«Μήνυμα» Παυλόπουλου: Δεν δικαιολογείται η συνταγματική αναθεώρηση των διατάξεων για την Εκκλησία

20393809

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, βρέθηκε στην Πάτρα με αφορμή τον εορτασμού του πολιούχου, Αγίου Ανδρέου - Η Εκκλησία «υπήρξε πάντοτε παρούσα σε όλους τους μεγάλους εθνικούς αγώνες», υπογράμμισε

«Οφείλω να ομολογήσω και ως εκ της ιδιότητός μου, ότι η ορθόδοξη χριστιανοσύνη και ιδίως η Εκκλησία μας μένει πίστη και στο κήρυγμα και στα διδάγματα του πρωτοκλήτου Αποστόλου Ανδρέου. Και οφείλω να καταθέσω εδώ και τούτο, το οποίο νομίζω έχει μεγαλύτερη σημασία όταν εκπορεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ότι όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τι θετικά έχει συνεισφέρει για το λαό μας και το έθνος μας η αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας-Πολιτείας και λαού όλα αυτά τα χρόνια».

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, κατά την διάρκεια της αντιφώνησής του στο γεύμα που παρέθεσε σήμερα το μεσημέρι στην Πάτρα ο μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, με αφορμή τον εορτασμό του πολιούχου, Αγίου Ανδρέου.

Η συμπόρευση Εκκλησίας-Πολιτείας αποτυπώνεται στα Συντάγματά μας

Στην συνέχεια, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «αυτή η συμπόρευση και αυτή η κοινή δημιουργία σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως σε χαλεπούς καιρούς αποτυπώνεται από τότε που υπήρξαν τα πρώτα ελληνικά Συντάγματα -μέσα στα Συντάγματά μας- έως σήμερα, και αποτυπώνεται όχι ως κανόνας δικαίου όχι ως δέον γενέσθαι με την έννοια της κανονιστικής ρύθμισης, αλλά αποτυπώνεται ως ιστορική αλήθεια».

«Αυτό έχει μεγάλη σημασία, γιατί μπορείς να αλλάζεις κατά το δοκούν και σύμφωνα με τις διατάξεις του Συντάγματος τις διατάξεις εκείνες οι οποίες έχουν κανονιστικό περιεχόμενο, όμως δεν μπορείς να αλλάζεις διατάξεις, οι οποίες αποτυπώνουν μία ιστορική αλήθεια, η οποία παραμένει πάντοτε χωρίς να έχει τίποτε αλλάξει. Και κατά τούτο -και ακριβώς επειδή αυτή η αλήθεια ισχύει και σήμερα- δεν δικαιολογείται η αναθεώρησή τους» προσέθεσε.

Και εξήγησε: «Και το λέω αυτό, γιατί η αναγνώριση αυτού του ρόλου της Εκκλησίας στην πορεία του λαού μας και του έθνους μας, δεν αφορά μόνο εκείνους που πιστεύουν, αλλά επειδή συνιστά ιστορική αλήθεια, αφορά τους πάντες, για αυτό -το τονίζω- σε όλες τις αναθεωρήσεις των Συνταγμάτων, αλλά ακόμη και σε συντακτικές συνελεύσεις, το ζήτημα αυτό έχει ομολογηθεί από όλους εκείνους που θέσπισαν αναθεωρήσεις, ανεξάρτητα από το πίστευαν ή όχι».

Αυτήν την παρακαταθήκη, συμπλήρωσε ο Προκόπης Παυλόπουλος, «οφείλουμε να τη διατηρήσουμε και χαίρομαι διότι ως προς αυτό, υπάρχει μία ευρύτατη συναίνεση, κάτι το οποίο είναι απόλυτα θετικό για την πορεία του λαού μας και του έθνους μας, σε αυτούς τους καιρούς που έχουμε να διανύσουμε στο μέλλον».

Μάλιστα όπως υπογράμμισε σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, «έχω χρέος να αναδείξω τι είναι εκείνο το οποίο δεν μπορεί με βάση τις διατάξεις των Συνταγμάτων και του ισχύοντος Συντάγματος να αμφισβητήσει κανείς σήμερα» και εξήγησε: «Το πρώτο είναι γνωστό, ποιος υπήρξε ο ρόλος της Εκκλησίας και ιδίως εδώ στην Αχαΐα, εδώ δίπλα είναι τα Καλάβρυτα, είναι γνωστός ο ρόλος της Εκκλησίας σε ό,τι αφορά και την έκρηξη της εθνεγερσίας και την περαιτέρω πορεία, γιατί ο ρόλος αυτός υπήρξε ενεργός, καθοριστικός και πριν από την από την έκρηξη εθνεγερσίας και κατά τη διάρκεια της εθνεγερσίας και κατά τη δημιουργία και την πορεία του νεότερου ελληνικού κράτους».

Η Εκκλησία πάντα παρούσα στους μεγάλους αγώνες

Η Εκκλησία, συνέχισε, «υπήρξε πάντοτε παρούσα σε όλους τους μεγάλους εθνικούς αγώνες, υπό την ευρεία έννοια του ρόλου, και δεύτερο που εξηγεί γιατί μένω στην έννοια των εθνικών αγώνων, υπό την ευρεία του όρου έννοια, που δεν περιλαμβάνουν μόνο την υπεράσπιση πατρίδας, αλλά και την υπεράσπιση της κοινωνίας μας».

Σε αυτό το σημείο, ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στον ρόλο της Εκκλησίας κατά την κρίση και είπε: «Έχουμε όλη την εμπειρία σε όλη αυτή τη δίνη την οποία βιώσαμε και εν μέρει βιώνουμε ακόμα, σε ό,τι αφορά την οικονομική και την κοινωνική κρίση του τόπου μας. Κρίση κοινωνική και οικονομική, η οποία έφτασε ως τα θεμέλια αυτού τούτου του κοινωνικού μας ιστού και απείλησε και με την έκρηξη της κοινωνίας μας και με την ρήξη του κοινωνικού μας ιστού. Μέσα σε αυτή την κρίση ο ρόλος της Εκκλησίας, ιδίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη του κοινωνικού κράτους και την απόδοση της κοινωνικής δικαιοσύνης, υπήρξε κορυφαίος. Όλοι γνωρίζουμε ποιος υπήρξε ο ρόλος αυτός, ποια υπήρξε η συμπαράσταση της Εκκλησίας στο χειμαζόμενο λαό, ιδίως στους οικονομικά ασθενέστερους. Ήταν τόσο δε περισσότερο ουσιαστικός ρόλος αυτός, όσο όπως όλοι γνωρίζουμε, λόγω ακριβώς των δεδομένων της οικονομικής κρίσης, το κράτος δεν θα μπορούσε από μόνο του να στηρίξει το κοινωνικό κράτος, το οποίο κατέρρεε. Άρα εδώ πρέπει να αποδεχθούμε όλοι, πιστεύοντες και μη, γιατί δεν είναι ζήτημα ομολογίας πίστεως, αλλά ομολογίας ιστορικής αλήθειας, ότι η Εκκλησία συνέβαλε ουσιωδώς στο να μπορούμε σήμερα να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον του τόπου μας και του λαού μας. Και αυτή η συμπόρευση πρέπει να συνεχιστεί. Άξια λοιπόν η Εκκλησία γιατί εδώ τήρησε δύο σημαντικές αρχές που απορρέουν από τη χριστιανική διδασκαλία, και είναι θα έλεγα η πεμπτουσία της χριστιανικής διδασκαλίας, ιδίως της ορθόδοξης χριστιανικής διδασκαλίας. Η Εκκλησία έμεινε πιστή στο αγαπάτε αλλήλους στην ύψιστη αρχή της αλληλεγγύης και όχι μόνον αυτό, αλλά μέσα από την υπέρβαση φτάνει, έφτασε είμαι βέβαιος ότι θα καταλήξει να φτάσει οριστικά στην εμπέδωση της δεύτερης μεγάλης αλήθειας του "Αγαπήσεις τον πλησίον σου ως σεαυτόν", που είναι η υπέρτατη αρχή της οικιώσεως».

Ακόμη, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε ότι «οφείλω να εξάρω έναν άλλον ρόλο της ορθόδοξης χριστιανοσύνης και της Εκκλησίας μας, σε ό,τι αφορά την τήρηση της χριστιανικής διδασκαλίας και την υπηρέτηση της χριστιανικής διδασκαλίας» και προσέθεσε: «Το λέω αυτό, γιατί αυτό δεν αφορά μόνο την Ελλάδα μας, το λαό μας το έθνος μας. Αφορά την ευρωπαϊκή οικογένεια της οποίας είμαστε και θα είμαστε αναπόσπαστο μέλος όχι μόνο αυτής, αλλά και του σκληρού πυρήνα της ευρωζώνης. Είναι γνωστό ποιοι είναι οι τρεις πυλώνες του πολιτισμού πάνω στους οποίους στηρίζεται όλο το ευρωπαϊκό επίπεδο. Ο πρώτος πυλώνας είναι ο πυλώνας της αρχαίας Ελλάδας του πνεύματος, ο δεύτερος πυλώνας είναι ο πυλώνας των θεσμών της αρχαίας Ρώμης και ο τρίτος πυλώνας είναι ο πυλώνας της χριστιανικής διδασκαλίας των μεγάλων αρχών της χριστιανοσύνης, ιδίως των αρχών της καταλλαγής, της ειρήνης, της αλληλεγγύης, της δικαιοσύνης, κατεξοχήν δε της κοινωνικής δικαιοσύνης, κατά το "δικαιοσύνην μάθετε οι ενοικούντες επί της γης"».

Επίσης, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι «οι αρχές αυτές αποτελούν βασικές αρχές του ευρωπαϊκού πολιτισμού, αρχές, οι οποίες αποκτούν πολύ μεγαλύτερη σημασία σήμερα, όταν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα απειλείται από μορφώματα, τα οποία επιδιώκουν την αποδόμηση του, μορφώματα που αγγίζουν τα όρια του φασισμού και του ναζισμού και τα οποία βρίσκουν έδαφος για να βλαστήσουν μέσα στις μεγάλες ανισότητες και τις κοινωνικές αδικίες, στις οποίες δυστυχώς έχουν οδηγήσει εσφαλμένες πολιτικές».

Μάλιστα, όπως σημείωσε, «όταν οι αρχές της χριστιανικής διδασκαλίας που ανέφερα προηγουμένως γίνουν η βάση πάνω στην οποία μπορούμε να στηριχθούμε, είναι εκείνες οι οποίες θα συμβάλλουν ώστε να εκλείψουν αυτά τα μορφώματα και το ευρωπαϊκό οικοδόμημα να σταθεί ξανά όρθιο πάνω στις πραγματικές του αντηρίδες και να οδηγηθεί στην ολοκλήρωση του». Ακόμη ανέφερε ότι είναι αυτές οι αρχές «που αποδεικνύουν ότι για τον ευρωπαϊκό μας πολιτισμό, με τις ελληνικές του ρίζες, επίκεντρο είναι ο άνθρωπος, γιατί τον άνθρωπο πρέπει να υπηρετεί η οικονομία, όχι το αντίστροφο». Ο άνθρωπος προσέθεσε «είναι η θεμελιώδης αντηρίδα, πάνω στην οποία μπορεί να στηριχθεί το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, για να οδηγηθεί περαιτέρω ως την τελική του ολοκλήρωση».

Αυτές τις αρχές συνέχισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας «η Εκκλησία μας τις τηρεί απαρέγκλιτα και κατά τούτο ως φορέας και υπερασπιστής των θεμελιωδών αρχών της χριστιανικής διδασκαλίας είναι υπερασπιστής και της ευρωπαϊκής ιδέας και του ευρωπαϊκού οικοδομήματος». «Και το λέω εδώ στην Πάτρα» συνέχισε «όταν ξέρουμε από πού ήρθε η κάρα του Αγίου Ανδρέου την εποχή εκείνη και πως αυτό το ταξίδι της κάρας και του σταυρού αποδεικνύει πόσο όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο ενός ενιαίου χώρου που σέβεται τις ίδιες αρχές και αυτός είναι ο ευρωπαϊκός χώρος».

«Άρα ακόμα και η κάρα ο σταυρός του Αγίου Ανδρέου» προσέθεσε «μας καλούν να αναλογιστούμε ότι όλοι οι λαοί της Ευρώπης οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα ίδια ιδανικά για τα οποία αγωνίζεται και η δική μας εκκλησία».

Καταλήγοντας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ευχήθηκε, απευθυνόμενος προς τον μητροπολίτη Πατρών, «και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ και να βλέπουμε με μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον που αναλογεί στον τόπο μας και στο λαό μας και ιδίως στη νέα γενιά, αυτή που χειμάστηκε περισσότερο και πλήρωσε περισσότερο από αυτή την κρίση, χωρίς να ευθύνεται για αυτό», προσθέτοντας ότι «η ενότητα του λαού μας θα είναι ακόμη περισσότερο αρραγής».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΟΛΙΑ (20)

Βαγγέλης

"Και οφείλω να καταθέσω εδώ και τούτο, το οποίο νομίζω έχει μεγαλύτερη σημασία όταν εκπορεύεται από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας: Ότι όλοι οφείλουμε να αναγνωρίσουμε το τι θετικά έχει συνεισφέρει για το λαό μας και το έθνος μας η αγαστή συμπόρευση Εκκλησίας-Πολιτείας και λαού όλα αυτά τα χρόνια". ♦ Σωστόόόός!!! Άλλωστε σε όλες τις πρωτόγονες κοινωνίες, ο Φύλαρχος και ο Μάγος πάνε χέρι - χέρι.

ΑΧΕΛΩΟΣ

Ο Καποδιστριας δημιουργησε το συνταγμα της Ελβετιας.Πηγε ,μετα την επανασταση ,να κανει κρατος και να βαλλει ταξη.ΦΑΓΩΘΗΚΕ.Εκτοτε η Ελλαδα σερνεται...Αλλο θρησκεια και αλλο εκκλησια. ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ:Για οποιοδηποτε μειζον θεμα,θα επρεπε να υπαρχει αρθρο στο τεχνικα "κατασκευασμενο" συνταγμα ,ΠΟΥ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.Επειδη εχουμε παντοτε( απο το 1974 και μετα) κοινοβουλευτικη δικτατορια,δηλ.ειτε το πλειοψηφουν κομμα να παιρνει 50-70 εδρες δωρον ειτε η "συγκολληση" 2 η' περισσοτερων κομματων να εχει το ~20% του εκλογικου σωματος,εξαφανιζοντας τα "μικρα" κομματα, ειναι φυσικον να συμβαινουν ολα αυτα τα"ανωμαλα" ρηματα!..

Εδώ γελάμε

Αν η Εκκλησία θέλει να ανήκει στο κράτος θα πρέπει να δώσει την περιουσία της σ' αυτό.Τα πράγματα είναι ξεκάθαρα δεν μπορεί το δημόσιο να πληρώνει ενοίκιο στην εκκλησία για τα κτίρια της και οι παπάδες δεσποτάδες να πληρώνονται από το δημόσιο.Μη μπερδεύεται την πίστη με την εκκλησία, δεν έχουν καμία σχέση, η εκκλησία είναι επιχείρηση, για να βαφτιστεί πλέον κάποιος χριστιανός το ποσό που πληρώνει στην εκκλησία για το μυστήριο είναι πολύ μεγάλο, το ίδιο για τον γάμο, στον πολιτικό γιατί δεν πληρώνουν το δήμαρχο;

danaos

Κύριε Πρόεδρε? Ο λαός τα ξέρει αυτά,στον Τσίπρα και τους άλλους άθεους δίπλα του να τα πείτε,που απεργάζονται συνταγματικές μεταρρυθμίσεις για να θέσουν την του Χριστού Εκκλησία στη γωνία. Πάντως,δεν θα τους περάσει.Η Εκκλησία, όσο βάλλεται, εδραιώνεται και γιγαντώνεται. Η πίστη των Χριστιανών δεν κλονίζεται ούτε επηρεάζεται από τις της Αριστεράς ιδεοληψίες.Κλήρος και λαός, έστειλαν το μήνυμά τους και,βέβαια,ξέρουν πως να αντιδράσουν στις σε βάρος της Εκκλησίας μας επιχειρούμενες κυβερνητικές μεθοδεύσεις και να είστε βέβαιος ότι θα αντιδράσουν.

απο τη στιγμη

που η εκκησια κηρυξε το πολεμο στην λαοπροβλητη κυβερνηση του πασοκ για το θρησκευμα στιε ταυτοτητες και μαζευε υπογραφες μετατρεποντας τι εκκκησιες σε κομματικα γραφεια της νεας δημοκρατιας και κατεβασεστο συνταγματο λαβαρο της αγιας λαυρας και προσευχοταν ο χριστοδουλος παρασκευαηδης να ελθει η δεξια του κυριου να μας σωσει και ηλθε η δεξια και μας εβαλε να πληρωνουμε ενοικιο ενφια στα σπιτια μας,ποκαταβολεε φορων τελος επιτηδευματος,μειωση αφορολογητου,αυξηση εισφορων,αυξηση αντικειμενικων αξιων ,κομματικες διαθεσιμοτητες και απολυσεις με υποχρεωτικες ποσοστωσεις γιατι δεν ειναι δυνατον να ειναι ολοι αριστοι με παταλληλες κρυφες προσληψεις και μονιμοοοιησεις (( δικων μαςπαιδιων )) οπως η ονεδιτισα στο ικα αγρινιου για να καλυφθουν οι κενες θεσεις των απολυμενων πασοκτζηδων απο κοματικα ρουσφετια((δικα μας παιδια)) (( βαφτηστηρια )) ((ανηψια)) ( οταν ο κ.Σαμαρας επισκευθηκε το μουσειο Ακροπωλης ελεγε συνεχως στο προσωπικο(( χαιρω πολυ και σεις απο Καλαματα εεεε;)).Λοιπον η πλακα τελειωσε.Οι χιλιαδες ευρω μισθοι των μητροπολιτων κλπ,να κοπουν απο το κρατος.Αν θελουν να πληρωνονται απο το κρατος να παραδωσουν και ολη τους την περιουσια και να μπουν σε ενα λογικο μισθολογιο οχι χιλιαδες ευρω μισθους καθε μηνα σε αγιατολαχ και μουλαδες που κατεβασν το λαβαρο της αγιας λαυραςστο συνγαγμα και καταριβταν την δημοκρατικα εκλεγμενη κυβερνηση του πασοκ για το θρησκευμα στις ταυτοτητες και προσευχοτσν ναελθει η δεξια του κυριου να μας σωσει κακ ηλθε και απο το πολυ σωσιμο φαγαμε κατακεφαλα τεσσερα μνημονια,δεσμευση της περιοθσιας των Ελληνων για 99 χρονια και εξωτερικο δανεισμο με λουξεμβουργιανο και βρετανικο αποικιακο δικαιο σε περιπτωση αδυναμια πληρωμης τους δωσαμε το δικαιωμα κατοχης και αποβασης;Χρειαζεται να πω κι αλλα η φτσνκυν αυτα;Και μη μου την ((μπει)) τωρα καμια κφλα οτι εισαι ετσι κ.λπ, γιατι θα την διαψευσω ειμαι παιδι και εγγονι πρωτοψλτων μεγαλωσα μεσα στο ιερο κακ τα ξερω ολα απ εξω τα εκκλησιαστικα.Ειτε διαχωρισμος εδω και τωρα εκλλησιας κρατους,ειτε σχισμα να δημιουργηθει μια νεα σοβαρη εκκλησια χωρις ανθιμους κλπ γραφικους τζιχαντιστες που κατσριουνται να παθουν καρκινο οσοι φανε κρεας Μεγαλη Παρασκευη να γινει το κρεας πετρα μεσα τους(λογια αγαπης παρηγοριας)χωρις χρυσαφια δισμαντια οφ σορ πλακες χρυσου ,γηροκομεια αρπαγης περιουσιων γεροντων,μοναστηριακες περιουσιες βιστωνιδες λιμνες διαμερισματα μαγαζια φερυ μποτ μια εκκλησια με ενα χιτωνα και ενα ζευγαρι σανδαλια η περιουσια της,τον εσταυρωμενο πολλοι ηγαπησαν,τη σταυρωση ουδεις...

apostolis

Διόρθωση: Τον ΕΝΦΙΑ τον έφτιαξε ο Βενιζέλος.

@ΓΙΩΡΓΗΣ

Καλα,τους συριζανεληδες τους διακρινεις πια απο χιλιομετρα μακρια, γιατι ολοι σαν και εσενα, λενε τρομερα ψεματα, σημα κατατεθεν του Τσιπρα τους αλλα και δεν εχουνε μυαλο να σκεφτουν οτι αριστεροι του Γιωργακη, μας εβαλαν στα μνημονια το 2010 και αριστεροι του Τσιπρα, δε μας αφηνουν να βγουμε απο αυτα μεχρι και σημερα το 2018! Δεν ξερουν ακομη οτι το κομουνιστικο συστημα το εκανε σκονη η Ορθοδοξη Ρωσια και απο εκει και στον αλλο κοσμο! Μη θεομαχειτε, γιατι θα γινετε κι εσεις σκονη, σαν βρυκολακες!

απο τη στιγμη

Ο γιωργης οταν πσρελαβε απο τον ραφηνιονκοπρο της εοαρατης σκτοδεξιαε επρεπε να βρει 54 κατομοιρια μεσα σε φυο μηνες για μισιθους συνταξεις και δρν τιυφινεβκανεις δσνεικα γιστι ειχσν πιαδει τους προηγιυνενοτε για τα γκρικ στατιστιξ οτι το ελλειμα ητσν τρια τα εκτατο κσθ δτην οραγματικοτητα πλησιαζε το 15% και γι συτο την εκσνε με ρλσφρα πηδηματσκια ο ραφηνιος κοπρος και εκανε προωρες εκλογες,για να φορτωσει την απασφαλισμενη χειριβομβιδα στο λιγουρη για εξουσιες γιωργο και να σκασει στα χερια αλλουνου και εσκαδε στα χερια του γιωργου,δρν φταιει ομως ο γιωργοε γιατι συτος ειχε μολις αναλαβει,δεν τα λεω εγω ο καρατζσφερης τα χει πει και εγω τα μεταφερω

Αναστασία Τ.

"ΟΧΙ" Ο γιατρός είπε να πίνεις ένα χάπι κάθε 8 ώρες κι όχι 8 κάθε ώρα!!!

ee

ο μαιντανός μίλησε.....

NickK

Πακης-Καμμενος-Τσιπρας: οι κρατιστες στην τελευταια Σοβιετια της Ευρωπης συνεχιζουν να ταιζουν σανο τον Ελληνα.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΝΕ ΜΑΣ ΤΗΝ ΧΑΡΗ ΡΕ .

Ch

Συγνώμη,το ΡΕ,τι το θέλατε στο σχόλιο σας; Από το βήμα αυτό, λέμε με σεβασμό προς όλους,τις απόψεις μας.Ο Ιησούς Χριστός, αγκαλιάζει όλους τους ανθρώπους, όλης της ανθρωπότητας.Εκκλησια του Ιησού Χριστού, είναι το σύνολο των ανθρώπων,που έχουν γνωρίσει τον Ιησού Χριστό προσωπικό τους Σωτήρα.Και έχουν επίγνωση ποιος είναι ο Ιησούς Χριστός,και με την Χάρη Του, αγωνίζονται τον καλό αγώνα της πίστεως.Η αποστολή της Εκκλησίας είναι να δείχνει ,Ένα καί Μοναδικό Πρόσωπο τον Ιησού Χριστό.Και με την διδασκαλία,και την αναγέννηση του ανθρώπου,ο Ιησούς Χριστός τον κάνει τον άνθρωπο εύχρηστο σκεύος τιμίας χρήσεως, χρήσιμο εργαλείο για τον εαυτό του και την κοινωνία.Η ψυχή του ανθρώπου έχει ανεκτίμητη αξία.Να έχουμε σεβασμό στα αξιώματα,και να προσευχόμαστε για αυτούς,που είναι στα αξιώματα.Ειναι ανθρωποι,με σάρκα και αίμα,με πάθη και αδυναμίες, έχουν έλθει στα αξιώματα,μέσα από εμάς,και είναι Χωρίς Χριστό.Ολοι μας επειδή γεννηθηκαμε στην Ελλάδα, είμαστε χριστιανοί ορθόδοξοι, αλλά χωρίς επίγνωση της Αληθείας.Η Αλήθεια είναι μέσα στην Καινή Διαθήκη.Μεσα στο Ευαγγέλιο,την Καλή Αγγελία της Σωτηριας.

Οχι

Δεν θα παρουμε ευχαριστουμε, αν ο Χριστος αγαπαγε ολους τους ανθρωπους οπως λες τοτε γιατι τον Χριστιανισμο τον επιβαλλαν σκληρα;; Τοσοι νεκροι οχι μονο Ελληνες αλλα και αλλοι λαοι τις Ρωμαικης Αυτοκρατοριας απο τον "Μεγα" Κωνσταντινο, επισης χριστιανοι ιερεις ανοιξαν την Κερκοπορτα το 1453 και επεσε η Πολη προδοτες λαμογια τραγοι η ωρα σας εφτασε

Casper

Σοβαρά τώρα που το διάβασες αυτό για την κερκόπορτα?!?!?!?!?! Κόψε τα βαρβιτουρικά αφού σε χαλάνε!

Ιχθ

Δεν έχεις ιδέα από ιστορία. Λες, "Έφτασε η ώρα σας". " Σκληρόν σοι προς κέντραν λαχτίζειν"...

@Οχι

Κληρικοι οπως ο Παπαφλέσσας,Αθανάσιος Διάκος,ο Παλαιών Πατρών Γερμανός,ο Σαλώνων Ησαιας,ο Γερμανός Καραβαγγέλης κτλ αλλά και ευσεβείς λαϊκοί ορθόδοξοι όπως ο Κολοκοτρώνης, ο Καραϊσκάκης,ο Μακρυγιαννης έδωσαν την ζωή τους πρώτα υπέρ πίστεως και έπειτα υπέρ πατρίδος για να κυβερνούν σήμερα άχρηστοι εθνομηδενιστες σαν εσένα και να ξεπουλαν Μακεδονία, Θράκη, Πατρίδα,Ορθοδοξία και κάθε ιερό και όσιο αυτού του τόπου.

Απαντηση στον @οχι

Δεν ειμαι αριστερος ουτε ψηφισα ΣΥΡΙΖΑ, διαφωνω με οσα εχει κανει μεχρι στιγμης συν του ξεπουληματος της Μακεδονιας αυτην την καραμελα που εχετε εσεις οι θρησκοδεξιοι οτι οποιος ειναι αθεος η λεει κατι κατα του χριστιανισμου ειναι κομμουνιστης και εθνομηδενιστης αντε γιατι κουρασατε το παιζετε και Ελληνες πατριωτες και δεν ξερετε ποιος ηταν ο Ερατοσθενης ουτε καν ποια ηταν η Αννα Κομνηνη

Έτσι!!!

Τα χειρότερα πάθη του Ελληνισμού ήταν στα χέρια των παπάδων και της εκκλησίας. Τρίζουν τα κόκκαλα των Ελλήνων από αυτό το Έλλην=Χριστιανός . . .

Οχι 2

Εξηγηστε μου τον πλουτο που απεκτησαν οι Ιερεις της Ελληνικης Ορθοδοξιας μετα την Αλωση, εξηγηστε μου γιατι ο Μωαμεθ ο Β' δεν τους εδιωξε ολους;; Για τα αλλα δεν λετε βλεπω αρα γνωριζετε τι εκαναν οι πρωτοι χριστιανοι σαν τα τζιχαντια αυτοι, φυσικα εξαιρεσεις υπαρχουν αλλα εγω μιλαω για τα μεγαλα κεφαλια σαν αυτα του Βατοπεδιου

Οχια

Τα εχεις ολα αχταρμα στο κεφαλι σου. Θα σου ελεγα οτι η ημιμαθεια ειναι χειροτερη της αμαθειας αλλα θα νομιζες οτι ειναι νομοι της μακεδονιας γι αυτο αστο. Ζαιος εισαι καταλαβαμε

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

eukleidis-tsakalotos-eurogroup

Κόντρα  στην καλυψη που παρείχε ο Αλέξης Τσίπρας στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας,  ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η στάση του Παύλου Πολάκη δεν έχει σχέση με την... Αριστερά - Δείτε τι έγραψε ο Τσακαλώτος στο Facebook

8
4776857__1_

Ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ χαρακτήρισε «το λιγότερο απαράδεκτο» το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός καλύπτει τον αναπληρωτή υπουργό για την επίθεση στον Κυμπουρόπουλο «ενώ κορυφαία στελέχη του βγαίνουν και καταδικάζουν τον κ. Πολάκη»