Χριστοδουλοπούλου για την επίθεση στην Ομόνοια: Γίνονται προσπάθειες «δικαίωσης» του λιντσαρίσματος

Χριστοδουλοπούλου για την επίθεση στην Ομόνοια: Γίνονται προσπάθειες «δικαίωσης» του λιντσαρίσματος

Να αναδειχθεί ότι για τον κάθε επίδοξο αυτόδικο κινδυνεύει και η δική του ελευθερία, σημείωσε η αντιπρόεδρος της Βουλής, σχολιάζοντας τον τραγικό θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στο κοσμηματοπωλείο

tasia-xristo
Για μια πολιτική φόβου, που έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να φοβούνται ακόμα και την σκιά τους, έκανε λόγο η Τασία Χριστοδουλοπούλου σε ραδιοφωνική εκπομπή, αναφορικά με το πρόσφατο τραγικό περιστατικό στο κοσμηματοπωλείο στην Ομόνοια.

Μιλώντας «Στο Κόκκινο» η αντιπρόεδρος της Βουλής ανέφερε πως, σχετικά με την συγκεκριμένη υπόθεση, «υπάρχουν ενδείξεις αυτοδικίας και προσπάθειες "δικαίωσης" του λιντσαρίσματος, επειδή κινδύνευε η περιουσία του συγκεκριμένου ανθρώπου». «Όταν φτάσουμε το δίλημμα να μην είναι πια "ασφάλεια ή ελευθερία" αλλά "ασφάλεια ή ζωή", τότε τα πράγματα θα γίνουν πάρα πολύ επικίνδυνα. Γι' αυτό και η Δικαιοσύνη το συγκεκριμένο περιστατικό πρέπει να το αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη σοβαρότητα, ώστε να αναδειχθεί ότι για τον κάθε επίδοξο αυτόδικο το "ελευθερία ή ασφάλεια" δεν ισχύει, γιατί κινδυνεύει και η δική του ελευθερία, αν καταδικαστεί», σημείωσε η κυρία Χριστοδουλοπούλου.

Όπως εξήγησε, «η περίοδος που ζούμε έχει πολλή πόλωση. Γύρω από τις διάφορες απόψεις στοιχίζονται διαφορετικές πολιτικές δυνάμεις, με άλλους στόχους και στρατηγικές, που εκμεταλλεύονται αυτό το κλίμα. Είναι πολύ σοβαρό ζήτημα που, λόγω και της προεκλογικής περιόδου, δεν θα εκτονωθεί, αντίθετα θα δυναμώσει. Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος, όχι μόνο για τις ελευθερίες και την ζωή των ανθρώπων, αλλά και για την ίδια την πολιτική ουσία, όταν οι ψηφοφόροι θα κληθούν να επιλέξουν με την ψήφο τους ποια θα είναι η μοίρα τους σε αυτή τη χώρα. Μία γενική γραμμή που διαπνέει όλα αυτά είναι η πολιτική του φόβου, έχει οδηγήσει τους ανθρώπους να φοβούνται ακόμα και την σκιά τους. Αυτό αξιοποιείται πολιτικά με τον λόγο περί Νόμου και Τάξης, που προσπαθεί να κερδίσει έδαφος σε όλες τις κοινωνίες. Και δυστυχώς οι κοινωνίες συχνά επιλέγουν, στο δίλημμα ασφάλεια ή ελευθερία, την ασφάλεια».

Αναφορικά με την εν λόγω υπόθεση επεσήμανε πάντως ότι ακόμη «υπάρχουν πολλά κενά». «Υπάρχει η ιατροδικαστική έκθεση που δεν έχει εκδοθεί, οι αυτόπτες μάρτυρες που θα μιλήσουν, αν ο συγκεκριμένος άνθρωπος μπήκε εκεί καταδιωκόμενος ή με σκοπό τη ληστεία, κτλ.» είπε χαρακτηριστικά.

Η κυρία Χριστοδουλοπούλου επανέλαβε ότι «τα πράγματα είναι πιο πολύπλοκα, τα διλήμματα θα πρέπει να τα υπερβαίνουμε όταν είναι οριακά, ώστε να ζούμε σε ένα κοινωνικό σύνολο και να σεβόμαστε το φιλελεύθερο Ποινικό Δίκαιο με το οποίο φτάσαμε εδώ, επί ενάμιση αιώνα. Ο πολιτικός λόγος του Νόμου και της Τάξης παράγει πολλαπλά θύματα, ανθρώπους που είναι διαφορετικοί ή παραβατικοί και θύτες που γίνονται θύματα ακριβώς γιατί παρασύρθηκαν από αυτό το κλίμα τσαμπουκά που επικρατεί στην ελληνική κοινωνία. Ο κάθε άνθρωπος συσσωρεύει απίστευτη βία, γιατί δεν συλλογάται συλλογικά, αλλά μόνος του, βγάζει απαντήσεις δικές του, θεωρεί ότι είναι το επίκεντρο των επιθέσεων και αυτό του δίνει το δικαίωμα να βγάλει βία, να υπερβεί τον νόμο, να δημιουργούνται αυτά τα πραγματικά θλιβερά περιστατικά».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης