Διαχωρίζει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ ο Κουίκ: Να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του Κοτζιά

Διαχωρίζει τη θέση του από τους ΑΝΕΛ ο Κουίκ: Να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του Κοτζιά

Απέναντι στις δηλώσεις του εκπροσώπου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρου Τοσουνίδη και στο πλευρό του Νίκου Κοτζιά στέκεται με δηλώσεις του ο Τέρενς Κουίκ, αναφορικά με ις πρόσφατες αιχμές κατά του Έλληνα ΥΠΕΞ για την στάση του στην Συμφωνία των Πρεσπών

terens-kouik
Για τις βολές που εκτοξεύτηκαν τα τελευταία 24ωρα από τους ΑΝΕΛ προς τον υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά, ο Τέρενς Κουίκ σημείωσε ότι συνεργάζεται άριστα μαζί του ως υφυπουργός του, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο». «Είναι ένας άνθρωπος που εντυπωσιάζει με την υπερεπάρκεια των γνώσεών του σε θέματα εξωτερικής πολιτικής, ίσως από τους πιο διαβασμένους, το ομολογούν και κάποιοι από τους άλλους υπουργούς Εξωτερικών που συναντώ σε διάφορα φόρα, ότι "το μυαλό του είναι σκέτος σκληρός δίσκος"».

«Θα πρέπει να μην ξαναϋπάρξει τέτοιου είδους αναφορά στο πρόσωπο του υπουργού Εξωτερικών, που στο κάτω-κάτω ποτέ δεν έχει κάνει προσωπικές αναφορές εναντίον οποιουδήποτε άλλου υπουργού. Δεν είναι λογικό, μέσα σε μία κυβέρνηση ο ένας να τα βάζει με τον άλλο, να βγαίνει το ένα κόμμα και να τα βάζει με τον α΄, τον β΄, τον γ΄. Κακό κάνουμε, σε μία εποχή που χρειάζεται συνοχή σε όλα τα επίπεδα», όπως υπογράμμισε.

«Είναι σαφές ότι η ψαλίδα κλείνει», σημείωσε ο κ. Κουίκ σχολιάζοντας τα ευρήματα των τελευταίων δημοσκοπήσεων. «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει όλες τις δυνατότητες με την διαχείριση της μεταμνημονιακές περιόδου να πάρει κεφάλι στις δημοσκοπήσεις και περισσότερο στις κάλπες ... έχει αποδείξει ότι ενώ τον είχαν "με την πλάτη κάτω" έβγαινε νικητής. Η σωστή διαχείριση και από τους ΑΝΕΛ θα τους δώσει όλα τα περιθώρια να ξαναμπούν στην Βουλή ... έχω ζήσει από μέσα το να μας λένε ότι είμαστε "καραμπινάτα εκτός" και τελικά μπήκαμε με το κεφάλι ψηλά».

Το επόμενο διάστημα, όπως σημείωσε, «πρέπει να προταχθεί η καθημερινότητα των Ελλήνων... η ελληνική οικογένεια ενδιαφέρεται αν θα κοπούν οι συντάξεις, αν θα δοθούν αυξήσεις στους μισθούς, δηλαδή αν θα μπει έστω ένα ευρώ στο οικογενειακό ταμείο, αν θα ξαναβρεί ο Έλληνας το χαμόγελό του. Υπάρχουν και άλλα θέματα, όπως π.χ. το Μακεδονικό, αλλά η ατζέντα αυτή την στιγμή, άσχετα με τις παγιωμένες θέσεις των κομμάτων, πρέπει να είναι η καθημερινότητα των Ελλήνων. Εκεί εστίασε και η κουβέντα μεταξύ Τσίπρα και Καμμένου την περασμένη Πέμπτη στο Μαξίμου και νομίζω ότι συμφώνησαν».

Αναφερόμενος στην στάση που θα κρατήσει ο ίδιος για το συγκεκριμένο θέμα, είπε ότι θα είναι «ο τελευταίος που θα παραβιάσω την συμφωνία των δύο ηγετών, που είπαν ότι θα ξαναδούν αυτό το θέμα τον Μάρτιο. Δεν θα μπω σε άλλη συζήτηση».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης