Προκαλεί η Δούρου για το Μάτι: Υποκρισία να με κατηγορούν για απουσία από το μέτωπο της φωτιάς

Προκαλεί η Δούρου για το Μάτι: Υποκρισία να με κατηγορούν για απουσία από το μέτωπο της φωτιάς

Άφησε... υπονοούμενα ότι επισκέφθηκε τον τόπο της τραγωδίας η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου, αλλά όχι υπό το... φως των προβολέων

renadourou
Συνεδρίασε το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, με μοναδικό θέμα συζήτησης την ενημέρωση για τα τεκταινόμενα κατά την πυρκαγιά από πλευράς Περιφέρειας, συζήτηση η οποία είχε αναβληθεί στις 26 Ιουλίου, έπειτα από αιτήματα παρατάξεων της αντιπολίτευσης.

Στην αρχή της συνεδρίασης τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των θυμάτων της φονικής πυρκαγιάς της 23ης Ιουλίου.

Η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, με δήλωσή της, υπογράμμισε ότι «κρίσιμο καθήκον της Περιφέρειας Αττικής είναι η ανάληψη εκείνων των πρωτοβουλιών που χρειάζονται για την επούλωση των πληγών των συμπολιτών μας που δοκιμάζονται σήμερα στην Ανατολική Αττική. Σε αυτές δίνουμε προτεραιότητα».

Και προσέθεσε: «Κρίσιμο καθήκον είναι επίσης η διεκδίκηση εκείνων των θεσμικών μεταρρυθμίσεων που θα διασφαλίσουν ένα νέο μοντέλο Πολιτικής Προστασίας. Ένα μοντέλο που θα ανταποκρίνεται στα σημερινά δεδομένα των ακραίων καιρικών δεδομένων και της κλιματικής αλλαγής. Αυτό που κάποτε θεωρούσαμε “επιστημονική φαντασία”, είναι σήμερα πραγματικότητα. Χρέος μας εδώ και τέσσερα χρόνια είναι να αποκτήσουμε τα απαραίτητα έργα υποδομής που όλες και όλοι έχουμε ανάγκη. Αυτό πράττουμε. Από αυτό θα κριθούμε».

Η κυρία Δούρου προσπάθησε επίσης να... αποκρούσει τις αιτιάσεις για την «ηχηρή» απουσία της, τις κρίσιμες ώρες της τραγωδίας με τους 97 νεκρούς στο Μάτι. Ειδικότερα, όσον αφορά στην κατηγορία αυτή, η περιφερειάρχης την χαρακτήρισε «παραπλανητική», γιατί, όπως σημείωσε, αυτό που υπονοεί είναι η απουσία από τις κάμερες και τα τηλεπαράθυρα. «Απουσία» προσέθεσε, στην οποία αναφέρεται και η κατηγορία περί μη επίσκεψης του χώρου της τραγωδίας. «Λες και είναι υποχρεωτικό η επίσκεψη αυτή να έχει γίνει υπό το φως των προβολέων» συμπλήρωσε.

Η Ρένα Δούρου, αφού περιέγραψε αναλυτικά το χρονικό των ενεργειών της διοίκησης της Περιφέρειας κατά την 23η Ιουλίου, επανέλαβε ότι η Περιφέρεια δεν έχει επιχειρησιακό ρόλο, αλλά υποβοηθητικό του έργου του Πυροσβεστικού Σώματος. Τόνισε ότι «δεν υπήρξε καμία εισήγηση από την Πυροσβεστική για οργανωμένη, προληπτική απομάκρυνση», αποδίδοντας τη «σύγχυση μεταξύ των εννοιών για οργανωμένη προληπτική απομάκρυνση των πολιτών με αυτήν της εκκένωσης» στην προσπάθεια ορισμένων «να κατασκευάσουν εξιλαστήρια θύματα και ενόχους, και να δημιουργήσουν ευθύνες εκεί που δεν υπάρχουν».

Κλείσιμο
«Αποτελεί υποκρισία και πρόκληση να ζητούνται σήμερα ευθύνες από την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ακριβώς από εκείνους των οποίων οι ιδεολογικές τους μήτρες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για την καταστροφή της 23ης Ιουλίου» είπε ακόμη, μεταξύ άλλων.

Τους ίδιους χαρακτηρισμούς απέδωσε και σε εκείνους «που έθρεψαν τη λογική των αυθαιρέτων και σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα», όπως και σε εκείνους «που ζητούσαν να εξαιρεθεί το Μάτι από τους δασικούς χάρτες» κι εκείνους που «μπάζωσαν τα ρέματα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης