Ασπασμοί και... συμπάθεια Ιερώνυμου με τον Νίκο Φίλη - Φωτογραφίες

Ασπασμοί και... συμπάθεια Ιερώνυμου με τον Νίκο Φίλη - Φωτογραφίες

Ιδιαίτερα ευδιάθετοι εμφανίστηκαν μπροστά στις φωτογραφικές κάμερες ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Νίκος Φίλης στα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών

ierwnimos_filis
Πρόσωπα από τον χώρο της πολιτικής έδωσαν το «παρών» στα εγκαίνια της νέας δομής της Στέγης Κατακοίτων Γερόντων της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όπου έκοψε την κορδέλα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

Εκεί παρευρέθη ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Γιώργος Λεβέντης, ο εκπρόσωπος του Ποταμιού, Δημήτρης Τσιόδρας, ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας και υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, και εκπρόσωποι της περιφέρειας και του δήμου.  

Εντύπωση πάντως προκάλεσε η παρουσία του πρώην υπουργού Παιδείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκου Φίλη, που στο παρελθόν έχει έρθει ανοιχτά σε σύγκρουση με τον Αρχιεπίσκοπο για ζητήματα που αφορούν στις σχέσεις Πολιτείας – Εκκλησίας και τη διδασκαλία των θρησκευτικών.  Η συνάντησή τους έγινε με ασπασμό και χειραψίες, ενώ αργότερα παρευρέθηκαν σε κοινό «πηγαδάκι», υπό το βλέμμα του Κωστή Μπακογιάννη. 

Η διδασκαλία των Θρησκευτικών άλλωστε, αποτέλεσαν και αντικείμενο ενδοκυβερνητικής τριβής του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ αλλά και με την Εκκλησία. Η κόντρα έληξε μετά από συνάντηση που συγκάλεσε ο πρωθυπουργός, με τη συμμετοχή και του Αρχιεπισκόπου, η οποία θεωρείται ότι έκρινε την απομάκρυνση του κ. Φίλη από το χαρτοφυλάκιο του υπουργού Παιδείας.


ierwnimos_filis1
ierwnimos_filis2
ierwnimos_filis3
ierwnimos_filis4
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης