Νέα δήλωση Σημίτη: Επικίνδυνο να συρόμαστε στο βούρκο της λασπολογίας

simitis_arthro

Με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου

Νέα δήλωση έκανε ο πρώην πρωθυπουργός κ. Κ. Σημίτης με αφορμή τους ισχυρισμούς του πρώην διευθυντή Εξοπλισμών Βαγγέλη Βασιλάκου για την υπόθεση C41.

Αναφέρει ο κ. Σημίτης στη δήλωσή του: «Είναι επικίνδυνο για τη χώρα ο δημόσιος βίος να σύρεται στο βούρκο της συκοφαντίας και της λασπολογίας ενώ η κρίση είναι ακόμα παρούσα. Οι σκοπιμότητες της προεκλογικής περιόδου δεν πρέπει να μας οδηγήσουν σε περιπέτειες ανάλογες με αυτές που ζήσαμε και πληρώσαμε το 2015. Χρέος των κυβερνώντων είναι να παράγουν πολιτική για το μέλλον και όχι λάσπη για το παρελθόν. Όπως έχω δηλώσει, προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου δεν με αγγίζουν».

Στην κατάθεση που έδωσε στις 5 Νοεμβρίου 2018 σε ειδικό εφέτη ανακριτή ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών Βαγγέλης Βασιλάκος, χωρίς να προσκομίσει το παραμικρό για να στοιχειοθετήσει τις απόψεις του, υποστήριξε: «Ο κ. Σημίτης γνώριζε, όπως και όλοι οι κατοπινοί πρωθυπουργοί γνώριζαν και γνωρίζουν για τη διαφθορά που επικρατεί στους εξοπλισμούς του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ακόμη και σήμερα».

Ισχυρίστηκε επίσης ο κ. Βασιλάκος, διευθυντής Εξοπλισμών από το 2006 μέχρι το 2010: «Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν ο κ. Σημίτης έχει δωροδοκηθεί για την προμήθεια του C4I, αλλά θεωρώ αδύνατον να μην έχει ενημερωθεί για τις παράνομες πληρωμές της σύμβασης C4I από τον Χριστοφοράκο».

Σε κατάθεση που έδωσε πριν από 20 ημέρες ο Βαγγέλης Βασιλάκος πρόσθεσε: «Η προσωπική μου εκτίμηση είναι ότι ο κ. Σημίτης γνώριζε και γνωρίζει για παράνομες πληρωμές στην προμήθεια του C4I, ιδίως προς τον τότε υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Παπαντωνίου».

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (36)

Άγγελος

Την ώρα που η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δρστηριότητες, (της οποίας τα μέλη της διορίζονται από την κυβέρνηση, πλην της προέδρου η οποία ορίζεται από τον Αρειο Πάγο, με σκιώδη πρόεδρο όμως τον καμπούρη υπουργό της κυβέρνησης, μέλος της γνωστής παρέας, των αριστεροδεξιών καραμανλικών αποχρώσεων), προχώρησε – χωρίς να υπάρχει καμία νομική βάση – στο άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, του αδελφού και δύο ακόμη πολιτικών προσώπων (Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και Ευάγγελου Μαλέσιου), αγνοείται εισαγγελικό βούλευμα με σαφή αναφορά για κακουργηματική απιστία σε πρώην υπουργούς της ΝΔ. Στον καμβά της ιστορίας μπαίνει το βούλευμα 1732/2017 του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών. Συγκεκριμένα, δύο μήνες μετά τις βαριές αιχμές που διατύπωσε ο κ. Παπαγγελόπουλος στη Βουλή για την προηγούμενη κατάσταση της Δικαιοσύνης, η οποία έπασχε από τύφλωση και κώφωση, συνεδρίασε το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών (26 Σεπτεμβρίου 2017) με αντικείμενο τον έλεγχο των κατηγοριών για τα μέλη της Επιτροπής Ελέγχου και Παραλαβής Προμήθειας Συστημάτων C4I. Στο βούλευμα 1732 ο εισαγγελέας Εφετών Στυλιανός Κωσταρέλος διατυπώνει ξανά την εκτίμηση που είχε από το 2014 όταν διαφώνησε με την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, ότι για τους πρώην υπουργούς Δημόσιας Τάξης Βύρωνα Πολύδωρα και Προκόπη Παυλόπουλο, όπως και για τον τότε αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών Χρήστο Μαρκογιαννάκη, ανεξάρτητα της συνδρομής ή μη του υποκειμενικού στοιχείου, το οποίο δεν μπορεί να εξεταστεί επαρκώς από την ανακριτική διαδικασία προκύπτουν επαρκείς ενδείξεις ότι τελέστηκε κατά αντικειμενικά στοιχεία η πράξη της κακουργηματικής απιστίας περί την υπηρεσία του άρθρου 256 Π. Κ. σε συνδυασμό με το άρθρο 1 παρ. 1 του νόμου 1608/50. Ο εισαγγελέας Κωσταρέλος, ωστόσο, επιμένει. Στην εισήγησή του τον Σεπτέμβριο του 2017 διατυπώνει ξανά τις ίδιες κατηγορίες, ότι οι τρεις υπουργοί της ΝΔ υπέγραψαν επιζήμιες για το Ελληνικό Δημόσιο τροποποιήσεις της σύμβασης 020 Α/03 και ότι η συνολική ζημιά του Ελληνικού Δημοσίου από τις πράξεις όλων των εμπλεκόμενων προσώπων υπολογίζεται στα 147.819.943 εκατομμύρια ευρώ.

Άγγελος

"Βαριές ποινές από 10-16 χρόνια κάθειρξη, αλλά με αναστολή, στους 17 κατηγορουμένους, παρά την απαλλακτική εισαγγελική πρόταση, επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών για την υπόθεση της προμήθειας του ηλεκτρονικού συστήματος Sonak στον Στρατό Ξηράς, η οποία φέρεται να ζημίωσε το Δημόσιο. Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή στους Θωμά Λιακουνάκο και Ηλία Αρκουμανέα, πρώην ιδιοκτήτη και υψηλόβαθμο στέλεχος της Sonak, αντιστοίχως. Κάθειρξη 16 ετών με αναστολή, στους πρώην γενικούς γραμματείς Εξοπλισμών Γιώργο Κολλίρη και ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΑΣΙΛΑΚΟ. Το δικαστήριο επιδίκασε στο Δημόσιο αποζημίωση 48.408.000 ευρώ και χρηματικές ποινές από 100.000 ευρώ στους Λιακουνάκο, Αρκουμανέα, Κολλίρη και Βασιλάκο και από 50.000 ευρώ για τους υπόλοιπους. Επέβαλε επίσης σε όλους ανεξαιρέτως απαγόρευση εξόδου από τη χώρα". Τι σου έταξαν ρε Βασιλάκο, τα μέλη της γνωστής παρέας, (μέλος της οποίας είσαι και εσύ), των αριστεροδεξιών καραμανλικών αποχρώσεων, ακροδεξιοί και τραμπούκοι τύπου "καρφίτσας";;. Πόσο αξιόπιστος μπορεί να είναι ένας καταδικασμένος για παρόμοια υπόθεση;. Ποιος έθαψε το βούλευμα Κωσταρέλου; Η Αρχή Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες είναι κυβερνητική, όχι δικαστική. Ολα τα μέλη της διορίζονται από την κυβέρνηση, πλην του προέδρου ο οποίος ορίζεται από τον Αρειο Πάγο, αλλά με σκιώδη πρόεδρο τον καμπούρη υπουργό της κυβέρνησης, μέλος της γνωστής παρέας, των αριστεροδεξιών καραμανλικών αποχρώσεων. Ετσι εξηγείτε το θάψιμο του βουλεύματος Κωσταρέλου, την ύπαρξη του οποίου αγνοεί ο Τζανακό. Πάλι καλά που δεν αμφισβήτησε και την ύπαρξη Κωσταρέλου!

Στο κλουβι

Στο κλουβί!Εκεί είναι η θέση της ΕβραιοΚινεζικης σαυρας του Κολονακιου!! ΣΤΟ ΚΛΟΥΒΙ!!!!

Και το αποτέλεσμα ήταν αυτό

να καταλήξει η ελλαδίτσα στη χρεοκοπία!!! Τι να τα κάνω τα πλούτη τα μεγάλα λόγια και έργα όταν για 99 χρόνια χρωστάει η ελλαδίτσα. Τέτοια διαχείριση δεν ξέρω αν υπάρχει πουθενά αλλού στον πλανήτη. ΔΕν μιλώ για τριτοκοσμικές χώρες επειδή δεν έχουν τις προυποθέσεις της ελλάδας. Είπαμε σαν πεθαίνουν οι έλληνες και πάνε στη κόλαση τους βάζουν στα κουμάντα.

Αγύριγο κεφάλι

'Εχασες στο Χρηματιστήριο; ______(Εσύ ο πιό κάτω που παραπονείσαι γι΄ αυτό;) _________Α΄ ΄Φχαριστήθηκα!_______Με P/E ...2.000.000!.., δηλαδή με ΚΛΑΣΜΑ, με αριθμητή του το Ρ= Χρηματιστηριακή Τιμή Μετοχής εκείνη την στιγμή και παρονομαστή του το Ε= τα κέρδη της εταιρίας ανά μετοχή της εκείνη επίσης την στιγμή, που απέδιδε ΠΗΛΙΚΟΝ=...2.000.000, ΠΟΙΟΣ σου είπε να πας να ...ΠΑΙΞΕΙΣ; _____________Όλα τα ΒΛΑΧΑΔΕΡΑ και όλα τα Ταγάρια, παρατήσατε τότε τις δουλειές ΣΑΣ και κοιτάγατε να τα ...ΟΙΚΟΝΟΜΗΣΕΤΕ γερά μέσα σε μιά μέρα και να γίνετε ...Ροκφέλερ!________Καλά να ΠΑΘΕΤΕ που ΧΑΣΑΤΕ!..__________Δεν σας είπε ο Σημίτης να πάτε!_________Ο Σημίτης σας έλεγε “ΠΡΟΣΕΧΕΤΕ”!__________Αλλά σαν τους χοίρους των Γαδαρηνών, του Ευαγγελίου, ΤΡΕΧΑΤΕ ΑΛΛΟΦΡΟΝΕΣ να γίνετε ΠΛΟΥΣΙΟΙ και ΔΕΝ ακούγατε ΟΥΤΕ Σημίτη ΟΥΤΕ θεό!.._________Μωρέ δεν ξέρεις το πόσο το ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΘΗΚΑ που ΧΑΣΑΤΕ ΟΛΟΙ και κέρδισαν οι ΤΡΑΠΕΖΕΣ και οι Θεσμικοί Επενδυτές (τα Funds).

Ε

Σε βλέπω να μένεις μόνο με το Αγύριγο.

Αντιπασοκος

Όπου βλέπετε Πασοκο να φυλάτε το πορτοφόλι σας.Κατεστρεψε το παλιό μούτρο την Ελλάδα και μας κάνει κυρηγμα.Ο πρωθυπουργός του 500 ευρώ που μας το κουνούσε λες και θα το ξαναβλέπουμε.

Ο Αγύριγος, τελευταίος οπαδός του Σημίτη ... καταλάβαμε !!

Με την πολιτική ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ του Ανδρέα Παπανδρέου και τα εισοδήματα τεσσάρων γενεών (δηλ. και των εγγονών μας) έκανε ΔΥΟ ΓΕΦΥΡΙΑ κι ΕΝΑ ΔΡΟΜΟ !! Δανείστηκε, σα να μην υπάρχει αύριο, ΥΠΕΡΧΡΕΩΝΟΝΤΑΣ και τη μεθεπόμενη γενιά ... ΚΑΙ τα ΔΑΝΕΙΚΑ έγιναν ΜΙΖΑ ... τι δεν καταλαβαίνεις Περικλή ;;;;

Αγύριγο κεφάλι

Τα ΕΡΓΑ του (Σημίτη) και η ΑΛΗΘΕΙΑ μιλάνε.________Τι να προσθέσω εγώ;___________28η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ Χώρα στον ΚΟΣΜΟ με 1η τις ΗΠΑ, είχε καταστήσει την Ελλάδα (ρε ταγάρι) και μιλάς κι από πάνω; ____________Αντί ΜΕΤΑΝΟΩΝ να ΚΛΑΙΣ γι΄ αυτά που λες;

Efstathios Vita22

Από πότε η κλεψιά ονομάζεται λασπολογία? Αλλά για τους ΠΑΣΟΚΟΥΣ η διαστροφή είναι στο Menu!!!

ΜΠΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΣΤΑ ΦΙΛΕ ΕΓΩ ΤΟΥΣ ΤΑΙΣΑ ΕΠΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΛΑΝΕ ΝΑ ΜΕ ΦΑΝΕ.ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΠΟΥ ΤΡΩΝΕ ΣΑΠΙΑ ΚΡΕΑΤΑ ΕΠΑΘΑΝ ΤΙΠΟΤΑ?

Ακης

κ. Βασιλάκος, διευθυντής Εξοπλισμών από το 2006 μέχρι το 2010 δηλαδή το δεξί χέρι του Καραμανλή μας λέει χωρίς στοιχεία και αποδείξεις απλα με λογια του αερα οτι ο πρώην πρωθυπουργός Σημίτης ηταν μιζαδορος ενω αυτός απο το 2006-2010 στην χειρότερη διακυβέρνηση της χώρας στα χρονικα με τον Καραμανλή τα καναν ολα τέλεια...ρε θα στρώσετε?

Αγύριγο κεφάλι

Ο Κώστας Σημίτης, ο Πρωθυπουργός των ΜΕΓΑΛΩΝ ΕΡΓΩΝ (π.Χ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ Ελευθ. Βενιζέλος, Μετρό, Τραμ, Αττικής Οδού, Αττικού Νοσοκομείου, Νοσοκομείων σε ΟΛΗ την Ελλάδα, Πανεπιστημίων Πελοποννήσου και Αιγαίου, ΚΟΙΛΑΔΟ-ΓΕΦΥΡΩΝ προς κατασκευήν της ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΎ και ΤΑΧΕΙΑΝ ολοκλήρωσιν της , Γέφυρα ΡΙΟΥ-ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ, Γέφυρα Ακτίου, Νέα Γέφυρα Χαλκίδος, Ολυμπιακά ΣΤΑΔΙΑ σε 5 περιοχές της Ελλάδος και ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ), της εισόδου μας στην ΟΝΕ, της απόκτησης της ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ του 2004, του ότι έφθασε την ΕΛΛΑΔΑ στον Κολοφώνα από Ανεξαρτητοποιήσεως της το 1830 της ΕΥΜΑΡΕΙΑΣ και του Πλούτου (28η ΠΛΟΥΣΙΩΤΕΡΗ Χώρα στον κόσμο) και ΚΥΡΙΩΣ της ΕΙΣΟΔΟΥ της Διχοτομημένης ΚΥΠΡΟΥ στην ΕΕ και στην ΟΝΕ παρά την λυσσαλέα τότε αντίδραση της Τουρκίας και των φίλων της, ΖΗ, όπως πρέπει σε ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΑΝΘΡΩΠΟ, λιτά και απλά, χωρίς επιδείξεις πλουσίων και βαρέων ...οχημάτων ή εξιδιασμένης αρχιτεκτονικής κατοικίας (βίλας) κτλ. ____________ΠΡΕΠΕΙ να ΤΙΜΗΘΕΙ και να βγεί ΑΜΕΣΩΣ ΕΞΩ από το "κάδρο" της κάθε υποψίας περί δήθεν διαφθοράς του.____________Μόνο ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ Αξίζει προς αυτόν.

νομιζω

εχει δρομολογηθει απο το πατριαρχειο κ η αγιοποιηση του εν ζωη, πραμα σπανιο στις μερες μας.

sonik

Πίνω μπάφους και παίζω pro, αφού ψηφίζεις και εσύ φτάσαμε εδώ. Και προσεξε δεν είμαι τσιριζάκι, αλλά δυο γραμμάρια μυαλό το κουβαλώ.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4901217

Ο υπουργός Εργασίας κατήγγειλε ότι η προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου συμφώνησε με τους Θεσμούς την περικοπή του προσωπικού του οργανισμού αν και την ίδια στιγμή συνταξιούχοι ανέμεναν επί 2 – 3 χρόνια να λάβουν την σύνταξή τους

1
κοσ

Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη επισήμανε ότι η κυβέρνηση έχει δρομολογήσει τρόπο ενίσχυσης των θαλάσσιων συνόρων, όμως είναι δύσκολο να «στεγανοποιηθούν». Έχουμε εισροές από την Ανατολή και μηδενικές εκροές από τα βόρεια σύνορα, μας εξήγησε.

6
pap00

Ο αντεισαγγελέας Αγγελής περιγράφει τον μηχανισμό που είχε στήσει ο «Ρασπούτιν» - Για «ευθεία σύνδεση μεταξύ των Εισαγγελέων Διαφθοράς και Τσίπρα-Παπαγγελόπουλου» μιλά ο Σαμαράς - Τα πρώτα στοιχεία της δικογραφίας - Διεργασίες στο εσωτερικό της ΝΔ για την αντιμετώπιση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου

35