Σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ χρεώνει τη διαφθορά η κυβέρνηση

Αμφισβητεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ και κατηγορεί το Μαξίμου για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη η αντιπολίτευση

papadoniou
Με τον Γιάννο Παπαντωνίου και την σύζυγό του να περνούν τα πρώτα τους 24ωρα πίσω από τα σίδερα της φυλακής, κυβέρνηση και αντιπολίτευση ανταλλάσσουν πυρά. Το μόνο πεδίο στο οποίο όλοι συμφωνούν, αλλά υπάρχουν αμφιβολίες το αν το εννοούν, είναι πως θα πρέπει να αφεθεί η δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της απερίσπαστη.

Για τον πρώην υπουργό μοιραία αποδείχθηκε η κατάθεση γνωστού του επιχειρηματία πως έβγαζε τα χρήματα στο εξωτερικό σε δέματα, πιστεύοντας ότι πρόκειται για ποσά που είχαν αποκτηθεί νόμιμα. Θέμα για το οποίο ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του δε μπόρεσαν να πείσουν ανακριτή και εισαγγελέα.

Οδηγήθηκαν στη φυλακή και ξεκίνησε η πολιτική αντιπαράθεση. Για τον ΣΥΡΙΖΑ είναι η απόδειξη, έστω και αν δεν υπάρχει καταδίκη, της διαφθοράς του παλαιού συστήματος, το οποίο οδήγησε σε χρεοκοπία τη χώρα. Στη ΝΔ επισημαίνουν την πρωτοφανή δήλωση Πολλάκη ότι θα πρέπει να μπουν κάποιοι φυλακή για να κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ τις εκλογές και υπενθυμίζουν στο Μαξίμου ότι δεν είχαν ποτέ καμία σχέση με τον πρώην υπουργό.

Και το ΠΑΣΟΚ τονίζει ότι πήρε το ίδιο πρωτοβουλία αυτοκάθαρσης και ότι από το 2007 είχε θέσει εκτός των γραμμών του τον Γιάννο Παπαντωνίου. Και τα δύο κόμματα υπογραμμίζουν ότι στα δυτικά κράτη δικαίου δεν υπάρχουν συλλογικές και οικογενειακές ποινικές ευθύνες και ξεκαθαρίζουν ότι η έρευνα της δικαιοσύνης θα πρέπει να φθάσει σε βάθος και να ολοκληρωθεί. Όλα στο φως, δήλωσε η Φώφη Γεννηματά.

Σε διαφορετικό μήκος κύματος κινείται, ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος ζητά ουσιαστικά να τοποθετηθεί ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης. Θέση από την οποία πήρε αποστάσεις ο Γρηγόρης Ψαριανός, που έκανε λόγο για ανθρωποφαγία, αναφερόμενος στην προφυλάκιση του πρώην υπουργού. Ο ίδιος ο Γιάννος Παπαντωνίου μίλησε για εφαρμογή του δόγματος Πολλάκη.

«Η μεταφορά χρημάτων σε δεσμίδες όπως την περιγράφει ο επιχειρηματίας δεν είναι παράνομη ούτε την αρνείται ο Γιάννος Παπαντωνίου» ανέφερε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open o συνήγορος του πρώην υπουργού Αρης Χαραλαμπάκης.

Κλείσιμο
«Το βασικό ζητούμενο είναι από που προέρχονται αυτά τα χρήματα. Αν δεν προέρχονται από παράνομη δραστηριότητα τότε δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα» σημείωσε και εξέφρασε εμμέσως πλην σαφώς την έκπληξή του για την απόφαση του ανακριτή να προφυλακιστεί ο Γιάννος Παπαντωνίου καθώς ήδη του είχε απαγορευθεί η έξοδος από την χώρα.

Ωστόσο, ο κ. Χαραλαμπάκης που συναντήθηκε το μεσημέρι στις φυλακές Κορυδαλλού με τον πρώην υπουργό, απέφυγε να υιοθετήσει την άποψη του πελάτη του περί πολιτικών σκοπιμοτήτων, λέγοντας ότι ο Γιάννος Παπαντωνίου υφίσταται μια μεγάλη ταλαιπωρία ωστόσο ο ίδιος είναι υποχρεωμένος από την πλευρά του να είναι εξαιρετικά προσεκτικός για τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης που καλείται να κρίνει μια πολιτική υπόθεση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης