Καμμένος: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία

Καμμένος: Αν η Συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή οι ΑΝΕΛ αποχωρούν από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία

«Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο Ζάεφ την αναιρεί με δηλώσεις του. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά» είπε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

kammenos_skopiano
Την διαφωνία του με την Συμφωνία των Πρεσπών επανέλαβε ο Πάνος Καμμένος στην Ολομέλεια της Βουλής καλώντας παράλληλα τον αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκο Μητσοτάκη να δεσμευτεί για την κατάργησή της σε περίπτωση που η παρούσα Βουλή την κυρώσει.

Πάνος Καμμένος - Ομιλία Βουλή


Ο ίδιος είπε ότι αν έρθει η Συμφωνία στην Βουλή οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση αλλά και από την κυβερνητική πλειοψηφία ανοίγοντας εκ νέου ζήτημα απώλειας της δεδηλωμένης.

Παράλληλα, ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και εταίρος του σημερινού πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα είπε ότι ο πρωθυπουργός της ΦΥΡΟΜ Ζόραν Ζάεφ «αναιρεί» με τις δηλώσεις του το περιεχόμενο της Συμφωνίας για να προσθέσει ωστόσο «εκτός και αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά. Όμως συμφωνία για μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από την Βουλή».

«Δεν πιστεύουμε σε οποιαδήποτε λύση με τον όρο Μακεδονία» ανέφερε αρχικά ο κ. Καμμένος για να προσθέσει: «Η συμφωνία των Πρεσπών έχει πεθάνει γιατί ο Ζάεφ παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης ελληνικής να βρεθεί λύση ο ίδιος αναιρεί με δηλώσεις του την συμφωνία. Εκτός αν έχει κάνει άλλη συμφωνία κάτω από το τραπέζι με τον κ. Κοτζιά. Όμως συμφωνία με μακεδονική γλώσσα και εθνότητα δεν περνά από την Βουλή και χαίρομαι που ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι δεν θα δεχθεί ερμηνεία περι μειονότητας.

Υπαινιγμοί Καμμένου για αποχώρηση των ΑΝΕΛ και από την κυβερνητική πλειοψηφία

Κλείσιμο
«Αν συνεχίσει η πολιτική που ακλουθεί σήμερα η κυβέρνηση των Σκοπίων. Να μιλά δηλαδή για εθνότητα ή γλώσσα ή ακόμα περισσότερο για μειονότητα εντός της Ελλάδας αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να έρθει στην Βουλή. Αν για οποιοδήποτε λόγο έρθει η συμφωνία στην Βουλη δηλώνουμε ότι οι ΑΝΕΛ αποχωρούμε από την κυβέρνηση και την κυβερνητική πλειοψηφία και τότε θα καλέσω τον κ. Μητσοτάκη πριν κάνει τις παλικαριές για πρόταση μομφής να δηλώσει δημόσια αν αποδέχεται τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Όπως επίσης να δεσμευτεί πως αν ψηφιστεί στην παρούσα Βουλή τότε ο ίδιος θα την καταργήσει αν του δώσει ο λαός την εξουσία» είπε σε άλλο σημείο.

Ο κ. Καμμένος υποστήριξε πως μόνο ο ίδιος και ο κ. Βασίλης Λεβέντης έχουν εξ αρχής ξεκάθαρη θέση για την Συμφωνία και ανέφερε ότι θα «συμπορευτούν».

«Αν η ΝΔ πιστεύει αυτά που λέει να τα δηλώσει δημόσια» είπε στην συνέχεια για να προσθέσει «Αν η ΝΔ προσπαθεί να δημιουργήσει κυβερνητική αστάθεια να ψάξει αλλού. Εμείς θα πράξουμε το καθήκον μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης