Οι ατάκες Μητσοτάκη από τη ΔΕΘ: Ο «τσάμπα μάγκας» Καμμένος, ο Μπαμπινιώτης και ο λαϊκιστής Τσίπρας

deth-mitsotakis_main01

Οι ατάκες Μητσοτάκη από τη συνέντευξη στη ΔΕΘ που συζητούνται περισσότερο στο διακίκτυο: Κυνικός και αδίστακτος αποδείχθηκε ο πρωθυπουργός στο Μάτι - Καμία συζήτηση για τη συνταγματική αναθεώρηση αν δεν μπουν στο τραπέζι τα ιδιωτικά πανεπιστήμια - Σαχλαμάρα ότι θα απολύσουμε συμβασιούχους - Ντροπιαστική η κατάσταση στη Μόρια, θα ψάξουμε να δούμε που πήγαν όλα τα κονδύλια

«Τσάμπα μάγκας» ο κ. Πάνος Καμμένος και “στη λέξη λαϊκισμός” μπαίνει η εικόνα του κ. Αλέξη Τσίπρα. Με αυτές τις δύο δηλητηριωδεις εκφράσεις ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άσκησε δριμεία κριτική στη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, ζήτησε εκλογές το συντομότερο και καυτηρίασε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στην οικονομία, στα εθνικά θέματα, αλλά και στον εκλογικό νόμο.

Για το Σκοπιανό

«Στη νέα έκδοση λεξικού του κ. Μπαμπινιώτη δίπλα στη λέξη λαϊκισμός θα υπάρχει η εικόνα του κ. Τσίπρα. Όχι η δική μου. Τσάμπα μάγκας είναι ο κ. Καμμένος ο οποίος λέει ότι δε θα στηρίξει τη συμφωνία ενώ δίνει ψήφο εμπιστοσύνης σε μία κυβέρνηση που τη ψηφίζει. Ήμουν ειλικρινής με τον ελληνικό λαό. Η συμφωνία παράγει αποτελέσματα με την υπογραφή της. Η ιστορία του ΝΑΤΟ έχει τελειώσει». Ειδικά για το ενδεχόμενο δημοψηφίσματος δήλωσε κατηγορηματικά: εκλογές το συντομότερο δυνατόν.

Σαχλαμάρα ότι θα απολύσουμε συμβασιούχους

Ο κ. Μητσοτάκης αποδόμησε το επιχείρημα περί καθαρής εξόδου από το Μνημονιο, επισημαίνοντας ότι “σήμερα η Ελλάδα είναι εκτός αγορών», επεσήμανε την καταστροφή που έχει φέρει η φορολογική αφαίμαξη επί ΣΥΡΙΖΑ, ενω επανέλαβε τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τα γεγονότα του α εξαμήνου του 2015. Διευκρίνισε ότι είναι σαχλαμάρα να λένε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι θα απολύσουμε τους συμβασιούχους του δημοσίου. Υπογράμμισε το καταστροφικό σενάριο για δευτερες εκλογές με απλή αναλογική και προανήγγειλε ότι θα αλλάξει ο εκλογικός νόμος πριν την προεδρική εκλογή του 2020.

«Δεν υπάρχει περίπτωση να συμφωνήσει η ΝΔ σε μεγάλο συνασπισμό που θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΝΔ. Έθεσε ως στόχο την αυτοδυναμία, αλλά έσπευσε να υπογραμμίσει ότι η χώρα δε θα μείνει ακυβέρνητη, ώστε να οδηγηθεί σε εκλογές με απλή αναλογική. Την επόμενη μέρα θα υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης σε κυβέρνηση που δε θα συμπεριλαμβάνει τον ΣΥΡΙΖΑ, εκτίμησε ο πρόεδρος της ΝΔ.
Τόνισε επίσης πως η ΝΔ δεν πρόκειται να μπει σε οποιαδήποτε συζήτηση για την Συνταγματική αναθεώρηση αν δεν κριθούν αναθεωρητέα κρίσιμα άρθρα σαν το άρθρο 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Δεν πρέπει να περιμένουμε άλλα 10 χρόνια για να γίνουν οι αυτονόητες αλλαγές στο Σύνταγμα

Συγκεκριμένα, για τον αποκλεισμό της χώρας από τις αγορές κεφαλαίου ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «ο κ. Τσίπρας είπε οτι δεν τον νοιάζει. Τεράστιο σφάλμα». «Έχει δεσμευτεί για δεκαετίες, αυτό είναι το τέταρτο μνημόνιο για το οποίο μιλάμε», είπε και πρόσθεσε πως στόχος είναι έξοδος της χώρας στις αγορές. «Ο κ. Τσίπρας μοιράζει φτώχεια με επιδόματα» τόνισε «ενώ εμείς μειώνουμε φόρους και συμμαζεύουμε το κράτος. Ο κ. Τσίπρας απλά αντιγράφει» συνέχισε αναφερόμενος στη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%”, Ερωτηθεις να ψηφίσει τα θετικά μέτρα για του Αλεξη Τσίπρα είπε «θα περιμένουμε να δούμε τι μέτρα θα φέρει ο κ. Τσίπρας στη Βουλή. Κρατάμε μικρό καλάθι. Μέτρα ευθυγραμμισμένα με τη δική μας λογική που αντιγράφει ο κ. Τσίπρας δεν έχουμε λόγο να μην τα ψηφίσουμε».

Για το Μάτι
«Η κυβέρνηση δεν έδειξε απλά ανικανότητα, αλλά κυνισμό» τόνισε για την τραγωδία στο Μάτι και επανέλαβε το ερώτημα: Γνώριζε ή δεν γνώριζε ο πρωθυπουργός για τους νεκρούς στην περίφημη σύσκεψη στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής. «Αν γνώριζε είναι υποκριτής. Αν δεν γνώριζε είναι ανίκανος».

Για τη φορολογία και τα χρέη των πολιτών

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ως αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα η μείωση φόρων και εισφορών και εξήγησε πως για να κερδίσουμε την αξιοπιστία Θεσμών και Αγορών πρέπει να είμαστε συνεπείς στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα. Οι Θεσμοί στρουθοκαμήλισαν σε σοβαρές μεταρρυθμίσεις που ξήλωσε η κυβέρνηση. να μεγάλο κομμάτι του προγράμματός μας μας είναι αυστηρότητα κοστολογημένο ενώ υπάρχει ένα κομμάτι που στηρίζεται στην κοινή λογική. Παράλληλα, τόνισε εχω δεσμευτεί για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση γιατί το έχουμε ξανακάνει.

Για το ιδιωτικό χρέος ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως τέσσερις στους πέντε χρωστάνε λιγότερα από 3.000 ευρώ γιατί δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν αυτό το ποσό. Μια τολμηρή ρύθμιση λοιπόν θα ήταν όσοι χρωστούν τέτοια ποσά να δίνουν το ελάχιστο ποσό μηνιαίως. Το ιδιωτικό χρέος είναι το μεγάλο πρόβλημα κάτω από το χαλί, καθώς έχει ξεπεράσει τα 80 δισ. Η αύξηση του ιδιωτικού χρέους όμως οφείλεται στην υπερφορολόγηση.


Για τον ΕΝΦΙΑ και την εξαγγελία περί μεταφοράς της αρμοδιότητας από το κεντρικό κράτος στους δήμους ο κ. Μητσοτάκης διευκρίνισε ότι το πόσο υψηλός ή χαμηλός θα είναι ο ΕΝΦΙΑ θα καθορίζεται από τους Δήμους. Εάν κάποιος Δήμος θέλει να αυξήσει τον φόρο για να προσφέρει περισσότερα στους πολίτες του θα έχει τη δυνατότητα να το κάνει. Αλλά θα λογοδοτεί στους Πολίτες του. Θα πρέπει να περάσουμε περισσότερες αρμοδιότητες, φόρους αλλά και υποχρεώσεις στους Δήμους. Για αυτό και ορίζω ότι θα χρειαστούμε μια διετή περίοδο προσαρμογής


Ασφαλιστικό και συντάξεις

Για τις περικοπές των συντάξεων ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι ψηφισμένο και αχρείαστο μέτρο από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που δεν το ψηφίσαμε εμείς. Υπογράμμισε ότι εμείς καταθέσαμε τροπολογία για να πάρει πίσω και είπε πως το μέτρο αυτό είναι δείγμα αναξιοπιστίας της κυβέρνησης, επισημαίνοντας μακάρι να μην εφαρμοστεί το μέτρο της περικοπής συντάξεων. Το ίδιο ισχύει και για το αφορολόγητο, πρόσθεσε.
Για το ασφαλιστικό επανέλαβε στη λογική του ατομικού κουμπαρά για τους νέους ασφαλισμένους και υπογράμμισε ότι ότι ασφαλιστικό σύστημα έχει ως κεντρικό αιμοδότη τον εργαζόμενο. Αν δεν υπάρχουν πολλές καλές θέσεις εργασίας το ασφαλιστικό θα έχει πάντα πρόβλημα.

Για το προσφυγικό

Απαράδεκτο ότι γίνεται στη Μόρια, είπε ο κ Μητσοτάκης και υποτίθεται για μία αριστερη κυβερνηση η οποία κόπτεται για τους μετανάστες. Είπε πως είναι ντροπή ειδικά όταν έχουν δοθεί τοσα χρήματα, λεγοντας ότι ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι που φωναζαν για την Αμυγδαλέζα τωρα κλείνουν τα μάτια σε αυτή την τροπιαστική κατάσταση

“Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν ξέρω αν πρέπει να κλείσει τελείως. Ντροπιαστική και εξοργιστική η κατάσταση”, ανέφερε.
Απαράδεκτο ότι γίνεται στη Μόρια, είπε ο κ Μητσοτάκης και υποτίθεται για μία αριστερη κυβερνηση η οποία κόπτεται για τους μετανάστες. Είπε πως είναι ντροπή ειδικά όταν έχουν δοθεί τοσα χρήματα, λεγοντας ότι ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση, κάποιοι που φωναζαν για την Αμυγδαλέζα τωρα κλείνουν τα μάτια σε αυτή την τροπιαστική κατάσταση
“Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτό, δεν ξέρω αν πρέπει να κλείσει τελείως. Ντροπιαστική και εξοργιστική η κατάσταση”, ανέφερε.


Σε ερώτηση για τον ΟΑΣΘ ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε πως η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι τραγική και ανέφερε πως δεν αποκλείεται το σύστημα αυτό να καταρρεύσει τους επόμενους μήνες, δηλώνοντας, παράλληλα, πως αυτή τη στιγμή χωρίς τη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, όπως και τα ΚΤΕΛ, δεν μπορώ να φανταστώ ότι θα υπάρξει λύση. Είναι θέμα κατεπείγουσας προτεραιότητας για μένα.

«Ζούμε κάτι πολύ χειρότερο απ' ότι ζήσαμε τη δεκαετία του 80'» συνέχισε και μίλησε για στοχοποίηση του πολιτικού αντιπάλου. «Η εντύπωση πως κάποιοι κυβερνούν μόνο για όσους θεωρούν κομματικούς πελάτες, σπάει το κοινωνικό συμβόλαιο. Ο κ. Τσίπρας κάνει μεγάλη ζημιά στη χώρα και προκαλεί και οικονομική αστάθεια. Θα είμαι πρωθυπουργός όλων των Ελλήνων».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

@@

Καλά. Ψήφισε Τσίπρα εσύ και εμάς άσε μας να ψηφίσουμε τον Κυριάκο. Δεν σε χρειαζόμαστε

Γιώργος Νταουλης

Ας πει κάποιος πως με το "υβρεολόγιο" που χρησιμοποιεί δεν αντισταθμίζει την ελληψη βαρύτητας που τον διακρίνει!!! Το πρόβλημα του,να φτάσει στης μεγάλες μάζες (λαϊκές μάζες),δεν θα το λύσει με επικοινωνιακά τρικ τέτοιου τύπου,το μονο που καταφέρνει να γελοιοποιεί τον εαυτό του,!!!!! Λυπαμαι !!!!!

δεξια καθαρματα

ασε ρε φιλε, αυτους εδω του θεματος τους ταιζει ο κουλης, οτι θελουν ανεβαζουν μονο..... μιλαμε για γιουσουφακια τωρα ολοι οι νεοδημοκρατες!!!! τις προαλλες σε μια καφετερια μου την σπασαν δυο βλαμενα νεοδημοκρατες και τους αρχισαμε στις γρηγορες, κλαμμενοι τρεχαν πισω στον κουλη!

Χχμ

Κάθαρμα είσαι και φαίνεσαι !!!! Και από τον τρόπο που μιλάς ακόμη.... άντε στο παχνί σου ...

adios Koulis

Σας έστειλα ωραίa σχόλια από το μεσημέρι και δεν τα δημοσιεύσατε, γιατί; έτσι πιστεύετε ότι οι πολίτες θα ψηφίσουν Μητσοτάκη που σήμερα απήγγειλε το κύκνειο πολιτικό του άσμα; με το να αποκρύπτετε τις καθ΄όλα ευπρεπείς κριτικές και σχόλια των πολιτών; Για ξαναβρείτε το όνομα adios Koulis και πείτε γιατί δεν το δημοσιεύσατε; κάπως έτσι εννοεί και Κούλης τη δημοκρατία, σαν τα πιστά αντίγραφά του.....κρίμα

Νεοδημοκρατης

Ποιος είναι ο Μπαμπηνιώτης? Τι ενοούσε ο πρόεδρος ξέρει κανείς?

Οι Δαναοι...

Αδικη, κουρασμενη και παρακμασμενη χωρα με υπερφορολογησεις,πολιτικες μπερδεψοψευτιες,φοροπαγιδες,υπεργραφειοκρατια,ψευτουποσχεσεις,αλληλοκατηγοριες,μεγαλοστομιες,χλευασμους,φιγουρες,κατεργαριες...

Ο Μεγάλος πολιτικός Πάνος Καμένος

Ο Πάνος Καμένος ο μεγάλος δημοκράτης πολιτικός , ο υπερβαίνων τις ιδεολογικες διαφορές για το καλό της Ελλάδος , είναι το αστέρι της πολιτικής. Αυτός είναι ο σύγχρονος πολιτικός που θέλει και τον έχει η Ελλάδα .

μπράβο μπράβο

κλαίω από τα γέλια

Ελα ρε?

Την Παπακωστα γιατι την αφηνεις απεξω? Τον Κουικ? Τους ξεχασες? Πουσαι εχει κιαλους ο μπαχτσες! Μαιντανους

Φιφης

Ουαου !!!!!!!!!

Συριζοτρολ της κακιάς ώρας

Μην προσπαθείς να το παίξεις αντικειμενικός!Κάνεις μπαμ ότι είσαι λάτρης του κατσαπλιά των ΣΑΝΕΛ! Οι δήμοι εισπράττουν δημοτικά τέλη και όχι φόρους γιατί οι τελευταίοι δεν έχουν ανταποδοτικό χαρακτήρα.Σ' ενοχλεί που θα τους εισπράττουν οι οικονομικά ασθμαίνοντες δήμοι ενώ ανέχεσαι να τους τσεπώνουν τα κυβερνητικά λαμόγια για να δίνουν χαρτζιλίκι σ' εσένα και τους ομοίους σου!! ΤΕΛΕΙΩΣΑΤΕ!

κλαμμενε δεξιε

δεξιε της κακιας ωρας, εκει μια ζωη στην αλλη οχθη.......γιουσουφακι εισαι ρε του ψυχασθενη του κουλη, σε πουλησε ονειρο οτι θα γινει πρωθυπουργος και το εχαψες, δεν ξερετε που να κρυφτειτε ρε μετα τις εκλογες....

Εσεις εκει,το χαβα σας

Ηδη πληρωνουμε φορους για τα ακινητα μας στους δημους μεσω λογαριασμων της ΔΕΗ.Τωρα εσυ θελεις να τους δωσεις και τον ΕΝΦΙΑ.Σκεφτομουνα να σε ψηφισω αλλα με αυτο που ειπες δεν προκειται.Απορω παντως πως οι κυβερνησεις δεν προσπαθουν να κανουν πραγματα που θελει ο λαος!

Λευθέρης

Υον Δήμο μπορείς εύκολα να τον ελέγξεις για το που πάνε τα χρήματα των φόρων τελών-ενφια. Την κεντρικη κυβέρνηση λίγο δύσκολο

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

ND_GRAFEIA

«Όταν στο μυαλό σου “ξακουστή” ήταν η Μακεδονία των Σκοπίων, αναμενόμενο είναι μετά να πανηγυρίζεις για μια εθνικά επιζήμια συμφωνία» σχολιάζει η ΝΔ – Χαρακτηρίζει ανήκουστα όσα είπε ο Νίκος Παππάς

kostas-zaxariadisecoleft-2-864x400_c

«Το πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας το οποίο θα έρθει προς ψήφιση στο κοινοβούλιο θα είναι η πιο ισχυρή προστασία της πρώτης κατοικίας αναφορικά και συγκριτικά με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες», ανέφερε ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ

1
katrougalos_ar

«Ευχαριστούμε τον Γιώργο για  το θετικό του μήνυμα» απάντησε ο Τσαβούσογλου και μπροστά στον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών χαρακτήρισε «τουρκική» τη μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη - Στις 12 Απριλίου ξεκινούν συναντήσεις για το Κυπριακό

191
pappas-kilkis-2019-3-19

«Η δύναμη της άκρας Δεξιάς δε βρίσκεται στη δυνατότητά της να κινητοποιεί 20 νοματαίους, αλλά στην ανοχή που της δίνουν τα κομμάτια του πολιτικού συστήματος που την εντάσσουν στο δημοκρατικό τόξο», είπε  απαντώντας αν οι διαμαρτυρίες είναι υποκινούμενες

113