Τούρκος υπουργός Άμυνας στη Λιβύη: Οι Ελληνες θέλουν την υφαλοκρηπίδα σας

Τούρκος υπουργός Άμυνας στη Λιβύη: Οι Ελληνες θέλουν την υφαλοκρηπίδα σας

Δείτε τους χάρτες που παρουσίασε ο Χουλουσί Ακάρ

hulusi-akar_main01
Με... χάρτες συνόδευσε την επίσκεψή του στη Λιβύη ο Τούρκος υπουργός Αμυνας Χουλουσί Ακάρ, όπως γράφει η τουρκική εφημερίδα Yeni Safak. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο Τούρκος υπουργός ήρθε σε επαφές με στελέχη της λιβυκής κυβέρνησης στους οποίους είπε ότι η Ελλάδα σκοπεύει να σφετεριστεί μεγάλο μέρος της υφαλοκρηπίδας της Λιβύης.

yeni


Ο κ. Ακάρ παρουσίασε στους Λίβυους αξιωματούχους και σχετικούς δικούς του χάρτες: στον έναν χάρτη έδειχνε τις υποτιθέμενες παραβιάσεις της Ελλάδας και στον δεύτερο χάρτη έδειχνε πώς είναι κατά τη γνώμη του τα πραγματικά σύνορα. Στον δεύτερο αυτό χάρτη, ουσιαστικά ο κ. Ακάρ εξαφανίζει όλη την ελληνική υφαλοκρηπίδα στην Ανατολική Μεσόγειο ισχυρζιρόμενος ότι κανένα νησί, ούτε η Κύπρος ή η Κρήτη μπορεί να έχουν επήρεια σε θαλάσσιες ζώνες.

Η επίσκεψη του Χουλουσί Ακάρ στη Λιβύη έγινε την προηγούμενη εβδομάδα και μαζί του ήταν και ο Τούρκος αρχηγός του Γενικού Επιτελείου στρατηγός Γιασάρ Γκιουλέρ, ενώ το ραντεβού στο οποίο παρουσιάστηκαν οι χάρτες έγινε σε στρατιωτική βάση. 

xartis1
xartis2
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης