Τούρκοι κατηγορούν τον Θεοδωράκη για παραβίαση των συνόρων τους επειδή πήγε στο... Αγαθονήσι!

Τούρκοι κατηγορούν τον Θεοδωράκη για παραβίαση των συνόρων τους επειδή πήγε στο... Αγαθονήσι!

Ο πρώην γενικός γραμματέας του τουρκικού υπουργείου Αμύνης μάλιστα κατηγορεί την διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου αλλά και τον υπουργό Άμυνας της γειτονικής χώρας επειδή δεν αντέδρασαν (!) 

42851946_2095496773848452_4228249922563997696_o
Για …παραβίαση των συνόρων εγκαλεί τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη ο πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ουμίτ Γιαλίμ με δηλώσεις του που φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο (!) άρθρο της Κεμαλικής εφημερίδας Σοζτσού.

Το «περιστατικό» ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Θεοδωράκης σε ανάρτησή του στο facebook σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε.

Συγκεκριμένα ο Σταύρος Θεοδωράκης έγραψε:

«Μια τρελή τρελή… παραβίαση!

Θυμάστε την επίσκεψή μου, τέλη Αυγούστου, στο Αγαθονήσι και στους Λειψούς;
Την θυμήθηκαν, πάντως, οι Τούρκοι! Και την Παρασκευή 28.9 στην εφημερίδα Sözcü με καταγγέλλουν γιατί παραβίασα τα σύνορα και ταυτοχρόνως καταγγέλλουν και την τουρκική «Στρατιά του Αιγαίου» γιατί δεν… αντέδρασε!

Κλείσιμο
Διαβάστε το σχετικό απόσπασμα:
«Παρά τη στήριξη της Τουρκίας, η Ελλάδα συνεχίζει τις αυθάδειές της. Ο αρχηγός του κόμματος «Ποτάμι», Σταύρος Θεοδωράκης, μετέβη στο Αγαθονήσι [σ.σ. στο κείμενο της εφημερίδας αναφέρεται ως «Eşek»] και παραβίασε τα σύνορα στην περιοχή στην οποία είναι υπεύθυνη η Διοίκηση της Στρατιάς του Αιγαίου της Τουρκίας. Τι έκανε ο Εrdoğan, ο Υπουργός Εξωτερικών Mevlüt Çavuşoğlu και ο Υπουργός Άμυνας Hulusi Akar; Τίποτα. Δεν έδωσαν ούτε καν μουσική «νότα» (σ.σ. λογοπαίγνιο με τη διπλωματική νότα) στην Ελλάδα».

Όλα αυτά είναι δηλώσεις του πρώην Γ.Γ. του Υπουργείου Αμύνης της Τουρκίας Ümit Yalım και φιλοξενούνται σε πρωτοσέλιδο (!) άρθρο του Rahmi Turan στην κεμαλική Sözcü! Τίτλος του δημοσιεύματος; «Η Τουρκία είναι κέντρο διερχομένων;».

Καλά, την ελληνική σημαία που κυματίζει στην κορφή του Αγαθονησίου κάνουν πως δεν τη βλέπουν… Τους 200 κατοίκους και τους ψαράδες μας που ζουν στο νησί, δεν τους βλέπουν από απέναντι; Ή τους θεωρούν και αυτούς διερχόμενους;

Και για να αφήσουμε τα λογοπαίγνια: Ίσως τα πράγματα στο Αιγαίο να είναι πολύ πιο σοβαρά από όσο νομίζουμε και το βλέμμα μας προς εκείνη την πλευρά των συνόρων πρέπει να είναι μόνιμο και άγρυπνο.

Δείτε την ανάρτηση

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης