Θύελλα για τις αμοιβές της ΕΡΤ στους υβριστές του Μητσοτάκη

Θύελλα για τις αμοιβές της ΕΡΤ στους υβριστές του Μητσοτάκη

Εξωτερική παραγωγή η εκπομπή που έχει κοστίσει 450.000 ευρώ το τελευταίο 10μηνο με συμβασιούχους δημοσιογράφους, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν την αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας

ert_amoives_arthro
«Ήταν θέμα χρόνου να εκτροχιαστεί ο Σωτήρης Καψώχας», ψιθύριζαν δημοσιογράφοι στα πηγαδάκια του Ραδιομεγάρου όταν έγινε γνωστό το εμπάργκο της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη δημόσια τηλεόραση εξαιτίας του πρώτου. Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ είπε ότι σε πολλά σημεία του θύμισε έναν θεωρητικό του φασισμού. Ελάχιστη σημασία έχει ότι ο Σέρτζιο Πανούντσιο, στον οποίο αναφέρθηκε ήταν αριστερός, θεωρητικός του μαρξισμού.

Το λεκτικό του ατόπημα, άλλωστε, δεν ξάφνιασε κανέναν. Ο άλλοτε οικονομικός συντάκτης είχε από καιρό ανεβάσει τους τόνους, τραβώντας το σκοινί. Κάθε φορά όλο και περισσότερο. Η έλλειψη αντίστασης συνέβαλε στην αμετροέπεια που έδειξε αυτούς τους μήνες. Δεν έχει περάσει δα και τόσος καιρός από τότε που αποκάλεσε τον  Χανς Φάιλμπριφ «γερμανοτσολιά».

Ο συγκεκριμένος δημοσιογράφος δεν έχει διστάσει να στρέψει τα πυρά του ακόμα και κατά του υπουργού Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όταν ο τελευταίος είχε τριβές με το Μέγαρο Μαξίμου. Και να που φτάσαμε στο σήμερα, διανύοντας τεράστια απόσταση από τότε που θήτευε ως υπεύθυνος Τύπου του πρώην υπουργού Οικονομίας και Οικονομικών Γιάννου Παπαντωνίου, αλλά και πλάι στη Λούκα Κατσέλη.

Η υπόθεση διαβιβάζεται στα αρμόδια όργανα της ΕΣΗΕΑ, αλλά ο ίδιος δεν πτοήθηκε. Επιτέθηκε και στη διοίκηση της ΕΣΗΕΑ, παραδίδοντας μάλιστα την ταυτότητα μέλους. Σημειώνουμε ότι μέχρι πρότινος συμμετείχε στις εκλογές της Ένωσης Συντακτών, διεκδικώντας ψήφους. Στην ανάρτησή του αναφέρει: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ακάματους εργάτες της "αριστείας" για τις νουθεσίες περί ορθής δημοσιογραφίας. Φαντάζομαι πως τις εγκολπώθηκαν από το μαύρο της ΕΡΤ και γονιμοποιήθηκαν στο έδαφος της "προωθημένης" αντίληψης τους για τη Δημοκρατία του λόγου και της πράξης. Το ύφος και το ήθος των επιθέσεων αλλά και του περιεχομένου των επιχειρημάτων που χρησιμοποιούν, αποτελούν στην ουσία την απόδειξη της αυτοαπαξίωσής τους…»

Είναι καιρός, όμως, που νιώθει απέχθεια για το δημοσιογραφικό είδος, καθώς όπως εξηγούσε στον προσωπικό του λογαριασμό στα σόσιαλ μίντια για όλα φταίει η οικογένεια Μητσοτάκη: «Ο ξεπεσμός και η παρέκκλιση του στόχου της δημοσιογραφίας ή καλύτερα η διεκπεραίωση του στόχου της ανάγεται σε δύο χρονικές περιόδους. Η πρώτη έχει να κάνει με την περίοδο του 1989 και τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Ανδρέα Παπανδρέου και η δεύτερη αφορά στο σήμερα, ή καλύτερα από τη στιγμή που έκανε την εμφάνισή του στα πολιτικά δρώμενα της χώρας, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας. Και οι δύο περίοδοι έχουν ένα κοινό σημείο: Την οικογένεια Μητσοτάκη. Τότε ήταν η προσπάθεια να γίνει πρωθυπουργός ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης και τώρα ο διακαής πόθος του γόνου Κυριάκου να αναλάβει τα ηνία της χώρα».

Ο ίδιος ο δημοσιογράφος, έχοντας αντιληφθεί ότι τελικά το σκοινί σπάει, όπως και η στάμνα που πολλές φορές πάει στην πηγή, αλλά μία δεν γυρίζει, επέλεξε να απαντήσει με ένα λακωνικό σχόλιο από τον τηλεοπτικό δέκτη της ΕΡΤ. Αρκέστηκε απλά να πει ότι «όσα ειπώθηκαν είναι προσωπική του άποψη». «Δεν έχω τί να απαντήσω. Εξέφρασα μια προσωπική μου άποψη», τόνισε ο δημοσιογράφος.

Κλείσιμο
Παρασκηνιακά είχε προηγηθεί τεράστια ένταση με τη διοίκηση της ΕΡΤ να του εκφράζει την έντονη δυσαρέσκειά της για τον τρόπο που επέλεξε να σχολιάσει τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, υποτιμώντας τον θεσμικό του ρόλο. Ο δημοσιογράφος είναι πιθανό να έπεσε θύμα του υπερβάλλοντος ζήλου του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες έχει ήδη συμφωνήσει να πολιτευτεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές, όποτε και αν γίνουν αυτές.

Πάντως ο Σωτήρης Καψώχας φαίνεται να είναι η κορυφή του παγόβουνου στην απογευματινή εκπομπή της ΕΡΤ που έχει πολλάκις προκαλέσει. Πρόκειται για μια εξωτερική παραγωγή, από τις ακριβότερες, στην οποία πρωταγωνιστούν συμβασιούχοι δημοσιογράφοι, οι περισσότεροι από τους οποίους αποτελούν την αιχμή του δόρατος της κυβερνητικής προπαγάνδας.

Πάντως λίγο πριν ο Σωτήρης Καψώχας διεκδικήσει την υποστήριξη των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ, στους οποίους, άλλωστε, απευθύνεται καθημερινά, ας θυμηθεί τότε που μάλλον είχε παρεκκλίνει από τις αριστερές του θέσεις. Όταν μια συνάδελφός του στην εφημερίδα που δούλευαν αναγκάστηκε να αποχωρήσει και να διεκδικήσει δια της νομικής οδού τις αποδοχές της, εκείνος  είχε καταθέσει εναντίον της, εξυπηρετώντας την εργοδοσία και στρεφόμενος κατά συναδέλφου του, που διεκδικούσε τα εργασιακά τους δικαιώματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης