Καψώχας για Νέα Δημοκρατία: «No comment», έχει βγει ανακοίνωση από την ΕΡΤ

kapsoxas_main

Δεν θέλησε να σχολιάσε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ το εμπάργκο της ΝΔ στην κρατική τηλεόραση, που προκλήθηκε επί της ουσίας από τον ίδιο, όταν σχολίασε ότι, ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ήταν σαν να άκουγε «θεωρητικό του φασισμού»

Ουδέν σχόλιο -ή «no comment», όπως ο ίδιος προτίμησε να το πει, στα αγγλικά- ήταν η σημερινή τοποθέτηση του δημοσιογράφου της ΕΡΤ, Σωτήρη Καψώχα, για το εμπάργκο στην κρατική τηλεόραση που αποφάσισε να κάνει η Νέα Δημοκρατία.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κλιμάκωσε με τον τρόπο αυτό την αντίδρασή του σε όσα είπε χθες ο Σωτήρης Καψώχας κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Δεύτερη Ματιά». Ο δημοσιογράφος, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου της ΝΔ στην 83η ΔΕΘ, είπε συγκεκριμένα ότι ήταν σαν να άκουγε «θεωρητικό του φασισμού»

Είχε προηγηθεί η ακόλουθη ανοιχτή επιστολή από το γραφείο Τύπου της ΝΔ προς τους Βασίλη Κωστόπουλο, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ, Βασίλη Ταλαμάγκα, εντεταλμένο σύμβουλο της ΕΡΤ και Παναγιώτη Τσούτσια, γενικό διευθυντή Ενημέρωσης της ΕΡΤ:

Στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δεύτερη Ματιά» ακούστηκαν σήμερα, μεταξύ άλλων, τα εξής:
«Η ομιλία του κ. Μητσοτάκη ήταν μία ιδεολογική σάλτσα διανθισμένη με εθνικιστικές αναφορές. Μιλάω για την εμμονή του σε ένα νεοφιλελεύθερο δόγμα ανάλγητο και ακραίο. Μιλάω για τις ιδιωτικοποιήσεις. Ακούγοντας το σύνολο της ομιλίας του το Σάββατο νόμιζα ότι άκουγα τον θεωρητικό του φασισμού τον Σέρτζιο Πανούτσιο ο οποίος εισήγαγε στοιχεία εθνικισμού στην Ιταλία του Μουσολίνι».
Τα παραπάνω τα ανέφερε επί λέξει ο κ. Σωτήρης Καψώχας που είναι ένας εκ των κεντρικών παρουσιαστών της εκπομπής.
Θα το επαναλάβουμε για τελευταία φορά: Τη δημόσια τηλεόραση την πληρώνουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και οι κ. Κωστόπουλος, Ταλαμάγκας και Τσούτσιας έχουν την πλήρη ευθύνη να διασφαλίσουν όσα επιτάσσει το Σύνταγμα για την αποστολή της.
Ενημερώνουμε τους τρεις προαναφερθέντες, όπως και τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά που τους διόρισε, ότι αυτή είναι η τελευταία προειδοποίηση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον καθημερινό εξευτελισμό που προκαλούν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση.
Υ.Γ Η εν λόγω ανοιχτή επιστολή αυτονοήτως απευθύνεται και στην ηγεσία του ΕΣΡ που εκ του Συντάγματος έχει την ευθύνη της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

video placeholderΗ απάντηση της ΕΡΤ

Σε απάντηση της ανοικτής επιστολής της ΝΔ, από την ΕΡΤ επισημαίνονται τα εξής:

Η ΕΡΤ δεν μπορεί ούτε επιτρέπεται να προβαίνει σε προληπτική λογοκρισία των δημοσιογράφων της, είτε αυτοί ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό, είτε είναι συνεργαζόμενοι. Είναι βεβαίως αυτονόητο, ότι τόσο οι παρουσιαστές όσο και οι καλεσμένοι των ενημερωτικών εκπομπών εκφράζουν απολύτως προσωπικές απόψεις, που δεν υπαγορεύονται καθ' οιονδήποτε τρόπο από την ΕΡΤ. Ας σημειωθεί επίσης, ότι κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ο ίδιος ο δημοσιογράφος προέβη σε διευκρινίσεις επί των λεγομένων του προς αποφυγήν παρερμηνειών και παρεξηγήσεων.

Και η σημερινή απάντηση της ΕΡΤ για το εμπάργκο

Ανακοίνωση ΕΡΤ για το εμπάργκο της Νέας Δημοκρατίας

Η ΕΡΤ υποχρεούται εκ του νόμου να καλύπτει με τρόπο αναλογικό τις δραστηριότητες όλων των κομμάτων που εκπροσωπούνται στο Ελληνικό και Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Ειδικότερα, βάσει του άρθρου 3 του Ν. 4173/2013, όπως αυτός τροποποιήθηκε και ισχύει με το Ν.4324/2015, προβλέπεται σαφώς ότι η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση «μεριμνά για την παρουσίαση θεμάτων και δραστηριοτήτων πολιτικών κομμάτων, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Οργανώσεων της κοινωνίας των πολιτών, καθώς και των παραγωγικών τάξεων».

Βεβαίως, η Νέα Δημοκρατία δικαιούται να απαγορεύει στους εκπροσώπους της να συμμετέχουν σε ενημερωτικές εκπομπές της ΕΡΤ, με όποιες συνέπειες μπορεί να έχει αυτή η απόφαση για την πλήρη ενημέρωση του τηλεοπτικού κοινού σε θέματα πολιτικής επικαιρότητας. Είναι αυτονόητο ότι η ΕΡΤ θα συνεχίσει να καλύπτει τις δραστηριότητες των πολιτικών αρχηγών ακριβώς όπως προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Όσον δε αφορά στα σχόλια για το κόστος των ενημερωτικών εκπομπών της ΕΡΤ, υπενθυμίζεται για μία ακόμη φορά ότι όλα τα οικονομικά στοιχεία είναι αναρτημένα στη Διαύγεια. Σημειώνεται επίσης, ότι πρόσφατα κατετέθησαν επισήμως στη Βουλή, στο πλαίσιο ερώτησης προς τον Υπουργό ΨΗΠΤΕ, αναλυτικά στοιχεία για τα παραπάνω, καθώς και για το κόστος κάλυψης δραστηριοτήτων των κομμάτων.

Best of Network

ΣΧΟΛΙΑ (16)

Κοπρίτες

Μια ζωή με Δημόσια λεφτά το παίζετε μάγκες...

συριζο-χαβουζα

η εκπομπη αυτη με τον καψωχα.

....

Σας κατηγορησε τους νουδουραίους, κοτζαμ φασιστες οτι φασιστοφερνετε??? Οτι δεν εισατε εντελώς φασίστες ακομα αλλα μικρα φασιστιρια??? Ε ντροπή του!

φι

εισαι και πολυ ηλιθιος ρε αδερφε ..τον σερτζιο πανουτσιο που αναφερε ο υπαλληλος του αλεκση δεν ειναι θεωρητικος του φασισμου ,αλλα του μαρξισμου και του ακρατου συνδικαλισμου...αλλα με την ηλιθιοτητα που σας δερνει να γραψετε τις παπαριες να προλαβετε...παντως κακοπραγμα να αντιπαρατιθεσαι με ηλιθιους γιατι κατεβαινεις στο επιπεδο τους και εκει ευκολα σε κερδιζουν .. για σας φασιστερα ανδρεικελα

β

Ο Καψώχας που δεν τον ήξερε η μάνα του (με αυτό το όνομα, θες και καριέρα στην tv κακομοίρη..) και τα λοιπά βυσματάκια της ΕΡΤ, αρχίστε από τώρα να επικαιροποιείτε τα βιογραφικά σας. Μετά τις εκλογές, θα σας χρειαστούν.

Πέτρος

Όταν την κλείσουν να πεις ουδέν σχόλιον...φερέφωνο του Τσυριζα!

....

κανονικα επρεπε να πει ψεματα οτι στη νουδου δεν ειναι φασιστες!

GeorgeP

Τον συγκεκριμενο δηθεν δημοσιογραφο αρκετοι συναδελφοι του τον εχουν χαρακτηρισει ως ατομο εμπαθες και τενεκε ξεγανωτο. Εδω και 3.5 χρονια απο απο την ΕΡΤ εχουν περασει και εχουν φαει το καταπετασμα η Αυγη και καθε ειδους αριστεροστροφοι δημοσιογραφοι..Απο που και ως που ενα δημοσιο αγαθο γινεται προιον κομματικης εκμεταλλευσης??????.Κλειστε αυτο το μπ..ρ..λο τωρα.

Δεξιος

Σιγα που θα σκασουνε στην τσιριζερτ για το εμπαργκο! Παρτυ θα κανουνε! Θα λενε απο μεσα τους: Βρε δε μας το λεγανε απο πριν να τους κανουμε να ξεκουμπιστουνε νωριτερα? ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΛΕΝΕ ΤΙΠΟΤΕ ΑΛΛΟ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΟ ΛΟΓΟ ΝΑ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΦΩΤΟ ΜΕ ΤΗ ΦΑΤΣΑ ΤΟΥ ΝΤΕΝΕΚΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΚΡΙΒΟΤΣΙΡΙΖΟΥΛΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΟ ΓΚΑΙΜΠΕΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΤΣΙΡΙΖΕΡΤ!! ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΙ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΣΑ!

Ζήνα

Σιγήν ιχθύος τηρείς κοπριτάκο, νομίζεις μήπως ο,τι θα γίνεις και συμπαθής απο τους Έλληνες ως διωκόμενος απο ολόκληρο κόμμα ? Μην ελπίζεις, ο Γκέμπελς ήταν όντος μεγάλος στην προπαγάνδα, ενώ εσύ είσαι απλό χωριατόπαιδο απο τα Τρίκαλα, με ελλειπή μόρφωση και ανύπαρκτο πολιτικό αισθητήριο.

Ilias

Παπαρα που στεναχωριέσαι για τον ΣΚΑΙ δεν είναι κρατικό κανάλι και δεν το πληρώνεις και αύριο κάνει τούμπες!! Την ΕΡΤ που πληρώνεις και έχει γίνει εμετική, από το σύνταγμα οι πολιτικές συζητήσεις και οι δημοσιογράφοι κρατούν αποστάσεις και είναι ουδέτεροι!!!! Η Ελλάδα δεν είναι Βενεζουέλα και πότε η ΕΡΤ δεν είχε γίνει τόσο πολύ κομματικό εργαλείο!! Κατάλαβες ΒΛΑΚΑ;;;;

itio

Χαζος ειναι να σχολιασει?? αφου οτι παπα...ια λεει θα τον καλυπτει η μαμα ΕΡΤ! α ρε ποτε θα βγει ενας πολιτικος με παπα...ια να βαλει οριστικο λουκετο στο κω........ιο ΕΡΤ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης