ΝΔ: Απαιτεί διακομματική συναίνεση στους επικεφαλής της ενημέρωσης στην ΕΡΤ για την άρση του εμπάργκο

anea-dimokrateia-grafeia

«Η μονομέρεια, οι ύβρεις και η συκοφαντία κατά της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν γίνει καθεστώς» στην ΕΡΤ, υποστηρίζουν από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς, δικαιολογώντας την απόφαση για την απόσυρση των γαλάζιων στελεχών από τις εκπομπές της ΕΡΤ

Διακομματική συναίνεση στην επιλογή των επικεφαλής της ΕΡΤ απαιτεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να σταματήσει το εμπάργκο της παρουσίας στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Το εμπάργκο, που ξεκίνησε μετά την κάλυψη την οποία παρέσχε η διοίκηση της ΕΡΤ στον σχολιαστή Σωτήρη Καψώχα που εξαπέλυσε επίθεση κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, «είχε στόχο να συνειδητοποιήσουν οι κ. Παππάς και Τζανακόπουλος, ότι δεν θα πάμε έτσι σε προεκλογική περίοδο», σημειώνουν αξιωματούχοι από το επικοινωνιακό επιτελείο της Πειραιώς.

Ήταν, αναφέρουν χαρακτηριστικά, η έσχατη λύση που κατέστη αναγκαία ύστερα από την «πλήρη μετατροπή της δημόσιας τηλεόρασης σε μηχανισμό στυγνής κομματικής προπαγάνδας». Και συμπληρώνουν ότι η ΝΔ ζητάει το αυτονόητο που είναι να τεθούν επικεφαλής της ΕΡΤ, τόσο στην ενημέρωση όσο και στις ειδήσεις, πρόσωπα τα οποία θα έχουν διακομματική συναίνεση.
Όπως επισημαίνουν αρμόδιοι παράγοντες της Πειραιώς, η απόσυρση των γαλάζιων στελεχών από τις ενημερωτικές εκπομπές των δημόσιων ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, «δεν ήταν καθόλου εύκολη απόφαση», δεδομένου ότι «σε πολλά σημεία της χώρας δεν φτάνει το σήμα των ιδιωτικών καναλιών, παρά μόνο της ΕΡΤ».

Ωστόσο, επισημαίνουν ότι το τελευταίο διάστημα «η παρουσία στις εκπομπές της ΕΡΤ το μόνο που προσέφερε τελικά είναι ένα άλλοθι, τάχα, πολυφωνίας». Και αυτό, καθώς, όπως υποστηρίζουν, «η μονομέρεια, οι ύβρεις και η συκοφαντία έχουν γίνει καθεστώς» στην ΕΡΤ.

Παραπέμπουν, μάλιστα, προς επίρρωση της επιχειρηματολογίας τους, στην ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ που μεταξύ άλλων ανέφερε τα εξής: «Στα μυαλά του ηγετικού πυρήνα της ΝΔ κυκλοφορούν τα έργα του Πινοσέτ γεγονός που καταδείχθηκε όχι μόνο πρόσφατα με τη γνωστή δήλωση Καραγκούνη, αλλά και όταν ίδρυσαν το μόρφωμα της ΝΕΡΙΤ χρησιμοποιώντας το ίδιο ακριβώς λογότυπο με το δημόσιο κανάλι της Χιλής του αιμοδιψή δικτάτορα».

Κρούσματα αποσιώπησης και διαστρέβλωσης

Στην αξιωματική αντιπολίτευση επικαλούνται πολλαπλά κρούσματα που μαρτυρούν την μετατροπή της ΕΡΤ σε «στυγνό μηχανισμό προπαγάνδας» τόσο μέσα από τις εκπομπές, όσο και από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων, όπου «δεν γίνεται μόνον αποσιώπηση των θέσεων της ΝΔ, αλλά συστηματική διαστρέβλωση τους». Ειδικότερα, καταγγέλλουν ότι:

*Από τις δηλώσεις των στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης σχεδόν καθημερινά κόβονται σκοπίμως όσες φράσεις είναι ενοχλητικές για την κυβέρνηση.

*Τις φορές δε που η ΝΔ αναδεικνύει ένα θέμα, προβάλουν πρώτα την απάντηση της κυβέρνησης και μετά εξηγείται ο λόγος που την προκάλεσε.

*Έχει επίσης δοθεί εντολή από τον κ. Παππά ποτέ να μην προβάλλεται απάντηση της ΝΔ, αν δεν υπάρχει ανταπάντηση της κυβέρνησης για να έχει πάντα εκείνη τον τελευταίο λόγο.

Ως ενδεικτικό παράδειγμα επισημαίνουν ότι, όταν προ καιρού ταξίδεψε ο κ. Μητσοτάκης στις Η.Π.Α και έμεινε εκεί 4 μέρες, δεν προβλήθηκε ούτε ένα βίντεο από την παρουσία του και από τις συναντήσεις τις οποίες είχε.

Από την άλλη, συμπληρώνουν, όταν ο κ. Τζανακόπουλος παραχωρεί ένα Briefing μια και δυο φορές την εβδομάδα, διακόπτει η ΕΡΤ το πρόγραμμά της και το μεταδίδει ολόκληρο. «Στις δε ενημερωτικές εκπομπές που έχουν, υποτίθεται, μια επίφαση πολυφωνίας, οι κυβερνητικές φωνές πάντοτε είναι περισσότερες και τελικά κανιβαλίζουν τον μόνο εκπρόσωπο της αντιπολίτευσης, όταν βέβαια υπάρχει τέτοιος», καταλήγουν.

ΣΧΟΛΙΑ (6)

ΚΑΛΙΟ ΑΡΓΑ ΠΑΡΑ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΕΩΣ

ΟΤΑΝ ΠΡΙΝ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΤΟ ΑΛΛΟ HOMO ERECTUS ΤΗΣ ΣΤΑΛΙΝΟΦΑΣΙΖΟΥΣΑΣ ερτ Ο ΜΕΡΤΖΑΝΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ 10 - 12 ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΓΙΑ "ΣΚΑΝΔΑΛΑΡΕΣ" ΚΑΙ ΕΚΑΝΕ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ON CAMERA ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΟΤΙ ΒΑΛΑΤΕ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΜΕΛΙ, ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΟΙΜΟΣΑΣΤΑΝ ΒΑΘΙΑ ΒΡΙΣΚΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΦΑΣΗ REM. ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΜΕΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΚΠΟΜΠΗ - ΤΟ ΣΧΕΤΙΚΟ VIDEO ΜΕ ΤΗΝ ΧΕΡΟΥΚΛΑ ΤΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΝΕΒΑΣΜΕΝΟ ΣΤΟ INTERNET - ΠΕΡΑΣΕ ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ. ΕΝΑΣ ΧΡΟΝΟΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΓΙΝΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΕΣ ΕΜΕΤΙΚΕΣ ΕΚΠΟΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ερτ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ HOMO ERECTUS ΚΑΙ ΣΑΣ ΔΟΘΗΚΑΝ ΑΠΕΙΡΕΣ ΑΦΟΡΜΕΣ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΕΤΕ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ TV ΑΛΛΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΤΕ ΕΝΑΝ ΕΝΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΙΘΟΥΣΕΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΑΝ ΕΣΚΟΥΖΑΝ. ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΡΓΑ ΛΟΙΠΟΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ ΕΜΕΤΙΚΗΣ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΙΚΟ ΜΑΔΟΥΡΙΑΝΟ ΣΥΡΙΖΟΚΑΝΑΛΟ ερτ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΤΕ ΝΑ ΠΡΑΞΕΤΕ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ. ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, ΑΛΛΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΤΕ ΠΙΟ ΓΡΗΓΟΡΑ ΑΝΤΑΝΑΚΛΑΣΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ.

ΙΩΑΝΝΗΣ

ΕΓΩ ΑΠΑΙΤΩ ΝΑ ΜΗΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΤΗΣ ΕΡΤ. ΟΠΩΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΤ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

copy paste... και η αλήθεια

Συντάκτης: Δ.Υ. Να λοιπόν που με πρόσχημα τον τρόπο μετάδοσης των δελτίων της δημόσιας τηλεόρασης ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεδιπλώνει το όραμά του για το... μέλλον της ΕΡΤ! Αν όμως υπήρχε ίχνος αλήθειας στη στάση του, θα στιγμάτιζε στοιχειωδώς έστω τη μονόπλευρη ενημέρωση -που σε καμία περίπτωση δεν χαρακτηρίζει φυσικά την ΕΡΤ- από τα 24ωρα λιβανιστήρια προς το κόμμα του και προς τον ίδιο, από όλους τους ισχυρούς ιδιωτικούς ομίλους της ενημέρωσης. Αν έχει τον Αλαφούζο, τον Μαρινάκη, τον Βαρδινογιάννη και τα θυγατρικά τους τσιράκια παραμάσχαλα να τρομοκρατούν καθημερινά τους πολίτες για τον «Αρμαγεδδώνα» του ΣΥΡΙΖΑ γιατί να ανεχτεί ένα δημόσιο Μέσο που κρατάει στοιχειώδεις δημοσιογραφικές ισορροπίες; Απογυμνωμένος από τις εξαγγελίες του περί πολυφωνίας και αλήθειας, ο πρόεδρος της Ν.Δ. προκρίνει και πάλι την παλιά καλή μέθοδο της πλήρους στράτευσης της ενημέρωσης στο άρμα του κόμματός του. Ηδη μια ματιά σε όσους τηλεαστέρες της δημοσιογραφίας πλαισίωσαν και πλαισιώνουν τα επιτελεία του αρκεί για να έχει ο κάθε πολίτης εικόνα από το μέλλον που τους επιφυλάσσει στην ενημέρωση ο αρχηγός της Ν.Δ. αν κερδίσει τις εκλογές.

@ καψώχωλο

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΑΨΕΡΕ

Κρητικός

Ναι ... καλά Κούλη !!! Γύρνα πλευρό ... κούνα και την κεφαλή σου , να δεις αν κουνάει πράμα μέσα !! Προβλέπω πολλά εγκεφαλικά το 2019 !! Και πολλά γουρλωτά μάτια να πετάγονται έξω !!

Πινοκιο

Καλημερα Πολακη.........

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

21765958

Σύμφωνα με πηγές του ΣΥΡΙΖΑ στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησε τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για τη στήριξη που παρείχε στην Ελλάδα σε κρίσιμες στιγμές και ιδίως για την αποτροπή των σχεδίων εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη

IMG-20191016-WA0000

Στη συζήτηση με τον Σαρλ Μισέλ κυριάρχησαν το μεταναστευτικό - προσφυγικό, οι τελευταίες εξελίξεις για το Brexit και η παραβατική συμπεριφορά της Τουρκίας στη Νοτιανατολική Μεσόγειο και στη Συρία

4861080

Καλεί αύριο σε συνάντηση την ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών, τους Περιφερειάρχες και τους Δημάρχους με κυρίαρχο θέμα συζήτησης την υλοποίηση των δράσεων του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους ύψους 330 εκατ. ευρώ

4924456

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που τον συνεχάρη για την εκλογή του στην θέση του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής έκανε λόγο για «επάξια εκλογή η οποία συνιστά έμπρακτη αναγνώριση του υψηλού κύρους που διαθέτει» 


vroutsis2

«Τίποτα δεν καταργείται» τόνισε ο υπουργός Εργασίας – Δυνητικό εργαλείο προς χρήση η ηλεκτρονική ψηφοφορία για την απεργία - «Νομοθετείτε ως διαρρήκτης και λαθρεπιβάτης» απάντησε ο Νίκος Παππάς

2
21763880__1_

Ο υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους ήταν παραγωγικές και θα συνεχιστουν την ερχόμενη Δευτέρα - Σκανδαλίδης: Η Βουλή πρέπει οπωσδήποτε να συμφωνήσει

3