KOTZIAS_6

Να μη δείξουμε καμία ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση δήλωσε ο τέως υπουργός Εξωτερικών - «Κάποιες δυνάμεις βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» - «Ο Τσίπρας γνώριζε για την αιγιαλίτιδα ζώνη»

Αιχμές κατά του Πάνου Καμμένου άφησε ο τέως υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, λέγοντας ότι «δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε αυτούς που λένε ότι θα ανατρέψουν την κυβέρνηση».

Μιλώντας στο OPEN, ο κ. Κοτζιάς επανέλαβε ότι εκτίμησή του είναι ότι έκλεισε ο κύκλος της συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. «Είναι η πολιτική μου εκτίμηση. Το έχω πει και στον πρωθυπουργό», ανέφερε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο κ. Τσίπρας συμφώνησε μαζί του.

Σύμφωνα με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, η συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έγινε στο πλαίσιο μιας αναγκαίας συνεργασίας για να βγει η χώρα από το μνημόνιο. «Είχα πει ότι η κυβέρνηση θα ήταν κυβέρνηση σωτηρίας και δεν είχα αντίρρηση να συνεργαστεί με τη λαϊκή δεξιά. Όμως τώρα τελείωσαν τα μνημόνια και ερχόμαστε σε μια νέα φάση διακυβέρνησης που χρειάζεται να ανασυγκροτηθεί η δημοκρατική παράταξη», ανέφερε ο κ. Κοτζιάς, προσθέτοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να συνεργαστεί με προοδευτικές δυνάμεις.

Ο Νίκος Κοτζιάς στο OPEN


«Η παραίτησή μου δεν ήταν παρόρμηση»

Αναφερόμενος στην παραίτησή του από τη θέση του υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Κοτζιάς ανέφερε: «Ο καθένας με τις ευαισθησίες του. Η πολιτική πρέπει να έχει και συναίσθημα. Η παραίτησή μου δεν οφειλόταν σε παρόρμηση.

Μάλιστα, άφησε νέες αιχμές, τόσο κατά του κ. Καμμένου, όσο και κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα για τα όσα συνέβησαν στο υπουργικό συμβούλιο και τον οδήγησαν σε παραίτηση, σημειώνοντας ότι κατά τη συζήτηση που έγινε διαπίστωσε ότι «ο υπουργός Άμυνας προσβλέπει σε διαφορετική πολιτική και δεν έγινε αντιμετώπιση». «Είμαι σοβαρός άνθρωπος», πρόσθεσε.

«Προέρχομαι από πολύ πλούσια οικογένεια και δεν χρηματίζομαι»

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί σχέσεων χρηματισμού με την εταιρεία του Τζορτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια και μάλιστα αποποιήθηκε την περιουσία του και ως εκ τούτου, δεν έχει ανάγκη από το να χρηματιστεί.

«Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια, βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» και δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό, πρόσθεσε.


«Ο Καμμένος πρότεινε εγγυήτριες δυνάμεις στην πΓΔΜ»

Όπως είπε ο κ. Κοτζιάς, ο υπουργός Άμυνας, στην επίσκεψή του στις ΗΠΑ πρότεινε να υπάρξουν εγγυήτριες δυνάμεις της FYROM. «Αυτό που δεν θέλουμε εμείς για την Κύπρο, το προτείνουμε για τον σβέρκο άλλης χώρας. Δεν θα δεχόταν κανένας Σλαβομακεδόνας εγγυήτρια δύναμη την Αλβανία», ανέφερε.

«Προσπάθησαν να το εμφανίσουν ως μια προσωπική διαφωνία ανάμεσα στον κ. Καμμένο και σε μένα και μετά να εμφανιστεί ότι είμαι ζόρικο παιδί κι ότι υπάρχει πρόβλημα με τον χαρακτήρα μου», ανέφερε.


«Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας»

Μάλιστα, ο τέως υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε και στο ζήτημα της επανεξέτασης του θέματος με τα Σκόπια μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ τον Μάρτιο. «Η συμφωνία μπορεί να περάσει από τη Βουλή των Σκοπίων και τον Δεκέμβρη. Και η συμφωνία λέει ότι θα πρέπει να έρθει άμεσα στο Ελληνικό κοινοβούλιο και να ψηφιστεί, κάτι που μπορεί να γίνει σε μία εβδομάδα. Νομίζετε ότι ο Ζάεφ που έχει φτύσει αίμα δεν θα ζητήσει την εφαρμογή της συμφωνίας;» σχολίασε.

«Προέρχομαι από πολύ πλούσια οικογένεια και δεν χρηματίζομαι»

Αναφερόμενος στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου περί σχέσεων χρηματισμού με την εταιρεία του Τζορτζ Σόρος, ο κ. Κοτζιάς τόνισε ότι προέρχεται από πολύ πλούσια οικογένεια και μάλιστα αποποιήθηκε την περιουσία του και ως εκ τούτου, δεν έχει ανάγκη από το να χρηματιστεί.

«Όλες οι δυνάμεις που θέλουν αδράνεια, βγάζουν λεφτά από την αδράνεια» και δεν θέλουν συμφωνία για το Σκοπιανό, πρόσθεσε.

Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε όλους να αποδείξουν ότι ο Σόρος «έδωσε 50 εκατ.». Επίσης, ανέφερε ότι έχει προτείνει στην κυβέρνηση να υπάρξει έλεγχος των απόρρητων κονδυλίων, κατά το πρότυπο που καθιέρωσε στο υπουργείο Εξωτερικών.

«Έχω προτείνει στην κυβέρνηση να γίνει γενίκευση του νόμου ότι κανένας υπουργός δεν μπορεί να βγάλει λεφτά από ανώνυμες πηγές και τα κρίνει η αρμόδια κυβέρνηση. Προτείνω να υπάρχει πλήρης διαφάνεια» τόνισε, προτείνοντας να υπάρξει και πρόβλεψη για πλήρη έλεγχο των κονδυλίων των μυστικών υπηρεσιών και στη Συνταγματική Αναθεώρηση.

«Ο Τσίπρας είχε συμφωνήσει να ανακοινώσω την αιγιαλίτιδα ζώνη»

Ο τέως υπουργός αναφέρθηκε και στο ζήτημα της σταδιακής επέκτασης της αιγιαλίτιδας ζώνης, που ανακοινώθηκε λίγο πριν την τελετή παράδοσης- παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κοτζιάς υποστήριξε ότι δεν ήταν κάτι αιφνιδιαστικό, καθώς η επέκταση των χωρικών υδάτων ήταν δουλειά δύο ετών, ενώ προ εξαμήνου το Προεδρικό Διάταγμα είχε παραδοθεί στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Πριν μπω για το αποχαιρετιστήριό μου ρώτησα τον πρωθυπουργό αν μπορώ να το ανακοινώσω. Μου είπε ναι. Ρωτήστε και τον πρωθυπουργό, είναι δύο ετών δουλειά», ανέφερε.

Για τη μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε

Ο κ. Κοτζιάς αναφέρθηκε επίσης και στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε κατά παντός υπευθύνου, λέγοντας ότι «δεν έχει ΜΜΕ ή κάποιο άλλο τρόπο να υπερασπιστεί τον εαυτό του, παρά μόνον τη Δικαιοσύνη». Μάλιστα, όπως αποκάλυψε, ζήτησε να συνδεθεί το περιεχόμενο της μηνυτήριας αναφοράς με τις παλαιότερες υποθέσεις, όταν του είχαν σταλεί σφαίρες «με εκβιαστικό χαρακτήρα». «Είμαι καθαρός άνθρωπος κι επειδή δεν έχω να φοβηθώ, πάω εγώ πρώτος», σημείωσε.

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Κώστας

Το θέμα δεν είναι τι λέει ο ένας μποσελβίκος στον άλλον, βαρύτητα τελικά εχουν μόνο οι κουβέντες που μπορούν και εφαρμόζονται.

MIK

Καλά λέει ο Κοτζιάς. Αφού υπάρχει ο Θεοδωράκης, τι τον θέλουν τον Καμμένο;

Λάμπρος

Σλαβομακεδόνες αποκαλεί στην συνέντευξη αυτούς που βάφτισε Μακεδόνες στην συμφωνία! Τώρα είναι αργά. Δεν την γλυτώνεις την φυλακή

Τάκης

Η πρώτη ενέργεια της επόμενης κυβέρνησης θα πρέπει να είναι η χωρίς δίκη, δια βίου φυλάκιση αυτού του τύπου._

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Ανοίγει ο κύκλος της φυλακής τώρα πια...

μακεδό

Κάνει αγώνα από τη μιά να ρίξει τον Τσίπρα με τις μηνύσεις γιά τους χρηματισμούς, από την άλλη να μην φαίνεται πως τους εκδικείται. Κομπλεξικέ κουτέ χοντρέ προδοτάκο

μασ θεωρουνε και βλεκεσ....

παρεπιπτοντως κατι τετοιοι κυκλοι κλεινουν παραμονες εκλογων .... ρεεε ποσο κουτορνιθια μας θεωρουνε

ΠΑΤΡΙΩΤΗΣ

Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό, που έχει σημαδέψει την υπουργική θητεία Κοτζιά, αλλά και την μετά αυτής πορεία και ρητορεία του, είναι η πλήρης Περιφρόνηση προς τον Ελληνικό λαό, τον οποίον ούτε λογαριάζει κι ούτε καν κατονομάζει σε καμία σχεδόν των πομπωδών δηλώσεων και συνεντεύξεών του. Αυτό ας το έχουν πάντα υπόψη οι συμπολίτες μου και να Απόσχουν από το να παρασταθούν σε οποιαδήποτε δημόσια ή μη δράση αυτού του ατόμου, που έμαθε να Προσβάλλει Ιταμά τους Έλληνες και έδωσε δικαιώματα και στους Επιβουλείς μας να πράττουν το ίδιο.

Ευάγγελος

Δοσίλογος και αλβανο-σκοπιανο-τουρκοσπορος απο τους λίγους. Στάζει μίσος και χολή για όσους διαφωνούν μαζί του. Εύχομαι να πάρει το μάθημά του και να εξαφανιστεί

δημοκρατης

Προς ΠΘ - Ευχαριστω το ΠΘ για τη δημοσιοποιηση του καλεσματος και ευχομαι, ολοι οι Ελληνες που αγαπουν αυτη τη πατριδα να ανταποκριθουν. Το ξαναλεω....ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΥ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΓΑΠΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΑΝΩΝ! Εγω ως δημοκρατης, προτιμω για την ωρα, να κρατησω την ανωνυμια μου, για πολλους και ευνοητους λογους..... Αλλωστε το καλεσμα αυτο δεν ειναι κομματικο, ωστε να θελει αρχηγους. Αρχηγος σε μια πατριδα ειναι πρωτιστως ο λαος! Ειναι ενα καλεσμα ψυχης και καθαρα πατριωτικο!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης