Μητροπολίτης Πειραιώς στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν θεωρώ δεδομένο ότι θα περάσει από την Ιεραρχία η συμφωνία Τσίπρα-Ιερώνυμου

seraf-new-sim

Χαρακτήρισε «δυσμενή» τη συμφωνία και «δίκαιες» τις διαμαρτυρίες των κληρικών

Την εκτίμηση ότι «δεν μπορεί να περάσει από κάθε εχέφρονα άνθρωπο» η συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσθέτοντας ότι «δεν το θεωρώ καθόλου δεδομένο ότι θα περάσει από την Ιεραρχία» διατύπωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Όπως είπε «πρέπει να υπάρξει μια ποινική ρήτρα σε περίπτωση αθέτησης (σ.σ. της συμφωνίας) και αυτό θα χρειαστεί πολλά χρόνια».Ο κ. Σεραφείμ έκανε λόγο για μια προσπάθεια αποσυνδέσεως του κράτους από το έθνος» χαρακτηρίζοντας «μείζον νομικής τάξης θέμα» τη συμφωνία του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο.

Όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει «θράσος άγνοιας» σε ορισμένους που μιλούν για τα θέματα των σχέσεων Κράτους-Εκκλησίας απάντησε ότι «μην ξεχνάτε ότι υπάρχουν νομικοί σε διατεταγμένη υπηρεσία».

Κάτα τον Μητροπολίτη Πειραιώς η συμφωνία «είναι δυσμενής γιατί καλεί την εκκλησία να παραιτηθεί από την απαίτηση της περιουσιάς της χωρίς καμία διασφάλιση και να διαγραφύν από το ανθρώπινο δυναμικό του δημοσίου οι κληρικοί». Επικαλέστηκε, μάλιστα, ό,τι συνέβη το 1952 όταν το Δημόσιο συμφώνησε με την Εκκλησία να του δώσει 770.000 στρέμματα γης και σε αντιστάθισμα δόθηκαν 164 ακίνητα με όρο να μην φορολογείται και τελικά η εκκλησία πήρε μόνο 60 ακίνητα. «Με τέτοιες ιστορικές καταβολές μπορούμε να συμφωνήσουμε έναντι της πειρουσίας που εχουμε δώσει στο κράτος;» αναρωτήθηκε ο κ. Σεραφείμ.

Επιμένοντας στο θέμα της περιουσίας και της μισθοδοσίας είπε ότι «η Εκκλησία είνα αυτόνομη και αυτοδιοίκητη. Η μισθοδοσία είνα έννομη υποχρέωση αλλιώς ας μας δώσει πίσω την περιουσία».

«Να μας δώσει την περιουσία μας που αξίζει τρισεκατομμύρια» πρόσθεσε ο κ. Σεραφείμ σχολιάζοντας ότι «τα κομμουνιστικά κοσμοείδωλα πεθαναν, δεν μπορουμε να παντρέψουμε τα κομμουνιστικά κοσμοείδωλα αυτά με κράτη δικαίου που είναι η Ευρώπη».

Αν και είπε ότι δεν έχει αντίρρηση στο 50-50 έσοδα από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας, αναρωτήθηκε «γιατί όμως να μπει το δημόσιο να μπει συνέταιρος; Για να άρει την αμφισβήτηση; Έχει έννομη πράξη η αμφισβήτηση».

Τόνισε, δε, ότι «βεβαίως έχουν δίκιο να διαμαρτύρονται οι κληρικοί γιατί διακυβεύεται το μέλλον τους. Έχουν επενδύσει τη ζωή τους με αποκλειστική προσφορά στην Εκκλησία».

Παρέθεσε, τέλος, έναν διάλογο που είχε με τον Πατριάρχη της Ρωσίας όταν αυτός συνάντησε τον Αλέξη Τσίπρα και «του είπε ότι "εμείς για 70 χρόνια πεινάγαμε, εσείς που είστε νέος άνθρωπος πιστεύετε ότι η σωτηρία είναι η ιδεολογια που κατέρρευσε εδώ;" και δεν πήρε απάντηση».

ΣΧΟΛΙΑ (17)

Dr.

Καλύτερα αύριο να προταθεί και να ψηφιστεί η αντικατάσταση του Αρχιεπισκόπου, καθώς ο Ιερώνυμος, όσο παραμένει, συνέχεια θα απεργάζεται σχέδια αντίθετα προς το συμφέρον της Ελλάδας, αλλά προς όφελος του Τσίπρα.

katakokinos

Θα σας κάνει ο Αλέξης να πείτε το δεσπότη παναγιώτη βρικόλακες !!!

Ορθοδοξος

Να δωθεί η περιουσία της εκκλησίας πίσω και να γίνει διαχωρισμός κράτους Εκκλησίας. Η εκκλησία δεν χρειάζεται κρατική βοήθεια για να επιβιώσει, αλλιώς δεν θα ήταν Εκκλησία του Χριστού.

gdpol

Εφ' όσον οι κληρικοί επιθυμούν να είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δεν πρέπει να έχουν δικαίωμα να αρνούνται θρησκευτικές τελετές σε όσους έχουν τελέσει ισοδύναμες πολιτικές. Δεν πρέπει να αρνούνται την τέλεση τελετών αν δεν συμφωνούν με τα ενδυματολογικά γούστα του παπά. Και το βασικότερο: Δεν πρέπει να απαιτούν αποζημίωση (χαρτιλίκι) για την τέλεση των τελετών (μνημόσυνα γάμοι κλπ), πλην των αντικειμενικών εξόδων για τη λειτουργία του χώρου με απόδειξη (παράβολο), όπως η κάθε συναλαγή με δημόσια Υπηρεσία.

Υπεηφανεια,κενοδοξία,Μνησικακία, δικομανια.

Ο καυχώμενος, εν Κυρίω καυχάσθω.Σε τούτο ακριβώς αναζήτησε όλη του τη δόξα ο μακάριος Γρηγόριος, ο οποίος από την υψηλή θέσι της τάξεως των συγ­κλητικών εταπείνωσε τόσο τον εαυτό του, ώστε καταφρονώντας κάθε γήϊνη μέριμνα, αφοσιώθηκε ολοκληρωτικά στο έργο του Θεού και το κράτησε βαθειά μέσα στην καρδιά του.Η εγκράτειά του ήταν με­γάλη και για να μην πέση στην υπερηφάνεια, συνήθιζε να κρύβη μέσα στο σιταρένιο ψωμί του ένα μικρότερο κρίθινο· έκοβε και μοίραζε το σιταρένιο ψωμί στους άλλους κι αυτός έ­τρωγε το κρίθινο, χωρίς να φανερώνεται. Το ίδιο έκανε και με το κρασί· όταν ο οικονόμος πήγαινε να του προσφέρη νερό, αυτός διάλε­γε ένα αδιαφανές ποτήρι για να μην φανή ότι έπινε νερό και όχι κρασί. Είχε τόση αφοσίωσι και τόσο ζήλο στην νηστεία, την ελεημοσύνη, την προσευχή και τις αγρυπνίες, ώστε έλαμπε σαν ερημίτης εν μέσω του κόσμου. Άγιος Γρηγοριος επίσκοπος Λαγκρων.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΑΥΤΗ Η ./.....ΙΣΤΟΡΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ?ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΑ

Ch

Πρόσεχε λοιπόν εις εαυτούς και εις όλον το ποίμνιον,εις το οποίον το Πνεύμα το Άγιον σας έθεσε επισκόπους,δια να ποιμαινητε την εκκλησίαν του Θεού,την οποίαν απέκτησε διά του ιδιου αυτού αίματος.Διοτι εγώ εξευρω τούτο, ότι μετά την αναχώρηση μου θελουσιν εισέλθει εις εσάς λύκοι βαρείς,μη φειδομενοι του ποιμνίου,και εξ υμών αυτων θέλουσι σηκωθη άνθρωποι λαλουντες διεστραμμένα,δια να απισπωσι τους μαθητας οπίσω αυτών.Δια τούτο αγρυπνειτε, ενθυμούμενοι ότι τρία έτη νύχτα και ημεραν δεν επαυσα νουθετων μετά δακρύων ένα εκαστον.....Αργυριον η Χρυσοπηγή η ιματιον ουδενός επιθυμησα.Σεις δε αυτοί εξευρετε ότι εις τας χρειας μου και εις τους όντας μετ'εμου αι χειρες αυται υπηρέτησαν.Εως της παρούσης ώρας καί πεινωμεν,και διψωμεν,και γυμνητευομεν,και ραπιζομεθα,και περιπλανωμεθα,και κοπιωμεν εργαζόμενοι με τας ιδίας ημών χείρας.Διοτι ενθυμεισθε, αδελφοί,τον κοπον ημων και τον μοχθον, επειδή νύχτα και ημέραν εργαζόμενοι,δια να μην επιβαρυνωμεν τινα εξ υμων,εκηρυξαμεν εις εσάς το ευαγγέλιον του Θεού.ουδεν εφαγομεν δωρεάν άρτον παρά τίνος,αλλά μετά κόπου καί μόχθου, νύχτα και ημέραν εργαζόμενοι,δια να μη επιβαρυνωμεν μηδένα υμών.(Απ.Παυλος,από πραξ.αποστ.Επιστ.Α.Κορινθ.Επιστ.ΑκαιΒ Θεσ/κεις.Κυριοι υπεύθυνοι,ότι σπέρνει ο άνθρωπος αυτό και θερίζει.Σπερνει στην σάρκα,θα θερισει φθορά, σπέρνει στο πνεύμα θα θερισει καρπό Αιωνίου Ζωής.Κοιταξτε τι λέει ο Λόγος του Θεού πως πρέπει να πολιτευεσθε,όχι μόνον εσείς,αλλα και εμείς ενώπιον του Θεού, διότι όλοι μας θα παρασταθουμε, μπροστά στον Θρόνο της Αγιοσύνης Του.Ολη η ανθρωπότητα όλων των αιώνων.

Γ.

Tους κανει μασαζ ο Τσιπρας και αν το δεχτουνε οι παπαδες οπως το δεχτηκε ο γερο-Ιερωνυμος, θα προχωρησει πιο τολμηρα και θα τους διαλυσει ο αθεος, πιθανον και περιτμημενος Προς το παρον το ξηλωμα της μονιμοτητας ο λ ω ν τ ω ν δ η μ ο σ ι ω ν υπαλληλων μολις εχει αρχισει!

Σαν Ελλην πολιτης

Παρατηρώ έναν πρωθυπουργό ευγενικό πράο και ταπεινό, θα μεγάλη μερίδα κληρολαικων και μικρή μερίδα αρχιερέων να τους πνίγει το μίσος για την κυβέρνηση και τον Τσίπρα δεν φαίνετε σωστό ακραίες φωνές παράγοντες του τόπου και συμφέροντα θέλουν την αποσταθεροποιήσει του τόπου και του πολιτικού σκηνικού, δεν τους αρέσει το σωστό και το δικαιο

Γ,

Δεν του βγηκε του Τσιπρα και τοσο το ''αγριο'', αφου ειχε να αντιμετωπισει τον αητο της Κρητης, το Μητσοτακη,και αρχιζει τωρα ο Τσιπραςνα μεταμορφωνεται σε μετανοουσα Μαγδαληνη,Δεν πειθει, γιατι ειναι αθεος και εθνομηδενιστης!

Άγιος Νειλος

Οι Εκκλησίες τού Θεού θα στερηθούν ευλαβών και ευσεβών Ποιμένων και αλλοίμονο τότε εις τούς εν τω κόσμω ευρισκομένους Χριστιανούς οι οποίοι θα στερηθούν τελείως την πίστιν, διότι δεν θα βλέπουν από κανένα φώς επιγνώσεως. Το ψεύδος και η φιλαργυρία θα φθάσουν εις τον μέγιστο βαθμό και αλλοίμονο εις τους θησαυρίζοντας αργύρια» Οι ιερείς δεν θα μπορούν να συμβουλεύσουν τον κόσμο, γιατί και αυτοί θα έχουν πέσει στην παγίδα. Θα έχουν άλλα δεδομένα στο μυαλό τους, και όχι το νόμο τού Θεού. Αυτό σήμερα είναι συχνό φαινόμενο. Βλέπουμε Ιεράρχες αλλά και απλούς παπάδες να παρασύρονται από κάθε λογής νεωτερισμούς, να ξεφεύγουν από τη διδασκαλία του ευαγγελίου και κάποιοι να κυνηγούν τις ανέσεις και τα χρήματα.

.......

Τον Ιανουάριο του 2015 ο Ιερώνυμος κατέβηκε στον Πειραιά και μαζί με τον Τσίπρα πέταξαν το περιστέρι ανήμερα των Φώτων. Όχι ο Σεραφείμ.

Και θα ξανακατεβει

Γνωρίζουμε πως το ακραίο συναφη ΤΟΤΕ τους είχαν κάτσει στο λαιμό δεν το χωνέψαν με τίποτες, το έχουν κρατημένο, μνησικακια .

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης