ΝΔ: Συνεδριάζει υπό τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη η οργανωτική επιτροπή του 12ου Συνεδρίου

nd-geniko

«Σάλπισμα νίκης πριν από τις μεγάλες αναμετρήσεις», χαρακτηρίζουν από την Πειραιώς τις διαδικασίες του Συνεδρίου που θα πραγματοποιηθούν στις 14, 15 και 16 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo με τη συμμετοχή 5.000 στελεχών

Σε συνεδριακούς ρυθμούς κινείται το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθώς στο τέλος της προσεχούς εβδομάδας και συγκεκριμένα το τριήμερο 14 με 16 Δεκεμβρίου συνέρχεται το 12ο τακτικό συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας. Σε αυτό το πλαίσιο, στις 12 το μεσημέρι της Πέμπτης συνεδριάζει κεντρικά γραφεία του κόμματος η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου (ΟΕΣ) στην οποία προεδρεύει ο τέως πρόεδρος Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μέλη της ΟΕΣ είναι οι: Λευτέρης Αυγενάκης, γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής, Κώστας Τσιάρας, γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Μαρία Σπυράκη, εκπρόσωπος Τύπου, Νίκος Παπαθανάσης, γενικός διευθυντής ΝΔ, Κωνσταντίνος Δέρβος, πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, Τάκης Θεοδωρικάκος, σύμβουλος Προέδρου για θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας, Χρήστος Ταραντίλης, γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού & Επικοινωνίας, Στυλιανός Κονταδάκης, γραμματέας Οργανωτικού, Κωνσταντίνος Ζούλας, διευθυντής Γραφείου Τύπου, Κύρα Κάπη, αναπληρώτρια διευθύντρια Γραφείο Τύπου, Αθανάσιος Νέζης, σύμβουλος Προέδρου και Στέλιος Πέτσας, διευθυντής Γραφείου Προέδρου.

Όπως υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Πειραιώς, το επικείμενο Συνέδριο θα είναι το τελευταίο πριν από τις εθνικές εκλογές και με την βούληση των πολιτών το τελευταίο που βρίσκει τη ΝΔ στην αντιπολίτευση. Γι΄ αυτό φιλοδοξία τους είναι να αποτελέσει «σάλπισμα νίκης πριν από τις μεγάλες αναμετρήσεις» για την αυτοδιοίκηση, την Ευρωβουλή και τη Βουλή.

Σύνεδροι και παρατηρητές

Σε αυτό θα λάβουν μέρος περίπου 3.000 σύνεδροι και περισσότεροι από 2.000 παρατηρητές που θα καταφθάσουν στον εκθεσιακό χώρο Metropolitan Expo, στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», απ’ όλες τις γωνιές της χώρας αλλά και το εξωτερικό για να συμμετάσχουν στις συνεδριακές εργασίες.

Υπενθυμίζεται ότι 1.000 σύνεδροι εξελέγησαν κατά τις πρόσφατες εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη τοπικών και νομαρχιακών επιτροπών της Νέας Δημοκρατίας, στην οποία έλαβαν μέρος περισσότεροι από 120.000 πολίτες. Και εξ αυτών οι 100 σύνεδροι εξελέγησαν μέσα από εκλογικές διαδικασίες στις οργανώσεις κόμματος του εξωτερικού.

Οι υπόλοιποι σύνεδροι, όπως ορίζει το καταστατικό της ΝΔ, είναι τα πρόσωπα που μετέχουν ex officio. Δηλαδή μεταξύ άλλων οι πρώην πρόεδροι και υποψήφιοι πρόεδροι της ΝΔ, τα μέλη της Κοινοβουλευτικής ομάδας, οι πρώην βουλευτές της, τα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής, οι πρώην γραμματείς της, τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, οι εν ενεργεία περιφερειάρχες, αντιπεριφερειάρχες, δήμαρχοι, οι πρόεδροι ΝΟΔΕ, ο πρόεδρος και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ, κ.ά.

Ως παρατηρητές επίσης θα μετέχουν ενεργά στο Συνέδριο και όλα τα στελέχη που αξιολογήθηκαν μέσω του Μητρώου των νέων στελεχών της ΝΔ.

Κατά τις προπαρασκευαστικές εργασίες, οι σύνεδροι απέστειλαν τις προτάσεις τους για αλλαγές επί του Καταστατικού του Κόμματος. Γίνεται μάλιστα λόγος για «απροσδόκητη ανταπόκριση» στην πρόσκληση του Γραμματέα του κόμματος Λευτέρη Αυγενάκη να μετέχουν στο καινοτόμο σύστημα διαβούλευσης που στήθηκε ηλεκτρονικά, καθώς στα τερματικά της Πειραιώς έφτασαν περισσότερες από 900 προτάσεις και παρατηρήσεις.

Οι εργασίες και η θεματολογία

Σε ό,τι αφορά το Συνέδριο, έγινε γνωστό ότι ταυτοχρόνως με τις εργασίες της ολομέλειας θα διοργανωθούν στις διπλανές αίθουσες ενημερωτικές εκδηλώσεις με τη συμμετοχή των γραμματειών του κόμματος, παράδοση που συνεχίζεται από το 10ο συνέδριο. Στο επίκεντρο του Παράλληλου Προγράμματος, όπως ονομάζεται, θα βρεθεί το μέλλον της εργασίας στην Ελλάδα και η επιτακτική ανάγκη να δημιουργηθούν νέες και καλά αμειβόμενες δουλειές μέσω και της προσέλκυσης επενδύσεων.

Μεταξύ άλλων θα υπάρχουν θεματικές για:
*τα νέα επαγγέλματα που φέρνει η 4η βιομηχανική επανάσταση,
*τις νέες δεξιότητες που θα χρειαστούν οι νέοι της χώρας μας,
*τη σύνδεση -επιτέλους- των πανεπιστημίων με την σύγχρονη αγορά εργασίας.
Συγχρόνως όμως θα υπάρξουν και θεματικές για θέματα που απασχολούν την ελληνική οικογένεια, όπως οι ανισότητες που εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν οι γυναίκες στον χώρο της εργασίας τους και ο σχολικός εκφοβισμός των παιδιών.

Ειδική εκδήλωση θα γίνει επίσης για τα θέματα του οικουμενικού ελληνισμού, με έμφαση στη νέα γενιά αποδήμων που αναγκάστηκαν να φύγουν από την Ελλάδα στα χρόνια της κρίσης, ενώ ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να συγκεντρώσουν και δύο σεμιναριακού τύπου εκδηλώσεις -που θα γίνουν και ενόψει των πολλαπλών εκλογών που έρχονται- για την χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, αλλά και τις νέες μορφές επικοινωνίας στην πολιτική.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

european_parliament

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εκτιμά ότι η ΝΔ θα εξασφαλίσει 9 έδρες και ο ΣΥΡΙΖΑ 6 έδρες – Πρώτη δύναμη στην Ευρωβουλή αναμένεται το ΕΛΚ – Εκτιμάται αύξηση των ευρωσκεπτικιστικών κομμάτων

mar_main01

Βαριές καταγγελίες από τον πρόεδρο του Ολυμπιακού για την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ:  «Ο κ. Παππάς μπαινόβγαινε στο σπίτι και στο γραφείο μου» - «Δεν δέχτηκα να βάλω διευθυντές δικούς τους στον ΔΟΛ» - Τι λέει το Μαξίμου που δεν απαντά στην καταγγελία για Καλογρίτσα - ΝΔ: Οι κύριοι Τσίπρας και Παππάς να απαντήσουν αν ισχύουν αυτά που είπε ο κ. Μαρινάκης

114
kokkalis_1

Ο Πέτρος Κόκκαλης απάντησε στον Βαγγέλη Μαρινάκη - «Ας μετρήσει τα πρωταθλήματα που πήραμε εμείς στον Ολυμπιακό κι ας μην ασχολείται μαζί μας» - «Ο πατέρας μου ήταν θαυμαστής του Παπανδρέου και σήμερα του Τσίπρα»