Σενάρια παραίτησης Κοτζιά - Τζανακόπουλος: Οποιος νιώθει δυσφορία, να φύγει

kotz01-mesa

Συνομιλητές του κ. Κοτζιά κάνουν λόγο για  ετεροβαρή στάση του πρωθυπουργού στον χθεσινό καβγά του με τον Πάνο Καμμένο - Δυσαρέσκεια και στην κυβέρνηση για τη διαρροή των διαλόγων του υπουργικού - Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές στον Τύπο με πολιτική σκοπιμότητα»

Μπορεί το κλίμα ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους να παραμένει κάπως τεταμένο, ακόμα και μετά το χθεσινό υπουργικό συμβούλιο, αλλά απ’ ότι φαίνεται «αλλού τα κακαρίσματα, αλλού γεννούν οι κότες». Ο Νίκος Κοτζιάς εμφανίζεται ιδιαίτερα δυσαρεστημένος, καθώς θεώρησε ότι ο Αλέξης Τσίπρας τήρησε ίσες αποστάσεις από τον ίδιο και τον Πάνο Καμμένο. Κατά τη διάρκεια της έντονης αντιπαράθεσης Καμμένου-Κοτζιά ο πρωθυπουργός επέλεξε να παίξει ρόλο πυροσβέστη. Συνομιλητές του κ. Κοτζιά κάνουν λόγο για ετεροβαρή στάση του πρωθυπουργού και μάλιστα αναφορικά με τη συμφωνία για τα Σκόπια που την έχει υιοθετήσει και αναδείξει σε κεντρικό πυλώνα της εξωτερικής του πολιτικής.Αν προσθέσει κανείς σε αυτό το σκηνικό και το γεγονός ότι μία ημέρα πριν την συνεδρίαση Τσίπρας και Καμμένος γευμάτισαν μαζί και συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι, η στάση του υπουργού Εξωτερικών μοιάζει πολιτικά παράταιρη. Λέγεται ότι περίμενε να ταυτιστεί μαζί του ο Αλέξης Τσίπρας, όταν ο ίδιος είπε στον υπουργό Εθνικής Άμυνας πως είναι αναρμόδιος να χαράσσει εξωτερική πολιτική και πως τα όσα πρότεινε στις ΗΠΑ εκθέτουν τη χώρα και προσωπικά τον Πρωθυπουργό.

Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι το δικαίωμά του να διατυπώνει την άποψή του είναι αναφαίρετο. Ο Νίκος Κοτζιάς φρόντισε να διαμηνύσει τη δυσφορία του στο Μέγαρο Μαξίμου για τη στάση του πρωθυπουργού. Την απάντηση πήρε δια στόματος Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο οποίος και είπε σε τηλεοπτική συνέντευξή του ότι «όποιος δυσφορεί μπορεί να κατέβει από το κυβερνητικό τρένο». Από χθες το βράδυ υπήρξαν και φήμες περί υποβολής παραίτησης Κοτζιά, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται μέχρι στιγμής.

ypourgiko_1


Πιο συγκεκριμένα σε σημερινές δηλώσεις του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως το μήνυμα του πρωθυπουργού είναι:  «Το τρένο της κυβέρνησης προχωρά, έχει σαφή κατεύθυνση και θα φτάσει στον προορισμό του. Όποιος δεν θέλει να φτάσει σε αυτόν τον προορισμό ή δυσφορεί στη διαδρομή να κατέβει. Αυτό δεν θα επηρεάσει ουδόλως την ελληνική κυβέρνηση». 

Οπως όλα δείχνουν η κυβέρνηση πλέον κινείται σε αχαρτογράφητα νερά, με απρόβλεπτες εξελίξεις. Στην κυβέρνηση υπάρχει δυσαρέσκεια για τη διαρροή του καβγά Καμμένου-Κοτζιά και μάλιστα ο κ. Τζανακόπουλος σήμερα έκανε λόγο για «φαντασιόπληκτες διαρροές στον Τύπο με πολιτική σκοπιμότητα», στοχεύοντας ξεκάθαρα τον κ. Κοτζιά.

Οι διάλογοι στο υπουργικό

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Νίκος Κοτζιάς κατηγόρησε τον κ. Καμμένο ότι υιοθετεί πολιτική που βλάπτει την κυβέρνηση και τη χώρα προκειμένου να εξυπηρετήσει δικές του πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις. Ο υπουργός Εξωτερικών άσκησε δριμεία κριτική στον Πάνο Καμμένο υποστηρίζοντας ότι οι δηλώσεις του υπουργού Εθνικης Άμυνας στις ΗΠΑ παραβιάζουν την κυβερνητική συμφωνία και υπονομεύουν την εθνική θέση για το Σκοπιανό.
ypourgiko02

Σε ερώτηση δημοσιογράφων κατά την αποχώρησή του από τη Βουλή, ο κ. Κοτζιάς δεν θέλησε να σχολιάσει τις πληροφορίες για την κόντρα του με τον Καμμένο, λέγοντας «δεν ξέρω».

Οι διάλογοι που διέρρευσαν από παρόντα μέλη του υπουργικού συμβουλίου έχουν ως εξής:

Καμμένος: Διατηρώ την άποψή μου για την ονομασία της πΓΔΜ... Δεν πρόκειται να συμπλεύσω στην προσπάθεια για ανατροπή της κυβέρνησης.

Κοτζιάς: Επιχειρείς να ασκήσεις εξωτερική πολιτική σε βάρος της κυβέρνησης και της χώρας για να εξυπηρετήσεις τις δικές σου πολιτικές και προσωπικές επιδιώξεις

Καμμένος: Υπήρξε διαβεβαίωση από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών, ότι το Σκοπιανό θα έρθει στη Βουλή, μετά τις εκλογές…

Κοτζιάς: Αυτό δε συνέβη ποτέ. Τα βήματα που έγιναν είχαν την έγκριση του πρωθυπουργού και των αρμόδιων οργάνων. Ίσως έλειπες από μερικές κυβερνητικές συνεδριάσεις…

Καμμένος: Έχουμε ξεκαθαρίσει τη θέση μας και τη στάση μας. Δεν είναι ψεύτικη σαν του Μητσοτάκη. Εκτιμώ ωστόσο ότι η συμφωνία δεν θα έρθει στη Βουλή, γιατί δεν θα ολοκληρωθεί η διαδικασία στα Σκόπια. Σε κάθε περίπτωση δεν θα ταυτιστούμε με τη ΝΔ στην προσπάθειά της να ρίξει την κυβέρνηση.
ypourgiko03


Τσίπρας: Η συμφωνία είναι της κυβέρνησης, και όχι του υπουργείου Εξωτερικών.

Καμμένος: Δεν δέχομαι πλέον προσωπικές επιθέσεις, αλλά πολιτική αντιπαράθεση. Απαράδεκτα τα σχόλια στελεχών όπως ο Φίλης που με παρομοιάζουν με τον Σαλβίνι.

Παππάς: Να αποφεύγονται στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ τέτοιες αναφορές. Εγώ αν αισθανόμουν ότι υπήρχε ένας Σαλβίνι στην κυβέρνηση δεν θα ήμουν σε αυτήν… Είναι απαράδεκτο να λέγονται αυτά τα πράγματα.

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Πας καλά?

Ρε μάστορα , εδώ νοιώθουν δυσφορία και αναγούλα όλοι οι Ελληνες , πώς να κατέβουν από το τραίνο και πού να πάνε δηλαδή ????

Μόνο στο kontra υπάρχει πλέον η Novartis!!

Επί μήνες πολλούς, μόνον η kontra απειλεί με «διώξεις» για Novartis ... πότε για έναν, πότε για ενάμιση, πότε για ... μισό από τους δέκα (10) που προσπάθησε να σπιλώσει ο Αλέκσης !!! Η πλάκα τελείωσε !! Δεν υπάρχει Novartis!! Την κατασκευάσετε και θα σας καταπιεί !!!

ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΗ ΝΔ

ΦΤΙΑΧΝΕΙ PLAN-A, PLAN-B, PLAN-C Ο ΚΟΝΤΟΧΟΝΤΡΟΜΠΟΥΤΗΣ ΑΛΕΞΗΣ ΣΑΪΝΤ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΘΑ ΤΟΥ ΠΕΙ Η ΒΑΝΤΑ ΜΕΡΚΕΛ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙ "ΚΟΨΤΕ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ" ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΟΥ ΜΑΛΩΜΑΤΟΣ, ΤΗΣ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΩΝ σΑΝΕΛ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΡΟΩΡΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. ΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΙ "ΜΗΝ ΚΟΒΕΤΕ" ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΦΙΛΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΕΛΟΥΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΣΚΟΠΙΑΝΟ ΕΧΟΥΝ ΕΤΟΙΜΟ ΤΟ ΣΕΝΑΡΙΟ ΤΗΣ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗΣ ΚΟΤΖΙΑ ΚΛΠ. Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΣΚΑΚΙΕΡΑ ΚΑΙ ΠΑΝΤΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΜΑΚΡΟΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΙΘΑΝΑ ΣΕΝΑΡΙΑ. ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΑΝΟΦΑΓΟΥΣ ΧΑΧΟΛΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΙΣΑΝ.

costas

ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΡΑΔΟΚΟΥΝ

elen

στα τσακίδια όλοι σας

YiannisM

Ρε παιδιά ας είμαστε σοβαροί. Αυτοί δεν πρόκειται να παραιτηθούν. Είναι τόσο πεινασμένοι και ξεφτιλισμένοι που όλα μπορούν να τα ανεχθούν. Το θέμα είναι πως θα ξεκολλησουν από την καρέκλα. Αυτοί αν μπορύσαν ακόμα και πραξικόημα θα έκαναν.

Μούφες του Τσίπρα !

Όπως και τα πλάνο Β του Καμμένου , όλα αυτά ειναι οι γνωστές μούφες του Τσίπρα , για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνωμη και να κανει τη βρωμοδουλειά , ήσυχα και ύπουλα , υπογείως , όπως το συνηθίζει ! Ακόμη δεν τον μάθατε ;;;

Τηλενουβέλα

Μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας τώρα! Έχουμε νόηση. Έχει να συναντήσει τον αμερικανό ΥΠΕΞ το Δεκέμβρη, έχει ανοίξει διπλωματικά μέτωπα και θα παραιτηθεί τώρα? Οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν όπως η Αριστερή Πλατφόρμα: όταν ο ΣΥΡΙΖΑ αρχίσει να ψηφίζει. Ώστε το κρίμα του διαζυγίου να το έχουν οι διαφωνούντες. Τα υπόλοιπα είναι για κλικς...

Έλα ρε

Σιγά μην παραιτηθεί το πουλημενο χοιρινο!!!

Κοτζιάς, Καμμένος...

και οι δύο είναι ηλίθιοι με περικεφαλαία αλλά προπάντων είναι χρήσιμοι ηλίθιοι. Ο Τσίπρας έστειλε στο πυρ το εξώτερο ονόματα που ήταν 30 χρόνια πριν από αυτόν στο Συνασπισμό κλπ κι αφιέρωσαν τη ζωή τους, καλώς ή κακώς, στην πολιτική αυτή ομάδα και θα διστάσει να στείλει στον αγύριστο τον Κοτζιά και τον Καμμένο ή και οποιονδήποτε άλλο; Δεν βλέπετε ότι όλοι οι παλιοί κομματικοί είναι στον πάγο με την εξαίρεση του Δραγασάκη (αυτός είναι άλλη ιστορία όποια πέτρα κι αν σηκώσει κανείς από κάτω Δραγασάκης βγαίνει). Κι αυτοί οι ηλίθιοι αντί να του πουν ότι ή μας καλύπτεις ή πας να διδάξεις στο Πολυτεχνείο με την Περιστέρα ορκίζονταν ότι δεν θα τον ρίξουν. Τι; Πως θα διδάξει στο Πολυτεχνείο; Με τα ίδια προσόντα που έχει κι η Περιστέρα, με μέσο δηλαδή.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pavlopoulos_mitsotakis

«Πρώτα υπάρχει ελευθερία και ύστερα υπάρχει η ανάγκη για την ειρήνη και αυτό το γνωρίζουν όλοι» τόνισε, μεταξύ άλλων,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από την Καρδαμύλη Μεσσηνίας, κατά τη διάρκεια της τελετής των εγκαινίων της ανακαινισμένης οικίας που δώρισαν οι Patrick και Joan Leigh Fermor στο μουσείο Μπενάκη

12
ypoyrgeio_exoterikon_1

«Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες των χωρών της περιοχής να εκπληρώσουν τις απαιτούμενες προϋποθέσεις προκειμένου να ενταχθούν στην ευρύτερη ευρωπαϊκή οικογένεια» το μήνυμα του ελληνικού ΥΠΕΞ - Καμία ανάμιξη σε εσωτερικές υποθέσεις τρίτων χωρών, αναφέρουν διπλωματικές πηγές, με αφορμή τις εξελίξεις στα Σκόπια

29
kimpouropoulos_main

«Έρχομαι σε επαφή σε επαφή με εταιρείες που ασχολούνται και εξειδικεύονται σε σπάνιες ασθένειες, ώστε να ευαισθητοποιηθούν με το πρόβλημα πρόσβασης σε οικονομικά βιώσιμες θεραπείες», ανέφερε μεταξύ άλλων σε ανάρτησή του

17