Δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι ορκωτοί λογιστές

Δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ελλειμμάτων στο ΚΕΕΛΠΝΟ οι ορκωτοί λογιστές

Οι τρεις εμπειρογνώμονες που ορίσθηκαν από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για την Υγεία, διαπίστωσαν μεν διαφορές στα στοιχεία που είχαν στη διάθεσή τους με τις κινήσεις τραπεζικών λογαριασμών, αλλά δεν μπορούν να χαρακτηρισθούν ως ταμειακά ελλείμματα

exetastiki-igeia

Δεν επιβεβαιώνουν την ύπαρξη ελλειμμάτων στα ταμεία του ΚΕΕΛΠΝΟ οι εμπειρογνώμονες που όρισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά σκάνδαλα στον χώρο της Υγείας.

Οι τρεις ορκωτοί λογιστές, κατά την ακρόασή τους από τα μέλη της εξεταστικής, εξήγησαν ότι αντιπαρέβαλαν τα στοιχεία που είχαν στην διάθεσή τους με τις κινήσεις των τραπεζικών κινήσεων και διαπίστωσαν διαφορές οι οποίες όπως υπογράμμισαν δεν οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είναι ταμειακά ελλείμματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης είχε καταγγείλει ότι εντοπίστηκε αδικαιολόγητο έλλειμμα στο ΚΕΕΛΠΝΟ 230 εκατ. ευρώ το οποίο βέβαια κατέβασε στην συνέχεια στα 140 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, οι ορκωτοί λογιστές επισήμαναν ότι η έρευνα που διενήργησαν δεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ασφαλή συμπεράσματα καθώς τα βιβλία και στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ έχουν κατασχεθεί από την δικαιοσύνη ενώ οι απολογισμοί από το 2010 και μετά δεν συντάχθηκαν ορθά.

«Ζητήσαμε λογιστικές καταστάσεις από το ΚΕΕΛΠΝΟ, στοιχεία για εισπράξεις και πληρωμές και δεν μας δόθηκαν ούτε μας δόθηκαν στοιχεία για το πώς καταλήξαμε στα ταμειακά διαθέσιμα» ανέφεραν μεταξύ άλλων οι εμπειρογνώμονες για να προσθέσουν «Κάναμε πίνακα με το αποτέλεσμα από τα στοιχεία που είχαμε στην διάθεσή μας και τα στοιχεία τραπεζών και καταγράψαμε τις διαφορές. Δεν μπορούμε να κρίνουμε γιατί δεν είχαμε όλα τα στοιχεία.. Εχουμε λογιστικές διαφορές που σε καμία περίπτωση δεν είναι έλλειμμα. Κρατάμε επιφυλάξεις και λέμε ότι οι απολογισμοί δεν είναι ορθοί έχουν ελλείψεις και παραλήψεις».

Κλείσιμο
Αίσθηση πάντως προκάλεσε η αντίδραση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρου Λάππα στην ερώτηση του κ. Νότη Μηταράκη (ΝΔ) για το αν οι εμπειρογνώμονες κατά την έρευνά τους διαπίστωσαν υπεξαιρέσεις ή ύποπτες κινήσεις. «Μα είναι ερώτηση αυτή που κάνετε; Δεν έχουν ποινικές αρμοδιότητες οι εμπειρογνώμονες» αντέδρασε ο κ. Λάππας. Απαντώντας πάντως οι ερευνητές σημείωσαν «δεν έχουμε πρόσβαση σε βιβλία και στοιχεία και δεν θα μπορούσαμε να διαπιστώσαμε κάτι τέτοιο».

Παράλληλα οι τρεις ορκωτοί λογιστές αναφέρθηκαν σε δαπάνες ειδικού σκοπού του ΚΕΕΛΠΝΟ χωρίς ωστόσο όπως είπαν να μπορούν να επιβεβαιώσουν εάν τα ποσά συμπεριλήφθησαν στους απολογισμούς. Συγκεκριμένα ανέφεραν ότι την περίοδο 2010 – 14 δόθηκαν 87,2 εκατ. ευρώ ενώ στην συνέχεια υποστήριξαν πως τα συγκεκριμένα χρήματα δεν σχετίζονται με κρατική χρηματοδότηση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης