Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Είχαμε πείσει τις αγορές πριν βγούμε από το Μνημόνιο

Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Είχαμε πείσει τις αγορές πριν βγούμε από το Μνημόνιο

Ο Χάρης Γεωργιάδης προσέθεσε πως η Κύπρος είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο, και δεν περίμενε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος

kyp_09
Με αφορμή την επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Κύπρο ο Χάρης Γεωργιάδης, υπιοστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η Λευκωσία  είχε αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών πριν βγει από το Μνημόνιο.

Στον απόηχο της επιτυχημένης εξόδου της χώρας στις αγορές χρέους με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως η Κύπρος χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να περάσει από την κατηγορία «σκουπίδια» των οίκων αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η Κύπρος είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο, και δεν περίμενε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Μεγαλόνησος δε χρειάστηκε δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» διότι η Λευκωσία είχε αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές δύο χρόνια πριν την έξοδο και είχε εκδώσει 10ετή τίτλο ενώ ήταν σε πρόγραμμα.

Υπενθύμισε ότι το προηγούμενο δεκαετές ομόλογο που είχε χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν πάνω από το 4%, ενώ στην νεότερη έκδοση το ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2,4%.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Α και το Ω είναι η ανάπτυξη και η οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα.

Κλείσιμο
Όταν υπάρχουν αυτά όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όταν υπάρχει ανάπτυξη, σε συνδυασμό με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται η επιβολή μέτρων και πρόσθετων φόρων.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης