Βίτσας για το προσφυγικό: Eίμαστε άριστοι στη διαχείριση των κονδυλίων

vitsas2

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής επιβεβαίωσε, ότι μετά από 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση, εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς σχέδιο στο προσφυγικό και αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση στα hot spot παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν εκταμιευτεί

Στην αύξηση των μεταναστευτικών ροών, στην ακροδεξιά Ευρώπη και στους νησιώτες, που δεν δέχονται την δημιουργία νέων hot spots, έριξε την ευθύνη για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στα προσφυγικά κέντρα της Μόριας και του Ανατολικού Αιγαίου, ο Δημήτρης Βίτσας.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαριτσιώτη, επιβεβαίωσε, ότι μετά από 3,5 χρόνια, η κυβέρνηση, εξακολουθεί να λειτουργεί χωρίς σχέδιο στο προσφυγικό και αδυνατεί να αντιμετωπίσει την εκρηκτική κατάσταση στα hot spot παρά τον πακτωλό χρημάτων που έχουν εκταμιευτεί.

Επιχειρώντας να αποδράσει από την κριτική της ΝΔ έσπευσε να την ταυτίσει με την πολιτική του Β. Ορμπαν ενώ εκτίμησε ότι η κατάσταση στην Ελλάδα θα δυσκολέψει ακόμα περισσότερο εάν υπάρξει πρόβλημα με το Ιντλίμπ.

Ειδικότερα, ο κ. Βίτσας, λες και είναι παρατηρητής και όχι αρμόδιος υπουργός, έσπευσε να υπογραμμίσει ότι πρώτος είχε δηλώσει ότι η κατάσταση στην Μόρια «είναι δύσκολη». «Το είπαμε τον Μάιο και αναπτύξαμε συγκεκριμένο πρόγραμμα. Είπαμε όμως ότι εξαρτώμαστε από τις ροές. Ποιες είναι οι ροές; Αυτή την στιγμή, με στοιχεία 31.8.2018 οι ροές στην Ελλάδα (νησία - Εβρο) έχουν ήδη ξεπεράσει τις ροές του 2017. Οι εισροές στα νησιά μέχρι 17.9.2018 είναι 21.737 και εκροές από τα νησιά προς ενδοχώρα 17.563. Επίσης, έχουμε μεγάλη δυσκολία στις επιστροφές».
Βίτσας για το προσφυγικό: Eίμαστε άριστοι στη διαχείριση των κονδυλίων

Ο ίδιος είπε ότι το επόμενο διάστημα θα δημιουργηθούν 10.000 νέες θέσεις μεταναστών στην ηπειρωτική Ελλάδα προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κατάσταση στα νησιά ενώ προανήγγειλε την έναρξη εργασιών για βιολογικό καθαρισμό στην Μόρια.

Αναφορικά με την διαχείριση των κονδυλίων και τις καταγγελίες για αδιαφάνεια ο ίδιος έσπευσε να επισημάνει ότι είναι θέμα του υπουργείου Εθνικής Αμυνας ενώ σε άλλο σημείο επανέλαβε «Μιλάτε για αδιαφάνεια την στιγμή που η Κομισιόν λέει ότι από όλους τους ελέγχους η αρχή μας έχει πάρει άριστα. Από την τακτική χρηματοδότηση έχουμε 566 εκατ. μέχρι το 2020. Από αυτά έχουμε ήδη πιστοποιήσει σε δαπάνες 35% κάτι πάνω 200 εκατ. ευρώ. Από την έκτακτη χρηματοδότηση οι πόροι είναι 570 εκατ. ευρώ. Από αυτά 388 εκατ. ευρώ (68%) πήγαν σε ΜΚΟ (Υπατη Αρμοστεία και Διεθνή οργανισμό Μετανάστευσης) και 182 εκατ ευρώ σε κρατικούς φορείς με βασικότερους το ΥΠΕΘΑ για να στήσει πάνω από 40 κέντρα φιλοξενίας εκ των οποίων τα 28 είναι από πολύ καλά έως άριστα. Τα εκατομμύρια που παίρνουμε από την ΕΕ ελέγχονται και έχουμε πάρει άριστα» ενώ συμπλήρωσε «Δημοσιεύτηκε χθες στην διαύγεια απόφαση για πίστωση 63 εκατ. ευρώ για συντήρηση σίτιση στα νησιά. Πρώτο έργο είναι ο βιολογικός καθαρισμός Μόριας και θα πάνε 70 χιλ ευρώ . Το έργο γίνεται αργά αλλά φταίει η γραφειοκρατία».

Από την πλευρά του ο κ. Βαρβιτσιώτης μίλησε για εικόνες ντροπής στην Μόρια και συνολικά στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και υποστήριξε ότι η κυβέρνηση εμφανίζει «Αδυναμία χάραξης πολιτικής, ανικανότητα εφαρμογής οποιασδήποτε πολιτικής έχει σχεδιαστεί και αδιαφάνεια στη διαχείριση κονδυλίων». «Η Μόρια δεν είναι μέρος που μπαίνει στο χάρτη ανθρωπισμού αλλά σύμβολο ανθρώπινης εξαθλίωσης. Είχατε και χρόνο και χρήμα. Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου έχουμε εικόνες ντροπής για την χώρα μας και τους νησιώτες που συνέδραμαν στην ανθρωπιστική βοήθεια. Είχατε χρήματα και εργαλεία και δεν καταφέρατε να αντιμετωπίσετε το θέμα. Είστε υπόλογος για την ανυπαρξία πολιτικών από ένα υπουργείο που δημιουργήθηκε για να αντιμετωπίσετε το θέμα. Έχετε αποτύχει» ανέφερε χαρακτηριστικά, ο βουλευτής της ΝΔ.

Παράλληλα, διέψευσε τον υπουργό υποστηρίζοντας ότι «Το καλοκαίρι είχατε 20% λιγότερες αφίξεις σε σχέση με πέρυσι. Δεν υπάρχουν άλλες δικαιολογίες. Σας κατηγορούμε ξεκάθαρα για αδιαφάνεια. Δεν έχετε συνδέσει την Μόρια με τον κεντρικό αγωγό λυμάτων της Λέσβου και κάθε μήνα συγκεκριμένη εταιρεία παίρνει την προμήθεια ένω το κόστος κατασκευής θα κόστιζε λιγότερο» ενώ υπογράμμισε πως «Σύντομα οι εικόνες ντροπής θα είναι παρελθόν μαζί με την κυβέρνησή σας. Εμείς θα αξιοποιήσουμε τα κονδύλια για φύλαξη συνόρων διαχωρισμό προσφύγων μεταναστών και άμεσες επιστροφές στην Τουρκία».

ΣΧΟΛΙΑ (39)

ΕΧ

Ρε τι θράσος πού έχουν τούτοι εδω,τι θεομπαιχτες που ειναι,δεν παίζονται οι άνθρωποι!!! Έχουν κατακλέψει με τις ΜΚΟ τους μέχρι και τα φαγητά των λάθρο και τους έχουν παρατήσει στα σκ@τ@ και στην λάσπη, έχουν φάει σχεδόν 1,5 δις από ευρωπαϊκά κονδύλια για τους λαθρομετανάστες και τους πρόσφυγες, και μιλάνε και απο πάνω τα θρασυμια!!!!

Γαβρογλου

Συντροφε Βιτσα, η αριστεια ειναι ρετσινια και οι προοδευτικες και δημοκρατικες δυναμεις της αριστερας και της προοδου δεν εχουν καμια απολυτως σχεση μαζι της. Ειμαστε απλα ενταξει στη διαχείριση των κονδυλίων - μερικα πανε στους παρατυπους ταξικους αδερφους, μερικα πανε σε συντροφους με ΜΚΟ, μερικα πανε για καταναλωση απο τη νεολαια μας στους αντιφασιστικους της αγωνες, μερικα δεν ξερουμε που πανε, κτλ, κτλ.

Δημητράκης

Αριστοι είστε στην ληστεία και γενοκτονία των Ελλήνων και στην καταστροφή της Ελλάδας...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΑΥΤΑ ΒΙΤΣΑ ΜΟΥΖΑΛΑ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΘΑ ΕΠΑΝΕΛΘΟΥΜΕ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΜΕ ΖΟΥΜΙ,ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΣΕΝΤΡΑ.ΤΟΤΕ ΘΑ ΔΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΠΩΣ ΤΣΙΜΠΑ Ο ΘΕΟΝΗΣΤΙΚΟΣ ΚΟΡΙΟΣ.

Ανοίξατε τα σύνορα

όχι γιατί νοιαστήκατε για τους πρόσφυγες, αλλά για τις τσέπες σας. Πώς θα αντιμετωπίσεις τις ροές; Μήπως φυλάσοντας τα θαλάσσια και χερσαία σύνορα; Αλλά έτσι θα χαθεί η κονόμα. Πότε θα σας δούμε να λογοδοτείτε στη δικαιοσύνη; Κούλη θα τους πειράξεις ή σε κρατάνε κάποιοι και σένα απ' τα καρύδια;

Παο

Έβλεπα μόλις το Euronews για την Μόρια - ένα μάνατζερ ίσκιο δ, διαλογής να βάλεις θα κάνει τους ανθρώπους εκεί να ζουν με νερό, γιατρούς, φάρμακα, ζέστη, κ.α. Οι υπεύθυνοι που διαχειρίζονται τα κονδύλια πρέπει να δικαστούν για εγκλήματα κατα της ανθρωπότητας με ποινές αντίστοιχες της Νυρεμβεργης! Αρκετά, ειναι εξοργιστικό δίπλα μας μια παιδάκια να βιώνουν τέτοια κόλαση...

Απαγορευμένη λέξη χρησιμοποίησε

ο Βίτσας και δημιούργησε μεγάλους εχθρούς: Καρανίκας, Γαβρόγλου, Μπαλτάς και πολλά "σημαντικά" κομματόσκυλα της ροζ αριστεράς που σιχαίνονται την εργασία και τον κόπο, μισούν τη βελτίωση και την πρόοδο, λατρεύουν την τεμπελιά, την καλοπέραση και την ακατάσχετη μπουρδολογία.

Το άλλο με τον Τοτό το ξέρεις? Χα χα χα

Τελικά όλοι οι ξεδιάντροποι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ έχουν μοναδικό ταλέντο στα ψέματα. Δέσανε καλά με τον αδίστακτο τυχοδιώκτη συνεταίρο τουας (στα 4). Μάθανε γρήγορα να τα παίρνουν κάτω από το τραπέζι, ξεκινώντας από τον αγαπημένο τους "ανθρωπιστικό-αριστερό" χώρο των ΜΚΟ. Τρώνε με χρυσά κουτάλια και θέλουν όλο περισσότερο. Λίγοι μήνες μείνανε, μετά τους περιμένει η φυλακή. Όλα στη φόρα απατεώνες!!!

Βούτσας

Είμαστε άριστοι στην διαχείριση κονδυλίων...προς τις τσέπες ημών & ημετέρων!...πειναλέα αριστερολαμόγια είμαστε, με δεξιές τσέπες, of course, αλλά με...αριστερό πρόσημο και ήθος ( του κ@λου) !!!

ΔΓ / ΔΑ

Άριστοι δεν θα μπορούσατε να είστε γιατί μισείτε την αριστεία σαν έννοια. Όταν ασχοληθεί εισαγγελέας με τις ΜΚΟ θα αποδειχθεί πόσο λαμόγια είστε.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsot

Ο μητροπολίτης παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει

12
4805236

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε ότι η ελληνική πολτεία δεν ζητά εκδίκηση, αλλά αναγνώριση και δικαιοσύνη - Εξήρε την παροχολογία της κυβέρνησης λέγοντας ότι η οικονομία ανέκαμψε και μοιράζει καρπούς - Τι είπε για τους δανειστές και τις ευρωεκλογές - Η υποδοχή με ποντιακό χορό

31