ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπει» υποψηφιότητα Νοτοπούλου για Θεσσαλονίκη - «Κλείδωσε» ο Μπελαβίλας στον Πειραιά

ΣΥΡΙΖΑ: «Βλέπει» υποψηφιότητα Νοτοπούλου για Θεσσαλονίκη - «Κλείδωσε» ο Μπελαβίλας στον Πειραιά

Τσίπρας και Σκουρλέτης αποφασίζουν για τον υποψήφιο στην Αθήνα - Επί τέσσερις ώρες συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ ενόψει της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, το σαββατοκύριακο

notopoulou
“Ψήνουν” την Κατερίνα Νοτοπούλου για τη Θεσσαλονίκη στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ την ίδια ώρα παραμένει κενό το όνομα για την Αθήνα. Σύμφωνα με κομματικές πηγές, στη συνεδρίαση της πολιτικής γραμματείας υπό τον πρωθυπουργό , που διηρκησε σχεδόν τέσσερις ώρες, έπεσε στο τραπέζι το όνομα της υφυπουργού Μακεδονίας - Θράκης ως επιλογή για το Δήμο Θεσσαλονίκης, με κεντρική στρατηγική να λάβει τις ευλογίες του νυν Δημάρχου κ. Μπουτάρη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από κομματικά στελέχη, η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη “Ανοιχτή πόλη” συνεδρίασε χθες και όπως αναφέρουν «υιοθετήσαμε το κλίμα της παράταξης που είναι πως μπορούν να διαμορφωθούν όροι ευρύτερης συσπείρωσης με υποψήφια την κ. Κατερίνα Νοτοπουλου. Θεωρούν πως είναι ένα νέο και άφθαρτο πρόσωπο που συνιστά μια υποψηφιότητα νίκης». Υπογραμμίζουν πως συνεχίσουν οι διεργασίες για να δημιουργηθουν όροι παράταξης και προγραμματικής σύγκλισης με την παράταξη του Μπουτάρη, ανεξάρτητων αυτοδιοικητικών στελεχών και των οικολόγων πράσινων.
Διόλου τυχαία και η σημερινή ανάρτηση της κ. Νοτοπούλου που έδωσε κλίμα για την κάθοδό της στην κούρσα για το δήμο Θεσσαλονίκης: Η Θεσσαλονίκη και για τούτο εργάζεται εντατικά η κυβέρνηση και η διοίκηση του δήμου, δεν είναι πια η συμπρωτεύουσα της παρακμής. Γίνεται ηγέτιδα στα Βαλκάνια, μητρόπολη της ΝΑ Ευρώπης. Αυτό απαιτεί ρήξεις με πολιτικά κατεστημένα. Απαιτεί αναθεώρηση του τρόπου ζωής στην πόλη.



Παραμένει ο γρίφος για την Αθήνα, με πηγές να αναφέρουν πως το θέμα έχει αναλάβει ο πρωθυπουργός με τον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη. Η δυστοκία εύρεσης μιας προσωπικότητας που θα διεκδικήσει αξιώσεις έναντι των άλλων υποψηφιοτήτων έχει προκαλέσει γκρίνια στο κόμμα και το θέμα τείνει να γίνει ανέκδοτο. Πληροφορίες αναφέρουν πως ίσως ο γρίφος λυθεί στην Κεντρική Επιτροπή που συνεδριάζει το προσεχές Σαββατοκύριακο, με κυρίως θέμα τις ευρωεκλογές.

Κλείδωσε επίσημα η υποψηφιότητα Μπελαβίλα για τον Δήμο Πειραιά, με κομματικά στελέχη να τονίζουν πως είναι μια υποψηφιότητα που θεωρείται αρκετά δυναμική και να συσπειρώσει ευρύτερες δυνάμεις και για τον Πειραιά είναι μεγάλη μάχη απέναντι σε συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Σχετικά με την συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, έγινε συζήτηση για το κείμενο της εισήγησης. Εγινε συζήτηση για την Ευρώπη και τις προκλήσεις της ΕΕ στη νέα εποχή και η στρατηγική για τις ευρωεκλογές που είναι η δημιουργία ενός ευρύτερου προοδευτικού μετώπου απέναντι στις δυνάμεις της Ακροδεξιάς, έσω συμμαχιών τόσο με πράσινους και κομμάτι της αριστεράς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης