Όλος ο ΣΥΡΙΖΑ κατά του «συντρόφου» Καμμένου για τις προτάσεις του στις ΗΠΑ

kamensd_arthroo2

Νίκος Παππάς: «Οι υπουργοί πρέπει να μιλάνε μετρημένα» - Ξυδάκης: Κάνει ζημιά στην κυβέρνηση, κλείνει η συνεργασία μας - Κυρίτσης: «Πρόβλημα οι κινήσεις του, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί η Ελλάδα να γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ» - Αποστάσεις και από τον Νίκο Κοτζιά -  Μερόπη Τζούφη: «Η Ελλάδα δεν θέλει να παίξει το ρόλο του προκεχωρημένου φυλακίου των ΗΠΑ» - Πυρά και από τον συμπολιτευόμενο Τύπο

Ένα πολύ βαρύ κλίμα στις σχέσεις των δύο κυβερνητικών εταίρων, διαμορφώνουν πλέον οι κινήσεις του προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου. Και παρά την επίπονη προσπάθεια που καταβάλλει κυρίως το Μαξίμου να υποβαθμίσει το πρόβλημα και να επιμείνει στα περί ειδυλλιακής σχέσης Τσίπρα – Καμμένου, η εικόνα που εκπέμπει το κυβερνητικό σχήμα οδηγεί σε πολιτική παράκρουση.

Κυβερνητικοί παράγοντες παραδέχονται ότι ο υπουργός Άμυνας ξεπέρασε κάθε όριο αυτή τη φορά και ότι οι δηλώσεις του δεν κινούνται απλώς στο πλαίσιο μία προσπάθειας να κρατήσει συσπειρωμένη την κομματική του βάση, με επίκεντρο τη μάχη για το Σκοπιανό, αλλά διαμορφώνει μία συνολικότερη διαφοροποίηση για μείζονα θέματα εθνικής στρατηγικής.

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ στα όσα είπε ο Πάνος Καμμένος στις ΗΠΑ, τα οποία είναι σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη κυβερνητική θέση. Ο υπουργός Άμυνας και πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων εμφανίστηκε στις ΗΠΑ να εκχωρεί όλη τη χώρα στους Αμερικάνους, προκειμένου να κάνουν στρατιωτικές βάσεις όπου τραβά η ψυχής τους, αναφέροντας για παράδειγμα τον Βόλο, τη Λάρισα και την Αλεξανδρούπολη, ενώ ταυτόχρονα παρουσίασε ένα «Plan B» για το Σκοπιανό.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, ρωτήθηκαν σήμερα σε εκδήλωση για τις δηλώσεις του Πάνου Καμμένου. Οι δυο υπουργοί κράτησαν αποστάσεις. «Ο υπουργός Εξωτερικών, δεν πρέπει να μιλάει πολύ για να ακούγεται όταν μιλάει», ανέφερε ο Νίκος Κοτζιάς, αρνούμενος να σχολιάσει.  Από την πλευρά του ο Νίκος Παππάς, συμπλήρωσε: «Αυτό ισχύει για όλους του υπουργούς, πρέπει να μιλάνε μετρημένα».

«Ο  Πάνος Καμμένος κάνει ζημιά στην κυβέρνηση αλλά και στην εθνική προσπάθεια για τη διπλωματική αναβάθμιση της χώρας, για να ξαναστήσουμε μια χώρα με υγιή διοίκηση και έναν παραγωγικό ιστό που θα κρατάει τα παιδιά μας εδώ και δεν θα περιπέσει η πατρίδα μας σε δημογραφικό μαρασμό».
Τις επισημάνσεις αυτές έκανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης μιλώντας στον «News24/7».

«Είναι κάποιες ενέργειες -συνέχισε- που αν τις κάνεις χωρίς θεσμικό τρόπο ενώ έχεις θεσμικό ρόλο, τότε δυσκολεύεται να σε πάρει ο ξένος συνομιλητής σου σοβαρά. Όταν θέματα εξωτερικής πολιτικής, άμυνας και ασφάλειας τα συναρτάς με το δικό σου πολιτικό μέλλον μπορεί να διολισθήσεις σε ένα θεσμικό άτοπο».

Κατά τον Νίκο Ξυδάκη, οι προτάσεις Καμμένου «ξεπερνούν το χρονικό ορίζοντα οποιασδήποτε θητείας αιρετού. Εκπνέει η κοινοβουλευτική περίοδος υπάρχει πίεση και άγχος. Το πράγμα γίνεται δύσκολο όταν αυτό το άγχος οδηγεί σε συμπεριφορές που φτάνουν στα όρια έλλειψης θεσμικής κομψότητας. Ο κ. Καμμένος παρενέβη σε θέματα που είναι ευθύνη του πρωθυπουργού. Δεν μπορώ να μπω στο μυαλό του για να σας πω τι θέλει να κάνει. Έχει διαμηνυθεί από τον Πρωθυπουργό ότι μπορεί να βρεθεί πλειοψηφία στη Βουλή για να κυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών και για να συνεχίσει η κυβέρνηση.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι κλείνει η ιστορική περίοδος που υπαγόρευσε τη συνεργασία με τους ΑΝΕΛ και ότι δεν συντρέχουν πια οι λόγοι που την επέβαλαν το 2015. «Αν θέλεις να βοηθήσεις τη Συμφωνία των Πρεσπών βοηθάς για λίγο και την κυβέρνηση», είπε απευθυνόμενος στους βουλευτές του Ποταμιού ενώ προειδοποίησε τον Πάνο Καμμένο ότι «προσπαθώντας να αποδυναμώσεις την κυβέρνηση μπορεί τελικά να την δυναμώσεις».

«Πρόβλημα» και «ενοχλητικό» χαρακτήρισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης.

«Είναι ένα πρόβλημα. Δεν είναι αρμόδιος για θέματα εξωτερικής πολιτικής. Αυτό θα μπορούσε να το θέσει ως αρχηγός του συγκυβερνώντος κόμματος στον αρχηγό του μεγαλύτερου κυβερνητικού εταίρου. Η εξωτερική πολιτική είναι θέμα του πρωθυπουργού, είναι λίγο σπασμωδικές οι ενέργειες αυτές» είπε ο κ. Κυρίτσης.

Μιλώντας ειδικά για την πρόταση δημιουργίας αμερικανικών βάσεων σε Βόλο, Λάρισα και Αλεξανδρούπολη, ο κ. Κυρίτσης είπε ότι «δεν είναι σχεδιασμός της κυβέρνησης, ούτε συμφωνει ο ΣΥΡΙΖΑ με μια τέτοια εξέλιξη των πραγμάτων, άρα δεν υπάρχει περίπτωση από την παρούσα κυβέρνηση να δρομολογηθούν τέτοιες εξελίξεις».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν συμφωνεί μια μια λογική στη βάση της οποίας η Ελλάδα να γίνει ορμητήριο των ΗΠΑ για τις επιδιώξεις τους στην περιοχή» πρόσθεσε.
«Σίγουρα δημιουργεί πρόβλημα στην κυβέρνηση» είπε σε άλλο σημεί της συνέντευξή τους στο RealFM αν και πρόσθεσε ότι «δεν είναι περίεργο, δείτε Γερμανία με Μέρκελ και Ζέεχοφερ και Αγγλία με την Μέι και τον Τζόσον, απλά είναι ενοχλητικό».

Κατά τον κ. Κυρίτση «δεν αλλάζει ουσιωδώς η πολιτική που ασκείται. Η κυβέρνηση έχει ως στόχο να φτάσει στη συνταγματική προθεσμία για να υλοποιήσει κομμάτια του προγράμματός της, ο δεύτερος στόχος είναι να φτάσουν στη δικαιοσύνη μια σειρά από σκάνδαλα. Υποθέτω ότι ο κ. Καμμένος δεν αφίσταται του στόχου αυτού».

Είναι ενδεικτικό πως ακόμα και η υφυπουργός Παιδείας Μερόπη Τζούφη αντέδρασε στις δηλώσεις Καμμένου λέγοντας στην Ολομέλεια της Βουλής πως «δεν υπάρχει καμία συζήτηση για νέες Βάσεις. Η Ελλάδα δεν θα γίνει προκεχωρημένο φυλάκιο των ΗΠΑ».

Και ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι ο κ. Καμμένος πρέπει να εξηγήσει τι εννοεί με τα όσα είπε στην Ουάσιγκτον.

Πυρά κατά Καμμένου και από τον συμπολιτευόμενο Τύπο

Τα σφοδρά πυρά του συμπολιτευόμενου Τύπου δέχεται σήμερα ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος.

Η «Εφημερίδα των Συντακτών» τιτλοφορεί το πρωτοσέλιδό της «Ο Πάνος Καμμένος βλάπτει σοβαρά τη χώρα» με τον υπότιτλο «η αμερικανική κυβέρνηση αγνοεί τις προτάσεις του».

Στο ρεπορτάζ αναφέρεται επί λέξει ότι «ξεπέρασε κάθε όριο ο Πάνος Καμμένος με όσα είπε στις ΗΠΑ», ενώ συσχετίζει τη στάση του με τη δημοσκοπική κατάρρευση των ΑΝΕΛ.

Η «Αυγή», στο πρωτοσέλιδό της προβάλλει το χθεσινό σχόλιο του προέδρου της Βουλής, σύμφωνα με το οποίο «η κυβερνητική πολιτική στα Βαλκάνια επιδιώκει ανοιχτή συνεργασία και όχι άξονες».

Αλλά και το «Εθνος» στο πρωτοσέλιδό του αναφέρει: «Βγάζει καπνούς ο Τσίπρας με τον Καμμένο» και κάνει λόγο για «αιφνιδιασμό της κυβέρνησης».

ΣΧΟΛΙΑ (79)

re gialantzh arisrere tsiprako

σε ολα αντιγραφεις τον ανδρεα παπανδρεου αλλα η ιστορια μονο ως φαρσα επαναλαμβανεται-πες στο καρανικα να το γκουγκλαρει και θα σου πει,δεν θα δυσκολευτει,αυτος καπου εχει δουλεψει( οχι εικονικα σαν εσενα)εξαλλου.Ο Ανδρεας εβαζε τους υπουργους του να εκτελουν τα σχεδια του και ....αν ΔΕΝ υπηρχε επιτυχια ,τους εκτελουσε-τα ριχνε ολα τα λαθη πανω τους.ΑΡΧΙΚΑ ΤΣΟΒΟΛΑ ΔΩΣΤΑ ΟΛΑ ,ΤΕΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΦΥΛΑΚΗ ΤΣΟΒΟΛΑ///ΑΔΙΚΑ/// .Και ο καμμενος τσιμπησε.....Βρηκες τους σανοφαγους ιμιτασιον αριστερους και τα κανεις.Γιατι αν ηταν γνησιοι-οριτζιναλ ελληνιστι θα πηγαιναν(το πασοκ συσωμο ) οχι στο ψυριζα αλλα στο ΚΚΕ.Φοβοταν ομως μην χασουν την -δανειακη -μεζονεττα.Την αρπαζει ομως η τραπεζα τωρα.....

Τα λεφτά για τους πρόσφυγες που πήγαν τελικα;

Θα μάθουμε η θα το κρύψουν κάνοντας μας να ασχοληθούμε με κατι άλλο που εκανε ο βλαμμένος υπουργός

Kontopoulos Vassilis

Βρίσκω εντελώς βλακώδη την αττάκα του Τσίπρα για τον Καμμένο που έλεγε: "Στήν Φλόριδα έχουμε έναν τυφώνα που τον λένε Μάϊκλ και όχι ..... Πάνο!". Βγάζει κανείς συμπέρασμα από μιά τέτοια βλακεία; Η σωστή διατύπωση της ατάκας έπρεπε να είναι: "Στην Φλόριδα έχουν έναν τυφώνα που τον λένε Μάϊκλ. Όμως και μείς έχουμε έναν δικό μας τυφώνα που τον λένε .... Πάνο!". Δέν έφθασε ως εκεί η εξυπνάδα του Τσίπρα!

Leonidas

Aπο την αρχη θεωρουσα και θεωρω τον Καμενο, ανθρωπο που αντι επιχειρηματων και λογικης γινεται κοινος συκοφαντης αν στριμωχθη για να ξεφυγη,bully με τα χειροτερα χαρακτηρηστικα, .Παρ ολα αυτα στο συγκεκριμενο θεμα εχει εν μερει δικαιο. Η Ελλαδα κατα το παρελθον επαθε συμφορες , κυριως γιατι ειχε ηγετες που θελαν "Ανεξαρτητη ,πολυδιαστατη πολιτικη, "ουδετερη και αλλα τετοια. Η λογικη ομως λεει οτι ειμαστε ενα μικρο κρατος και εχουμε διπλα μας εναν αιωνιο Bully 80 εκατομ, πολεμοχαρων ανθρωπων, που παρ ολες τις εξαιρεσεις, εχουν αποδειξει την αγριοτητα τους για απανθρωπες σφαγες πολλακις και επι πολλων. Επομενως ο κυριος εχθρος ειναι Ανατολικα, Ας μην γελιομαστε. Ειμαστε ενα μικρο κρατος 10 εκατομυριων. ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ συμμαχους. Ο πρωτος που αντεληφθηκε την ΑΛΗΘΕΙΑ αυτη και τολμησε να κανη συμμαχους τους θαλασσοκρατορες της εποχης Αγγλους για την ενισχυση της πατριδας, ηταν ο παλιος Βενιζελος, και ακουσε τα χιλια δυο γι αυτο, απο προδοτης, εγκαθετος,πρακτορας των Αγγλων και αλλα καλα Και ομως αυτος ο ¨πρακτορας των Εγγλεζων ,πηρε την Ελλαδα απο την Λαμια, και την εφτασε στον Εβρο και σημερα εχεις κρατος κουταβι, ενω αλλοι λαοι κοντα στην Τουρκια εξαφανιστηκαν. Και αν οι εξυπνοι Ελληνες τον ξαναψηφιζαν ,το κρατος που θα ειχες σημερα θα ειχε και τα παραλια της Ιωνιας και τα στενα κουταβι, αλλα αυτο ειναι μια αλλη συζητηση. Συμπερασμα. Θελης να εισαι ασφαλης, οταν εχης διπλα σου εναν εχθρο που απεδειξε οτι δεν αλλαζει σε μισος, απειλες καθε τρεις και λιγο και προκλησεις ? Βρες συμμαχο ισχυρο που να ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ, οτι θα σε υπερασπιση στην δεδομενη στιγμη. Πρεπει λοιπον να διαλεξουμε. ΠΟΙΟΥΣ θελουμε τελικα ? Καθε συμμαχια εχει ανταλλαγματα, δεν μπορεις μονο να περνης, πρεπει και να δωσης για να πετυχης. Αυτα τα απλα και λογικα, θεωρουνται προδοσιες, βαπορακια, πρακτορες, στην παραφρονη σημερινη Ελλαδα ,Φρενοκομειο, και αυτη η αντιμετωπηση, ειναι η βασικη αιτια για τις συμφορες που παθαινουμε. Οσο για το ¨Ανεξαρτητη, πολυδιαστατη πολιτικη, ΣΧΕΤΗ ΜΠΟΥΡΔΑ,,.Δεν υπαρχουν ανεξαρτητοι στον σημερινο κοσμο ,ουτε και μεγαλες δυναμεις ακομη, Και γι αυτους που θα πουνε οτι οι ¨Συμαχοι μας πουλησαν στην Σμυρνη, μας πουλησαν γιατι πρωτα τους πουλησαμε εμεις. Η κοινη γνωμη στην Αγγλια και Γαλλια ξεσηκωθηκε εναντιον μας, κατι που δεν το λεμε εδω,με την επιστροφη του μισητου σ αυτες τις χωρες συγγενη του Καιζερ Βασηλια, και οι Κυβερνησεις τους ΔΕΝ μπορουσαν πια να μας υποστηριξουν και να θελαν ακομη. Ειχαν χασει εκατομ, ανθρωπους τους απο τον μισητο Καιζερ.

kyriakos

Είπαμε ότι τα μέλη της συμμορίας ΠΡΕΠΕΙ να τσακωθούν για τα μάτια της πλεμπας. Ο Μουσολίνι προτείνει αυτό που παίρνει τη μπουκιά από το στόμα των αριστερών. Παρ' όλο που οι αλβανοτσαμηδες είναι φουλ γκεισες των Αμερικανών, η σαβούρα της αριστεράς πρέπει να μπορεί να φωνάζει "φονιάδες των λαών Αμερικάνοι" έξω από την πρεσβεία κάθε χρόνο.

Γιώργος

Από την αρχή της συνεργασίας των Συριζα Ανέλ , αυτές οι δύο συμμορ??ς , ενεργούσαν με τον ίδιο τρόπο. Πες αυτό εσύ-θα πω εγώ αυτό. Κάνε αυτό εσύ-θα κάνω εγώ αυτό. Αλλά θα χωρίσουν και θα βγάλουν τα μαχαίρια όταν θα αποφασίσουν να πάνε σε εκλογές τις οποίες τις τρέμουν. Κατόπιν έχουν να φανερωθούν σημεία και τέρατα.

allan dallon

τι ειναι αυτοι οι ανθρωποι ρε???ΜΟΝΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ...ΔΥΝΑΤΑ ΚΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΟΤΙ ΜΠΑΜΠΑΔΕΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ...τι θελετε δηλαδη?Δευτερα - φιλορωσοι, Τριτη - φιλογερμανοι, Τεταρτη - φιλοκινεζοι, Πεμπτη - φιλοαμερικανοι, Παρασκευη - φιλοισραηλιτες, Σαββατο - φιλοκουρδοι και Κυριακη - αυτοδυναμο κρατος (εδω γελάμε)???Δυτικη σταθεροτητα που να πηγαινει και λιγο κοντρα στους ευρωδανειστες μας...ΕΛΛΑΔΑ = ΑΜΕΡΙΚΗ. Απορω που υπαρχει και σαν ερωτημα ακομα ακομα...τα αυτονοητα δεν χρειαζονται συζητηση...πολυ φιλοσοφια εχει πεσει...σκασμος και δουλεια.-

alexandros

τον καλο και τον κακο μπατσο το ξερετε?Μας δουλευουν ασυστολα οι Τσιπροκαμμενοι!

''Μαζί μέχρι το τέλος'' σας !!

Σύντροφοι θα τον φάτε στη μάπα μέχρι τέλους , σας το είχε πει άλλωστε μην το ξεχνάτε !

katerina

ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ? ΜΠΑΧΑΛΟ ΟΙ ΦΙΛΟΙ? Η ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

novaRT0

Σε διαμέρισμα κοντά στην πρεσβεία των ΗΠΑ οι ανακρίσεις από τους εισαγγελείς για την υπόθεση - Ανοίγουν οι λογαριασμοί και τα κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων - «Δώσε κανένα στοιχείο για Σαμαρά, Αδωνι, Στουρνάρα για να τα πάω παραπάνω», «δώσε μας κάτι για κάποιον πολιτικό γιατί αλλιώς θα σπαταλήσεις 10 χρόνια από τη ζωή σου» έλεγαν κατά πληροφορίες κάποιοι απο τους εισαγγελείς

DENDIAS

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Γερμανό ομόλογό του, Χέικο Μας και τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε - Θα συζητήσουν για την κατάσταση στην Ανατ. Μεσόγειο και το Αιγαίο, το μεταναστευτικό και την προοπτική ένταξης των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

1
petsas_maketa01

«Ο κ. Τσίπρας με το λόγο και τις θέσεις του ανήκει στο χθες. Η κυβέρνηση τον αφήνει στο παρελθόν και συνεχίζει να εργάζεται σκληρά για το μέλλον» ανεφερε μεταξύ άλλων ο κ. Πέτσας

28
tsipras_new

«Σκάνδαλο φαρμάκου, συγκάλυψης και ρεβανσισμού» η Novartis σύμφωνα με τον πρώην πρωθυπουργό που είπε ότι δεν έχει κάνει ούτε θα κάνει παρεμβάσεις και κριτική στην Δικαιοσύνη, αλλά απέφυγε να τοποθετηθεί σχετικά με πιθανές παρεμβάσεις από πρόσωπα της κυβέρνησής του - «Ναι» στην επανεκλογή Παυλόπουλου στη θέση του  Προέδρου της Δημοκρατίας

155