Δημοσκόπηση Opinion Poll: Πάνω από 12% το προβάδισμα της ΝΔ

dimoskopisi

Η δημοσκόπηση δείχνει διεύρυνση και παγίωση της διαφοράς της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – ΚΙΝΑΛ, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ δίνουν μάχη για την τρίτη θέση – Εκτός Βουλής Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ποτάμι και Ένωση Κεντρώων

Προβάδισμα άνω των 12 μονάδων στην πρόθεση ψήφου και της τάξης του 14% με αναγωγή δίνει δημοσκόπηση της Opinion Poll που διενεργήθηκε το διάστημα 17-21 Σεπτεμβρίου.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, η ΝΔ συγκεντρώνει 26,03%, έναντι 13,94% του ΣΥΡΙΖΑ , ενώ με αναγωγή, τα ποσοστά διαμορφώνονται στο 29,91% για τη ΝΔ, έναντι 16,02% του ΣΥΡΙΖΑ.

Μάχη για την τρίτη θέση

Την ίδια ώρα, μάχη για την τρίτη θέση φαίνεται ότι δίνουν Κίνημα Αλλαγής, Χρυσή Αυγή και ΚΚΕ, με ποσοστά 5,60%, 5,4% και 5%, (με αναγωγή 6,44%, 6,21% και 5,65% αντίστοιχα), ενώ εκτός βουλής φαίνεται ότι θα τεθούν Το Ποτάμι με ποσοστό 9,8% και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 0,68%. Η Ένωση Κεντρώων συγκεντρώνει 2,1% και αναποφάσιστοι δηλώνουν το 14,86% των ερωτηθέντων.

Σύμφωνα με σχόλιο της εταιρείας, η διαφορά στα ποσοστά της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με αναγωγή έχει αυξηθεί κατά μία μονάδα έναντι του Δεκεμβρίου του 2017. Κατά το διάστημα Φεβρουαρίου – Μαρτίου 2018, υπήρξε μείωση της διαφοράς, ωστόσο από εκείνη τη στιγμή και μετά υπάρχει σταδιακή και συνεχής αύξηση της διαφοράς.

Τα δημοσκοπικά ευρήματα δείχνουν ότι από οι αναποφάσιστοι δείχνουν είτε να τροδοφοτούν μια στάση αποχής ή να προσανατολίζονται σε μικρότερα κόμματα και άλλα βρίσκονται κοντά στον πήχη.

«Να μην επικυρωθεί η συμφωνία των Πρεσπών»

Την ίδια ώρα, ενδιαφέροντα είναι τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης για ζητήματα οικονομικής και εξωτερικής πολιτικής.


Το 75,5% θεωρεί ότι η χώρα κινείται σε λάθος κατεύθυνση, το 76,9% θεωρεί λαθεμένη τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης, το 84% θεωρεί ότι η χώρα συνεχίζει να κινείται στον αστερισμό των μνημονιακών δεσμεύσεων και της επιτροπείας, το 75,8% δηλώνει ότι θα συνεχιστούν οι πολιτικές λιτότητας και το 70% εκτιμά ότι η πολιτική που ακολουθείται θα χειροτερεύσει την οικονομική του κατάσταση.

Επίσης, το 65% ζητά να μην επικυρωθεί η Συμφωνία των Πρεσπών από τη Βουλή και το 57,1% θεωρεί την κυβέρνηση βασικά υπεύθυνη για το Μάτι. Επίσης, το 56% θεωρεί ότι θα υπάρξει μείωση των συντάξεων ακόμη και αν υπάρξει μια μικρή παράταση.

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη τη δημοσκόπηση της Opinion Poll

ΣΧΟΛΙΑ (22)

Ilias

Χαχαχα α χαχαχα!!!! Πόπη Μαρία πως σας λένε, έχετε πλάκα και πόνο!! Οι απλυτοι είναι αδιανόητο να έχουν ποσοστό πάνω από 10%!!!!!!!!!!!!!!!!!Η εικόνα της αγοράς είναι αυτή!!! Τώρα τι θα ψηφίσουν οι Αλβανοί να ρωτήσουμε την Μαρία!!! Χα α χα αχαχαχαχαχ α!!!

Νέα Δημοκρατία 39,134 %, Σύριζα 20,158 %,...

Στο κρίσιμο τελικό μέγεθος "εκτίμηση εκλογικού αποτελέσματος, με αναλογική κατανομή των αναποφάσιστων", η δημοσκόπηση αυτή δίδει τα ακόλουθα αποτελέσματα: Νέα Δημοκρατία 39,134 %, Σύριζα 20,958 %, Κίνημα Αλλαγής 8,417 %, Χρυσή Αυγή 8,117 % και ΚΚΕ 7,560 %. Σε αριθμό βουλευτών: Νέα Δημοκρατία 116, Σύριζα 62, Κίνημα Αλλαγής 25, Χρυσή Αυγή 24 και ΚΚΕ 23. Δηλαδή, η Νέα Δημοκρατία προηγείται του Σύριζα κατά 18,176 %, θα έχουμε πεντακομματική βουλή, με μεγάλη αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας, η οποία μπορεί να εκλέξει το 2020 πρόεδρο της Δημοκρατίας συνεργαζόμενη με το Κίνημα Αλλαγής.

Φριφρίκος

Πόσες μπύρες ήπιες νυχχτιάτικα και κατά τα ξημερώματα που σχολίασες έβλεπες διπλά το ποσοστό της ΝΔ ; Χαα-χα-χα-χααα......

Μαρία

Δεν υπάρχει ανησυχία στο κοινό. Η ΝΔ προηγείται μόνο στις δημοσκοπήσεις. Και ο Τσίπρας θα πάρει αυτοδυναμία χωρίς αντίπαλο.

Ν

Αυτοδυναμία κιόλας!!!! Βρε βρε βρε!

Από στέρηση πώς πάμε ?

Αχχχ Μαριγούλα, Μαριγώ........

Λούλης

Συμφωνώ με το Μαράκι. Ποιος ανόητος θα ψηφίσει τους κλέφτες ;

Όχι

ρε παιδιά και το Ποτάμι με ποσοστό 9,8%; Θα τρελαθεί ο Θεοδωράκης και από την χαρά του θα δώσει και την Κρήτη σους σκοπιανούς.

Χχμ

Πολύ καλό !!!!!!

@

Ουτε καν 10% θα πιασει ο συριζα..και αν..

Και κλάαααμα οι στόκοι !

Ε ρε μαύρες πλερέζες τα σταλίνια !!!!!!!!

ΙΩΝ

Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΟΛΕΣ ΛΕΝΕ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΡΑΓΜΑ ΟΤΙ Η ΝΔ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΠΡΩΤΟ ΚΟΜΜΑ. ΤΟ ΚΑΘΕ ΚΟΜΜΑ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΤΡΟΠΟ ΚΑΙ ΔΙΝΕΙ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΕΡΜΗΝΕΙΑ. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΧΕΙ ΠΕΙΣΘΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΧΑΣΕΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ 6-8 ΜΟΝΑΔΕΣ, ΠΟΥ ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΨΗΦΙΑ.

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΥΡΙΕ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ , ΜΕ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΤΑΙ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΙΝΑΙ ΒΕΒΑΙΟ ΟΤΙ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΕΙ ΑΝΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΥΝΑΜΙΑ. ΕΙΜΑΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΥΡΜΠΕΤΙ ΚΑΙ ΤΑ ΞΕΡΩ ΑΠΟ ΜΕΣΑ. ΤΑ ΛΕΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗ ΔΟΥΛΕΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ.

Συνταξιούχος παλαβός

Από εκείνη τη μεριά να κοιμάσαι ! Δηλαδή εσύ είσαι χρόνια ,, δεκαετίες,, στο πολιτικό κουρμπέτι και εμείς οι άλλοι που είμαστε ???? Γέρασε η κατσίκα ,,, που δεκαετίες είναι στο πολιτικό κουρμπέτι,,, και μυαλό δεν έβαλε όπως λένε στο χωριό μου !!

Καρπαζούλης

Ο λαός επιφυλάσσει για τον Κούλη ένα βροντερό ΦΑΠ !!!!!!! Λέτε ότι θέλετε λαμόγια, μετά την αυτοδυναμία του Σύριζα θα πρέπει να γίνουν νομοθετικές τροποποιήσεις που να αφορούν τις δημοσκοπήσεις. Σιγά μη ψηφίσουμε τους κλέφτες.

Την καρπαζιά που θα φας, δεν θα υπάρχει !!

Σιγά μη ψηφίζουμε τους σταλινοφασίστες αγράμματους !

Αριστερός

Μάλλον η δημοσκόπηση δεν λαμβάνει υπόψη τον εξής παράγοντα: Ότι ο Μητσοτάκης και λόγω ονόματος αλλά και ο ίδιος ως πρόσωπο για την ελληνική κοινωνία είναι απλά αποκρουστικός! Διότι τι έρχεται και προτείνει ο Μητσοτάκης; Προτείνει ένα άγρια νεοφιλελεύθερο πρόγραμμα...μα που τα προτείνει αυτά; Σε μια κοινωνία που είναι καθημαγμένη από τα 9 χρόνια της κρίσης και των Μνημονίων. Υ.Γ Η γνώμη μου είναι ότι τις εκλογές δεν θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ απλά θα τις χάσει ο Μητσοτάκης.

ARK

Πες τα ρε σύντροφε.....γιατί ο λαός λατρεύει τον Αλεξη....δεν είδες στη ΔΕΘ; 100 κλούβες τον προφύλασσαν από την λατρεία του λαού... Όχι σαν τον Μητσοτάκη που περπατούσε ανέμελα ανάμεσα στον κόσμο ε; ΥΓ: Είσαι ηλίθιος....δεν τον παριστάνεις τελικά

Χχμ

Και πολύ ηλίθιος μάλιστα !

lawrenceofarabia

ακομα να παρεις πρεφα οτι η διαφορα θα αγγιξει τις 20 μοναδες?? ξυπναααααααα

Μοναχικός Λύκος

Όσο και να σκούζετε τελειώνουν οι μέρες του συριζα.

ΑΝΤΙΣ

Προτεινεις δηλαδη και οι πολιτικοι μας να αλλαζουν τα ονοματα τους σαν και τους καλλιτεχνες σε πιο ευηχα επι το καλλιτεχνικωτερο,για να μην εχουν ενα μ ε ι ο ν στη πολιτικη διαδρομη τους!!;

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

diaggelma_ekloges_art2

Σκυμμένα κεφάλια και θλίψη στο αρχηγείο του κυβερνητικού κόμματος - Δείτε τις αντιδράσεις Κρέτσου, Φλαμπουράρη, Κατρούγκαλου, Βασιλειάδη, Σκουρλέτη, Μπαζιάνα στη δήλωση του πρωθυπουργού για πρόωρες κάλπες

tsipras_diaggelma_art

«Το εκλογικό αποτέλεσμα δεν είναι αντάξιο των προσδοκιών μας» είπε ο πρωθυπουργός - «Αμέσως μετά το β' γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα πάω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα του ζητήσω να προκηρύξει πρόωρες εκλογές» τόνισε ο κ. Τσίπρας

143