Φίλης στο ΘΕΜΑ 104,6: Δεν μπορεί αβλεπεί να πληρώνει το κράτος για τη μισθοδοσία των ιερέων

filis-syriz-1

Τι είπε για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα και πώς αιτιολόγησε τη θέση του για νότια Αλβανία

Τις ενστάσεις του σχετικά με τη συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα και του Αρχιεπίσκοπου Ιερώνυμου για το θέμα της μισθοδοσίας των ιερεών και της εκκλησιαστικής περιουσίας ανέπτυξε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο Νίκος Φίλης.

Αρχικά ζήτησε εξηγήσεις γιατί το προσχέδιο που ανακοινώθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου εδράζεται στην παραδοχή ότι το κράτος χρωστάει στην Εκκλησία. «Αυτό πρέπει να εξηγηθεί γιατί μέχρι τώρα έλεγε ότι δεν χρωστάει. Αν δεν διευκρινιστεί αυτό προχωράμε λάθος».
«Και δεύτερο ερώτημα, μέχρι πότε; Αν δεν χρωστάει το κράτος θα πρέπει να δει με ποιο τρόπο η Εκκλησία διαχειρίζεται τα οικονομκά της. Δεν μπορεί αβλεπεί να πληρώνει το κράτος» συνέχισε ο πρώην υπουργός Παιδείας.

«Η συμφωνία λέει ότι μας χρωστάει το κράτος, να πληρώνει για πάντα! Δεν ισχύει αυτό! Αν δεν καθορίσουμε αν υπάρχει οφειλή και ποια είναι δεν μπορούμε να συζητάμε. Να δίνεις χρήματα αλλά για άλλους λόγους» επέμεινε ο κ. Φίλης.

Μιλώντας ειδικά για τη μισθοδοσία των ιερέων χαρακτήρισε «περίεργο και παράδοξο» να μην είναι δημόσιοι υπάλληλοι οι ιερείς αλλά να τους πληρώνει το κράτος. «Έχουν δικαιώματα κι αυτοί να μη θιγούν, αλλά με μέτρο» πρόσθεσε επιμένοντας ότι «είναι πολλοί οι 10.000 ιερείς, τι να κάνουμε;».

Σε νέα ερώτηση για τα περί «αμφισβητούμενης περιουσίας» ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτήθηκε «γιατί σπεύδουμε να της δίνουμε κέρδη σε μη αναγνωρισμένη περιουσία; Είμαστε στην παραμονή να ολοκληρωθεί το κτηματολογιο, τώρα που είμαστε κοντά ότι θα έχουμε κέρδη από αμφισβητούμενες περιουσίες;»

Απαντώντας, δε, στο επιχείρημα ότι στο μέλλον μπορεί τα χρήματα για τους μισθούς των ιερέων να καλύπτονται από την αξιοποίηση της εκκλησιαστικής περιουσίας ο πρώην υπουργός Παιδείας είπε ότι «θέλει 210 εκατ. ευρώ λειτουργικά, ποια επιχείρηση βγάζει τόσα χρήματα σε ένα χρόνο; Δεν θελω να είμαι δημαγωγός, αυτά δεν μπορούν να προκύψουν στο προβλεπτό διάστημα από τη διαχείριση της εκκλησιαστικής πειρουσίας».

Δεν ψηφοθηρούμε προς την Εκκλησία

Κατα τον κ. Φίλη «ο χόρος μας ο δικός μας δεν ψηφοθηρεί προς την εκκλησία. Τόσο οι ιερείς όσο και οι στρατιωτικοί είναι μεγάλες πληθυσιασμές κατηγορίες που έχουν προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίζονται».

Επέμεινε, ακόμα, ότι είναι «κοινωνικά ώριμο το αίτημα του διαχωρισμού Κράτους-Εκκλησίας» υποστηρίζοντας ότι «μια αριστερή κυβέρνηση σε μια άλλη τετραετία θα το κάνει». «Ενώ είναι κοινωνικά ώριμο δεν προχωράει στη μορφή που θα θέλαμε. Αυτά τα βήματα δεν μπορεί να είναι ούτε μετέωρα ούτε υποθηκευμένα».

Όσον αφορά το θέμα της αναθεώρησης του άρθρου 3 του Συντάγματος είπε για την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «απέχει από το θέμα του πλήρους διαχωρισμού. Θα μπορούσε να είναι περισσότερο τολμηρή γιατί ο κόσμος το θέλει».

Υποστήριξε, δε, πως «το ότι η κυβέρνηση μετατοπίζεται σε πιο συντηρητικές θέσεις από τις αρχικές θέσεις του βοηθάει τον Μητσοτάκη» προσθέτοντας ότι «ο Κύριος ο Χριστος είναι από το κήρυγμά του Αριστερός και ξέρουμε από τη ζωή μας η ισότητα και η αλληλεγγύη πόσο κοντά είναι στην αγάπη».

Για τον Κατσίφα: Τι νόημα έχει να διεκδικεί να κάνει άλλη εξωτερική πολιτκή και μάλιστα σε μια τόσο σεμνή τελετή;

Για τον Κωνσταντίνο Κατσίφα αρχικά καταδίκασε την επιχείρηση της αλβανικής αστυνομίας που κατέληξε στη δολοφονία του ανθρώπου. «Είχε καλάσνικοφ, να τον συλλάμβαναν, να του ρίξουν δακρυγόνα. Πουθενά η αστυνομία δεν πρέπει να εκτελεί κάποιον πόσο μαλλον έναν άνθρωπο με ψυχικές διαταραχές».

«Ήταν κάτι κατανοητό να πάρει κάποιος καλάσνικοφ και να πυροβολεί όταν την ίδια ημέρα γιορτάζαν επίσημα από την αλβανική κυβέρνηση; Τι νόημα έχει να διεκδικεί να κάνει άλλη εξωτερική πολιτκή και μάλιστα σε μια τόσο σεμνή τελετή;» αναρωτήθηκε για τις πράξεις του 35χρονου ομογενούς. «Ένας πολιτής με καλάσνικοφ αρχίζει και πυροβολεί, Τι θέλετε να πω, ότι καλώς έκανε; Ούτε ήρωας είναι. Δήθεν την υποστήριζε τη σημαία, δεν κινδύνευε η σημαία εκεί, υπήρχαν 300 σημαίες την ημέρα αυτή».

Στις διακρατικές σχέσεις υπάρχει μόνο νότια Αλβανία

Κληθείς να διευκρινίσει τα όσα είπε περί νότιας Αλβανίας για τη Βόρεια Ήπειρο ο Νίκος Φίλης είπε ότι «στις επίσημες διακρατικές σχέσεις είναι νότια Αλβανία. Δεν πρέπει να αφήνουμε υπόνοια οτι είναι ελληνικό έδαφος. Είναι αλβανικό έδαφος με ελληνική μειονότητα» κάνοντας λόγο για σεβασμό των συνόρων.

Όσον αφορά, τέλος, την παρουσία του Πάνου Καμμένου στην κυβέρνηση είπε ότι «δεν θέλω να φύγει κανείς, θέλω να ολοκληρώσει τη θητεία της η κυβέρνηση, αν θελει να φύγει ο κ. Καμμένος δικό του θέμα».

ΣΧΟΛΙΑ (61)

Κοκός

Νά 'τα πάλι τα πανάθλια ξεράσματα GR's. Οι αηδίες και απέχθειες, ήρθαν τώρα να σχολιάσουν και να μιλήσουν για τον γίγαντα της νοημοσύνης Φίλη. Άντε κάντε μου τη χάρη και πάρτε δρόμο.. και πάτε να σκουλικιαστήτε στα έγκατα της γης.. εκεί που ανήκετε. Ούτε και η ίδια η μάνα Γαία δεν θα μπορέσει να σας ανακυκλώσει. Oust!!!

Κοκό...

... κρατα γερά τον 'κοκό'... μη σου ξεφυγει!!

Αβλεπίδης

κανονικά γράφεται αβλεπί, όπως ασκαρδαμυκτί, μην διαβάζετε μόνο Μπαμπινιώτη, απλά τα πράγματα είναι!

ΦΙΛΗ

ΠΟΙΟΣ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΟΥ ΠΟΥΛΑΕΙ ΤΟ ΠΟΛΥ 1.000 ΦΥΛΛΑ .................................

itio

γιατι την ΕΡΤ ποιος την χρειαζεται ? και την πληρωνουμε θελουμε δεν θελουμε?

Φιλή φιλαράκο...

... άμα πληρώνει ζαγάρια σαν κι εσένα, ας πληρώνει και τους Ιερείς. Αυτούς τουλάχιστον κάποιοι τους χρειάζονται... εσένα, ποιός???

ας μην τα πληρώνει

να επιστρέψει όλη την περιουσία της Εκκλησίας και ας μην πληρώσει δραχμή. Αλλά εσείς θέλετε να της φάτε την περιουσία και να μην πληρώνετε. Καλύτερα να πληρώνεται κληρικός παρά να τα φάτε εσείς σε πιτογυρα.

@Sure

Sure Εχεις δικιο για το τυράκι που βλέπουν και όχι την φάκα. Πως δεν εχει καμία σχέση με το από που θα πληρώνονται μιας και με τον έναν η τον άλλον τρόπο πάλι εμείς θα πληρώνουμε και πως έτσι γίνετε ο διαχωρισμός της εκκλησίας με το Ελληνικό κράτος και τους Έλληνες. Πλέον δεν θα είναι η Ελλάδα ένα έθνος και κράτος χριστιανών ορθοδόξων. Τέλος στο Ελλάς θρησκεία ορθοδοξία. Τέλος Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Αλλα υπαρχει ακομα μια μεγαλη φάκα. Μετά από λίγα χρόνια θα έρθουν και θα μας πουν από την στιγμή που διαχωρίστηκε η Ελλάδα με την θρησκεία ΒΓΑΛΤΕ ΚΑΙ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΗΜΑΙΑ. Για ένα ενφια έβγαλαν αυτούς του κατσαπλιάδες να ξεπουλήσουν την Μακεδονία και διαχωρισμό θρησκείας Ελλάδας. Πάνε να μας διαλύσουν. Πάει να μας διαλύσει ο υπάλληλος του Σορος Τσιπρας. Καλά ο Ιερώνυμος τον χριστοδουλο δεν τον πιάνει ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι αλλα αυτή την κατάντια δεν τη περίμενα. Όλοι στις εκλογές θα πάτε να ψηφίσετε να φύγει αυτή η λελαπα.

Ακριβώς

Το καλύτερο σχόλιο με τον sure!!! Θα έρθει μετά από λίγα χρόνια ο Φίλης και ο κάθε Φίλης με κάποιους από τους καλούς υπαλλήλους του Σορος στην Ευρώπη και στις Βρυξέλλες και θα μας πουν διαχωρίστηκε το Ελληνικό κράτος με την θρησκεία βγάλτε και τον σταυρό από την σημαία Αλήθεια ο Φίλης είναι Έλληνας βουλευτής? Προασπίζει το Ελληνικό συμφέρων; Τι έχει κάνει μέχρι τώρα; Το μόνο που κάνει είναι να διαλύει μαζί με τους υπόλοιπους την Ελλάδα. Ντροπή σε όσους τον ψήφισαν μαζί με του υπόλοιπους Συριζανελ. Κατάντια για τους Έλληνες που τους ψήφισαν.

Τίνα

Θα μετακυλήσουν οι αλήτες όλα τα έξοδα της εκκλησίας στους Έλληνες, ενώ για το τζαμί δαπανούν εκατομμύρια απο τον προϋπολογισμό.

Φανή

Γιατί ρε φίλε, μόνο άχρηστα παχύδερμα και Καρανικαίους πρέπει να πληρώνει το κράτος? Σιγά τον πολιτικό λόγο που πρέπει να εχουμε μαζι σου!

Συντροφος

Κλασικος αριστερος. Αυτοι ειναι. Κομπλεξικοι ανθελληνες. Μισουν τη χωρα που τους γεννησε και τους θεφει, μισουν τους γονεις τους μισουν τον εαυτο τους. Εχουν τον οικτο μας. Καλο ειναι να μεταναστευσουν σε αλλη χωρα, στη βορεια μακεδονια η στην αλβανια ισως.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΑΒΛΕΠΕΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΦΙΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.

Kρίτων

Ο Νίκος Φίλης τι ακριβώς επαγγέλεται; Η εκπαίδευση του από το νηπιαγωγείο στην Πουλίθρα Κυνουρίας έως τη Νομική, που δεν καταδέχθηκε να αποφοιτήσει, πληρώθηκε από τους φόρους του Ελληνικού Λαού. Κοπροσκυλούσε στο ΚΚΕεσ. και μετά την διάσπαση Κύρκου-Μπανιά ακολούθησε τον δεύτερο στο ΚΚΕ-Ανανεωτική Αριστερά, μετέπειτα ΑΚΟΑ και εν τέλει συνιστώσα του SYRIZA.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

theodorikakos-perif_hpeirou

Σε σύσκεψη με τους δημάρχους και τον Περιφερειάρχη Ηπείρου, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε: «Πρέπει όλοι να συνδράμουμε γιατί από 1ης Ιανουαρίου θα αρχίσουμε να πληρώνουμε πρόστιμα»

1
dimoskopisi_ma

Στο 63,1% οι θετικές γνώμες για τους χειρισμούς του πρωθυπουργού Το 61,4% κρίνει θετικά τη μέχρι σήμερα πορεία της κυβέρνησης - Χρυσοχοϊδης, Κικίλιας, Κεραμέως οι τρεις δημοφιλέστεροι υπουργοί

16
mitsotakis_ipiros

Ο πρωθυπουργός βρέθηκε στη Βίτσα Ιωαννίνων, στο πλαίσιο της περιοδείας του στην Ήπειρο -  «Θέλω να δώσω έμφαση στην περιφερειακή ανάπτυξη» τόνισε στους κατοίκους της περιοχής - Οι κυβερνητικοί στόχοι για την Ήπειρο

syriza_sima

«Τον καλούμε εκ νέου, αν έχει το θάρρος, να προχωρήσει είτε σε εξεταστική είτε σε προανακριτική για όλους όσους κατονομάζει ο κ. Σαμαράς στη μήνυσή του και να μην ψάχνει τερτίπια για να ξεφύγει» λένε από την Κουμουνδούρου