Ραντεβού Τσίπρα-Κοτζιά στην τελετή παράδοσης-παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών

kotzias_mesa

Τσίπρας και Κοτζιάς θα έρθουν ενώπιος ενωπίω στις 11 το πρωί του Σαββάτου, κάτι που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον - Τι σημαίνει η απειλή του τέως υπουργού Εξωτερικών: «Δώστε στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή παραίτησής μου»

Τεταμένο παραμένει το κλίμα στην κυβέρνηση μετά το «διαζύγιο» Μαξίμου-Κοτζιά και υπό αυτό το πρίσμα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον η συνάντηση του πρωθυπουργού με τον τέως υπουργό για την αλλαγή σκυτάλης στο υπουργείο Εξωτερικών.

Αυτή η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί αύριο, στις 11 το πρωί, οπότε και θα γίνει η τελετή παραλαβής - παράδοσης στο υπουργείο Εξωτερικών.

Η κυβέρνηση προσπαθούσε όλη την ημέρα χθες να υποβαθμίσει το θέμα της παραίτησης του Νίκου Κοτζιά και εμμέσως να κατευνάσει τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, υποστηρίζοντας ότι δεν υπήρξε ουσιαστικός λόγος για την παραίτησή του και χαρακτηρίζοντας περίπου ακατανόητη την απόφασή του να φύγει από την κυβέρνηση.

Αντί για κατευνασμό όμως ήλθε η σκληρή, απειλητικών διαστάσεων, πρώτη αντίδραση του κ. Κοτζιά, μετά την απομάκρυνσή του να προσγειώσει ανώμαλα τους κυβερνητικούς παράγοντες, διαμορφώνοντας την εντύπωση ότι η υπόθεση είναι μία ωρολογιακή βόμβα στα θεμέλια του κυβερνητικού συνασπισμού με άγνωστη και πιθανόν ανεξέλεγκτη συνέχεια και επίδραση στις πολιτικές εξελίξεις.

Η ευθεία πρόκληση, με αιχμηρά υπονοούμενα, που απηύθυνε ο κ. Κοτζιάς προς τους Αλέξη Τσίπρα και Πάνο Καμμένο ουσιαστικά, να δώσουν στη δημοσιότητα την 9σέλιδη επιστολή της παραίτησής του, μοιάζει ασφαλώς περισσότερο με απειλή, παρά με παράκληση. Εμπεριέχει δε την έμμεση προειδοποίηση πως εάν δεν το κάνει το Μαξίμου, τότε ίσως το κάνει ο ίδιος – αλλά σε κάθε περίπτωση δύσκολα θα αποφύγει η κυβέρνηση την αποκάλυψη των όσων ο ίδιος προφανώς καταγγέλλει.

Δύο είναι τα μεγάλα προβλήματα, με τα οποία είναι αντιμέτωπη η κυβέρνηση ως προς την αντίδραση του κ. Κοτζιά: Πρώτον, ότι από την υπόθεση αυτή μπορεί να εκτεθεί η ελληνική πολιτική ηγεσία σε σχέση με μεθόδους και επιλογές που έχει κάνει στη διάθεση των μυστικών κονδυλίων και τη χρηματοδότηση ξένων μέσων και παραγόντων για την προώθηση, υποτίθεται, των εθνικών μας συμφερόντων. Από το άνοιγμα μίας τέτοιας συζήτησης μόνο δυσάρεστα μπορούν να συμβούν στην κυβέρνηση. Διότι οι κατηγορίες που αντάλλαξαν οι κύριοι Καμμένος και Κοτζιάς στο υπουργικό συμβούλιο ήταν πολύ βαριές για να μην υπάρχουν τελικά σοβαρές σκιές στο όλο θέμα, καθώς η συζήτηση έφτασε στα άκρα. Είναι δε ενδεικτικό ότι ο κ. Κοτζιάς προειδοποίησε χθες τους κυρίους Τσίπρα και Καμμένο ότι θα αναλάβει πρωτοβουλίες με άλλους βουλευτές ή και κόμματα για τη διαφάνεια στα μυστικά κονδύλια άλλων υπουργείων, πέραν του ΥΠΕΞ!

Δεύτερον, να δυναμιτιστεί ακόμη περισσότερο η σύμπραξη του κ. Τσίπρα με τον κ. Καμμένο, η οποία ήδη αμφισβητείται και επικρίνεται έντονα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ έχει προκαλέσει αλγεινές εντυπώσεις και γενικά, μετά την αίσθηση που δόθηκε ότι ο πρωθυπουργός έχει παραδοθεί πλήρως στον υπουργό Άμυνας προκειμένου να κερδίσει πάση θυσία και με όποιο κόστος λίγο πολιτικό χρόνο ακόμα. Είναι πάντως σαφές και από τις χθεσινές δηλώσεις του κ. Κοτζιά ότι η βεντέτα του με τον κ. Καμμένο δεν θα έχει (καλό) τέλος, καθώς ο καρατομηθείς ή παραιτηθείς υπουργός επάνέλαβε ότι εξωτερική πολιτική κάνει το υπουργείο Εξωτερικών και όχι το υπουργείο Άμυνας, το οποίο καλείται να στηρίξει στρατιωτικά τις επιλογές της διπλωματίας. Υπονόησε δε ότι τοποθετήσεις του κ. Καμμένου επί θεμάτων εξωτερικής πολιτικής εκτός Ελλάδας, είναι πιθανό να βγαίνουν εκτός εθνικής «γραμμής».

Σε κάθε περίπτωση ο κ. Κοτζιάς έστειλε χθες σαφές μήνυμα (μετά τα «μηνύματα» που είχε στείλει προχθές ο πρωθυπουργός) ότι έχει άγριες διαθέσεις και δεν πρόκειται να ξεχάσει τον τρόπο με τον οποίο αντιμετωπίστηκε από τον κ. Τσίπρα και τους πρώην συναδέλφους του υπουργούς. Και ότι δεν πρόκειται να σιωπήσει ή μείνει άπραγος, όταν αμφισβητείται η ηθική του ακεραιότητα.

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών συγκάλεσε χθες σύσκεψη της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, στην οποία ανήκει μαζί με δύο άλλους βουλευτές (τον Νίκο Τόσκα και την Γεωργία Γεννιά) και σπεύδει τη Δευτέρα να κάνει ομιλία στο Ηράκλεια, σε ανοιχτή εκδήλωση. Προφανώς με σκοπό να «αποσαφηνίσει» ακόμα περισσότερο τις προθέσεις του και να ρίξει φως στα όσα συνέβησαν και τον οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Ο κ. Κοτζιάς προανήγγειλε δε την ανασυγκρότηση και δραστηριοποίηση του ΠΡΑΤΤΩ στις δημοτικές εκλογές, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η πολιτική αυτή κίνηση θα έχει διακριτή πορεία, αν και δεν υπάρχει προς το παρόν θέμα αυτονόμησης από τη συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ.Βαριές καταγγελίες Κοτζιά κατά Μαξίμου


Ο πρώην ΥΠΕΞ Νίκος Κοτζιάς στη συνεδρίαση των μελών της Κίνησης Ιδεών και Δράσης ΠΡΑΤΤΩ

ΣΧΟΛΙΑ (31)

Ματίλντα

Ο καλύτερος υπουργός εξωτερικών που είχαμε ποτέ. Ο άνθρωπος που εδραίωσε την ειρήνη στα Βαλκάνια και οδήγησε Ελλάδα και Μακεδονία στο δρόμο της συνεργασίας και της ανάπτυξης

ΟΥΣΤ ΣΥΡΙΖΟΑΠΛΥΤΗ!!

Τι πίνεις και δε μας δίνεις ρε σούργελο!!!!!

υποψιασμένος πολίτης

Κοτζιάς σε Τσίπρα: ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ.

Καπετάνιος

Ότι θέλει κάνει ο Καμμένος, άμα πει τον Τσιπρα να διώξει την Μπετυ από το σπίτι, να είστε σίγουροι ότι θα το κάνει

Σκοπιανος σωφρονιστικός υπάλληλος

Τώρα σε συνέντευξη σε γερμανικό μέσο ενημέρωσης το Μιλόσοσκι , το είπανε νομίζω και σε ράδιο στην Ελλάδα, λέει πως αξιωματούχοι (!) προσπάθησαν να χρηματισουν 2 βουλευτές του vmro για να ψηφίσουν ναι με το ποσό των 250000 ευρώ έκαστος !! Και πως έχουν όλα τα στοιχεία που το αποδυκνειουν αυτό. !! Δηλαδή ο τσιπροσοσκι για να ασχολείται τόσο φανατικά πόσα έχει πάρει !! Καλά ρε Βούτση πήγατε να λαδωσετε εθνικιστές βουλευτές, χαχαχα πάτε καλά; Τι τους περάσατε τίποτα αριστερούς που για το χρημα πουλανε ακόμα και την μάνα τους; Πάντως πληροφοριακά έχει ανεβει πολύ το θέμα αυτό, έχει αναλάβει εισαγγελέας που ερευνει τις καταγγελίες. Κύριοι του συριζα εάν ο εισαγγελέας κρίνει και διαπιστώσει πως η προσπάθεια χρηματισμού σε βουλευτές και μέσων είναι αληθής έχει το δικαίωμα να βγάλει ένταλμα σύλληψης όλων των εμπλεκομένων στην υπόθεση και να πιεσει για .. να έρθετε μια βολτουλα προς τα δω για ένα βορειομακεδονικο εσπρέσσο από τα χέρια του μεγάλου Αλεξάνδρου !!

Κόντρας

Κατέβηκε ο Αλέξης εκεί στην νεραντζιά/ κι έφαγε μονομιάς τον δύστυχο Κοτζιά/ αλλά πήρε ο Νίκος το καϊκι για την Τζια/ κι έριξε από κει στον ΣΥΡΙΖΑ μιά καρπαζιά/ και είναι τώρα μακρυά Αλέξη και σου κάνει κούκου-τζά.

Κοτζέας-Κοτζιάς

Ραντεβού στα γουναράδικα Τσίπρα!

Οεο

και γιατί δεν την δίνει ο ίδιος;

Γάτε

γλίτωσες και παρά τρίχα το Γουδί !

Spy

- Αλέξη, ξέρεις τί είναι τό υπουργείο εξωτερικών?.... - Ναί Νίκο. Ενα μεγάλο τετράγωνο κτήριο.

Άνεργος

Παιδιά, εάν περάσω καμμία βολτουλα από το υπουργείο εξωτερικών και τους πω να βγαίνω σε ζωντανές ραδιοφωνικές εκπομπές παριστάνοντας τον ακροατή και να υποστηρίζω την συμφωνία με τα Σκόπια λέτε να βγάλω κάνα φράγκο; Και μου έλεγε ένας φίλος πως έβγαινε στο ραδιοφωνο πριν να ψηφίσει μνημόνιο ο Τσίπρας και έλεγε, το δέκα τοις εκατό να κάνει ο συριζα από αυτά που έχει εξαγγείλει θα είναι ευχαριστημένος.! Μετά από λίγο τον είδα με καινούριο αυτοκινητάκι, έπιασε και μια δουλίτσα στο δημόσιο μια χαρά. Μάλλον αρχίζω να καταλαβαίνω πως το πήρε!! Ζήτω ο Τσίπρας, ζήτω ο συριζα , Παύλο Μελά είσαι σφαγέας και Έλληνα η Μακεδονία δεν σου ανήκει.Πως με βλέπετε; Έχω ελπίδες να διοριστω στο δημόσιο ;;

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης