Η Κωνσταντοπούλου έστειλε εξώδικο στον Βούτση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Η Κωνσταντοπούλου έστειλε εξώδικο στον Βούτση για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Το τρίτο κατά σειρά εξώδικο για τις γερμανικές αποζημιώσεις απευθύνεται από την πρώην πρόεδρο της Βουλής στον διάδοχό της - Η κυρία Κωνσταντοπούλου προαναγγέλει την αποστολή και νέων εξωδίκων για το ίδιο ζήτημα

zoikons
Τον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση έχει ως αποδέκτη το τρίτο εξώδικο για τις Γερμανικές αποζημιώσεις που απέστειλε η κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου. Είχαν προηγηθεί οι εξώδικες διαμαρτυρίες της πρώην Προέδρου της Βουλής προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Πρωθυπουργό ενώ, όπως η ίδια προαναγγέλλει, θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας.

«Όπως δεσμευθήκαμε, πράττουμε. Kαι συνεχίζουμε. Η Πλεύση Ελευθερίας, με την πρωτοβουλία «Δικαιοσύνη για Όλους», συνεχίζει τις ενέργειες για την διεκδίκηση των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα, για τις θηριωδίες του Β´ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά και του Ά Παγκοσμίου Πολέμου, ύψους τουλάχιστον 341 δισεκατομμυρίων ευρώ» τονίζει η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας Ζ. Κωνσταντοπούλου στην ανακοίνωσή της και υπογραμμίζει «Την Παρασκευή 26/10/2018 επιδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση το τρίτο κατά σειρά εξώδικο για τη μη διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, από την Ζωή Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνο Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας, τον Καθηγητή Στράτο Γεωργούλα και την «Δικαιοσύνη για Όλους». Σε συνέχεια των εξωδίκων προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και προς τον Πρωθυπουργό, και με τον Νίκο Κωνσταντόπουλο πληρεξούσιο δικηγόρο μας, καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί μέχρι την 30/10/2018 στην εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας της Βουλής της συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές ως ελάχιστη οφειλόμενη κοινοβουλευτική ενέργεια διεκδίκησης, 78 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Ναζισμό, την Εισβολή, την Επιβολή. Θα ακολουθήσουν εξώδικα προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης, τον Υπουργό Εξωτερικών, τον Υπουργό Οικονομικών, τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας. Οι υπαίτιες πράξεις και παραλείψεις που υποσκάπτουν τα δικαιώματα των ελλήνων και το μέλλον της χώρας έχουν συνέπειες. Και οι υπεύθυνοι θα λογοδοτήσουν».

Το εξώδικο έχει ως εξής:

Ενώπιον παντός αρμοδίου Δικαστηρίου και πάσης αρμόδιας Αρχής
ΕΞΩΔΙΚΗ ΔΗΛΩΣΗ, ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ, ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
1. Της Ένωσης Προσώπων «Δικαιοσύνη για Όλους», που εδρεύει στην Αθήνα, επί της οδού Βατάτζη αρ. 6, όπως εκπροσωπείται νόμιμα από τους 2η, 3ο, 4ο των αμέσως κατωτέρω αναφερομένων

2. Της Ζωής Κωνσταντοπούλου, Επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας, τ. Προέδρου της Βουλής

Κλείσιμο
3. Του Διαμαντή Καραναστάση, Υπεύθυνου Στρατηγικής και Επικοινωνίας της Πλεύσης Ελευθερίας


4. Του Στράτου Γεωργούλα, μελών της Διοίκησης της «Δικαιοσύνης για Όλους» και με την ιδιότητά τους αυτή κατοίκων Αθηνών, επί της οδού Βατάτζη αρ. 6.

ΠΡΟΣ

Νικόλαο Βούτση, Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, που κατοικοεδρεύει στην Αθήνα, στο Μέγαρο της Βουλής, επί της Λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας αρ. 1

ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΟΝ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΠΡΩΤΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

73 χρόνια είναι πάρα πολλά!

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, η Ελλάδα έχει απολύτως ενεργές, μη ασκηθείσες μέχρι σήμερα απαιτήσεις έναντι της Γερμανίας για τις θηριωδίες που διαπράχθηκαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά και στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Όπως επίσης πολύ καλά γνωρίζετε, διότι το σχετικό πόρισμα παρέδωσα η δεύτερη από εμάς επισήμως εις χείρας σας στις 4-10-2015, οι αξιώσεις αυτές έχουν υπολογισθεί από την Ειδική Επιτροπή του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους σε ύψος από 278.736.276.691 έως341.203.213.015 ευρώ τουλάχιστον, υπολογισμένες με τουςμετριοπαθέστερους υπολογισμούς, όπως κατέθεσαν στην Επιτροπή της Βουλής για την Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών τα μέλη της Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, ήδη κατά το πρώτο εξάμηνο του 2015. Από τις ανωτέρω οφειλές, το ποσό των 332.013.942.178 ευρώ αφορά απαιτήσεις συνδεδεμένες με τα διεθνή εγκλήματα και τις καταστροφές που έγιναν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο υπολογισμός αυτός έχει δημοσιοποιηθεί από τον Μάρτιο 2015 και έχει αποτελέσει αντικείμενο συνεδριάσεων της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών από τον Απρίλιο 2015, υπό την Προεδρία της 2ης από εμάς: η ανωτέρω Επιτροπή επανασυστήθηκε και αναβαθμίσθηκε δυνάμει της υπ’ αρ. πρωτ. 699/8-3-2015 Προτάσεώς μου ως Προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το άρθρο 44 του Κανονισμού της Βουλής, συνεδρίασε εντατικά και προγραμμάτιζε την έκδοση του πορίσματός της στις 30 Σεπτεμβρίου 2015, πλην όμως διαλύθηκε με την αντισυνταγματική διάλυση της Βουλής τον Αύγουστο 2015. Στις 4-10-2015 κατά την επίσημη τελετή παράδοσης-παραλαβής της Προεδρίας της Βουλής, σας παρέδωσα επισήμως και δημοσίως το ανωτέρω πόρισμα, λέγοντάς σας τα εξής:

«Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή η ολοκλήρωση μιας θητείας στην 16η βουλευτική περίοδο, στην Προεδρία μιας Βουλής που θεωρήθηκε εμπόδιο για την υλοποίηση των Μνημονίων. Αποτελεί για εμένα ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι δεν παρέδωσα τα κλειδιά και τη σφραγίδα της Βουλής στους Δανειστές.

Ταυτόχρονα αποτελεί ξεχωριστή τιμή το γεγονός ότι κατά την παράδοση της Προεδρίας σας παραδίδω ταυτόχρονα το έργο Επιτροπών και εργασιών της Βουλής της προηγούμενης περιόδου, Επιτροπών και εργασιών που πρέπει να ολοκληρωθούν προς το συμφέρον της Δημοκρατίας και του ελληνικού λαού.

Σας δίνω, για να μην παραπέσουν, όπως συνήθως γίνεται στο Δημόσιο και στις δημόσιες υπηρεσίες, την Έκθεση της Ειδικής Επιτροπής του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους για τις Γερμανικές Οφειλές που διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 14 Απριλίου του 2015, και η οποία εξετάστηκε από τη Διακομματική Επιτροπή για τις Γερμανικές Οφειλές.

Σας δίνω επίσης, τις δύο Εκθέσεις, την Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους που δημοσιεύθηκε τον Ιούνιο του 2015, την έχετε και με την προηγούμενη ιδιότητά σας, του Υπ. Εσωτερικών.

Καθώς επίσης, και την πρόσφατη από 25 Σεπτεμβρίου 2015 ενδιάμεση έκθεση της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους.

Για να μην σας παραδίδω περισσότερα ογκώδη έγγραφα, έχω αφήσει στο γραφείο σας και την έκθεση της εξεταστικής επιτροπής για τη SIEMENS, η οποία ανασύρθηκε από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας στην προηγούμενη περίοδο αλλά και την έκθεση της Επιτροπής προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, που επίσης ανασύρθηκε στην προηγούμενη περίοδο.

Κι επειδή η λεγόμενη συνέχεια του Κράτους έχει σημασία να εφαρμόζεται και ως συνέχεια της κοινοβουλευτικής λειτουργίας, προσδοκώ και αναμένω ότι αυτές οι πολύτιμες εργασίες της Βουλής θα ολοκληρωθούν.

Θα με βρείτε αρωγό σας στην ολοκλήρωση και στην ενίσχυση αυτών των διαδικασιών.

Δεν θα είμαι αρωγός σε διαδικασίες προώθησης Μνημονίων και κατάλυσης της δημοκρατικής λειτουργίας.

Κύριε Πρόεδρε, σας εύχομαι καλή θητεία και είμαι βέβαιη ότι όλους θα μας κρίνει η Ιστορία.».

Εντεύθεν η Επιτροπή Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών επανασυστήθηκε χωρίς αναβαθμισμένη σύνθεση από εσάς, ως επόμενο Πρόεδρο της Βουλής, και εξέδωσε πόρισμα τον Ιούλιο 2016, το οποίο μέχρι σήμερα, 2 χρόνια και 3 μήνες μετά την έκδοσή του και 73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, και 78 χρόνια από το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στους κατακτητές, δεν έχει καν συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής και δεν έχει κυρωθεί.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, το ανωτέρω ποσό των οφειλών εξακολουθεί να μην έχει εγγραφεί στον Προϋπολογισμό του Κράτους, και να μην έχει αποτελέσει αντικείμενο της παραμικρής ενέργειας διεκδίκησης από ελληνικής πλευράς: ούτε νομικής ούτε διπλωματικής ούτε δικαστικής.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Γερμανίαεξακολουθεί να αρνείται να πληρώσει τα επιδικασθέντα ποσά για την αμετάκλητη από το έτος 2000 δικαστική απόφαση αποζημίωσης των θυμάτων της σφαγής του Διστόμου και των συγγενών τους και οι Έλληνες Υπουργοί Δικαιοσύνης εξακολουθούν να καλύπτουν την Γερμανία, μη υπογράφοντας για την αναγκαστική εκτέλεση της απόφασης αυτής.

73 χρόνια μετά τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Βουλή εξακολουθεί να μην έχει συζητήσει και υιοθετήσει στην Ολομέλεια το Πόρισμα της Διακομματικής Επιτροπής για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών, που η τελευταία εξέδωσε με τυμπανοκρουσίες πριν από 2 χρόνια και 2 μήνες (Ιούλιο 2016)! Πρόκειται για εσκεμμένη παράλειψη, προκειμένου να μην γίνει εκτελεστό το συγκεκριμένο πόρισμα.

Μέχρι σήμερα η Ελλάδα δεν έχει εγείρει τις αξιώσεις της έναντι της Γερμανίας με οποιονδήποτε τρόπο, πλην της ρηματικής διακοίνωσης της 14-11-1995 του Έλληνα Πρέσβη στη Βόννη.

Αυτό προκύπτει από κάθε σχετική αναζήτηση εντός των συνόρων όσο και από τη ρητή επίσημη απάντηση της Γερμανικής Κυβέρνησης, πως αυτές οι αξιώσεις δεν έχουν εγερθεί ποτέ από την ελληνική πλευρά, απάντηση η οποία δόθηκε στο Γερμανικό Κοινοβούλιο σε σχετική ερώτηση του Γερμανού βουλευτή Andrej Hunko, το καλοκαίρι του 2017.

Η σχετική δήλωση επαναλήφθηκε προ ημερών, ενόψει της επίσημης επίσκεψης του Γερμανού Προέδρου στην Αθήνα, κατά την οποία και πάλι δεν υπήρξε επίσημη πράξη διεκδίκησης.

Από την ανάληψη των καθηκόντων σας ως Προέδρου της Βουλής την 4/10/2015, μετά την πραξικοπηματική παραβίαση του ΟΧΙ του δημοψηφίσματος, δεν έχετε μέχρι σήμερα προβεί σε καμμία ενέργεια διατύπωσης-διακοίνωσης διεκδίκησης, δεν έχετε δηλαδή, διεκδικήσει τις υπαρκτές αυτές αξιώσεις, για τις οποίες έχετε αρμοδιότητα, ως Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων, να προβείτε στις δέουσες κοινοβουλευτικές και θεσμικές ενέργειες, κατά παράβαση του Συντάγματος και του καθήκοντός σας να υπηρετείτε την πατρίδα και τη δημοκρατία. Μάλιστα, εδώ και 2 χρόνια και 3 μήνες παραλείπετε δολίως την εισαγωγή προς ψήφιση του πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής, όπως έχετε κατά νόμον αρμοδιότητα και υποχρέωση. Η παράλειψή σας αυτή είναι δόλια και αποσκοπεί στο να μη γίνει εκτελεστό το συγκεκριμένο πόρισμα.

Την ίδια ώρα, επιδίδεστε σε εθιμοτυπικές επισκέψεις σε τόπους μαρτυρίου της περιόδου της Κατοχής, όπου αορίστως υπόσχεσθε ότι ΘΑ διεκδικήσετε τις Γερμανικές Οφειλές και εξίσου αορίστως δηλώνετε ότι Δεν ξεχνάτε. Με αυτόν τον τρόπο, έχετε διανύσει ήδη 3 έτη θητείας ως Πρόεδρος της Βουλής, σε πλήρη απραξία ως προς την συγκεκριμένη ιστορικής σημασίας διεκδίκηση.

Είναι δε βέβαιο ότι οι δηλώσεις σας πως θα φέρετε το συγκεκριμένο πόρισμα στην Ολομέλεια της Βουλής «στο τέλος του έτους», δηλαδή λίγο πριν την διάλυση της Βουλής, αποσκοπούν ακριβώς στην εξαπάτηση του λαού και στην μη διεκδίκηση των οφειλών, υπό το πρόσχημα ότι «δεν υπάρχει χρόνος».

Πλέον συγκεκριμένα και ενδεικτικά:

- Την 12/9/2018 σε τηλεφωνική παρέμβασή σας στην ΕΡΤ, δηλώσατε τα εξής:

«Εγώ την Κυριακή θα είμαι στη Βιάννο, και γνωρίζουν πολύ καλά το γιατί θα είμαι. Την προηγούμενη εβδομάδα ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην Κάνδανο στην Κρήτη έκανε δηλώσεις δεσμευτικές, ότι μέσα στο ’18, όπως είχα πει κι εγώ, θα έρθει το ψήφισμα το οποίο υπάρχει ήδη, ένα εξαιρετικό πόρισμα της Εθνικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Αποζημιώσεις το οποίο είναι έτοιμο, θα έρθει στην Ολομέλεια της Βουλής, και θα γίνει απόφαση της Βουλής σε σχέση με τις γερμανικές επανορθώσεις για όλες τους τις πτυχές, και θα υπάρχει διεκδίκηση και σε διακρατικό και σε νομικό επίπεδο. Έχει κάνει σχετικές δηλώσεις πρόσφατα, κι έχει γράψει άρθρο και ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το δήλωσε κι ο πρωθυπουργός, έχω κάνει κι εγώ δηλώσεις επανειλημμένα, κι είναι σαφές ότι δεν θέλαμε, το ‘χω πει σ’ όλους τους τόνους σε όλη τη διάρκεια που συζητούντο τα ελληνικά μνημόνια, να θεωρηθεί ότι συμψηφίζουμε αυτό το ιερό θέμα για την ιστορική μνήμη του ελληνικού λαού με ενδεχόμενες απαιτήσεις χρηματικές, υλικές δηλαδή, μεσούντων των προγραμμάτων.

Δημοσιογράφος: Άρα, δεν έχετε υποχωρήσει από τις θέσεις σας, κύριε Πρόεδρε…

Απάντηση: Ούτε κατά διάνοια, σας επαναλαμβάνω ότι υπάρχει αναλυτικό πόρισμα εξαιρετικό, το οποίο θα έρθει προς ψήφιση μέχρι το τέλος του ’18.

Δημοσιογράφος: …οπότε είναι και προτεραιότητα η διεκδίκηση αυτών των επανορθώσεων.

Απάντηση: Απόλυτη και σας επαναλαμβάνω, υπάρχει και δεσμευτική δήλωση προ εβδομάδος στην Κάνδανο στην Κρήτη απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Νομίζω την Κυριακή, σας λέω, θα είμαι κάτω γι’ αυτόν τον λόγο στο Συνέδριο. Πιστεύω πως όλοι μαζί θα διεκδικήσουμε κάτι το οποίο είναι απαίτηση πράγματι δεκαετιών, και το έχουν παλέψει, όπως λέει ο κος Συγγελάκης , όλοι αυτοί οι εξαιρετικοί άνθρωποι αυτές τις δεκαετίες.»

- Την 16/9/2018 κατά την επίσκεψή σας στο μαρτυρικό χωριό της Βιάννου στην Κρήτη, δηλώσατε τα εξής:

«Να σας πω ότι τους προσεχείς μήνες, δηλαδή μέσα στο ’18, το εξαιρετικά τεκμηριωμένο πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής της Βουλής για το σύνολο, για όλες τις εκφάνσεις που οδήγησαν σ’ αυτά τα ολοκαυτώματα των γερμανικών αποζημιώσεων κι επανορθώσεων θα έρθει στη Βουλή, θα γίνει απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής και θα εισηγηθούμε, και θα ψηφισθεί και η στρατηγική άμεση διεκδίκησης, δημοσιοποίησης και άμεσης διεκδίκησης στη βάση αυτού του πορίσματος. Έχουμε υποχρέωση ηθική, ιστορική από κάθε πλευρά υποχρέωση και προς τους νεκρούς σας, τους νεκρούς μας, τους 461 εν προκειμένω εδώ, αλλά και προς όλη την χώρα, προς όλες τις γενιές και προς την δημοκρατική Ευρώπη, να φέρουμε αυτά τα θέματα άμεσα στην επιφάνεια, να τα διεκδικήσουμε, και να γίνει δυνατό πραγματικά, να μην ξαναμπορέσει ποτέ το αυγό του φιδιού, ο Ναζισμός, ο Φασισμός, η Βία να οδηγηθεί και να οδηγήσει σε τέτοια εγκλήματα.»

- Την 24/9/2018 κατά την επίσκεψή σας στην Κοκκινιά, στο πλαίσιο εκδηλώσεων στη μνήμη των εκτελεσθέντων αγωνιστών του Μπλόκου της Κοκκινιάς, δηλώσατε τα εξής:

«Ζούμε σε μια χώρα η οποία αν δείτε τον χάρτη της, είναι κατάστικτη από σημαδάκια, όπου υπάρχουν πόλεις, μικρότερες πόλεις, κωμοπόλεις, χωριά που αποτελούν το περίφημο δίκτυο των πόλεων οι οποίες κυριολεκτικά κατεστράφησαν, ισοπεδώθηκαν, δηλαδή οι άνθρωποί τους, διότι οι πόλεις είναι πρώτα απ’ όλα οι άνθρωποί τους, από τα γερμανικά στρατεύματα, από τα SS, από τη Βέρμαχτ σε αρκετές περιπτώσεις, και, βεβαίως, πάντοτε σιγοντάροντας από κοντά οι προδότες μέσα από το λαό μας, οι δωσίλογοι. Πάνω από 100 είναι αυτές οι πόλεις, και θέλω να σας πω ευθέως ότι έχουμε καθυστερήσει πάρα πολύ, ως χώρα, διεθνώς, σε ευρωπαϊκή κλίμακα, να διεκδικήσουμε την αλήθεια κατ’ αρχήν, τη μνήμη, σε σχέση με την αποκατάσταση με τις επανορθώσεις, με τις αποζημιώσεις, ακόμα και με το δάνειο το κατοχικό, ακόμα και με τα αρχαία μας … Αυτή η καθυστέρηση λήγει, ήταν καθυστέρηση δεκαετιών, μέχρι το τέλος του έτους. Τους δύο ερχόμενους μήνες στην Ολομέλεια της Βουλής θα έρθει προς ψήφιση το έτοιμο πόρισμα, το αναλυτικό πόρισμα, με τη βοήθεια και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το επίσημο πόρισμα, το οποίο είναι έτοιμο για το σύνολο αυτών των απαιτήσεων από πλευράς της Ελλάδας. Και θα χαράξουμε και θα υλοποιήσουμε ακριβώς την πολιτική και τη στρατηγική της διεκδίκησης, σε διεθνές διακοινοβουλευτικό, διακρατικό και νομικό επίπεδο έτσι ώστε να υπάρξει η αποκατάσταση, έστω μετά από τόσα χρόνια. Η μάχη της μνήμης εναντίον της λήθης είναι πάντοτε οργανικό στοιχείο της προόδου μιας χώρας και του κοινωνικού ιστού της, της συνύπαρξής μας μέσα στην ίδια κοινωνία. Εδώ χρειάστηκαν είκοσι χρόνια κατά τις Γραφές ώστε να τιμήσετε για πρώτη φορά τους ήρωες, τα αθώα θύματα, τους εκατοντάδες αυτού του μπλόκου. Στη Βιάννο, όπου ήμουν την προηγούμενη Κυριακή, χρειάστηκαν τριάντα εννέα χρόνια για τους τετρακόσιους. Στη Θεσσαλονίκη, η απελευθέρωσή της, που έγινε τον Οκτώβριο του 1944, στο τέλος Οκτωβρίου, χρειάστηκαν δεκαετίες για να έρθει στην επιφάνεια αυτό το ιστορικό γεγονός της απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι τυχαία γεγονότα, γνωρίζετε ότι είμαστε η μόνη χώρα στην Ευρώπη όπου υπήρξε μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο εμφύλιος και η μόνη χώρα στην Ευρώπη που υπήρξε η εφτάχρονη Χούντα μετά ακριβώς κι από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτές οι ασυνέχειες στη μνήμη είναι σωστό, είναι δίκαιο, είναι ηθικό, είναι ιστορικό μας καθήκον να τις γεφυρώσουμε, να σας παραδώσουμε μια ενιαία ιστορία, αμερόληπτη, αντικειμενική, καταγεγραμμένη με σωστό τρόπο και όχι με την γραφίδα της λήθης. Αυτό ακριβώς προσπαθούμε σε όλα τα επίπεδα να κάνουμε, σε όλους τους μαρτυρικούς τόπους, και μ’ αυτήν την έννοια αισθάνομαι δέος το ότι βρίσκομαι μπροστά σας και τιμούμε όλοι μαζί τους ήρωες του μπλόκου εδώ πέρα της Κοκκινιάς. Να είναι καλά όλοι για να γίνεται πάντοτε ένα δυνατό αντιφασιστικό μέτωπο που να αντιμετωπίζει και στην Ελλάδα και την Ευρώπη όσους φέρνουν ξανά στην επιφάνεια τα αυγά του φιδιού, για να σπάσουν, μέσα στον 21ο αιώνα. Και όσους κι εδώ γύρω, το είπατε και προηγούμενα, σκέφτονται πως είναι οι χαμένοι του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, τόσο ανατριχιαστικά, ότι τους εκπροσωπούσαν οι φασίστες Γερμανοί και οι δωσίλογοι. Αυτοί δεν πρέπει να νικήσουν ποτέ, όπως επίσης, δεν πρέπει να αφήνουμε να επιβιώνει μέσα στην ελληνική κοινωνία το σπέρμα του εκφασισμού, ανεξάρτητα πολιτικής, στην καθημερινότητα, σαν τα εγκλήματα, σαν αυτό που έγινε προχθές μέσα κέντρο της Αθήνας, και αλλού, και αλλού, απέναντι σε μετανάστες, σε πρόσφυγες, σε ο,τιδήποτε “διαφορετικό”. Αυτό λοιπόν το μέτωπο είναι δικό σας, θα πρέπει να το κάνετε, οι γενιές σας, και σε εμάς μένει το ελάχιστο καθήκον, αυτήν την ιστορία, κομματάκι κομματάκι στο παζλ της ιστορικής της διαδρομής να την ανασυστήνουμε, να τη διασυνδέουμε, να της δίνουμε αυθεντικό περιεχόμενο, διότι η Δημοκρατία για να ζήσει, πρέπει κάθε μέρα να μπορεί να αντιστέκεται, ακριβώς, σ’ αυτήν την φασιστική απειλή.»

Εκ των ανωτέρω είναι προφανές ότι, σε συντονισμό:

α) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Π. Παυλόπουλο, στον οποίο παραπέμπετε και ο οποίος έχει προβεί σε δηλώσεις και παρεμβάσεις που αφ’ ενός συγκροτούν δέσμευση μη διεκδίκησης, αφ’ ετέρου μειώνουν τις διεκδικήσεις στο μισό (σε άρθρο του στο ΑΠΕ προσδιόρισε τις διεκδικήσεις σε 170 δισεκατομμύρια ευρώ αντί των 278-341 δισεκατομμυρίων ευρώ τουλάχιστον), εκ τρίτου παρασιωπούν εντελώς το Πόρισμα του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους όπου περιέχονται οι επίσημοι υπολογισμοί, και, τέλος, εμφανίζουν το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ως εμπορική οφειλή, και

β) με τον Πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, που πέρυσι προφασιζόταν άγνοια για τους λόγους μη συζήτησης του πορίσματος της Ειδικής Επιτροπής στη Βουλή, και δήλωνε ότι «το ζήτημα δεν είναι να γίνει μια συζήτηση σε επίπεδο Ολομέλειας για να ειπωθούν ξανά τα ίδια», μεθοδεύετε την αποδυνάμωση των δικαιωμάτων της χώρας και του λαού μας για αξιώσεις οι οποίες συνδέονται με εγκλήματα πολέμου, εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και γενοκτονία, που διαπράχθηκαν από τις ναζιστικές γερμανικές δυνάμεις σε βάρος της χώρας μας και του λαού μας.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στην Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους διαπιστώνεται ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως στοιχείο στο εξετασθέν αρχειακό υλικό, από το οποίο να προκύπτει ότι η Ελλάδα απεμπόλησε με οποιονδήποτε τρόπο τις απαιτήσεις της αυτές, γίνεται δε και ευθεία αναφορά στην προηγηθείσα σχετική Απόρρητη Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, βάσει της οποίας η χώρα διατηρεί ακέραιο το δικαίωμα να διεκδικήσει νομικά την ικανοποίηση αυτών των απαιτήσεων από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας. Η ανωτέρω Έκθεση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους υποδεικνύει σαφείς τρόπους για τη διεκδίκηση, εκ των οποίων ουδείς έχει μέχρι στιγμής ενεργοποιηθεί από εσάς.

Τα ανωτέρω έγγραφα έχουν προ πολλού περιέλθει σε πλήρη γνώση σας, χωρίς να έχετε πράξει το παραμικρό για την συγκεκριμένη διεκδίκηση από τη θέση του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, την οποία κατέχετε επί 3 έτη, παρά το γεγονός ότι η σχετική διεκδίκηση είχε αποτελέσει βασική προεκλογική σας δέσμευση.

ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ  ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΝΟΜΕΥΤΙΚΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΑΞΙΩΣΕΩΝ  ΣΤΑΣΗ ΣΑΣ

Και για το γεγονός ότι επί 3 έτη απέχετε σταθερά και διαρκώς από κάθε ενέργεια διεκδίκησης, κοινοβουλευτική, νομική και διπλωματική, απέχετε δε από την εισαγωγή του σχετικού πορίσματος στην Ολομέλεια της Βουλής προς ψήφιση, ως μόνος αρμόδιος για αυτήν την ενέργεια, και βλάπτετε σκόπιμα και δόλια την χώρα, επιδιώκοντας στην πράξη ακύρωση των αξιώσεών μας έναντι της Γερμανίας, τις οποίες λεκτικά μόνον επικαλείστε στο εσωτερικό.

Για όλους αυτούς τους λόγους, όπως γνωρίζετε, έχουμε υποβάλει ενώπιον της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου την από 22-6-2017 Μηνυτήρια Αναφορά μας για τις πράξεις και τις παραλείψεις όλων των υπευθύνων, με τις οποίες επιδιώκουν την απεμπόληση των ελληνικών αξιώσεων έναντι της Γερμανίας για τις άνω αιτίες και ενεργούν προς όφελος του Γερμανικού Κράτους και εις βάρος της Ελλάδας.

Σας καλούμε:

- Να προβείτε πάραυτα και δη μέχρι την 30/10/2018 στην εισαγωγή στην ημερήσια διάταξη της Ολομέλειας Βουλής της συζήτησης και ψήφισης του πορίσματος της Διακομματικής Επιτροπής για τις Γερμανικές Οφειλές ως, ελάχιστη οφειλόμενη κοινοβουλευτική ενέργεια διεκδίκησης, 78 χρόνια μετά το μεγάλο ΟΧΙ του λαού μας στο Ναζισμό, την Εισβολή, την Επιβολή

Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μας, αρμόδιος δικαστικός επιμελητής εντέλλεται να επιδώσει την παρούσα προς αυτόν προς τον οποίο απευθύνεται, προς γνώση του και για τις έννομες συνέπειες, καλούμενο να συμμορφωθεί προς το περιεχόμενο σε αυτή αίτημα, αντιγράφοντας το σύνολο του περιεχομένου της στην Έκθεση Επίδοσης που θα συντάξει.

Αθήνα, 26-10-2018

Οι Εξωδίκως Δηλούντες
ατομικά και για την ένωση προσώπων «Δικαιοσύνη για Όλους» την οποία εκπροσωπούν
Ζωή Κωνσταντοπούλου
Διαμαντής Καραναστάσης
Στράτος Γεωργούλας

Ο πληρεξούσιος δικηγόρος
Νίκος Κωνσταντόπουλος
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης