Φεύγει... ευτυχής ο Κοτζιάς - «Αθλιότητες» χαρακτήρισε τα περί μυστικών κονδυλίων

tsipras_kotzias_main1

Ο Αλέξης Τσίπρας τον ευχαρίστησε - Εμφανώς συγκινημένος ο τέως υπουργός στην ομιλία του, ευχαρίστησε «Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές των Σκοπίων» - Ανακοίνωσαν την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο στα 12 ναυτικά μίλια

Σε αρκετά καλό κλίμα, αλλά και φορτισμένο, έγινε η πρώτη συνάντηση του πρωθυπουργού με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, ο οποίος παρέδωσε τη θέση του εμφανώς συγκινημένος. Σχετικά με το θέμα των ημερών, δηλαδή το ζήτημα με τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών, ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αθλιότητες τα δημοσιεύματα και άφησε αιχμές πως κάποιοι θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση και τη χώρα.

Κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε ιστορική ημέρα τη σημερινή για την εξωτερική μας πολιτική αναφερόμενος στην χθεσινή ψηφοφορία της Βουλής της πΓΔΜ, όπου εγκρίθηκε η έναρξη των διαδικασιών για τη συνταγματική αναθεώρηση που ανοίγει το δρόμο για την υλοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. Παράλληλα, ο Νίκος Κοτζιάς στις δικές του δηλώσεις, ανακοίνωσε την επέκταση των ορίων αιγιαλίτιδας ζώνης στα 12 μίλια από 6 μίλια, από τα Διαπόντια νησιά έως τα Αντικύθηρα

Τσιπρας: Οποιος θέλει να τον ενημερώσω για τα κονδύλια του ΥΠΕΞ

Αναφορές και στα απόρρητα κονδύλια, λέγοντας πως: «Είχα αναδείξει ότι η διαδικασία που αφορά τα ειδικά κονδύλια του υπουργείου Εξωτερικών γίνεται εκτός κάθε πλαισίου ελέγχου και θεσμικής διαφάνειας. Δημιουργήσαμε ένα πλαίσιο διαφάνειας και θεσμικής θωράκισης, δεν υπάρχει πια η αλόγιστη χρήση των ειδικών κονδυλίων που χωρίς υπογραφή εντολέα και σε μαύρες σακούλες φεύγανε κονδύλια δεξιά και αριστερά. Τα ειδικά κονδύλια είναι αναγκαία». Είπε δε ότι η συζήτηση που διεξάγεται από μερίδα του αντιπολιτευτικού Τύπου στοχεύει να πλήξει αυτή τη διαδικασία της διαφάνειας: «Θέλουν να πλήξουν την κυβέρνηση και την εξωτερική μας πολιτική αλλά πλήττουν την χώρα, δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να πλήξει την χώρα. Οποιος θέλει μπορεί να έρθει να τον ενημερώσω στο Μέγαρο Μαξίμου ή στο υπουργείο Εξωτερικών, γιατί πλέον έχω δύο γραφεία, να τον ενημερώσω ευρώ-ευρώ».

«Θέλω να ευχαριστήσω τον Νίκο Κοτζιά για όλα αυτά που έκανε τα 4 χρόνια που βρισκόταν στην ηγεσία του ΥΠΕΞ και υπήρξε για μένα ένας πολύτιμος συνεργάτης. Προσπάθησε όσο πιο επιγραμματικά μπορεί να δώσει το στίγμα μιας πορείας που δεν ήταν ποτέ ανέφελη, που δεν ήταν ίσιος αλλά ανηφορικός. Μπορώ να πω με βεβαιότητα ότι παραλάβαμε το 2015 μια χώρα που δεν είχε υποστεί μεγάλη ζημία μονάχα εις το σκέλος εκείνο που αφορά την οικονομική πολιτική, δεν ήταν μονάχα μία χώρα παρίας στη διεθνή οικονομία, αλλά ήταν και μια χώρα που είχε χάσει μεγάλη αξία από τη γεωπολιτική της δύναμης και αυτό ήταν ίσως το δυσκολότερο. Διότι όταν μια χώρα υποστεί ζημιά στο χώρο που μπορεί να παίξει στη διεθνή σκηνή αυτό είναι δυσκολότερο. Σήμερα είναι πανθομολογούμενο, το αντιμετωπίζω σε όλα τα φόρα που βρίσκομαι, σε συναντήσεις με ηγέτες διεθνούς ακτινοβολίας, το συναντώ και το συνάντηση στη σύνοδο του ΟΗΕ, το κύρος και η γεωπολιτική δυναμική της χώρας έχε αναβαθμιστεί πια. Η χώρα παίζει πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη νοτιοανατολική Μεσόγειο και η χώρα επεκτείνεται,όπως ανακοίνωσε ο Νίκος Κοτζιάς, μια στρατηγική που ο ίδιος εμπνεύστηκε και μαζί υλοποιούμε, την επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης μας σταδιακά που μαζί υλοποιούμε. Ο Νίκος λέει ότι η πολιτική θέλει συναίσθημα, θέλω λοιπόν με την καρδιά μου να τον ευχαριστήσω για όσα προσέφερε, για το νέο δόγμα μιας πατριωτικής πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής».

Αναφερόμενος στα όσα έκανε ο Νίκος Κοτζιάς στο Κυπριακό είπε: «Κατάφερε να άρει από πάω της τη ρετσινιά της μη λύσης του Κυπριακού. Δίκαιη και βιώσιμη λύση σημαίνει πρωτ' απ' όλα κατάργηση των εγγυήσεων, των παρεμβατικών δικαιωμάτων τρίτων χωρών και βεβαίως αποχώρησης των κατοχικών στρατευμάτων, αναδεικνύοντας το γεγονός ότι το Κυπριακό είναι πρώτα και κύρια ένα πρόβλημα εισβολής και κατοχής ξένων στρατευμάτων».

Για τα Βαλκάνια είπε ότι «μπορέσαμε να προχωρήσουμε μετά από 27 χρόνια στην επίλυση ενός ζητήματος με τους βόρειους γείτονές μας σε σχέση με την ονομασία τους και την ονομασία τους, που δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είναι δημοκρατία της Μακεδονίας η συνταγματική τους ονομασία, που την αναγνωρίζουν 140 χώρες μεταξύ των οποίων ΗΠΑ,Ρωσία, Κίνα που σήμερα καταφέραμε να αλλάξουμε τη συνταγματική της ονομασία».

«Αποδεικνύεται σήμερα ότι αυτή η εθνική γραμμή που έχει σχεδιαστεί από το Βουκουρέστι το 2008, σήμερα γίνεται πράξη και θα ανοίξει ο δρόμος για την ένταξή τους σε διεθνείς οργανισμούς ΝΑΤΟ και ΕΕ, αν το επιθυμούν».Κοτζιας: Είμαι ευτυχής

Ο Νίκος Κοτζιάς, κατα την ομιλία του, χαρακτήρισε παραδοξολογία το ότι έχει παραιτηθεί και είναι ευτυχής, αναφερόμενος στο γεγονός ότι πέρασε η συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή των Σκοπίων. Χαρακτήρισε καταπληκτική την ομάδα του, με την οποία δούλεψαν για το Σκοπιανό.

Ο κ. Κοτζιάς αφού είπε ότι θα επιστρέψει πάλι στο πανεπιστήμιο, ευχαρίστησε «τον πρωθυπουργό για την τιμή» σημειώνοντας ότι «οι άνθρωποι δεν πρέπει να μετριούνται με το μπόι των άλλων». «Κάτω από την ηγεσία σας η χώρα βγήκε από το βούρκο που βρέθηκε. Σήμερα μας ακούν και θέλουν τη γνώμη μας και είμαι ευτυχής για τα συγχαρητήρια που έλαβα. Απελευθέρωσα τον εαυτό μου από τα βάρη» πρόσθεσε. Ευχαρίστησε επίσης Ζάεφ, Ντιμιτρόφ και τους 80 βουλευτές των Σκοπίων, ενώ έκανε απολογισμό του έργου του. Αναφερόμενος στα όσα ακούγονται περί μυστικών κονδυλίων μίλησε για «αθλιότητες των τελευταίων ημερών» και «έλλειψη σοβαρότητας»: «Αν είναι αληθινά όλα αυτά που είπαν είναι σαν να λέμε στους ξένους ότι δεν έχουμε σοβαρότητα» και πρόσθεσε: «Φτιάξαμε ένα ειδικό νόμο για τα απόρρητα τα οποία ελέγχονται και εγκρίνονται από συμβούλιο και πάνε απευθείας στη Βουλή».

«Είμαι πολύ περήφανος που με τη δική σας καθοδήγηση κύριε πρωθυπουργέ στείλαμε 93 υποθέσεις διαφθοράς στον εισαγγελέα», επισήμανε, ενώ σε άλλο σημείο της ομιλίας του είπε: «Φεύγω έχοντας κάνει το μεγάλο βήμα του "Μακεδονικού" με την υποστήριξή σας κύριε πρωθυπουργέ, φεύγω ευχαριστημένος».

Για το Κυπριακό είπε πως για πρώτη φορά βγήκαμε από διαπραγματεύσεις χωρίς blame game σε βάρος μας. Πρόσθεσε ότι έχουμε κάνει σοβαρά βήματα για την ΑΟΖ. «Θέλω να πω ένα τελευταίο πράγμα που μου δώσατε τη χαρά και την άδεια να το προαναγγείλλω: ότι η εξωτερκή μας πολιτική κλείνει και υλοποιεί την επέκταση της κυριαρχίας της χώρας από τότε που πήραμε τα Δωδεκάνησα».

Οπως είπε, «η χώρα επεκτείνει σε ένα πρώτο βήμα από τους Οθωνούς την αιγιαλίτιδα της ζώνη. Το πρώτο βήμα είναι να κλείσουν οι κόλποι, το δεύτερο είναι να γίνουν γραμμές βάσης και το δεύτερο είναι να επεκτείνει την αιγιαλίτιδά της ζώνη στα 12 μίλια. Η επέκταση της αιγιαλίτιδας ζώνης σημαίνει ότι είμαστε ένα παράκτιο κράτος που ασκεί όλα τα δικαιώματά του».
 
Βίντεο: Η τελετή παράδοσης παραλαβής στο υπουργείο Εξωτερικών

video placeholderΦωτογραφία: Ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας την ομιλία Κοτζιά
Ο Αλέξης Τσίπρας ακούγοντας την ομιλία ΚοτζιάΚαι προσερχόμενος στο ΥΠΕΞ πριν την τελετή ο κ. Κοτζιάς είχε πει χαμογελαστός πως είναι ο πιο ευτυχής παραιτηθείς υπουργός Εξωτερικών, ενώ υποδέχτηκε με χαμόγελο, στα σκαλοπάτια του κτηρίου,  τον Αλέξη Τσίπρα.
tsipras_kotzias_main
Ο Νίκος Κοτζιάς περιμένοντας τον Τσίπραkot


Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας ορκίστηκε ως υπουργός Εξωτερικών ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας με πολιτικό όρκο.

Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε χαλαρός και ευδιάθετος στο Προεδρικό Μέγαρο για την ορκωμοσία του.

Το βίντεο της ορκωμοσίας

video placeholder

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (120)

Έλληνας

Καραγκιόζης αλλά κονομημενος... Πληρώθηκε καλά για το ξεπούλημα της Μακεδονίας και για να βγάλει το σκασμό...

Πίνδαρος

Αυτοί γιορτάζουν για την κλοτσιά που έδωσαν στον Κοτζιά λέγοντας τι φοβερός υπουργός είναι τι σπουδαία πράγματα έκανε, αυτόν που κράτησαν δεν θέλουν να λένε ούτε το όνομά του. Οι άνθρωποι είναι αρμοδιότητας ψυχιάτρου . Ο δε Κοτζιάς τους κάνει χάζι,

ΖΑΜΠΛΑΡΙΚΟΣ

Πως να μην είναι όταν κοιτάζει τους τραπεζικούς του λογαριασμούς.....

ΟΡΔΟΔΟΞΟΣ ΔΕΞΙΟΣ !!

Ειναι αντιληπτο, απ'αυτους που δεν εχουν θολούρα στο μυαλό οτι χαραξε με επιτυχία την εξωτερική πολιτικη της χωρας .Εκανε οσα δεν εκαναν, ενω αντιθετα δυναμίτιζαν εις βαρος της χωρας και υπερ της τσεπης τους, ολοι οι ΑΝΙΚΑΝΟΙ ΥΠΕΞ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔλας . Χαίρεται γιατι αποχωρεί ως νικητης, η ιστορία το κατέγραψε.

danaos

Δηλώνει ο Κοτζιας ευτυχής ,όχι γιατί,όντως,είναι ευτυχής, ως σε παραίτηση υποχρεωθείς ή άλλως πως καρατομηθείς,αλλά γιατί νοιώθει το πόσο ο Καμμένος είναι τώρα,πια, δυστυχής, ο καημένος. Πού να φανταστεί ότι θα του έκαναν τέτοια πλάκα οι σκοπιανοί? 80 λέει και να καίει! Από την άλλη,ευδιάθετος,λέει,και ο πρωθυπουργός κατά τη χωρίς παπά,αναμενόμενο βέβαια,ορκωμοσία του ως υπουργός Εξωτερικών. Και πως να μην είναι ευδιάθετος,μήπως ξέρει τι χορτοφυλάκιο ανάλαβε? Δέστε μόνο την εξαγγελία της επέκτασης στα 12 μίλια της αιγιαλίτιδας ζώνης στο Ιόνιο,έτσι απλά,περιστασιακά και αποσπασματικά,με ότι αυτό μπορεί να σημαίνει,που και ο πλέον αδαής καταλαβαίνει. Ο Θεός να φυλάει.

takis

εγω παω οδοντιατρο Βορεια Μακεδονια και γεμιζω και ρεζερβουαρ

Alexis4ever

Το μόνο αυθεντικό δεξιό κόμμα της Πατρίδας μας είναι οι ΑΝΕΛ. Οι ΝΔτες δε χρειάζεται να έρθουν ποτέ στα πράγματα γιατί δεξιοί πατριώτες συγκυβερνούν την Ελλάδα ήδη, με πρόεδρο τον ηρωικό Στρατάρχη Καμμένο!

@ Grekilos4ever

Βγήκες από τη ναφθαλίνη εσύ? Χαιρετίσματα στον Τοσοδούλη (eurompazo) τον εκπρόσωπο - λέμε τώρα - τύπου.

Τον φτύνουν και αυτός λέει ότι βρέχει

Τον έφτυσαν για τον Καμένο και αυτός λέει ότι βρέχει και χαιτμρεται . Τόση υποκρισία και αθλιότητα δεν έχει υπάρξει

Τρελό show

Καλά τέτοια παράσταση ούτε ο Robert de Niro. Την μια μέρα βρίζονται κ παραιτείται ο Κοτζιάς. Την επόμενη απειλεί ότι θα δείξει την επιστολή κ μιλάει για μυστικά κονδύλια κ την μεθεπόμενη σα να μην έγινε τίποτα. Όλα αυτά μέσα σε λιγότερο από 1 βδομάδα. Εσείς που ανήκετε στο αμετανόητο 20% των ψηφοφόρων τους, δεν καταλαβαίνετε ότι είναι ψευταράδες? Δε σας χαλάει που σας κοροϊδεύουν έτσι?

Al Pacino

Τέτοιο θέατρο ούτε οι θεοί Πατσίνο και Ντε Νίρο δεν μπορούν να παίξουν! Όσοι ασχολούνται με την 7η Τέχνη στον πλανήτη έχουν βγάλει το καπέλο στους συριζανελ. Του χρόνου μπορεί να καταργήσουν και τα όσκαρ, θα τα δίνουν συνέχεια εσαεί σε Τσίπρα-Καμμένο!

έλεος αποτυχία

Τρέχα Καμένε να πληροφορηθείς από το πρώτο χέρι που πήγαν τα λεφτά από τα κρυφά κονδύλια. Έχεις την υποχρέωση να βεβειωθείς, α) για να μη βιάζεσαι, και β) μη πουλάς αηδίες. Αν μετά την ενημέρωση δεν διαπιστώσεις παράβαση, τότε πάρε θάρρος, ζήτα συγγνώμη. Προφανώς την έχεις πατήσει άσχημα. Μόλις περάσει το Σκοπιανό από την Βουλή, τότε θα είσαι για φτύσιμο. Ίσως σε διώξει και από την Κυβέρνηση, αφού θα υπάρξει από άλλους υποστήριξη. Όταν είχες την ευκαιρία, προτίμησες την ανάπαυση της καρέκλας. Όσα πας τώρα να βγάλεις στην φόρα θα είναι μειωμένης αξιοπιστίας. Καλά ή κακά ο Τσίπρας θα σε σουβλίζει. Για αποτυχημένους δεν υπάρχει έλεος.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

w18-71938dendias

«Προφανώς είναι καλύτερα έτσι παρά να χανόντουσαν ανθρώπινες ζωές, να υπήρχαν στρατιωτικές επιχειρήσεις, να είχαμε πρόσφυγες, να διεξαγόταν στην περιοχή μας άλλη μια πολεμική σύγκρουση», είπε ο υπουργός Εξωτερικών 

tsipras_synenteyksi_2005_4-768x477

Δείτε το βίντεο -Η σημαιοφόρος συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία και δημοσιογράφος Γεωργία Μπιτάκου εντόπισε τον Αλέξη Τσίπρα στη διάρκεια πτήσης και τον... στόλισε κανονικά

51
xrysoxoidis2333

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη τόνισε πως όλοι οι δήμοι της ηπειρωτικής χώρας θα κληθούν να φιλοξενήσουν πρόσφυγες -  «Το νομοσχέδιο για την παροχή ασύλου θα έχει ψηφιστεί ως τις 31 Οκτωβρίου» - «Η Ελλάδα δεν θα έπρεπε να δέχεται τους Σύρους στη διαδικασία εξέτασης ασύλου»

29