Μητσοτάκης: Πρώτος στόχος η πρόσβαση στις αγορές και η μείωση του κόστους δανεισμού

kyriakos_main01

Τους άξονες της πολιτικής της ΝΔ στους τομείς της Οικονομίας και της Ανάπτυξης περιέγραψε ο πρόεδρος του κόμματος από την 83η ΔΕΘ - «Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ.Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος», είπε και πρόσθεσε ότι ο στόχος είναι ανάπτυξη 4% και 700.000 θέσεις εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία 

Τους βασικούς άξονες της πολιτικής που θα ακολουθήσει η ΝΔ στον τομέα της οικονομίας και της ανάπτυξης περιέγραψε ξεκάθαρα κατά τη συνέντευξη Τύπου στη Θεσσαλονίκη, ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης. Όπως έκανε σαφές απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, πρώτος στόχος της ΝΔ είναι η πρόσβαση στις αγορές, με όχημα το «μαξιλάρι», που όπως είπε κατηγορηματικά, δεν είναι για να φαγωθεί, αλλά για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές. Παράλληλα, ο κ.Μητσοτάκης επισήμανε ότι αποτελεί δέσμευση για τον ίδιο και το κόμμα του να μειωθεί το κόστος του δανεισμού με ταυτόχρονο στόχο να μειωθούν οι φόροι, οι εισφορές και το ίδιο το κράτος. «Στόχος είναι ανάπτυξη 4% και δημιουργία 700.000 θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία», είπε χαρακτηριστικά. 

Η πρόσβαση στις αγορές πρώτος στόχος

«Η πρόσβαση στις αγορές είναι για μένα 1ος στόχος. Το "μαξιλάρι" δεν είναι για να φαγωθεί, είναι για να φτάσουμε με ασφάλεια στις αγορές», είπε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος απαντώντας σε σχετική ερώτηση ανέφερε ότι θα διατηρηθεί το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Μείωση φόρων, εισφορών και κράτους

«Δεν έχω το ίδιο πρόγραμμα με τον κ. Τσίπρα. Θέλουμε να μειώσουμε φόρους και εισφορές και να μειώσουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας θέλει να αυξήσει το κράτος», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι στόχος είναι η ανάπτυξη 4% και η δημιουργία 700.000 νέων θέσεων εργασίας μέσα στην επόμενη πενταετία. «Θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε», ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.

Δέσμευση η μείωση του κόστους δανεισμού

Ο βασικός σκοπός του 3ου προγράμματος χρηματοδότησης, που ήταν η σταδιακή πρόσβαση της χώρας στις αγορές κεφαλαίου, δεν επετεύχθει με ευθύνη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου που παραχωρεί αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη. «Δέσμευσή μου η σταδιακή αποκλιμάκωση του κόστους δανεισμού», πρόσθεσε.

Η ένταξη των νέων στο ασφαλιστικό σύστημα

«Ο ατομικός κουμπαράς θα ωθήσει τους νέους να ενταχθούν στο ασφαλιστικό σύστημα. Θα ισοδυναμεί με συμπληρωματική επικουρική σύνταξη υψηλότερη από ότι σήμερα», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ, ενώ ερωτηθείς σχετικά σημείωσε ότι «μέχρι το 2021 η είσπραξη και το ύψος του ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Για το Δημόσιο

Δεν θα γίνουν απολύσεις στο δημόσιο αλλά θα υπάρξει αυστηρό πλαίσιο απομακρύνσεων-προσλήψεων, είπε ο Κ.Μητσοτάκης και πρόσθεσε ότι όταν πήγε στο υπ.Διοικητικής Μεταρρύθμισης «εμπιστεύτηκα δημοσίους υπαλλήλους που πολλούς θα τους ζήλευαν ιδιωτικές επιχειρήσεις. Επιμένω στην αξιολόγηση για να ξεχωρίζουν και να επιβραβεύονται οι πραγματικά καλοί».

Η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας

«Δεν αποδέχομαι μια κοινωνία που συμπιέζει τη μεσαία τάξη. Που αφαιρεί τις προοπτικές προόδου από τους μη προνομιούχους. Πρώτος μου στόχος η ενίσχυση της κοινωνικής κινητικότητας», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ ενώ αναφορικά με τον ΟΑΣΘ ανέφερε ότι η κρατικοποίησή του δημιούργησε περισσότερα προβλήματα

Για τους αγρότες

Ερωτηθείς για τη φορολογία των αγροτών ο κ.Μητσοτάκης είπε ότι σχεδιάζονται ειδικά φορολογικά μέτρα και κίνητρα για τις ομάδες παραγωγών, ώστε να μπορέσουν να λειτουργήσουν με επιχειρηματικά κριτήρια.

ΣΧΟΛΙΑ (50)

Μανος

Στόχος 1 Στόχος 2 Στόχος 3 Κάτι μου θυμίζει Ζάππειο 1 Ζάππειο 2 Ζάππειο 3

1

Πρώτος στόχος είναι να κλείσεις μέσα τα λαμόγια του σύριζα. Δεύτερος στόχος είναι να κλείσεις μέσα τα λαμόγια των ανελ. Τρίτος να διώξεις τους λαθρομετανάστες.

Οι δήθεν ορθολογισμοί

φίλοι Εμείς οι δημοκράτες πλατιά όχι κομματικά ενταγμένοι θέλουμε νάρχονται στην εξουσία τα πολιτικά κόμματα για να κάνουν την δουλειά τους οι πολίτες. Η χώρα χρεωκόπησε γιατί δεν λειτουργούσε η κομματική ζωή. Με τα ωραία τα ρουσφέτια τους διορισμούς να έχει δουλειά ο κόσμος να γίνεται τζίρος στην αγορά. Τα δημοσια έργα να τρώει και ο εργάτης ψωμί και ο εργολάβος. Τι καταφέρανε τελικά στην Ελλάδα.Να μείνουν όλοι απένταροι. Και κάποια μέρα θα καταλάβει ο κόσμος ότι οι δήθεν ορθολογισμοί δεν ειναι για να φτωχαίνουν οι άνθρωποι.

Λούλης

επιτέλους ο πρόεδρος είπα τα πράγματα ως έχουν. άξιος!

νικ

Κυριάκο διώξε ΟΛΟΥΣ τους κομμουνιστές συμβασιούχους!!! Θα το κάνεις??? Η θα γίνεις Καραμανλής????

Λουλης

πολύ καλά τα είπε σήμερα ο πρόεδρος. Αν εφαρμοσει επιτέλους αυτο το πρόγραμμα θα επανέλθει μια ταξη στη χωρα

Μάκης

Στόχος, να μειωθούν οι δαπάνες ώστε να μην χρειάζεται δανεισμός, είναι φανταζομαι ιστορία επιστημονικής φαντασίας για την ελληνική πραγματικότητα έτσι;

lakerdas

τονι σφηνος πιο ευκολα θα βγει πρωθυπουργος

Είμαι

Από οικογένεια που πάντα ψήφιζε δεξιά.Είμαστε δύο αδέρφια τα οποία είμαστε άνεργα αλλά θέλω να πω κάτι σε όλους σας αν και το γνωρίζετε όλοι υποθέτω.Η δεξιά κοιτούσε πάντα το κεφάλαιο και ποτέ τον εργαζόμενο.Εχω να ψηφίσω πολλά χρόνια αλλά τώρα θα ψηφίσω Σύριζα γιατί δεν θέλω να διώξει κανέναν συμβασιούχο από την δουλειά του.Με τον Σύριζα οι καθαρίστριες,φύλακες και άλλες τέτοιες ειδικότητες είδανε καλύτερες μέρες.Τώρα να βγει ο Κούλης και να τα δώσει σε εργολάβους να παίρνει ο εργαζόμενος 400€το μήνα.Αυτός ζει με τόσα;Δούλευα σαν καθαρίστρια σε συνεργείο και πληρωνόμασταν μετά από 3 μήνες με 350€ το μήνα.Τώρα είμαι άνεργη αλλά χαίρομαι που όσοι δουλεύουνε τώρα πληρώνονται στην ώρα τους και με περισσότερα.

CX

Μας έπεισες!!!

Ι.Κάλφας Σουηδία

Μητσοτάκης: Πρώτος στόχος η πρόσβαση στις αγορές και η μείωση του κόστους δανεισμού. Ένας Έλληνας από τον Βόρειο πώλο με κανένα διδακτορικό Οικονομίας μόνο ένας απλός μηχανικός παραγωγής και αναλυτής για εξυγιάνσεις κρατικών θεσμών και ιδιωτικών επιχειρήσεων . Εγώ ένας απόδημος Έλληνας εύχεται στον Κύριο Μητσοτάκη και σε έκαστο Μητσοτάκη καλή τύχη ότι αφορά τον δανεισμό από τις αγορές με μικρό κόστος . Για να μην παρεξηγηθώ από όλους αυτούς τους Έλληνες πτυχιούχους με διδακτορικά οικονομίας τους ενθυμίζω, πρώτον πως οι αγορές δεν είναι κράτη εταίρων και δευτέρων ξέρουν πολύ καλά να εφαρμόζουν την διεθνή παροιμία / / όταν η Γριά καμακώθηκε έκλεισε την πόρτα της .// Το συνολικό χρέος της Ελλάδος στις αγορές μετέπειτα των 140-160 δις απόσβεσης του λεγόμενου PSAI ,σήμερα υπολογίζετε στα 400-500 δις, συν 346 δις που επιβαρύνουν τα κράτη μέλη. Αν ο Μητσοτάκης τα καταφέρει να δανειστεί από τις Αγορές με φθηνό κόστος, τότε θα είναι το ίδιο δυνατών εγώ και πολύ με εμένα να παλέψουμε και θα νικήσουμε την επιτιθέμενη αρκούδα.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

5
venis

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα, σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες» και πως «τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

17
aridd

«Ο κ. Μπελαβίλας, γενικά, είναι λαλίστατος για διάφορα θέματα. Παθαίνει όμως αφωνία, όταν πρόκειται να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται των κυβερνητικών ευθυνών», σχολίασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά 

dioti

Η πρώην βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, που δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και ακολούθως παραιτήθηκε από το μέλος του κυβερνώντος κόμματος ασκεί δριμεία κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

14