Γεννηματά: Το Κίνημα Αλλαγής είναι ο πολιτικός φορέας αποτροπής του εθνολαϊκιστικού μετώπου στην Ελλάδα

IMG_2683

Ομιλία Φώφης Γεννηματά, προέδρου του Κινήματος Αλλαγής, για τη μετανάστευση, τη δημοκρατία και τα θεμελιώδη δικαιώματα, στο πλαίσιο του Συνεδρίου του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος (PES) στη Λισαβόνα

Κριτική στην μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ άσκησε η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής. 

«Η Ελληνική Κυβέρνηση στα λόγια υποστηρίζει τις αρχές του ανθρωπισμού. Παρά τον πακτωλό χρημάτων όμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την επιχειρησιακή βοήθεια, οι διαδικασίες παραμένουν τραγικά αργές, οι συνθήκες είναι άθλιες. Παράδειγμα η Μόρια» είπε χαρακτηριστικά. 

Στη συνέχεια εστίασε τα πυρά της στη σχέση που προσπαθεί να αναπτύξει ο Αλέξης Τσίπρας με τους Ευρωπαίους σοσιαλιστές: 

«Έχουμε καθήκον απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να ενισχύσουμε την Ευρώπη και να κρατήσουμε ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα. Και αυτό το καθήκον ανήκει πρωτίστως στην δική μας πολιτική οικογένεια, η οποία πρέπει να έχει ξεκάθαρο πρόσημο, κατεύθυνση, αρχές και να αντιστέκεται σε κάθε τάση λαϊκισμού. 
Το Κίνημα Αλλαγής είναι και θα παραμείνει ο πολιτικός φορέας αποτροπής του εθνολαϊκιστικού μετώπου στην Ελλάδα. Ο εκφραστής της νέας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας». 
gennimataΟλόκληρη η ομιλία της Φώφης Γεννηματά:

Η ΕΕ βρίσκεται αντιμέτωπη με τεράστιες προκλήσεις. Η οικονομική κρίση , οι μεταναστευτικές ροές, η έξαρση του εθνικισμού και του λαϊκισμού, θέτουν υπό αμφισβήτηση τις αξίες μας. Οι βασικές αρχές πάνω στις οποίες οικοδομήθηκε το ευρωπαϊκό εγχείρημα, όπως η αλληλεγγύη, κλονίζονται και αμφισβητούνται.
Ακραίες δυνάμεις επιδιώκουν να επιστρέψει η Ευρώπη στο σκοτεινό παρελθόν της.

Η μετανάστευση είναι κατεξοχήν θέμα που εκμεταλλεύονται οι λαϊκιστές αριστεροί και δεξιοί , οι ακροδεξιοί και αντιευρωπαϊστές. Οι συντηρητικοί επενδύουν στον φόβο και η ακροδεξιά στο μίσος. Με ποινικοποίηση της αλληλεγγύης και διώξεις ακόμη και αυτών που διασώζουν ζωές. Όρμπαν στη στεριά και Σαλβίνι στη θάλασσα.

Εμείς θέλουμε προοδευτικές, ρεαλιστικές λύσεις. Όσο διαρκεί η κρίση στην ευρύτερη περιοχή, θα υπάρχουν πρόσφυγες. Δε μπορεί η Ευρώπη να κλείνει τα μάτια.
Η Ευρώπη βρέθηκε προ εκπλήξεως το 2015. Αποδείχτηκε ότι δεν είχαμε προετοιμαστεί. Η κατάσταση σήμερα είναι πολύ καλύτερη σε σύγκριση με τρία χρόνια πριν.

Όμως σε ορισμένες περιοχές της Ευρώπης είναι ακόμα τραγική: η Ελληνική Κυβέρνηση στα λόγια υποστηρίζει τις αρχές του ανθρωπισμού. Παρά τον πακτωλό χρημάτων όμως από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την επιχειρησιακή βοήθεια, οι διαδικασίες παραμένουν τραγικά αργές, οι συνθήκες είναι άθλιες. Παράδειγμα η Μόρια. Διαπίστωσα η ίδια κατά την πρόσφατη επίσκεψή μου τις απαράδεκτες συνθήκες που παραβιάζουν βάναυσα την αξιοπρέπεια των ανθρώπων και θέτουν σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή.
Τ
ι πρέπει να κάνουμε:
Οι πολιτικές μας πρέπει να ξεκινούν από τα σύνορα και την ασφάλεια και να ξεδιπλώνονται μέχρι την κοινωνική ένταξη των μεταναστών και των αναγνωρισμένων προσφύγων. Δυστυχώς έχει υποχωρήσει η συζήτηση για την ένταξη που πρέπει να είναι βασική συνιστώσα της πολιτικής μας.

Πιο συγκεκριμένα χρειάζεται:

• Ολοκλήρωση της μεταρρύθμισης της Κοινής Ευρωπαϊκής Πολιτικής Ασύλου: το Συμβούλιο πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του. Χρειαζόμαστε πολιτική συμφωνία για το Δουβλίνο, για την αλληλεγγύη με τα Κράτη-Μέλη υποδοχής και τη δίκαιη κατανομή των βαρών. Η κοινή δήλωση ΕΕ-Τουρκίας είχε προβλέψει μέτρα προσωρινού χαρακτήρα για την ανάσχεση των ροών. Σήμερα τα νησιά μας μετατράπηκαν σε αποθήκη ψυχών. Πρέπει να αποσυμφορηθούν άμεσα. Τα συγκεκριμένα μέτρα έχουν ξεπεραστεί στην πράξη. Οι χώρες που δε δέχονται να αναλάβουν το δικό τους μερίδιο ευθύνης, θα πρέπει να αποκόπτονται από σημαντικά οικονομικά κονδύλια

• Προστασία των εξωτερικών συνόρων της Ευρώπης με ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής. Να δώσουμε ξεκάθαρο μήνυμα ότι τα σύνορα μας δεν είναι ανεξέλεγκτα. Αν δεν γίνει αυτό για την Ελλάδα είναι σαν να παραδίδουμε τα κλειδιά των ροών στην Τουρκία που ανά πάσα στιγμή μπορεί να τις αυξήσει.

Ταυτόχρονα

• αντιμετώπιση των βασικών αιτιών της παράτυπης μετανάστευσης, με επενδύσεις και αναπτυξιακή βοήθεια – ειδικά στις χώρες τις Αφρικής.
• δημιουργία ασφαλών και νόμιμων διαδρομών
• καταπολέμηση των εγκληματικών δικτύων διακινητών
• Βελτίωση των επιστροφών και των επανεισδοχών.

Έχουμε καθήκον απέναντι στις μελλοντικές γενιές, να ενισχύσουμε την Ευρώπη και να κρατήσουμε ζωντανό το ευρωπαϊκό όραμα.
Και αυτό το καθήκον ανήκει πρωτίστως στην δική μας πολιτική οικογένεια, η οποία πρέπει να έχει ξεκάθαρο πρόσημο, κατεύθυνση, αρχές και να αντιστέκεται σε κάθε τάση λαϊκισμού.

Το Κίνημα Αλλαγής είναι και θα παραμείνει ο πολιτικός φορέας αποτροπής του εθνολαϊκιστικού μετώπου στην Ελλάδα. Ο εκφραστής της νέας σύγχρονης ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

AΠΛΟΣ

Κίνημα ληστών κλεφτών και προδοτών. Ατελείωτος ο κατάλογος των σοσιαΛΗΣΤΩΝ του αλήστου μνήμης Πασόκ. Αρκετά λοιπόν τα ζόμπις στα τάρταρα της πολιτικής ιστορίας της χώρας.

ΡΕ ΧΟΥΝΤΑΡΑ

νομισες οτι ο λαός σας ξεχασε?ακόμη βρωμάνε τα σαπια κρεατα του μπαλόπουλου.

ΟΥΣΤ!!

ΓΟΥΝΕΣ ΧΟΥΝΤΑΡΑ

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ Η ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.ΑΝΑΠΤΥΞΗ, ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ ,ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΜΑΣ,ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΗ ΚΑΤΑΝΟΜΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΟΜΕΝΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΜΕ ΕΜΦΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΜΗ ΕΧΟΝΤΕΣ. Η ΔΙΑΡΗΞΗ ΤΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΙΣΤΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΡΟΘΑΛΑΜΟΣ ΤΩΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΚΩΝ ΚΑΘΕΣΤΩΤΩΝ.ΠΡΕΠΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ.ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΝΕΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΣΤΗΝ ΔΙΚΑΙΗ ΔΙΑΝΟΜΗ ΕΝΟΣ ΚΟΜΜΑΤΙΟΥ ΤΗΣ ΠΙΤΤΑΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ.ΕΤΣΙ ΘΕΛΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ.

Μ.ΚΙΝΑΛ

εχεις χαιρετισματα απο τον τσοχατζοπουλο, τον τσουκατο, τον μαντελη, τον παπαντωνιου, τον ανθοπουλο, και τ αλλα παιδια..........

κατεχομενα πατησια

εσεις κλεφταραδες να πληρωσετε αυτα που χρωστατε...ΑΛΗΤΕΣ...

Τον αρχηγο σου

Ρε του ξήλωσαν τα γαλόνια και έκανε φυλακή για κλοπή στρατιωτικού υλικού.Μιλάτε εσείς ειδκα για κλοπιμαια ΝΑΖΙΔΕΣ?

ΝΙΚΟΣ

Πως τον λέγανε ρε παιδιά τον τελευταίο πασόκο υπουργό που μπήκε φυλακή δέκα χρόνια για τοκογλυφία, προχθές;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

georgoulis_main

Μετά τα «όχι» από τον Π. Γιαννάκη, τον Γ. Καπουτζίδη, πρωτοκλασσάτα στελέχη όπως ο Ν. Φίλης, ο Γ. Δραγασάκης, η Έφη Αχτσιόγλου το ψηφοδέλτιο του κυβερνώντος κόμματος κλείνει με τον ηθοποιό Αλέξη Γεωργούλη - Και ο Ρος Ντέιλι στο ευρωψηφοδέλτιο

48
neo-eksarxeia

Μετανάστες που αφέθηκαν ελεύθεροι ώρες μετά την προσαγωγή τους κατά την επιχείρηση της Αστυνομίας στα Εξάρχεια, έστησαν σκηνές στο Σύνταγμα λέει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της ΝΔ

10