Κύπριος ΥΠΟΙΚ: Είχαμε πείσει τις αγορές πριν βγούμε από το Μνημόνιο

kyp_09

Ο Χάρης Γεωργιάδης προσέθεσε πως η Κύπρος είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο, και δεν περίμενε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος

Με αφορμή την επιτυχημένη έκδοση 10ετούς ομολόγου από την Κύπρο ο Χάρης Γεωργιάδης, υπιοστήριξε στον ΣΚΑΪ ότι η Λευκωσία  είχε αρχίζει να ανακτά την εμπιστοσύνη των επενδυτών πριν βγει από το Μνημόνιο.

Στον απόηχο της επιτυχημένης εξόδου της χώρας στις αγορές χρέους με έκδοση νέου 10ετούς ομολόγου ο υπουργός Οικονομικών, σημείωσε πως η Κύπρος χρειάστηκε δυόμισι χρόνια για να περάσει από την κατηγορία «σκουπίδια» των οίκων αξιολόγησης στην επενδυτική βαθμίδα.

Ο ίδιος μάλιστα υποστήριξε ότι η Κύπρος είχε αρχίσει να κάνει κινήσεις για εξόδους στις αγορές δύο χρόνια πριν βγει από το Μνημόνιο, και δεν περίμενε απλώς την ολοκλήρωση του προγράμματος.

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε πως η Μεγαλόνησος δε χρειάστηκε δημοσιονομικό «μαξιλαράκι» διότι η Λευκωσία είχε αποκαταστήσει την πρόσβασή της στις αγορές δύο χρόνια πριν την έξοδο και είχε εκδώσει 10ετή τίτλο ενώ ήταν σε πρόγραμμα.

Υπενθύμισε ότι το προηγούμενο δεκαετές ομόλογο που είχε χρησιμοποιήσει η Κυπριακή Δημοκρατία ήταν πάνω από το 4%, ενώ στην νεότερη έκδοση το ομόλογο διαμορφώθηκε στο 2,4%.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι το Α και το Ω είναι η ανάπτυξη και η οικονομική και επενδυτική δραστηριότητα.

Όταν υπάρχουν αυτά όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όταν υπάρχει ανάπτυξη, σε συνδυασμό με ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, δεν χρειάζεται η επιβολή μέτρων και πρόσθετων φόρων.

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Αντε ρε νεοφιλελέ

Τι ξέρεις εσύ απο αυτά; Δείτε λίγο στην Ελλάδα πόσο καλά τα κάνουμε εμείς οι αριστεροί! Θες να μας πεις ότι η άγρια οικονομική πολιτική σας αποδίδει! Η δικιά μας πολιτική κάνει ευτυχισμένο το λαό και δυστυχισμένα τα όρνια των αγορών.

βουλωνε ρε γελοίε

έχουν δώσει όλα τους τα πετρέλαια και αέρια σε ΗΠΑ, Γαλλία, Ιταλία, Ισραήλ και δε σημαζεύεται, κατέκλεψαν τις καταθέσεις των πολιτών και ξένων καταθετών, κατέστρεψαν τη θέση τους ως προορισμός ξένου κεφαλαίου ενώ κάτι Λουξεμβούργα συνεχίζουν να τα μαζεύουν, έχουν μαζέψει ότι ξένες δυνάμεις μπορούν παγκόσμια και φτιάχνουν στρατιωτικές βάσεις, παρακαλάνε τους πάντες για στρατιωτική, πολιτική ΚΑΙ οικονομική συνδρομή, ετοιμάζονται να παραδώσουν το αναγνωρισμένο τους κράτος στην Τουρκία, και και και...Και όλα αυτά δεν παίζουν ρόλο, παίζει ρόλο ρε ΓΕΛΟΙΕ ότι έκοψαν τις δαπάνες και έκαναν ότι τους είπαν οι τροικανοί? ΣΥΝΘΗΚΟΛΟΓΗΣΑΝ ρε ΓΕΛΟΙΕ, έχασαν τη χώρα τους με τη θέληση τους και τώρα θα τη χάσουν και επίσημα και στα χαρτιά με την αλλαγή του κράτους τους, σιγά μη δεχτούν οι Τούρκοι να ενσωματωθούν στην Κυπριακή Δημοκρατία. ΑΛΛΑ, δανείζονται με 2.4%. Συγχαρητήρια. Βρωμιάρηδες νεοφιλελέδες, για ένα 50ευρω και ένα iphone ξεπουλάτε τα πάντα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4656046

«Αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, οι ΑΝΕΛ θα αποχωρήσουν από την κυβέρνηση» επανέλαβε, προσθέτοντας ότι θα θέσει θέμα κομματικής πειθαρχίας - Τόνισε ότι, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή, «ήρθε η ώρα να πάρει θέση ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» - Αν η η Συμφωνία υποκρύπτει αλυτρωτισμό, τότε «να μπλοκαριστεί από το Συμβούλιο πολιτικών αρχηγών»

17
kls02

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να «πάρουν μια τολμηρή απόφαση» και «να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας, και να γυρίσουν στη χώρα μας» - Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

42