την ψήφο του αν θέλει ή όχι τη συμφωνία των Πρεσπών».  

Να γεφυρώσουμε παλιά και νέα ρήγματα

Βασικό στοιχείο της ομιλίας του είναι ότι η ΝΔ έρχεται να ενώσει τους Ελληνες και όχι να τους διχάσει, όπως επιχειρεί χρόνια τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ. Και με αυτό το πνεύμα αναφέρθηκε στα ρήγματα που προκάλεσε η κρίση και η ΝΔ έρχεται να κλείσει.
Συγκεκριμένα ανααφέρθηκε στα ρήγματα:  
ανάμεσα στους κερδισμένους και τους χαμένους της παγκοσμιοποίησης.
ανάμεσα σε αυτούς που κατοικούν σε δυναμικά αστικά κέντρα και σε αυτούς που βρίσκονται στην παραμελημένη περιφέρεια.
ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους και σε αυτούς που βουλιάζουν στα χρέη.
ανάμεσα στους νέους και τους ηλικιωμένους, εις βάρος των νέων δυστυχώς.  
ανάμεσα σε αυτούς που είναι εξοικειωμένοι με την τεχνολογία και σε αυτούς που την βλέπουν ως απειλή.
ανάμεσα σε αυτούς που έχουν σταθερή εργασία και σε αυτούς που ζουν τον εφιάλτη της μερικής και συχνά ανασφάλιστης απασχόλησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε χαρακτηριστικά: “Στόχος της πολιτικής μας δεν είναι μόνο η ανάπτυξη της χώρας, αλλά να γεφυρώσουμε αυτά τα ρήγματα, να άρουμε τις διαιρέσεις, να μειώσουμε τις ανισότητες. Να δουλέψουμε δηλαδή για την οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της μεσαίας τάξης στη χώρα μας. Τη μεσαία τάξη που έφτιαξαν οι πατεράδες και οι παππούδες μας, οι μητέρες και οι γιαγιάδες μας, από το τέλος του τραγικού Εμφυλίου, περνώντας από τη μεταπολεμική ανασυγκρότηση, την ταχύτατη πολιτική σταθεροποίηση και τον εκδημοκρατισμό της Μεταπολίτευσης και φτάνοντας στην Ελλάδα της Ευρώπης».

«Έστησαν» είπε χαρακτηριστικά «μέσα σε πενήντα χρόνια, από τα ερείπια των πολέμων ένα κράτος που ακόμη και σήμερα συγκαταλέγεται στα τριάντα πλουσιότερα του κόσμου. Αυτό ήταν το κατόρθωμα της πολυάριθμης ελληνικής μεσαίας τάξης. Ένα κατόρθωμα που στηρίχτηκε σε μια τόσο παραδοσιακή και απλή αξία.  Αυτή της ατομικής και συλλογικής προκοπής. Της σκληρής δουλειάς. Της επιθυμίας τα παιδιά μας να ζήσουν μια καλύτερη ζωή από αυτή που ζούμε εμείς. Αξίες που λοιδορούν κ. Τσίπρας και οι φίλοι του».

Ο νόμος για το Άσυλο δεν τροποποιείται. Καταργείται!

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκανε εκτενή αναφορά στην κατάσταση που επικρατεί με ευθύνη της κυβέρνησης στα Πανεπιστήμια.

«Ας αρχίσουμε από την ιδεοληπτική αριστερά», είπε και πρόσθεσε: «Πάρτε το περίφημο άσυλο, που από άσυλο ιδεών έχει μετατραπεί σε άσυλο ανομίας, παραβατικότητας και βίας. Άσυλο που εκατοντάδες καθηγητές των Πανεπιστημίων και οι φοιτητές τους καταγγέλλουν ότι προστατεύει πλέον εμπόρους ναρκωτικών. Καθώς και τους γνωστούς-άγνωστους τραμπούκους που δέρνουν και τρομοκρατούν καθηγητές και φοιτητές, χωρίς διάκριση εκτός από το μίσος για τις ιδέες τους. Λοιπόν, ο νόμος για το άσυλο δεν τροποποιείται και δεν βελτιώνεται, καταργείται.

Οι έξι στόχοι της ΝΔ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στους 6 μεγάλους στόχους της ΝΔ για την Ελλάδα:

1. Μια Κοινωνία που δίνει ευκαιρίες ευημερίας σε όλους.
2. Μια ανοιχτή Οικονομία επενδύσεων και νέων δουλειών.
3. Ένα Πολιτικό Σύστημα λειτουργικό κι ένα Δημόσιο αποτελεσματικό.
4. Μία Παιδεία που βλέπει το μέλλον, σε σύνδεση με την αγορά εργασίας.
5. Ένα κράτος όπου το Δίκαιο και η Ασφάλεια είναι όροι Δημοκρατίας.
6. Μία Ελλάδα ισότιμη εταίρο, με τον Ελληνισμό δίπλα της -παντού στον κόσμο.

«Από τις μεγάλες κατευθύνσεις του προγράμματος μας, επιτρέψτε μου να σταθώ ιδιαίτερα σε τρείς είπε επίσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

Στην Παιδεία, γιατί αφορά το παρόν και το μέλλον της νεολαίας.Στο Κράτος, γιατί συνδέεται με την καθημερινότητα όλων μας.

Και στην Οικονομία, γιατί αφορά όχι μόνο την ευημερία των πολιτών, αλλά και την ίδια την ανεξάρτητη υπόσταση της πατρίδας μας».

Ειδικά για την Παιδεία τάχθηκε υπέρ της ίδρυσης μη κρατικών Πανεπιστημίων που μπορούν να μετατρέψουν την χώρα μας σε κέντρο όλης της Ν.Α Ευρώπης.

«Όλα αυτά, βέβαια, σε ένα περιβάλλον ακαδημαϊκής ελευθερίας, πολιτισμού και δημιουργίας. Χωρίς ναρκωτικά, φωτιές και ρόπαλα στα πανεπιστήμια» σημείωσε.

Λιγότεροι φόροι και εισφορές

Στόχος δικός μας, εθνικός στόχος, είναι να αποδώσουμε στον πολίτη εκείνο που αυτονόητα του ανήκει: Ένα κράτος που τον υπηρετεί, έναν μηχανισμό ευέλικτο και αποτελεσματικό, που θα του προσφέρει περισσότερα από όσα του παίρνει.

Για την οικονομία ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε:
11 λέξεις να θυμάστε: Λιγότεροι φόροι και εισφορές, περισσότερες επενδύσεις και καλύτερα αμειβόμενες θέσεις εργασίας.

Τάχθηκε υπερ της

Αποκλιμάκωσης των πλεονασμάτων και γενναία μείωση φόρων.

Ριζοσπαστικά κίνητρα για επενδύσεις και για ευρύτατες αποκρατικοποιήσεις.

Επιστροφή των καταθέσεων στις τράπεζες και ρευστότητα, ώστε να χρηματοδοτηθεί η επιχειρηματικότητα και η απασχόληση.

Έτσι βλέπουμε εμείς το αύριο. Με εξωστρέφεια και καλλιέργεια όλων των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου.

Όμως η οικονομική ανάπτυξη που μπορούμε να φέρουμε στην Ελλάδα δεν θα πρέπει να έχει μόνο ποσοτικά χαρακτηριστικά. Δεν αρκεί να τρέχει η οικονομία με 4% αύξηση του ΑΕΠ.

Πρέπει η ανάπτυξη να επουλώσει τα ρήγματα για τα οποία σας μίλησα πριν.

Πρέπει να την καρπωθεί και ο λιγότερο προνομιούχος. Να γίνει εργαλείο μιας νέας κοινωνικής συνοχής.

Να σας δώσω τέσσερα παραδείγματα:

Τι να την κάνουμε την αύξηση του ΑΕΠ αν οι πιο πολλές δουλειές που δημιουργούνται αμείβονται με τον κατώτατο ή των υποκατώτατο μισθό;

Επιπλέον αν, λόγω της υπερφορολόγησης και των μη ανταποδοτικών εισφορών, οδηγούμε τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις στη γκρίζα ζώνη της παραοικονομίας.

Για αυτό και επιμένω στην ανάγκη ενός νέου ασφαλιστικού που θα μειώσει τις εισφορές και θα δώσει νέα κίνητρα αποταμίευσης στους νέους.

Κατάργηση υποκατώτατου και αυξηση του κατώτατου στα 703 ευρώ

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημείο αυτό στην ανάγκη να καταργηθεί άμεσα ο υποκατώτατος μισθός.

Δεσμεύθηκε ότι ο κατώτατος μισθός θα αυξάνεται με διπλάσιο ρυθμό από την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ. Διότι, όπως χαρακτηριστικά είπε «το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να επιστρέφει στην κοινωνία, ώστε να προχωράμε όλοι μαζί μπροστά και να μη μένει κανείς πίσω». Τι σημαίνει με απλά λόγια αυτή η αύξηση; Σημαίνει ότι, αν, όπως προβλέπεται, η ελληνική οικονομία αναπτυχθεί με 10%  την επόμενη τριετία, ο κατώτατος μισθός θα αυξηθεί κατά 20%. Δηλαδή θα επανέλθει σταδιακά στα 703 ευρώ.

Πρότεινε επίσης μια ενιαία ρύθμιση χρεών για όλους.120 δόσεις ξεκινώντας με τους πολλούς που χρωστάνε έως 3.000 ευρώ.

Το πρόγραμμα δεύτερη ευκαιρία για τις επιχειρήσεις και τους επαγγελματίες που μπορούν να κάνουν αναδιάρθρωση των χρεών τους προς τις τράπεζες.

Αλλά και το λευκό μητρώο για τους συνεπείς δανειολήπτες και φορολογούμενους. Για να μην αισθάνονται οι συνεπείς κορόιδα.

Επίδομα 2.000 ευρώ για κάθε παιδί

Ο κ. Μητσοτάκης αναδεικνύοντας το τεράστιο πρόβλημα της υπογεννητικότητας στην χώρα μας παρουσίασε μια ολοκληρωμένη παρέμβαση της ΝΔ για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος.

Έτσι, δεσμεύθηκε ότι στον πρώτο κιόλας προϋπολογισμό που θα καταθέσει η ΝΔ, θα προβλέπεται επίδομα 2.000 ευρώ στις νέες οικογένειες για κάθε παιδί που θα γεννιέται. Ποσό που διασφαλίζει την κάλυψη των αναγκαίων εξόδων το πρώτο διάστημα της ζωής του και θα δοθεί με διευρυμένα εισοδηματικά κριτήρια στη συντριπτική πλειονότητα των νέων οικογενειών. Παράλληλα, δεσμεύθηκε ότι όλα τα βρεφικά είδη και τα είδη πρώτης ανάγκης των νέων μητέρων θα υπαχθούν στον χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του ότι το αφορολόγητο όριο για κάθε παιδί θα προσαυξάνεται στις οικογένειές τους κατά 1.000 ευρώ.Πρόγραμμα «βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα»

Επίσης για τις νέες μητέρες η ΝΔ θα θεσμοθετήσει τη δυνατότητα να επιλέγουν εκείνες το χρόνο για την άδεια εγκυμοσύνης και λοχείας, ενώ για πρώτη φορά θα καθιερωθεί στη χώρα μας το πρόγραμμα “βοήθεια στην εργαζόμενη μητέρα”. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με το οποίο θα πιστοποιούνται εξειδικευμένες γυναίκες και θα αναλαμβάνουν εκείνες την φύλαξη παιδιών προσχολικής ηλικίας, όπως συμβαίνει σε πολλές χώρες του εξωτερικού για να διευκολύνονται οι εργαζόμενες νέες μητέρες. Παράλληλα κάθε οικογένεια που το παιδί της δεν βρίσκει θέση σε δημοτικό παιδικό σταθμό, θα λαμβάνει ενίσχυση 180 ευρώ το μήνα για 10 μήνες το χρόνο, προκειμένου να επιλέγει εκείνη το βρεφονηπιακό σταθμό της επιλογής της.

Όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης «με αυτές και με πολλές σχετικές παρεμβάσεις μας, προσβλέπουμε πολύ σύντομα η δημιουργία οικογένειας να μην αντιμετωπίζεται πια από τους νέους μας με δισταγμό, αλλά ως αυτό που είναι στην πραγματικότητα: η σημαντικότερη χαρά τη ζωής».

Με αυτό το πλέγμα μέτρων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε μόνο στο σημαντικότερο εθνικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, αλλά επί της ουσίας εγκαινιάζει μια νέα εποχή στη σχέση του κράτους με τις νέες Ελληνίδες και τους νέους Έλληνες. Επιπλέον, δε, οι προτάσεις αυτές απηχούν τις πλέον προοδευτικές πολιτικές που υιοθετούνται από τις ευρωπαϊκές χώρες με τα πιο ανεπτυγμένα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας.
«Γιατί ήρθε η ώρα να γυρίσουμε σελίδα και να βαδίσουμε ενωμένοι στο μέλλον: Στην ευημερία και την αλληλεγγύη, αντί για τη φτωχεια και τη μιζέρια που αναπαράγει ο ΣΥΡΙΖΑ» είπε συγκεκριμένα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύθηκε επίσης για την επαναφορά των επιδομάτων στους πολύτεκνους ενώ πρόσθεσε ότι το Εγγυημένο Εισόδημα για 800.000 συμπολίτες μας είναι στο πρόγραμμά της Νέας Δημοκρατίας.

Ζητούμενο η διεύρυνση

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η πολιτική διεύρυνση, βρίσκεται στο DNA αυτής της παράταξης και υπενθύμισε παλαιότερα εκλογικά αποτελέσματα της ΝΔ: 54,4% το 1974, 46,9% το 1990 και 45,4% το 2004.

Αυτά ήταν τα υψηλότερα εκλογικά ποσοστά μας. Και όλα τους ήλθαν όταν η Νέα Δημοκρατία άνοιξε τολμηρά τις πόρτες της σε νέους φίλους. Ύστερα από 8 χρόνια κρίσης, 2 πτωχεύσεις, 4 μνημόνια και 4 χρόνια διακυβέρνησης ψέματος και ανικανότητας οφείλουμε να πούμε: Αρκετά!

Στις εκλογές που έρχονται θα αντιπαρατεθούναπό τη μία, οι δυνάμεις της ελευθερίας, της δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων. Και από την άλλη, οι δυνάμεις της εσωστρέφειας, της καθήλωσης και της φτώχειας.

Ε, λοιπόν, αυτό το πρώτο ευρύ φάσμα θα εκφράσει πρωταγωνιστικά η Νέα Δημοκρατία. Τα εκατομμύρια των Ελλήνων, που ενώνονται σε μια φωνή και μία απαίτηση: «Φύγετε για να πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά»!

Αυτό πρέπει να είναι το μήνυμα που θα στείλει κάθε ψηφοδέλτιο από κάθε κάλπη, όποτε και όπου κι αν αυτή στηθεί:

Στις Ευρωεκλογές, καλούμαστε να ζητήσουμε περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη, σε πείσμα όσων την θέλουν περιχαρακωμένη και συντηρητική. Θα ψηφίσουμε για μία Ένωση πολιτική και δημοκρατική, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας.

Στις περιφερειακές εκλογές και οι 13, περιφέρειες στην Νέα Δημοκρατία.

Και την ώρα των εθνικών εκλογών, της μεγάλης, της καθοριστικής μάχης θα δώσουμε και την τελική απάντηση:

«Αυτή είναι η μεγάλη μάχη που έχουμε μπροστά μας, η μεγάλη στιγμή που οι Έλληνες θα στείλουν το δικό τους καθαρό μήνυμα: Θα πουν όχι στην εξαπάτηση και τη δημαγωγία, όχι στους τεχνητούς διχασμούς, όχι στην ανασφάλεια, όχι στις εθνικές πληγές.

Θα υψώσουν τη φωνή τους με ένα μεγάλο ναι στην ελπίδα της αλήθειας, στην ενότητα, στην αξιοκρατία, στην ανάπτυξη και στις δουλειές. Στην ασφάλεια και στον αληθινό πατριωτισμό».

Ο πρόεδρος της ΝΔ έκλεισε την ομιλία του με αναφορές στον Νίκο Καζαντζάκη:

«Ο Καζαντζάκης έλεγε: «Σα δεν φτάσει ο άνθρωπος στην άκρη του γκρεμού, δεν βγάζει στην πλάτη του φτερούγες να πετάξει.»

Μας έφτασε ο λαϊκισμός, πράγματι, στην άκρη του γκρεμού το καλοκαίρι του 2015.

Δεν πέσαμε χάρη -προπαντός- στη δική μας παράταξη που έβαλε πλάτη στην πιο δύσκολη ώρα και η πατρίδα δεν κατρακύλησε στο χάος.

Τέσσερα χρόνια τώρα όμως κι η χώρα παραμένει εκεί. Αποσβολωμένη και ανήμπορη να προχωρήσει προς το μέλλον.

Στις εκλογές που έρχονται -με τη δύναμη, με τη θέληση του λαού- θα θέσουμε τέλος σ’ αυτό τέλμα.

Θα βγάλουμε τις δικές μας φτερούγες να πετάξουμε.

Θα κάνουμε ένα άλμα στον καινούριο κόσμο.

Θα πάμε επιτέλους την Ελλάδα μπροστά.

Όλοι μαζί.

Γιατί μαζί μπορούμε! Ελλάδα μπορούμε!»


...

ΣΧΟΛΙΑ (149)

Asterios Pappas

Κ Μέτα τι; αφήσετε τους να συνεχίσουν τη δουλειά. Αφού μας έβγαλαν από τα μνημόνια , ελυσαν το σκοπιανό , δίνουν λεφτά στον κόσμο,ο τουρισμός αυξάνεται ,έκαναν μεγάλη συμμαχία με Ισραήλ κ Αίγυπτο μαζί με Κύπρο κ τώρα μαθαίνω κ ΗΠΑ , όποτε τα πράγματα βελτιώνονται . Άλλωστε η ΝΔ έβαλε τη χώρα στα μνημόνια μαζί με ΠΑΣΟΚ , κυβέρνησε επι μνημονίων κ απέτυχε. Όποτε ο ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε εκεί που Εσυ απέτυχες.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Τρία χρόνια τώρα βαρέθηκα να ακούω ρε Κυριάκο να λες: Φύγετε μια ώρα αρχύτερα, εσύ δεν βαρέθηκες να το λες? Δεν καταλαβαίνεις επιτέλους πόσο γραφικός και πόσο βαρετός έγινες. Σύνελθε δεν πρόκειται να γευθείς σε καμία περίπτωση την καρέκλα του πρωθυπουργού και όλα αυτά που γεύθηκε ο Τσίπρας τέσσερα χρόνια τώρα. Υποσχέσεις και ξανά υποσχέσεις και δεσμεύσεις και πάει λέγοντας. Μέχρι τώρα έχεις τάξει πολύ περισσότερα από αυτά που είχε τάξει ο Τσίπρας. Βέβαια τζάμπα είναι το να λες και να υπόσχεσαι και τι έχεις ακόμη να μας πεις ούτε μπορείς και ο ίδιος να το φαντασθείς, όταν θα προκηρυχθούν οι εκλογές. Μητσοτάκη είσαι αξιολύπητος.

Έβδομο στοχος

Δύο μνημόνιο δωρο

!!!!!!!!!!

Όπως είδα τις δύο εικόνες Τσίπρα Μητσοτάκη θα πέσει πολύ μαύρο στο ΣΥΡΙΖΑ πω πω πω θα πέσει πολύς πόνος Τσίπρα τελείωσες φαίνεται η κατάσταση καθαρά πλέον

Koulis

Φύγετε γρήγορα να αναλάβουν τα λαμόγια που καταχρεωσαν τη χώρα και την κατέστρεψαν.Μητσοτακεικο παλι για να μη ξεχνιόμαστε.

Koύλnnnnnnn... τα ερκovτiσιov να εivαι SIEMENS

Tόσα χρόνια σας δοκιμάσαμε και ξέρουμε ότι κλέφτες απατεώνες και σκάρτοι! Τώρα θα πάμε εκεί που σας πονάει, εκεί που όλο το σύστημα πονάει!

Ναι ρε

Να φέρουμε εσένα τον απατεωνα

Αθίγγανος

Ναι ρε γιατί να μην τον φέρουμε! Όλος ο μαχαλάς Κούλη θα ψηφίσει ξέρεις πόσα διχίλιαρα θα κονομήσουμε!!;;;

Τα λόγια του Κούλη διχάζουν, όχι του Τσίπρα

Ξεκάθαρα ο Κούλης εκφέρει διχαστικό λογο μίσους ο οποίος πηγάζει από την λύσσα του να γίνει πρωθυπουργός. Ο Τσίπρας όχι μόνο δεν διχάζει τον λαό αλλά απόδειξη αυτού είναι ότι δίνει αναδρομικά σε κόσμο που δεν ειναι κομματική του πελατεία, ήτοι ένστολοι, γιατροί ΕΣΥ, δικαστικοί κοπ. Αυτό όμως το θεωρώ ΑΔΙΚΟ διότι σε όλους τους υπόλοιπους δεν δίνει τα αναδρομικά που όμως και αυτοί δικαιούνται βάσει της απόφασης του ΣτΕ.

Πόπη

Πρωί-πρωί ανοίξαμε το ΣΚΑΪ για να απολαύσουμε τον Διευθυντή του γραφείου του Μητσοτάκη, τον κο Πέτσα. Ανέλυσε στον Αυτιά τα ...... 22 μέτρα και ακούγαμε 22 ψέματα.π.χ. ο φόρος επιχειρήσεων που σήμερα είναι ..... 40% θα τον μειώσει στο 20%. Θα δώσει 2.000 € για ΚΑΘΕ νεογέννητο ( και στα ψιλά γράμματα έλεγε με εισοδηματικά κριτήρια ). Έλεγε ότι θα μειώσει τον ΕΝΦΙΑ 30% ενώ το κόμμα του τον καθιέρωσε αλλά δεν έκανε τίποτα μέχρι πρόσφατα. Τέλος πάντων, ατελείωτα τα ψέματα του κόμματος που μας χρεοκόπησε και χρεοκόπησε και το ίδιο που σήμερα χρωστάει 300 εκατομμ. και που θα έπρεπε ο Κούλης να το περιλάβει ως το 23ο μέτρο.

ΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΟΡΟΣ

η επενδυση σου στο ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ .

ρ

4 χρόνια, κάθε ημέρα ζητάει εκλογές. Δεν είναι λίγο γελοίο;

Κούλης

Έπρεπε να είμαι πρωθυπουργός και ο Τσίπρας μου έφαγε το χρόνο μου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgiadis

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων τόνισε πως «η επιτυχία στην προσέλκυση ξένων επενδύσεων και αύξησης του ΑΕΠ (...) θα είναι επιτυχία της Ελλάδας και των παιδιών μας», στη διάρκεια παρουσίας του στο 8ο Διεθνές Συμπόσιο Θεσσαλονίκης,

5
pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

18