Γαβρόγλου για Εκκλησία: Η συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει παρά μόνο για όλα τα σημεία της

Γαβρόγλου για Εκκλησία: Η συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει παρά μόνο για όλα τα σημεία της

Δηλώσεις του υπουργού Παιδείας

gavroglou_4
Ανεβάζει τους τόνους ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου για τη συμφωνία με την Εκκλησία τονίζοντας: «Η συμφωνία δεν μπορεί να ισχύσει παρά μόνο για όλα τα σημεία της. Εχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να την ολοκληρώσουμε».

«Η επίθεση της ΝΔ ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο είναι μια επίθεση ενάντια στην Εκκλησία» τονίζει, ενώ για τις αντιδράσεις του Φαναρίου αναφέρει πως «όποια νέφη, έχουν διαλυθεί μετά και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη».

Η κυβέρνηση θα νομοθετήσει και για τα 15 σημεία της συμφωνίας πρωθυπουργού-Αρχιεπίσκόπου τονίζει σε συνέντευξή του στο News 24/7 ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, επισημαίνοντας πως η συγκεκριμένη συμφωνία ή θα ισχύσει σε όλα της τα σημεία ή δεν θα ισχύει καθόλου.

«Και τα 15 σημεία της συμφωνίας θα αποτυπωθούν σε σχέδιο νόμου που θα ετοιμάσει η κυβέρνηση και το οποίο θα περιλαμβάνει, ασφαλώς, και τη ρύθμιση ως προς τη μισθοδοσία των κληρικών» υπογραμμίζει ο υπουργός Παιδείας, εκφράζοντας ωστόσο την αισιοδοξία του ότι θα βρεθεί λύση.

«Έχουμε όλο το χρόνο μέχρι τις εκλογές για να ολοκληρώσουμε την συμφωνία, αλλά για να φτάσουμε εκεί υπάρχουν διαδικασίες που πρέπει να ακολουθηθούν» σημειώνει και τονίζει πως «η επίθεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενάντια στον Αρχιεπίσκοπο είναι μια επίθεση ενάντια στην Εκκλησία».

Σε ερώτηση τι θα κάνει με το Οικουμενικό Πατριαρχείο και την Εκκλησία της Κρήτης ο κ. Γαβρόγλου υπογραμμίζει: «Έχει γίνει σαφές ότι αυτή η ιστορική συμφωνία αφορά την Πολιτεία και την Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτά έχουν ήδη ξεκαθαριστεί και τα όποια νέφη έχουν διαλυθεί μετά και τη συνάντησή μου με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στο Φανάρι. Υπάρχει σαφής πρόθεση τα όποια ζητήματα ανακύπτουν, να επιλυθούν μέσα από αμοιβαία συνεννόηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης