Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι: Η Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές - Η Πυροσβεστική δίνει εντολή εκκένωσης

Δούρου για την τραγωδία στο Μάτι: Η Περιφέρεια δεν σβήνει φωτιές - Η Πυροσβεστική δίνει εντολή εκκένωσης

«Στοχοποιήθηκα και κατηγορήθηκα χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media», λέει η Περιφερειάρχης Αττικής 

rena_dourou
Για την τραγωδία στο Μάτι και στο δύσκολο ερώτημα της απόδοσης ευθυνών κλήθηκε να απαντήσει η  Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.  

Όπως η ίδια αναφέρει σε συνέντευξή της «ήταν η πρώτη που είπε ότι δεν μπορεί να έγιναν όλα καλά». «Όταν θρηνούμε τόσους συμπολίτες μας. Και δυστυχώς έπρεπε να το έχουν πει και πολλοί άλλοι. Ανεξάρτητα από τον επιχειρησιακό ρόλο σου και τις αρμοδιότητες που έχεις, προσπαθείς ως πολιτικό πρόσωπο να σκεφτείς αν υπήρχε κάτι άλλο, κάτι παραπάνω από το εφικτό που θα μπορούσε να γίνει, όχι μόνο από σένα αλλά από όλους τους αρμόδιους φορείς. Και αυτό είναι ένα τεράστιο βάσανο που πρέπει να μας αφορά όλους».

«Να ξεκαθαρίσω όμως ότι Περιφέρεια και ΟΤΑ δεν σβήνουν τις φωτιές. Δεν έχουν ούτε τα μέσα ούτε την εμπειρία και, εκ του νόμου, ούτε την αρμοδιότητα να σβήνουν φωτιές. Αυτό το κάνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις, που έχουν τη σχετική εκπαίδευση και εμπειρία.

Σχετικά με το θέμα της οργανωμένης απομάκρυνσης των πολιτών, αυτή γίνεται μόνο με εισήγηση της Πυροσβεστικής και πρέπει να πληρούνται ειδικές προϋποθέσεις. Όμως τέτοια εισήγηση δεν δόθηκε ποτέ στην Περιφέρεια Αττικής. Το αν μπορούσε να δοθεί και γιατί δεν δόθηκε διερευνώνται από τη Δικαιοσύνη», είπε στην συνέντευξή της στην εφημερίδα «Espresso».

Αναφέρει δε, πως ο πρωθυπουργός ανέλαβε την πολιτική ευθύνη ενώ η ίδια «στοχοποιήθηκα και κατηγορήθηκα χυδαία από πολιτικούς αντιπάλους αλλά και από μια παρέα στα ΜΜΕ και τα social media. Ο ένας μετά τον άλλον έβγαιναν να πουν ότι στη θέση μου θα είχαν πιάσει τη μάνικα για να σβήσουν οι ίδιοι τη φωτιά ή την ντουντούκα για να διώξουν τον κόσμο. Αν δεν υπήρχαν θύματα, θα ήταν απλώς γελοίες τοποθετήσεις.

Όπως καταλαβαίνετε, δεν τίθεται ζήτημα προσωπικής στήριξης, γιατί δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη επιχειρησιακή ευθύνη βάσει του θεσμικού πλαισίου».

Κλείσιμο
Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης