Δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι ορκωτοί λογιστές

exetastiki-igeia

Οι τρεις εμπειρογνώμονες που ορίσθηκαν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, διαπίστωσαν μεν διαφορές στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ταμειακά ελλείμματα


Δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ελλειμμάτων στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι εμπειρογνώμονες που όρισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές, κατά την ακρόασή τους από τα μέλη της εξεταστικής, εξήγησαν ότι αντιπαρέβαλαν τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους με τις κινήσεις των τραπεζικών κινήσεων και διαπίστωσαν διαφορές οι οποίες όπως υπογράμμισαν δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ταμειακά ελλείμματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε καταγγείλει ότι εντοπίστηκε αδικαιολόγητο έλλειμμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ 230 εκατ. ευρώ το οποίο βέβαια κατέβασε στην συνέχεια στα 140 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ορκωτοί λογιστές επισήμαναν ότι η έρευνα που διενήργησαν δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα καθώς τα βιβλία και στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατασχεθεί από την δικαιοσύνη ενώ οι απολογισμοί από το 2010 και μετά δεν συντάχθηκαν ορθά.

«Ζητήσαμε λογιστικές καταστάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στοιχεία για εισπράξεις και πληρωμές και δεν μας δόθηκαν ούτε μας δόθηκαν στοιχεία για το πώς καταλήξαμε στα ταμειακά διαθέσιμα» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εμπειρογνώμονες για να προσθέσουν «Κάναμε πίνακα με το αποτέλεσμα από τα στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας και τα στοιχεία τραπεζών και καταγράψαμε τις διαφορές. Δεν μπορούμε να κρίνουμε γιατί δεν είχαμε όλα τα στοιχεία.. Εχουμε λογιστικές διαφορές που σε καμία περίπτωση δεν είναι έλλειμμα. Κρατάμε επιφυλάξεις και λέμε ότι οι απολογισμοί δεν είναι ορθοί έχουν ελλείψεις και παραλήψεις».

Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα στην ερώτηση του κ. Νότη Μηταράκη (ΝΔ) για το αν οι εμπειρογνώμονες κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν υπεξαιρέσεις ή ύποπτες κινήσεις. «Μα είναι ερώτηση αυτή που κάνετε; Δεν έχουν ποινικές αρμοδιότητες οι εμπειρογνώμονες» αντέδρασε ο κ. Λάππας. Απαντώντας πάντως οι ερευνητές σημείωσαν «δεν έχουμε πρόσβαση σε βιβλία και στοιχεία και δεν θα μπορούσαμε να διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα οι τρεις ορκωτοί λογιστές αναφέρθηκαν σε δαπάνες ειδικού σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς ωστόσο όπως είπαν να μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν τα ποσά συμπεριλήφθησαν στους απολογισμούς. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι την περίοδο 2010 – 14 δόθηκαν 87,2 εκατ. ευρώ ενώ στην συνέχεια υποστήριξαν πως τα συγκεκριμένα χρήματα δεν σχετίζονται με κρατική χρηματοδότηση.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Totenkopf

Πολάκη ξεφτίλα, πάλι ρόμπα γίνατε ρε λαμόγια

Τελικά εσύ έχεις θέμα με την καταννόηση θεμάτων....κουσούρι από το σχολείο σου

Με απλά λόγια για 10χρονα: Τα λογιστικά βιβλία από το 2010 (μέχρι το 2014, το έφαγε αυτό το ΠΘ) έχουν κατασχεθεί από την δικαισοσύνη και δεν μας τα δίνει. Γι'αυτό δεν μπορούμε και να ξέρουμε τι έγιναν τα 87,2 εκατομμύριακια τύπου στραγάλια. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι την περίοδο τον βενιζελοδεξιών τα βιβλία τα κράταγαν 10χρονα γι' αυτό και είναι μπάχαλο με τις καταχωρήσεις εσόδων εξόδων ...... δεν τρέχει όμως τίποτα γιατί έτσι κι αλλιώς τα ποσά που πέρναγαν από το ΚΕΛΠΝΟ είναι λίγα, μόνο ένα δις ευρώ, δε βαριέσαι... κατα τ'αλλα για εσένα έγινε ρόμπα ο κάθε Πολάκης. Πόσο πλύση κρανίου, γιατί εγκέφαλο δεν έχετε, σας έχει κάνει το κόμμα σας;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

filakes_koridallos_art

Οι φυλακές που βρίσκονται μέσα στον αστικό ιστό και σε απόσταση αναπνοής από σχολεία θα φύγουν από τη Δυτική Αθήνα  - Πέντε εμβληματικά έργα ανάπλασης για Αττική και Θεσσαλονίκη εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

146