Στη Βουλή η τροπολογία για την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών

vouli_olomeleia

Κατατέθηκε στη Βουλή η τροπολογία που αφορά στην επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών – Αφορά σε μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα έως 25 ετών από την 1.1.2019

Στην Βουλή κατατέθηκε η τροπολογία για την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών μισθωτών ιδιωτικού τομέα έως 25 ετών από την 1.1.2019.

Σύμφωνα με την συνοδευτική έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους η επιδότηση αφορά τις εισφορές για σύνταξη σε ποσοστό 6,66% επί των μεικτών αποδοχών του εργαζομένου και η δαπάνη για το 2019 εκτιμάται σε 51 εκατ ευρώ.

Το μέτρο αποσκοπεί στην αντιμετώπιση του υψηλού ποσοστού ανεργίας στην κατηγορία των νέων έως 25 ετών και αποτελεί μια ακόμα από τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ. Η τροπολογία κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την μη περικοπή των συντάξεων που αναμένεται να ψηφιστεί αύριο από την Ολομέλεια του κοινοβουλίου.


Διαβάστε ΕΔΩ την τροπολογία για την κρατική επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

bouli-nea

Η διαδικασία ξεκινά το απόγευμα του Σαββάτου και λήγει τα μεσάνυχτα της Δευτέρας με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης - Η αντιπαράθεση αναμένεται να εστιάσει σε ΔΕΗ, ΕΡΤ, οικονομία και αλλαγές στην φορολογία, εργασιακά, δικαιοσύνη και πανεπιστημιακό άσυλο